Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Τα εταιρικά αποτελέσματα τροφοδοτούν την άνοδο στη Wall Street

Dow13.712,1362,43 0,46%  



  Nasdaq3.143,188,47 0,27%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Κοντά στα υψηλά της ημέρας ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τον S&P 500 να συμπληρώνει πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις σκαρφαλώνοντας μαζί με τον βιομηχανικό Dow Jones σε νέα υψηλά πέντε ετών.

Τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα συντήρησαν και σήμερα το αγοραστικό ενδιαφέρον στην αμερικανική αγορά επισκιάζοντας ταυτόχρονα τα απογοητευτικά μάκρο που ανακοινώθηκαν στο ξεκίνημα των συναλλαγών και υποχρέωσαν σε απώλειες τους δείκτες.

Σήμερα ήταν η σειρά της ασφαλιστικής Travelers να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών παίρνοντας τη σκυτάλη από άλλους κολοσσούς της αμερικανικής οικονομίας όπως η General Electric και η Goldman Sachs που ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα τους την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για την αμερικανική οικονομία δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Από την αγορά κατοικίας, η National Association of Realtors ανακοίνωσε ότι οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 1% το Δεκέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 4,94 εκατ.

Σημειώνεται πως οι οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για αύξηση κατά 2%.

ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ/ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΤΕΛΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ/ΚΑΝΣΑΣ

ΤΟΥ ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ drougos.gr

Η ΜΕΛΕΤΗ/38 ΣΕΛΙΔΩΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ :

*ΟΙ ΗΠΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ Ή ΑΛΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.

*ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.

*ΒΑΣΙΚΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ 2006 ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ 34 ΗΜΕΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΙΤΙΚΗ-ΦΙΛΟΙΡΑΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ


ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΕΧΘΡΟ

ΤΟΥ  ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ drougos.gr

Η ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΗΣΥΧΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ /ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2006/ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ-ΚΑΝΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ, ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ. Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΑΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ Ή ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ , Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΕΚΤΟΤΕ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΙΚΟ ΧΩΡΟ.

«Μυστική αυτοκρατορία» έχτισε το Βατικανό με τα χρήματα του Μουσολίνι

Ένα «κουβάρι» μυστικών συναλλαγών και σκοτεινών δραστηριοτήτων με πρωταγωνιστή το Βατικανό, ξετυλίγει σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της, η εφημερίδα Guardian σύμφωνα με την οποία, η Αγία Έδρα, έχει χτίσει με άκρα μυστικότητα μια τεράστια αυτοκρατορία με ακίνητα στην Βρετανία και σε άλλες χώρες, αξιοποιώντας χρήματα που της δώρισε ο Μουσολίνι.
«Λίγοι τουρίστες που περνούν από το Λονδίνο θα μπορούσαν να μαντέψουν ότι οι εγκαταστάσεις του Bulgari, τα πολυτελή κοσμηματοπωλεία στη New Bond Street, έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον Πάπα. Ούτε η κοντινή έδρα της πλούσιας επενδυτικής τράπεζας Altium Capital…Αλλά αυτά τα συγκροτήματα γραφείων σε μια από τις πιο ακριβές συνοικίες του Λονδίνου, είναι μέρος μιας μυστικής αυτοκρατορίας ακινήτων που ανήκουν στο Βατικανό» γράφει η Guardian και εξηγεί:

Κέντρο πειραμάτων σε ζώα (και ανθρώπους;) στην Ελλάδα!

Πρόγραμμα για τη δημιουργία κέντρου «αναπαραγωγής, στέγασης και χαρακτηρισμού ζωικών μοντέλων», δηλαδή πειραματόζωων για τη μελέτη ανθρώπινων ασθενειών, εγκρίθηκε από την γενική γραμματεία Δημόσιων Επενδύσεων-ΕΣΠΑ και το ερώτημα είναι αν θα περιλαμβάνονται και άνθρωποι σε αυτά τα πειράματα. Γιατί σε τέτοια πειραματικά κέντρα χρησιμοποιούνται και άνθρωποι εν συνεχεία, με την άδειά τους φυσικά.
Αυτό δεν διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Παράξενα φαινόμενα σε σπήλαια της Ελλάδας

