Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Ποιος ήταν πραγματικά ο Καποδίστριας; Τι έγραψε για τους Έλληνες…

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Από το infognomonpolitics

 
Ο Ιωάννης Καποδίστριας είναι ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος και εκ των εθνομαρτύρων της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Γεννήθηκε το 1776 στην Κέρκυρα. Δολοφονήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1831 στο Ναύπλιο. Υπήρξε μια από τις σημαντικότερες διεθνείς προσωπικότητες των αρχών ντου 19ου αιώνα. Στα λίγα χρόνια της προσφοράς του στο Έθνος έθεσε τα θεμέλια του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.

Ευρώ: Αποφάσισαν οι Γερμανοί δικαστές τη διάλυσή του;

Η Κομισιόν απειλεί με… μηνύσεις, ύστερα από την απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου που δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση Μέρκελ, ενώ φέρνει στην επιφάνεια την ανολοκλήρωτη και θεσμικά ασταθή δομή της ευρωζώνης
Όταν η Κομισιόν απειλεί με «μηνύσεις», ύστερα από την απόφαση που πήρε το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο ενάντια στο «τύπωμα χρήματος» από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ένα είναι σίγουρο: Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Ευρωζώνης.
Η υπόθεση δεν είναι -μόνο- μια σύνθετη νομική υπόθεση, η οποία αφορά σε 2 τρισ. ευρώ ομολόγων που έχει ήδη «μαζέψει» από την αγορά η ΕΚΤ και συνεχίζει.

Έτοιμο για μαζική παραγωγή το ελληνικό ηλεκτροκίνητο τρίκυκλο Anemos

Τον Φώτη Νάκο τον γνωρίσαμε, μέσα από το emea.live, στο πλαίσιο του οποίου μας μίλησε για την ιδέα του Anemos, αλλά και τα ευρύτερα σχέδια του, που περιλαμβάνουν την παραγωγή ακόμη και ενός τετράτροχο – ηλεκτρικού – οχήματος.

Στόχος του Φώτη Νάκου, αλλά και του Θάνου Μακρή, άμεσου συνεργάτη του, είναι να αναδείξουν την δυναμική της ελληνικής παραγωγής στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, αναφέρεται στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχωρήθηκε στο ΕΜΕΑ.gr Business Monitor που ακολουθεί.
emea: Πότε γεννήθηκε η ιδέα του Anemos, ποια ήταν η ευκαιρία που διακρίνατε;

Τελεσίγραφο Ελλάδας, Γαλλίας, Αιγύπτου & ΗΑΕ στην Τουρκία - Οργή Ερντογάν

Κοινό ανακοινωθέν Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας, Αιγύπτου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που καταδικάζει τις τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ από κοινού οι υπουργοί κάλεσαν την Τουρκία να τερματίσει άμεσα τη μεταφορά Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη.

Μεταξύ άλλων, οι ΥΠΕΞ καταδίκασαν επίσης «την κλιμάκωση των τουρκικών παραβιάσεων στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, περιλαμβανομένων των υπερπτήσεων πάνω από κατοικημένες περιοχές και χωρικά ύδατα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου», καθώς και «την εργαλειοποίηση αμάχων από την Τουρκία σε μια απόπειρα να διασχίσουν παράνομα τα ελληνικά χερσαία σύνορα, και παρέχοντας τους συνεχή υποστήριξη για να διέλθουν παράνομα τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα».

Μεταφέρει εσπευσμένα το αρχηγείο του o GNA μετά το θρίαμβο του Χαφτάρ

Σε απελπιστική κατάσταση ευρίσκονται οι πολιτοφυλακές του GNA στην Τρίπολη μαζί με τις τουρκικές δυνάμεις, μετά το χθεσινό μπαράζ εκτόξευσης πυραύλων του Χαφτάρ από έδαφος και αέρα.

Σήμερα το πρωί οι πολιτοφυλακές του GNA εκκένωσαν όλα τα γραφεία στο κεντρικό αρχηγείο τους στο Abuslim και μετακινήθηκαν σε άλλο σημείο, μετά το χθεσινό σφυροκόπημα που δέχθηκαν από αεροσκάφη και συστήματα πυραύλων εδάφους-εδάφους από τις ένοπλες δυνάμεις του LNA.

