Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Η μνήμη των ηρώων Ισαάκ –Σολωμού τρέχει στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

 

«Να αναδείξουμε την ιστορική συνέχεια και τους αγώνες του Ελληνισμού, μέσα από ένα οδοιπορικό μνήμης» το μήνυμα των διοργανωτών.

Στην Ελλάδα μεταφέρεται η μνήμη των ηρώων Τάσου Ισάακ και Σολωμού Σολωμού, με την «Πρωτοβουλία Μνήμης» να διοργανώνει και φέτος σειρά εκδηλώσεων, για να κρατήσει αφενός άσβεστη την μνήμη των δυο παλληκαριών, όσο και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, για το δίκαιο του αγώνα.


Από την 1η μέχρι τις 11 Ιουλίου, ομάδα Κυπρίων μοτοσικλετιστών θα βρίσκεται στην Ελλάδα, ακολουθώντας το δρομολόγιο από το βορειότερη άκρο της Ελλάδος, μέχρι και την Κρήτη, προτού καταλήξει στην Κύπρο για την κορύφωση των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής.

Εκκλησία 1400 ετών που χρησιμοποιείται ως αχυρώνας…

Μετέτρεψαν εκκλησία 1.400 ετών σε αχυρώνα

Στο χωριό Μιχιντέ της επαρχίας Ιντίλ, η ασσυριακή εκκλησία Μορ Ανταγί, καθώς απέμεινε χωρίς πιστούς και συντήρηση χρησιμοποιείται πια ως αχυρώνας.

Η εκκλησία που εκτιμάται ότι χτίστηκε το 620 μετά Χριστόν βρίσκεται στον οικισμό Μπασάκ χωριού Μιχιντέ της επαρχίας Ιντίλ του νόμου Σιρνάκ. Αν και οι τοίχοι της εκκλησίας με παρελθόν 1400 ετών, σε μεγάλο ποσοστό παραμένουν όρθιοι, καθώς το κτίριο δεν προστατεύεται θυμίζει ερείπιο.

Τιμή στον Έλληνα αεροπόρο ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΕΡΟ… όχι με ιστορικές ανακρίβειες

“Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας και το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, τιμούν τον Υδραίο αεροπόρο Δημήτριο Καμπέρο, τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, προβάλλοντας τη μορφή και τη δράσης του”, όπως αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου που απεστάλη στα μέσα ενημέρωσης.

Σοφή και αξιέπαινη πρωτοβουλία. Όμως, η συμμετοχή του Πολεμικού Μουσείου θα περίμενε κανείς να βοηθήσει στο να αποφεύγονται οι ιστορικές ανακρίβειες… Δεν έγινε όμως έτσι. 

 

Ας δούμε δυο σχόλια προκαταβολικά αναφορικά με το κείμενο του Δελτίου Τύπου:

Οι Σκοπιανοί δεν είχαν εξ αρχής την πρόθεση να τηρήσουν τη Συμφωνία… “quo vadis Πρέσπες”;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ότι εξ αρχής η άλλη πλευρά δεν είχε καμία πρόθεση να την τηρήσει. Ο Ζάεφ υπέγραψε, αλλά δεν σέβεται την υπογραφή του. Η αντιπολίτευση του VMRO-DPMNE έχει δηλώσει ότι δεν δέχεται τη Συμφωνία και το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”. Εκείνοι που την σχεδίασαν από ελληνικής πλευράς και εκείνοι που την ψήφισαν όφειλαν να το έχουν προβλέψει. Απέτυχαν και τώρα επικρίνουν την κυβέρνηση της ΝΔ για τις παρασπονδίες του… Ζάεφ.

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΟΛΕΒΑ
Άρθρο στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, 26.6.2021


Μέσα σε λίγες ημέρες οι βόρειοι γείτονές μας έκαναν πολλά ώστε να προκαλέσουν την αντίδραση της Ελλάδος, και του λαού και της κυβερνήσεως. Θυμίζω ότι η ποδοσφαιρική ομάδα των Σκοπίων κατέβηκε στα γήπεδα του EURO με το σήμα ΦΦΜ στις φανέλες, δηλαδή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της “Μακεδονίας” στο κυριλλικό, δηλαδή ελληνοβυζαντινό αλφάβητο.

