Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Το Ερεχθείο και οι μύθοι γύρω από τον ναό

Το Ερεχθείο είναι από τους πιο ιδιόρρυθμους ναούς της ελληνικής αρχαιότητας. Η ονομασία του, που παραπέμπει στο μυθικό βασιλιά της Αθήνας Ερεχθέα, είναι μεταγενέστερη και αναφέρεται μόνο στον Παυσανία (έστι δε και οίκημα Ερεχθείον καλούμενον, 1, 26,5) και στον Πλούταρχο (843Ε). Παλαιότερα ήταν γνωστός με την ονομασία ο νεώς ο αρχαίος της Αθηνάς ή απλούστερα ο αρχαίος νεώς ή περιφραστικά ο νεώς ο εν πόλει εν ω το αρχαίον άγαλμα, αφού κτίστηκε στη θέση του παλαιότερου ναού της Αθηνάς.

Και τώρα... οι θεωρίες συνωμοσίας: Τι γύρευε το ρομπότ στον κομήτη;

Αποστολή στο διάστημα χωρίς θεωρίες συνωμοσίας δεν γίνεται.
 
Γι' αυτό η ιστορική προσεδάφιση του ρομποτικού οχήματος Philae της αποστολής Rosetta στον κομήτη Τσούρι έξαψε τη φαντασία ορισμένων πως πίσω από το ιστορικό αυτό βήμα κρύβονται οι αγαπημένες... εξωγήινες υπάρξεις.
 
 
Την Τετάρτη το απόγευμα, η ESA έγραψε γαλαξιακή ιστορία όταν αποστολή της Rosetta κατάφερε να προσεδαφίσει με επιτυχία το μικρό ρομπότ Philae επάνω στον κινούμενο κομήτη. Ήταν η πρώτη φορά που ένα τέτοιο ανέλπιστο επίτευγμα λάμβανε χώρα.
Όπως συμβάνει με τα πάντα, από την προσεδάφιση στο φεγγάρι μέχρι το θάνατο του Έλβις, δεν άργησε να εμφανιστεί μια εναλλακτική εκδοχή τού «τι συνέβει πραγματικά» στην προσεδάφιση του Philae στον κομήτη 67p.

Ουκρανικό Su-27 κατέρριψε το Boeing 777 της Malaisian Airlines!-ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ

Όπως μετέδωσε ο σταθμός 1TV.RU, tο Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines καταρρίφθηκε τον περασμένο Ιούλιο από ένα μαχητικό Su-27 της ουκρανικής Αεροπορίας, όπως άλλωστε ισχυρίζονταν οι Ρώσοι από την αρχή.
Το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση ΝΗ 17 από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ συνετρίβη στις 17 Ιουλίου στην ανατολική Ουκρανία και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις καταρρίφθηκε από πύραυλο.
Το αεροπλάνο που μετέφερε 298 επιβάτες κατερρίφθη από ουκρανικό πύραυλο που εξαπέλυσε το Su-27, όπως ευδιάκριτα φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία-ντοκουμέντο από τη στιγμή εκείνη:

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)



Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στο Ράδιο Θήβα, 
στην εκπομπή του Ν. Χατζηδούρου 
15/11/14

Διπλωματικό επεισόδιο στη Σύνοδο της G20! Φεύγει άρον άρον από την Αυστραλία ο Πούτιν – Εξοργίστηκε από τις πιέσεις για την Ουκρανία!

- Έξαλλος με τους δυτικούς ηγέτες της G20 ο Βλαντιμίρ Πούτιν
- Ο πρωθυπουργός του Καναδά του είπε: Πρέπει να φύγετε από την Ουκρανία
- Ο πρόεδρος της Ρωσίας προτίμησε να φύγει από τη Σύνοδο που γίνεται στην Αυστραλία!
Του είπαν να φύγει από την Ουκρανία αλλά εκείνος προτίμησε να φύγει από τη Σύνοδο της G20 που γίνεται στο Μπρισμέιν της Αυστραλίας! Όταν μιλάμε για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η διπλωματία δεν έχει καμία θέση. Ούτε και οι απειλές...

Η είδηση μπορεί να έπεσε σαν βόμβα αλλά μάλλον θα έπρεπε να είναι μια αναμενόμενη εξέλιξη μετά τα όσα είπε στον πρόεδρο της Ρωσίας ο πρωθυπουργός του Καναδά.

Ο Moody's αναβάθμισε την Κύπρο σε Β3

Η αναβάθμιση αντανακλά την πρόοδο που σημείωσε η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση των βασικών προκλήσεων της χώρας όσον αφορά την μακροοικονομική σταθερότητα, τη δημοσιονομική εξυγίανση και τη σταθερότητα του τραπεζικού τομέα
Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody`s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου στην βαθμίδα B3 από Caa3. Παράλληλα αναθεώρησε την προοπτική της κυπριακής οικονομίας από θετική σε σταθερή, ενώ διατήρησε την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου (Not-Prime).