H Ελλάδα είναι μία χώρα στην οποία η φυσική ομορφιά και το κάλος των αρχαιοτήτων συνυπάρχουν αρμονικά με το παράξενο και το ανεξήγητο που κρύβονται σε μέρη απόμακρα κι απρόσιτα όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν...
όπως για παράδειγμα στα σπήλαια που βρίσκονται βαθιά μέσα στην  αγκαλιά της Γης…

Η Ελλάδα, η βραχώδης άκρη της Βαλκανικής χερσονήσου, είναι γεμάτη από σπηλιές, άλλες μικρές κι άλλες μεγάλες, άλλες χερσαίες κι άλλες θαλάσσιες, άλλες προσιτές κι άλλες απρόσιτες στον ερευνητή. Πολλές δε απ’ αυτές τις σπηλιές είναι συνδεδεμένες στην λαϊκή παράδοση με αρχαιοελληνικούς μύθους, βυζαντινές δοξασίες ή και μυστήρια της νεότερης ιστορίας. Από τα σπήλαια αυτά, πολλά σχετίζονται και με παράξενα φαινόμενα τα οποία ως σήμερα αδυνατούμε να εξηγήσουμε. Αν και σεις μαγεύεστε από το μυστήριο και προσελκύεστε από το παράξενο, όντας έτσι δυνάμει ερευνητές, ακολουθήστε με σε ένα ταξίδι στα πιο γνωστά από τα σπήλαια αυτά σε όλη την Ελλάδα…

Μετά τη συγκλονιστική καραμπόλα... γέννησε δίδυμα!!!

Παρά τα όσα συνέβησαν, η γυναίκα έφερε στον κόσμο τα δίδυμα παιδιά της και σίγουρα θα έχει πολλά να τους διηγηθεί, για την ημέρα της γέννησής τους.

Δυστυχώς βέβαια, στην περίπτωση μιας άλλης γυναίκας, της 78χρονης το αυτοκίνητο της οποίας ενεπλάκη στην πρώτη από τις δύο καραμπόλες, ο θάνατος κατάφερε να νικήσει τη ζωή.
Η γυναίκα εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της και τελικά υπέκυψε στα τραύματά της λίγο μετά το δυστύχημα.

Νεκρός 32χρονος που δεν έκανε «safely remove» το usb stick

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η αμέλεια ενός 32χρονου υπαλλήλου εταιρείας πληροφορικής από το Καλαμάκι. Ο άνδρας, δανείστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από ένα συνάδελφο του ένα usb stick, το οποίο περιείχε 3 επεισόδια της αμερικάνικης σειράς «Homeland» και το τελευταίο album της Ke$ha.

Μόλις επέστρεψε σπίτι του, τοποθέτησε το στικάκι στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή και αφού μετέφερε το περιεχόμενο του το αφαίρεσε δίχως να πατήσει πρώτα την επιλογή «safely remove usb». Από τότε τα ίχνη του 32χρονου χάθηκαν και την Πέμπτη δεν εμφανίστηκε στο γραφείο προκαλώντας τις ανησυχίες των συναδέλφων του αλλά και της 29χρονης Λίας, η οποία εργάζεται στο φωτοτυπικό και ήταν κρυφά ερωτευμένη με τον άνδρα εδώ και χρόνια.

Πολιτικός σεισμός με φόντο την τρομοκρατία - Η Ν.Δ. καταγγέλλει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διαμαντόπουλο ότι στοχοποίησε το Mall 4 ημέρες πριν το χτύπημα

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως ανομία είναι το αυθαίρετο Mall του κ. Λάτση
- Η κυβέρνηση φουντώνει το θέμα και αναφέρει πως ο βουλευτής κάλεσε απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα
- Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης
- Δένδιας: "Οι μάσκες και οι κουκούλες στην πολιτική ήρθε η ώρα να πέσουν μια για πάντα"Εκτός ορίων φαίνεται πως είναι πλέον η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την τρομοκρατία, καθώς μετά τον χαμό με τον κ. Δένδια στη Βουλή με την αξιωματική αντιπολίτευση να τον χαρακτηρίζει προβοκάτορα και να ζητά την παραίτησή του, η κυβέρνηση έρχεται να σηκώσει το θέμα και να ανάψει νέες φωτιές.