Ο Σούκρι «αδειάζει» την Τουρκία: «Τέλος» οι διερευνητικές επαφές με την Αίγυπτο

Νέο «χαστούκι» στην Τουρκία οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, ο οποίος ανακοίνωσε την διακοπή των διερευνητικών επαφών με την Άγκυρα, που είχαν ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες, σε μια προσπάθεια επαναπροσέγγισης των δύο πλευρών, με τον Αιγύπτιο αξιωματούχο να αφήνει αιχμές για τους τουρκικούς στόχους και επιδιώξεις.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν έχει οριστεί νέα ημερομηνία για την συνέχεια των διερευνητικών συνομιλιών Καΐρου και Άγκυρας, κάτι που συνεπάγεται την διακοπή των διαπραγματεύσεων, παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές είχαν χαρακτηρίσει «ειλικρινείς» τις τελευταίες τους επαφές, που είχαν λάβει χώρα στις αρχές του περασμένου Μαΐου.

Τουρκική Επιστολή σε ΟΗΕ: «Τορπίλη» για διάλογο και διερευνητικές την επομένη της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν (ΦΩΤΟ)

Νίκος Μελέτης
Από το liberal 

Με μια επιστολή η οποία αποτελεί πραγματικό μανιφέστο των ακραίων διεκδικήσεων της εις βάρος της χώρας μας, η Τουρκία διαλύει τις ψευδαισθήσεις που πιθανόν είχαν δημιουργηθεί στην Αθήνα, ότι οι τελευταίες συναντήσεις, η αποκλιμάκωση και οι μηχανισμοί απευθείας επαφών μεταξύ των δυο χωρών θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ουσιαστικό διάλογο.

Η επιστολή που κατατέθηκε την επομένη ημέρα από τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ δείχνει ότι το χάσμα μεταξύ των δυο χωρών παραμένει μεγάλο και ότι η υποτιθεμένη αποκλιμάκωση της έντασης δεν έχει βάθος, παρά μόνο συγκυριακό χαρακτήρα και συνεπώς δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό.

Ακούστε, κ. Μητσοτάκη Ανοικτή επιστολή "Σ" προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη

Από την εφημερίδα της Κύπρου Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ακούστε, κ. Μητσοτάκη,

Κάνετε ό,τι μπορείτε, και ορθώς, για να αποφύγετε αναμέτρηση, σύγκρουση, πόλεμο με τη «φίλη γείτονα» Τουρκία. Την Κατακτήτρια «φίλη» της Κύπρου. Τη διεκδικήτρια «γείτονα» του Αιγαίου και της Θράκης. Αυτήν την κατευναστική πολιτική, ο Τούρκος την μεταφράζει πάγια ως ΑΔΥΝΑΜΙΑ… Με ένα πρόσφατο χαμόγελό του προς την Ευρώπη, ο Τούρκος αποτελείωσε τις περιβόητες ΚΥΡΩΣΕΙΣ, με τις οποίες τρεφόταν επικοινωνιακά ο Ελληνικός Λαός για χρόνια… Και αύριο που η Ουάσιγκτον θα θωπεύει την Τουρκία, για την επάνοδό της στις αγκάλες του ΝΑΤΟ, θα αρθούν και οι αμερικανικές κυρώσεις… Κυρώσεις οι οποίες απεφασίσθησαν όχι, βεβαίως, για τις Διεθνείς Παρανομίες του Τούρκου και για τις απειλές κατά της Ελλάδος και της Κύπρου. Κυρώσεις για την αγορά των ρωσικών S-400!..

Όσα σχεδιάζει ο Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο θα φέρουν μεγάλη αναστάτωση πρωτίστως στην Αθήνα: Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου(Bίντεο)

Η μεγάλη πρόκληση του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα γίνει στην κατεχόμενη Κύπρο, στις 20 Ιουλίου. Επέλεξε την 47η μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής για να προκαλέσει όλους. Πρωτίστως την Αθήνα και τη Λευκωσία, αλλά και τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον, που του ζητούν να γίνει ένας ηγέτης μίας κανονικής χώρας.

Για το θέμα αυτό αναφέρθηκε ο Μιχάλης Ιγνατίου στην ανταπόκριση του στο δελτίο ειδήσεων του OPEN με τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Σημείωσε και τα εξής:

Διαβάσαμε τις δηλώσεις της κ. Ούρσουλας και την προειδοποίηση της προέδρου της Κομισιόν στον Ερντογάν. Προειδοποίηση που δεν θα λάβει υπόψιν ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας.