Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Ο τορπιλισμός του «Φετίχ Μπουλέντ»

Με την έναρξη του Α' Βαλκανικού Πολέμου, ο υποπλοίαρχος Νικόλαος Βότσης διατάχθηκε να επιτηρεί την παραλιακή ζώνη της Κατερίνης με το τορπιλλοβόλλο «Τ- 11», προκειμένου να μην επιχειρηθεί εκφόρτωση πολεμικών εφοδίων από τουρκικά πλοία στα μαχόμενα Οθωμανικά στρατεύματά τους στη Μακεδονία. Όμως, ο 35χρονος υδραίος αξιωματικός, γόνος ναυμάχων του '21, διψούσε για πολεμική δράση και έβαλε ως στόχο ένα παλαιό θωρηκτό του οθωμανικού στόλου, το «Φετίχ Μπουλέντ», που ναυλοχούσε στο λιμάνι της τουρκοκρατούμενης τότε Θεσσαλονίκης. Έμαθε ότι από το πλοίο είχαν αφαιρεθεί τα μεγάλα κανόνια του, τα οποία είχαν τοποθετηθεί στην ξηρά για την καλύτερη υπεράσπιση της περιοχής. Ζήτησε από το επιτελείο να δράσει και έλαβε θετική απάντηση.

Στα 22 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο το Oruc Reis και η συνοδεία του…

Συνεχίζεται αμείωτη η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς το Oruc Reis συνεχίζει να πλέει στη θαλάσσια περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου στο πλαίσιο της NAVTEX που έχει εκδώσει η Άγκυρα. Η Τουρκία διευρύνει την περιοχή ευθύνης για έρευνα και διάσωση – Η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ Και ενώ η δημοσίευση ενός νέου χάρτη,σύμφωνα με το δόγμα «Γαλάζιας Πατρίδας» και ο ισχυρισμός του Τούρκου υπουργού Μεταφορών για επέκταση της περιοχής ευθύνης της Τουρκίας για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών.

Το μεσημέρι της Κυριακής, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν

Άραβες ακτιβιστές λένε «όχι» στον τουρκικό καφέ: Μόνο «ελληνικός καφές» γράφουν

Το μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα δεν περιορίζεται στη Σαουδική Αραβία, εξαπλώνεται σε όλο τον αραβικό κόσμο. Σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Άραβες ακτιβιστές, με ακατάπαυστες αναρτήσεις τους, καλούν σε καθολικό μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων, με στόχο να γονατίσει η τουρκική οικονομία και έτσι να αναγκαστεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να σταματήσει τις επιθετικές του ενέργειες στην περιοχή.

Οι Άραβες ξέρουν που «πονάνε» οι Τούρκοι και ένα από αυτά είναι ο καφές. Ελληνικός ή τούρκικος;

Σαουδική Αραβία: Μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα – «Μην τα ακουμπάτε»

Ευρύ μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα εφαρμόζεται στη Σαουδική Αραβία, με το παράδειγμα να δίνουν πρίγκιπες και άλλοι αξιωματούχοι.

Τα τουρκικά προϊόντα στη Σαουδική Αραβία αντιμετωπίζονται σαν να έχουν λέπρα. Ούτε που τα ακουμπούν.

Φωτογραφία από σαουδαραβικό σουπερμάρκετ, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, είναι χαρακτηριστική:

«Μην ακουμπάτε, τουρκικό αντικείμενο» γράφουν φωτοτυπημένες επιγραφές πάνω σε τουρκικά προϊόντα, σε φωτογραφία που ανάρτησαν τα Τουρκικά Νέα

Ρωσική πηγή : ¨Αποτυχία η τουρκική δοκιμή των S-400:(Bίντεο)

Το ρωσικό S-400 που αγόρασε η Τουρκία δεν κατέστρεψε τον στόχο.

Η πρώτη πολεμική χρήση του πυραυλικού συστήματος άμυνας S-400 από τον τουρκικό στρατό αποδείχθηκε «αποτυχία» λόγω της άρνησης της Άγκυρας να βοηθήσει τους Ρώσους στρατιωτικούς ειδικούς.

Στα πλαίσια βίντεο που παρουσιάζονται, μπορείτε πραγματικά να δείτε τη στιγμή της εκτόξευσης πυραύλων, ωστόσο, απολύτως τίποτα δεν συμβαίνει περαιτέρω – δεν ήταν δυνατό να καταγραφεί η στιγμή του χτυπήματος του στόχου και, στη συνέχεια, δεν υπάρχει ήχος της έκρηξης της κεφαλής πυραύλων, κάτι που  έθεσε σε συναγερμό τους ειδικούς