Ισχυρός σεισμός 7,3 Ρίχτερ στην ανατολική Ινδονησία- Σε περιοχή 134 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του νησιού Τερνάτε

Το κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι του Ειρηνικού, το οποίο εδρεύει στη Χαβάη, εξέδωσε σήμα για πιθανή εκδήλωση παλιρροϊκού κύματος στην περιοχή κοντά στο επίκεντρο του σεισμού
Iσχυρός σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις Μολούκες Νήσους, νησιωτική συστάδα της ανατολικής Ινδονησίας, το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο.


Το κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι του Ειρηνικού, το οποίο εδρεύει στη Χαβάη, εξέδωσε σήμα για πιθανή εκδήλωση παλιρροϊκού κύματος στην περιοχή κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Συρία: Ψεύτικο το βίντεο με τον μικρό ήρωα- Το είδαν εκατομμύρια θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο(Βίντεο)

Ηθελαν ο κόσμος να αφυπνιστεί και να ενδιαφερθεί για τα όσα συμβαίνουν στην Συρία
 Εκατομμύρια θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο είδαν την περασμένη εβδομάδα το συγκλονιστικό βίντεο όπου ένα μικρό αγόρι σώζει τη ζωή ενός κοριτσιού στη Συρία, ενώ γύρω τους οι σφαίρες πέφτουν βροχή.

Μάλιστα για να ξεφύγει από τους ελεύθερους σκοπευτές, προσποιείται το νεκρό για να σταματήσουν να τον σημαδεύουν.

Πώς έμοιαζε ο νεκρός της Αμφίπολης(Βίντεο)

Δείτε σκίτσο που επιχειρεί να τον αναπαραστήσει – Στα εργαστήρια θα αποκαλυφθεί το μυστικό του σκελετού - Το λόγο παίρνουν τώρα οι γενετιστές και το DNA
Στους ειδικούς ερευνητές, βιολόγους και γενετιστές, περνάει τώρα η σκυτάλη των ερευνών για το μεγάλο μυστήριο που κρύβει ο Τύμβος της Αμφίπολης.



Στους μήνες που προηγήθηκαν οι αρχαιολόγοι κατάφεραν να αποκαλύψουν όλα όσα είχε να δείξει ο τάφος, αναζήτησαν και τελικά βρήκαν και τον σκελετό του “ενοίκου”, αλλά και όσα στοιχεία είχαν μείνει και τα οποία μπορούν να συνδράμουν στον εντοπισμό της ταυτότητας του νεκρού του τάφου αλλά και τη χρονολόγηση του τύμβου. Τώρα, το λόγο έχουν τα ειδικά εργαστήρια. Και οι καλλιτέχνες που επιχειρούν να αναπαραστήσουν τη μορφή του νεκρού.

Έτσι ακούγεται η Μουσική από τους δακτυλίους ενός Δέντρου(ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό είναι ένα απόσπασμα από τον δίσκο Years, που δημιουργήθηκε από τον Bartholomäus Traubeck, ο οποίος διαθέτει επτά ηχογραφήσεις από διαφορετικά δέντρα, συμπεριλαμβανομένων των Αυστριακών δέντρων Δρυς, Maple, Καρυδιά και Οξυά. Αυτό που θα ακούσετε είναι δεδομένα από δακτύλιο ενός έτους του δέντρου Ash. Κάθε δέντρο ακούγεται πολύ μοναδικό, εξαιτίας των διαφορετικών χαρακτηριστικών των δακτυλίων, όπως είναι η αντοχή, το πάχος και ο ρυθμός ανάπτυξης.

Λάβετε υπόψη σας ότι οι δακτύλιοι των δέντρων μεταφράζονται στη γλώσσα της μουσικής, αντί να ηχούν μουσική από μόνα τους.

Δείτε τι είπε ο Αριστοτέλης πολλά χρόνια πριν !!! Σας θυμίζει κάτι ;;;

“Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, 

και αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι… οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. 

Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών,

Δηλώσεις-χαστούκι προς τα Σκόπια από τη Ντόροθι Κίνγκ: "Πιστεύει κανείς ότι τα Σκόπια έχουν σχέση με την Αρχαία Μακεδονία;"

«Όλοι γνωρίζουν εδώ και αιώνες ότι η αληθινή Μακεδονία, είναι στην Ελλάδα», δήλωσε... η Αμερικανίδα αρχαιολόγος, Ντόροθι Κίνγκ, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και πρόσθεσε «ότι είναι περίεργο τα Σκόπια να θέλουν να οικειοποιηθούν την ιστορία της Μακεδονίας».

Την ίδια στιγμή, αναφερόμενη στους ισχυρισμούς των Σκοπίων για την Μακεδονία, αναρωτήθηκε: «ειλικρινά υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι τα Σκόπια έχουν καμία σχέση με την Αρχαία Μακεδονία;»,