Έρευνα για χαλασμένα κρέατα στο στρατό

Επιτάχυνση της έρευνας για ενδεχόμενη ύπαρξη κυκλώματος και προμήθεια ακατάλληλων κρεάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις, ζήτησε ο υπουργός Άμυνας. Τι αναφέρουν οι σχετικές καταγγελίες.
"Είναι αδιαπραγμάτευτη η βούλησή μου, οι πάσης φύσεως προμήθειες τροφίμων των Ενόπλων Δυνάμεων να πραγματοποιούνται σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία και τους στρατιωτικούς κανονισμούς", αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας ότι "πρώτο μέλημα, πάνω και πριν απ' όλα, είναι η προστασία της υγείας όλων όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις".

ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ! ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ"

Tου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου από το mkka

 Συνέρχεται αύριο στη Θεσσαλονίκη το πολυδιαφημισμένο Συνέδριο, στο οποίον θα παρακαθίσουν στο ίδιο τραπέζι παράγοντες της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Αριστερού ιδεολογικού χώρου, θα προσπαθήσουν δε να εύρουν κοινά σημεία ιδεολογικής προσεγγίσεως! Από τήν πρώτη στιγμή, κατά τήν οποία ανακοινώθηκε το Συνέδριο αυτό, νοιώσαμε ένα μεγάλο πόνο στην ψυχή μας. Ένα πόνο ψυχής μόνο καί μόνο, διότι η Εκκλησία, άθελά της ίσως, σε μια κρίσιμη ώρα για την πορεία του Έθνους, έρχεται να προσφέρει πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στο χώρο της Αριστερής Κουλτούρας καί να πριμοδοτήσει τήν πορεία του Αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ πρός τήν Εξουσία!  

Εισαγγελική παρέμβαση για την απεργία - Νέος γύρος κινητοποιήσεων

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι καταγγελίες του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις οποίες η πλειοψηφία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες κάνουν απεργίες «μαϊμού».

Οι αναφορές αυτές θα αποτελέσουν αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών που ζητά να διαπιστωθεί αν πράγματι οι εργαζόμενοι στο Μετρό πληρώνονται κανονικά τις ημέρες απεργίας, δηλώνοντας ασθένεια ή κάνοντας χρήση των ρεπό τους.

Δεν θέλουν τους Ρώσους στην ενέργεια

Δεν θέλουν τους Ρώσους στην ενέργεια

ΗΠΑ και Γερμανία αντιδρούν στην αγορά ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ από την Gazprom 
- ''Ολως τυχαίως'' η Κομισιόν ερευνά περιπτώσεις παράβασης του ανταγωνισμού από τη Ρωσική εταιρεία
 - Στον ''αέρα'' και το ταξίδι του Πρωθυπουργού στη Μόσχα.
Χοντρό παιχνίδι, με την ελληνική κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά σε ρόλο αμήχανου και παθητικού θεατή, παίζεται με την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.
Οι Γερμανοί αντιδρούν έντονα στην παραχώρηση των δύο αυτών επιχειρήσεων στη Gazprom, που έχει και το προβάδισμα με βάση τις προσφορές που φέρεται να έχει καταθέσει.

