Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Το υπέροχο ΒΙΝΤΕΟ του ΓΕΕΘΑ με την προσπάθεια στα σύνορα, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα…

Ένα συγκεντρωτικό άκρως διαφωτιστικό για κάθε καλόπιστο βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στο οποίο αποτυπώνονται στιγμιότυπα από την προσπάθεια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να φυλάξουν τα ελληνικά σύνορα και να αποτρέψουν την παραβίασή τους από τις ορδές μεταναστών και προσφύγων που έχει εργαλειοποιήσει το καθεστώς της Τουρκίας με προσωπική εντολή Ερντογάν, με σκοπό να προκαλέσει μεθοριακό επεισόδιο με την Ελλάδα.

Κύπρος:«Ελπίδα» - Το νεογέννητο αγρινό που «κλέβει» καρδιές (Εικόνα)

Η αισιόδοξη είδηση των τελευταίων ημερών έρχεται από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περίθαλψης και αποκατάστασης της Άγριας Πανίδας, της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, όπου περιθάλπεται και αναρρώνει ένα νεογέννητο αγρινό που βρέθηκε τραυματισμένο στις 20 Μαρτίου 2020 σε περιοχή του Δάσους Πάφου κοντά στα όρια της κοινότητας Πωμού.

«Το αγρινό, ηλικίας μερικών ημερών, μεταφέρθηκε αυθημερόν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου αφού έφερε σοβαρό τραύμα στο μηρό, έτυχε ιατρικής φροντίδας από μέλη των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και σήμερα δείχνει σημαντική βελτίωση στην υγεία του. Το νεαρό αγρινό θα σιτίζεται με γάλα προβάτου μέχρι τον απογαλακτισμό του, του χορηγείται η ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και τυγχάνει κάθε δυνατής φροντίδας από το προσωπικό του Κέντρου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Oργή Σαλβίνι: ''Η Γερμανία κατέστρεψε την Ελλάδα, θέλει να κάνει το ίδιο & στην Ιταλία-Δεν θέλω τα χρήματα της Μέρκελ''

Στα ''κάγκελα'' βρίσκονται άπαντες στη Ρώμη με την συμπεριφορά της Γερμανίας. Το Βερολίνο προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την κρίση της πανδημίας, καθώς έχει στόχο να ''πνίξει'' τις χώρες του Νότου.

Έτσι λοιπόν, στα άκρα φαίνεται να οδηγούνται οι σχέσεις Ιταλίας – Γερμανίας μετά και τη χθεσινή αποτυχία του Eurogroup να καταλήξει σε συμφωνία, με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε να προειδοποιεί για διάλυση της Ευρώπης λόγω της κρίσης του κοροναϊού.  

Ιερά Σύνοδος: Οι εκκλησίες δεν θα είναι ανοιχτές για τους πιστούς τη Μεγάλη Εβδομάδα - ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου με διευκρινιστική δήλωση ξεκαθαρίζει ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς. Θα είναι ανοιχτές μόνο για τους ιερείς και το αναγκαίο προσωπικό των ιερών ναών.

Ειδικότερα για την εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία αναφέρει ότι οι ναοί θα είναι ανοικτοί 11.00-13.00 τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος και 13.00-17.00 τη Μεγάλη Παρασκευή, δύο (2) ώρες μετά την απόλυση των Ιερών Ακολουθιών, επισήμανε ότι «αυτό είναι ένα καθαρά περιοριστικό μέτρο που συνδέεται αποκλειστικά με την παράγραφο 6 της διυπουργικής απόφασης: "Επιτρέπεται η συνέχιση των διοικητικών λειτουργιών των χώρων θρησκευτικής λατρείας'' και αφορά μόνο τους ιερείς και το αναγκαίο προσωπικό των Ιερών Ναών».

Δραματική προειδοποίηση του υπουργού Εξωτερικών της Ιταλίας: Διακυβεύεται το μέλλον της Ευρώπης

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο μίλησε για το πώς θα πρέπει να συμπεριφερθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω του κορονοϊού.

Ως κίνδυνο για την ύπαρξη της Ευρώπης βλέπει την κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός, ο Λουίτζι Ντι Μάιο.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη του στο dpa δε έκρυψε τον προβληματισμό του για την κατάσταση που έχει προκύψει και κυρίως αυτή που μπορεί να προκύψει, αν η Ευρώπη δεν φερθεί όπως πρέπει.