Ποια τα αποτελέσμα της ελληνικής έρευνας για το αντιφυματικό εμβόλιο BCG(Βίντεο)

Ο καθηγητής παθολογίας  των λοιμώξεων και διευθυντής της Δ΄Παθολογικής Κλινικής στο Αττικόν, Βαγγέλης Γιαμαρέλλος, παρουσιάζοντας δημόσια για πρώτη φορά από το ράδιο 98.4, τα αποτελέσματα τρίχρονης έρευνας για την δράση του αντιφυματικού εμβολίου BCG , με  κλινικά δείγματα σε 250 ασθενείς που χορηγήθηκε στους μισούς πλασέμπο και στους άλλους μισούς κανονικά το εμβόλιο.

Η Ελλάδα προετοιμάζεται για την μετά Ερντογάν εποχή;

Του Σταύρου Καλεντερίδη
Από το infognomonpolitics 

Πέρσι τέτοιο καιρό επισκέφθηκα την Ουάσιγκτον εκπροσωπώντας τον ποντιακό σύλλογο «Παναγία Σουμελά» Βοστόνης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερώσω και να βολιδοσκοπήσω τους Αμερικανούς πολιτικούς και επιτελείς, σχετικά με τα εθνικά μας θέματα και την εν γένει παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Βουλευτές του Κογκρέσου φαίνεται πως συμφωνούσαν όλοι, είτε λίγο είτε πολύ, με την Ελληνική θεώρηση της κατάστασης, χαρακτηρίζοντας «πειρατική» τη στάση του ανεξέλεγκτου Ερντογάν. Αυτό όμως που παρατήρησα στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις, ήταν πως ανεξαρτήτως κόμματος, οι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί περιόριζαν το πρόβλημα στο πρόσωπο του Ερντογάν. Την προσωπικότητα, τον αυταρχισμό και την αδιαλλαξία του.

Ο Ερντογάν προκαλεί και απειλεί ξανά: Έχουμε δικαιώματα σε Αιγαίο, Κύπρο και Μεσόγειο

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις σημερινές του δηλώσεις, απάντησε στην Κοινή Διακήρυξη των Υπουργών Εξωτερικών της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Γαλλίας της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
«Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας στο στην Μεσόγειο Αιγαίο, στην Κύπρο. Δεν θα αφήσουμε το πεδίο ούτε στο PKK ούτε στο FETO, αλλά ούτε στα Αρμενικά και Ελληνικά λόμπι όπως και ούτε στις εχθρικές δυνάμεις όπως και στις δυνάμεις του κακού πηγάζουν από χώρες το Κόλπου« δήλωσε ο Ερντογάν στις δηλώσεις του μετά το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΠΟΣΑ ΛΑΘΗ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ;

ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΖΟΥ
ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ


Ο Έλληνας ΥΠΕΞ κ. Δένδιας είπε πρόσφατα ότι «Δεν πρόκειται να πάμε σε στρατιωτικοποίηση της κρίσης με την Τουρκία», συμπληρώνοντας «Είναι η παγίδα την οποία η Τουρκία στήνει για την Ελλάδα».
Κατά τη γνώμη μου η δήλωση αυτή είναι αποκαλυπτική των αυταπατών, των ψυχολογικών απωθήσεων, αλλά και των φόβων της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας απέναντι στην τουρκική απειλή. Ερωτώ λοιπόν:
1. Υπάρχει ιστορικό προηγούμενο που ο αδύνατος έχει επιλέξει τον τρόπο και το πεδίο σύγκρουσης; Δηλαδή, αν αυτός που θεωρεί τον εαυτό του ισχυρό επιλέξει τη στρατιωτική αντιπαράθεση, είναι δυνατόν να την αποφύγουμε επειδή απλώς δεν συμφωνούμε; Όταν έλθει πάντως αυτή η ώρα, ο μόνος τρόπος να αποφύγεις τη σύρραξη είναι να συνθηκολογήσεις με τις απαιτήσεις του αντιπάλου.