ΔΝΤ: Διαλύσαμε από λάθος υπολογισμούς Ελλάδα και Πορτογαλία

ΔΝΤ: Διαλύσαμε από  λάθος υπολογισμούς Ελλάδα και Πορτογαλία

Με τίτλο «Λιτότητα: Έχουμε κάνει λάθος εφ' όλης της ύλης», το εβδομαδιαίο περιοδικό «Μarianne» δημοσιεύει μεγάλο αφιέρωμα στο «απίστευτο λάθος των ειδικών του ΔΝΤ».
Είναι το πρώτο από τα γαλλικά έντυπα που προσπαθεί να ρίξει φως και να κατανοήσει την έκθεση του Ολιβιέ Μπλανσάρ, επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Ιανουαρίου. Από τα γαλλικά μίντια μόνο το κρατικό κανάλι France2 είχε κάνει μια σύντομη αναφορά, ενώ κατά τα άλλα το θέμα έχει περάσει στα ψιλά της έντυπης δημοσιογραφίας. Στο πολυσέλιδο αφιέρωμα της «Μarianne» γίνεται συνεχής αναφορά στις συνέπειες που έχει υποστεί η Ελλάδα από την επιβολή της λιτότητας που επέβαλαν οι «ειδικοί» του ΔΝΤ και αυτό, όπως λέει, εξ αιτίας ενός λάθος στους υπολογισμούς...

Συγκλονιστική φωτογραφία Κλαίει στον ώμο του εκτελεστή του λίγο πριν την αγχόνη

Θυμίζει σκηνή βγαλμένη από το παρελθόν, όπου ο θάνατος δια αγχόνης ήταν ατιμωτική ποινή που προοριζόταν μόνο σε κατάδικους οι οποίοι προέρχονταν από τις κατώτερες τάξεις και είχαν παραβεί το νόμο. Όμως στο Ιράν ο δημόσιος απαγχονισμός, ενώπιον δε «κοινού», ανήκει στο σήμερα.

Ετσι ο 20χρονος Αλιρέζα Μαφίχα και ο 23χρονος φίλος του Μοχάμαντ Αλί Σορούρι βρήκαν τραγικό θάνατο την περασμένη Κυριακή στην κρεμάλα που είχε στηθεί σε πολυσύχναστο δρόμο της Τεχεράνης.

«Έσβησε» το 34 ημερών βρέφος από τη Λέρο



 Σχόλιο από ΑLEXANDER

Ελληνικό κράτος εν έτη 2013!!!!!
Πεθαίνεις γιατί ο γιατρός είναι αποκλεισμένος σε άλλο νησί!!!!
Τόσο απλά….

Μόλις 34 ημέρες ζωής συμπλήρωσε το άτυχο βρέφος από τη Λέρο, αφήνοντας την τελευταία του πνοή το μεσημέρι στο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Οι γιατροί της μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, δίχως όμως να τα καταφέρουν. Εκτός από τα συμπτώματα ασιτίας παρουσίαζε υποθερμία και σήψη.

Τσίπρας: Θα καταθέσουμε εναλλακτική πρόταση στο ΔΝΤ

Τη δυνατότητα να καταθέσει τις απόψεις, τις θέσεις και την εναλλακτική πρόταση του κόμματός του για την έξοδο από την κρίση εκτιμά ότι θα έχει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τις επαφές του στις ΗΠΑ.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε ακόμη για «απόκτηση εμπειριών», σε μια χώρα που διαδραματίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στα παγκόσμια πράγματα, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι σημαντικό να έχουμε τη δυνατότητα να λέμε τη γνώμη μας και τις προτάσεις μας χωρίς διαμεσολαβητές».

Στα άκρα η κόντρα Δένδια – ΣΥΡΙΖΑ

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα μεταξύ υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και ΣΥΡΙΖΑ καθώς κατά την συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής επιδόθηκαν σε εκατέρωθεν σφοδρές βολές με αποτέλεσμα οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποχωρήσουν ζητώντας παράλληλα την παραίτηση του υπουργού.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός επέμεινε να συνδέει την αξιωματική αντιπολίτευση με φαινόμενα ήπιας μορφής τρομοκρατίας ενώ από την άλλη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε τον κ. Δένδια «προβοκάτορα», πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να έρχεται εδώ ως αθώα περιστερά» και ζήτησε την παραίτησή του λέγοντας: «Να παραιτηθεί τώρα αμέσως όταν λέει ότι είμαστε τρομοκράτες».

