Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Μπακογιάννης κατά του θείου Κυριάκου για τις απολύσεις

Μπακογιάννης κατά του θείου Κυριάκου για τις απολύσεις
Σφοδρές επικρίσεις από τον ίδιο του τον ανιψιό δέχθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο ανιψιός , Κ. Μπακογιάννης, δήμαρχος Καρπενησίου, επικρίνει τον θείο του Κυρ. Μητσοτάκη, υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για το θέμα των απολύσεων στη δημοτική αστυνομία.
Μάλιστα ο κ. Μπακογιάννης επικρίνει και τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά για την ως τώρα μεταρρυθμιστική πολιτική που ακολουθεί: «Δεν μπορεί κάποιος να τα ρίχνει όλα στον Μανιτάκη ότι δεν έγιναν οι απολύσεις. Ίδιος ήταν ο πρωθυπουργός ως τώρα» είπε.

Αντιμέτωπη με χρεωκοπία η γερμανική Praktiker

Η μεγάλη γερμανική εταιρεία λιανικών πωλήσεων Praktiker ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης, λόγω της έλλειψης ρευστότητας και των υψηλών χρεών της. Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας δεν βασίζεται πλέον στην υπόθεση ότι ο όμιλος μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες του, μετά τη χωρίς συμφωνία κατάληξη των διαβουλεύσεων με τους πιστωτές της για τη χρηματοδότηση.

Τα χρέη... κλείνουν το Ωνάσειο


Με οικονομικό έμφραγμα απειλείται το Ωνάσειο λόγω των οφειλών του ΕΟΠΥΥ και της καθυστέρησης της τακτικής επιχορήγησης από το υπουργείο Υγείας

Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς το Ωνάσειο αλλά και η καθυστέρηση της χορήγησης της ετήσιας τακτικής επιχορήγησής του από το υπουργείο Υγείας απειλούν με οικονομικό έμφραγμα το κοινωφελές νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση της διοίκησης του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ) προς τους εκπροσώπους των ιατρών, το νοσηλευτικό ίδρυμα ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα ρευστότητας.

«Αγκάθι» η αριστερή πτέρυγα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ


- Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να έρθει ποτέ στην κυβέρνηση, αν αφυδατώσει το ριζοσπαστισμό και την εναλλακτικότητά του - Με ενδιαφέρον αναμένεται η εμφάνιση Γλέζου, που απουσίαζε την πρώτη ημέρα και έχει αντιταχθεί στη διάλυση των συνιστωσώνΜε ομιλίες συνέδρων, μέσα από τις οποίες θα δοθεί η μάχη για την ιδεολογική και πολιτική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται σήμερα το συνέδριο του κόμματος στο στάδιο του τάε κβο ντο στο Φάληρο.

Economist: Πολιτική αστάθεια και πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

Economist: Πολιτική αστάθεια και πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα
Πρόωρες εκλογές προβλέπουν οι αναλυτές του Economist Intelligence Unit, σε έκθεση για την Ελλάδα, εξαιτίας του σκηνικού πολιτικής αστάθειας.

Σύμφωνα με τη βρετανική έκδοση, μπορεί ο κυβερνητικός συνασπισμός Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ να είναι πιο «ομοιογενής» και οι πιθανότητες «κοινοβουλευτικής ανταρσίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική» να ελαχιστοποιούνται, ωστόσο η «αυστηρή δημοσιονομική λιτότητα» θα συνεχίσει να πυροδοτεί «κοινωνικές ταραχές και οικονομικές δυσκολίες» και να διατηρεί την πολιτική σκηνή «κατακερματισμένη».

Εξαιρούν από την κινητικότητα τους αποσπασμένους στα υπουργεία!

Εξαιρούν από την κινητικότητα τους αποσπασμένους στα υπουργεία!
Μεταξύ των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης παρείσφρησε διάταξη που στην ουσία «προστατεύει» από το μέτρο της κινητικότητας εκείνους τους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν αποσπαστεί σε υπουργικά γραφεία
Το πελατειακό κράτος ζει και βασιλεύει!
Με μια διάταξη- πρόκληση στο πολυνομοσχέδιο εξαιρούνται από το μέτρο της κινητικότητας οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν αποσπαστεί σε υπουργικά γραφεία.
Συγκεκριμένα, με την εν λόγω διάταξη (αρ. 90 παρ 2) στην αξιολόγηση των συγκεκριμένων υπαλλήλων θα προσμετρηθεί το γεγονός ότι έχουν θητεύσει δίπλα σε υπουργούς!

Δύο χρόνια σήμερα από το μαύρο πρωινό της 11ης Ιουλίου στο Μαρί Αναστασιάδης: Δημόσια απολογία εκ μέρους της πολιτείας για το Μαρί

Του Νέαρχος Κυπριανού
Από το  philenews

Λάρνακα: Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί, στην οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος 13 άνδρες της Εθνικής Φρουράς και της Πυροσβεστικής. Στις 9 το πρωί τελέσθηκε στη Ναυτική Βάση τρισάγιο στη μνήμη των 13 ηρώων, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε ομιλία ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η Πολιτεία ταπεινά υποκλίνεται στη μνήμη των 13 ηρώων.

Οριακές απώλειες παρουσιάζει την Πέμπτη το ΧΑΚ

Λευκωσία: Οριακές απώλειες παρουσιάζει την Πέμπτη το κυπριακό χρηματιστήριο, με κύριο χαρακτηριστικό για μια ακόμη φορά την υποτονική επενδυτική δραστηριότητα.

Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:04, βρισκόταν στις 95,85 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση της τάξης του 0,15%. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 10.205,35 ευρώ.

Αντίθετα, άνοδο της τάξης του 0,81% καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 37,28 μονάδες.

"Βλέπει" ξανά χαμηλά έτους το Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Εύθραυστη αποδεικνύεται η ανοδική απόπειρα για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, μετά από διήμερες απώλειες 4,53%.

Στο ταμπλό διαμορφώνεται εικόνα επιφυλακτικότητας, με μικρές και επιλεκτικές κινήσεις, καθώς το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται στο πολιτικό «στοίχημα» της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την ερχόμενη εβδομάδα.

Το κλίμα διαμορφώνουν και μία σειρά αρνητικών δημοσιευμάτων στον ξένο Τύπο για την Ελλάδα, με το πρακτορείο Reuters να κάνει λόγο για «αστάθεια» και «προσωρινή ευφορία», ενώ έκθεση του Economist Intelligence Unit προβλέπει διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα το 2014.