Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί: Ο Μονοκέφαλος Αετός του Πόντου δεν έχει πέσει ακόμα στο έδαφος

Η προσωπική του ιστορία θα μπορούσε να είναι βγαλμένη από τη φαντασία ενός σεναριογράφου: «Ελληνικής καταγωγής Τούρκος πολίτης από την Παύρα του Πόντου αναζητά τους συγγενείς του» έγραφε τον Ιούνιο του 2016 το pontos-news.gr για τον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί, τον ακτιβιστή που ανακάλυψε ότι είναι Έλληνας πολεμώντας υπέρ της πατρίδας και του τουρκισμού.

Τον Φεβρουάριο ο άνθρωπος που «πολέμησε» και με την τουρκική Δικαιοσύνη (συνολικά έμεινε έγκλειστος για πέντε χρόνια) ζήτησε πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα.

Ο ακτιβιστής που ακόμα και από το τουρκικό έδαφος δεν έπαψε να μιλά για τη Γενοκτονία των Ποντίων –ανάμεσα στις κατηγορίες για τις οποίες κρατήθηκε ήταν και η προσβολή του Μουσταφά Κεμάλ– δηλώνει στο pontos-news.gr: «Θα ήθελα να ξέρετε όλοι εσείς που επιβιώσατε από τη Γενοκτονία και καταφύγατε εδώ στην Ελλάδα ότι ο Μονοκέφαλος Αετός του Πόντου δεν έχει πέσει ακόμα στο έδαφος».

Ανατροπή: Επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) αποφάσισε σήμερα την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη. 
Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) αποφάσισε σήμερα την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, δεχόμενο την προσφυγή του κυβερνώντος κόμματος, σύμφωνα με εκπρόσωπο του AKP.

Στις 23 Ιουνίου οι κάλπες
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK), Recep Özel οι κάλπες στην Κωνσταντινούπολη θα στηθούν στις 23 Ιουνίου.

Ιταλία και Γαλλία στηρίζουν την ΚΔ έναντι τουρκικών προκλήσεων

Η Ιταλία παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις αναφορικά με τις τουρκικές κινήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και η θέση της είναι ευθυγραμμισμένη με τη δήλωση της Υπάτης Εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ιταλός Πρέσβης στην Κύπρο, Αντρέα Καβαλλάρι.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με ανησυχία. Είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και με πρεσβείες χωρών μελών της ΕΕ στην Κύπρο», ανέφερε ο κ. Καβαλλάρι.

«Σφαγή» Τουρκίας - ΗΠΑ! Ερντογάν σε Τραμπ: Θα κάνουμε ό,τι θέλουμε στην Κύπρο

«Δεν ιδρώνει το αυτί» του Σουλτάνου - Με ανακοίνωση σε πολύ σκληρό ύφος, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απαντά στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.
Η Τουρκία στέλνει μήνυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες πως θα συνεχίσει τις υποθαλάσσιες έρευνες και τις γεωτρήσεις, σημειώνοντας πως «τα γεωτρύπανά μας θα συνεχίσουν να ερευνούν στην ηπειρωτική υφαλοκρυπίδα μας».
Μάλιστα, η Αγκυρα υποστηρίζει πως οι αμερικανικές θέσεις είναι εκτός πραγματικότητας, ενώ αναφέρει, μεταξύ άλλων πως «δεν είναι αποδεκτό τρίτα μέρη να προσπαθούν να καθορίσουν τα θαλάσσια σύνορα, αντικαθιστώντας τις αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων».

Νέο μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο - Πραγματοποιήθηκαν και 4 αερομαχίες

Σε 23 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν εννέα τουρκικά αεροσκάφη τη Δευτέρα, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και τέσσερις εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη (οκτώ F-16 τα οποία πετούσαν σε τέσσερις σχηματισμούς και ένα CN-235), προέβησαν επίσης σε εννέα παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.