Δίωξη για κακούργημα στον πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ για «φούσκωμα» του ελλείμματος

Την άσκηση ποινικής δίωξης για την υπόθεση του διογκωμένου ελλείμματος του 2009, υπόθεση που ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελίες της καθηγήτριας Ζωής, Γεωργαντά, σε βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και δυο ακόμη μελών της, ζητά να ασκηθούν ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Ειδικότερα, ο κ. Πεπόνης ζητεί την άσκηση ποινικής δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Γεωργίου προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και των μελών της Κωνσταντίνου Μολφέτα προϊσταμένου διεύθυνσης εθνικών λογαριασμών και της Ευσταθίας Ξενάκη, προϊσταμένης γενικής διεύθυνσης στατιστικής.

Πτωτικά κινείται ο Γενικός Δείκτης του Κυπριακού Χρηματιστηρίου

Λευκωσία: Σε αρνητικό έδαφος κινείται ο δείκτης του ΧΑΚ το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Στη 13:01 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 106,5 μονάδες, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 0,85%.

Την ίδια ώρα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 εμφανιζόταν μειωμένος κατά 1,07% και τις 41,65 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, ανοδικά κινείται η Παράλληλη αγορά, με κέρδη της τάξης του 2,14%.

Ανοδική αντίδραση για τις τράπεζες του Χ.Α. - Προς τις 990 μονάδες ο ΓΔ

 
Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Το επίπεδο των 990 μονάδων επιχειρεί να προσεγγίσει την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Μετά τις συσσωρευμένες απώλειες των προηγούμενων εβδομάδων, ο τραπεζικός δείκτης αντιδρά ανοδικά, ενισχυμένος νωρίτερα σε ποσοστό έως 4,70%, ενώ στη σύνθεση του FTSE25 με θετικό πρόσημο διαπραγματεύονται μόνο οι μετοχές των Τρ. Πειραιώς (+3,32%), Alpha Bank (+3,45%), Eurobank (+2,35%), ΟΠΑΠ (+2,35%), ΕΤΕ (+1,79%) και Τιτάν (+0,36%).

Παγκράτιον: Το απόλυτο ελληνικό μαχητικό άθλημα

Το Παγκράτιο άθλημα είναι το αρχαιότερο στον κόσμο άθλημα πολεμικών και μαχητικών τεχνών, η αρχή του χάνεται στα βάθη της ελληνικής φυλής. Η σύνθεση του ονόματος του παγκρατίου προσδιορίζει και την ουσία του αθλήματος, Παν + κράτος δηλ. ο τα πάντα κρατών και μεταφορικά αυτός που κατέχει την υπέρτατη δύναμη και γνώση.
Το παγκράτιο χωρίζεται σε δύο κύρια μέρη, στο άνω ή ορθοστάδην και στο κάτω ή αλίνδησιν παγκράτιο. Ορισμένοι προσδιορίζουν αυτή την αρχή στη δωδέκατη χιλιετία π.χ. Μέχρι σήμερα οι παλαιότερες παραστάσεις-μαρτυρίες έχουν βρεθεί σε αρχαίο ρητό του 1700π.χ., στην Αγία Τριάδα στην Κρήτη Ως εφευρέτες του Παγκρατίου αναφέρονται ο Ηρακλής και ο Θησέας. ʼθλημα ιδιαίτερα σκληρό, επιβλητικό, θεαματικό κατεξοχήν αμυντικό, με έντονη την κίνηση και την άμιλλα, με χαρακτηριστική ελευθερία στην εφευρετικότητα κινήσεων και τεχνασμάτων.

Σε χαμηλά έξι μηνών ο τραπεζικός δείκτης του Χ.Α.

 
Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Ως «βαρίδι» συνεχίζουν να λειτουργούν οι πιέσεις στους τραπεζικούς τίτλους, στην προσπάθεια του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. να προσεγγίσει εκ νέου το επίπεδο των 1.000 μονάδων.

Το συναλλακτικό μοτίβο των προηγούμενων εβδομάδων διατηρήθηκε και τη Δευτέρα στο ελληνικό ταμπλό, με τους επενδυτές να εστιάζουν επιλεκτικά τις κινήσεις τους σε μη τραπεζικούς τίτλους της υψηλής -κυρίως- κεφαλαιοποίησης.