Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Το δίκαιο των νικητών και η επιχείρηση Ζώνη του Λυκόφωτος στην Λιβύη

Γράφει ο Ιωάννης Μπαλτζώης από το analystsforchange

Οι εικόνες και το συγκλονιστικό βίντεο, που δείχνει την εν ψυχρώ εκτέλεση του επί 42 χρόνια ηγέτη της Λιβύης, του δικτάτορα Καντάφι, από τους ενόπλους του Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης, που πλέον είναι καθεστώς, μας δημιουργούν διάφορα συναισθήματα και ερωτηματικά. Κατ,αρχήν το συναίσθημα της οργής για την αποτρόπαια πράξη της εκτέλεσης ενός αόπλου, που συνελήφθη και μάλιστα τραυματισμένος, όποιος και αν είναι αυτός, ότι και αν έχει κάνει. Και κατόπιν η άγρια Δύση σήμερα.
Έδεσαν το πτώμα του νεκρού ηγέτη και το έσυραν στους δρόμους της Σύρτης, βεβηλώνοντας έναν νεκρό, επιμένουμε όποιος και αν είναι.Αυτή είναι η δημοκρατία που επαγγέλλονται οι προστάτες της Λιβύης και τι οδηγίες είχαν δώσει; Δεν μπορεί το τέλος του ήταν φανερό ότι πλησίαζε, άρα υπήρχε σχεδιασμός, δόθηκαν οδηγίες, ορίστηκαν οι ηγέτες που καθοδηγούσαν τους ένοπλους, που πολεμούσαν τους υποστηρικτές του Καντάφι, στην γενέτειρά του την Σύρτη. Δεν υπήρχαν επικεφαλείς ηγήτορες κατά την σύλληψη του Καντάφι και τι έκαναν;

147 εταιρείες ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία Σύμφωνα με ανάλυση του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας


147 εταιρείες ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία

Από το ΤΟ ΒΗΜΑ

Ζυρίχη
Καθώς οι διαδηλώσεις εναντίον των χρηματοπιστωτικών δυνάμεων κατακλύζουν ολόκληρο των κόσμο αυτή την εβδομάδα, η επιστήμη ενδέχεται να επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους των διαδηλωτών. Μια ανάλυση του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας για τις σχέσεις μεταξύ 43.000 πολυεθνικών εταιρειών εντόπισε μια σχετικά μικρή ομάδα, ως επί το πλείστον τραπεζών, με δυσανάλογη εξουσία επί της παγκόσμιας οικονομίας.

Τα συμπεράσματα της ανάλυσης έχουν δεχτεί σημαντική κριτική, όμως ομάδα αναλυτών του περιοδικού «New Scientist» δηλώνει ότι πρόκειται για μια μοναδική προσπάθεια να ξεμπερδευτεί το νήμα του ελέγχου επί της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ παράλληλα θα μπορούσαν να βρεθούν και τρόποι να γίνει πιο σταθερός ο παγκόσμιος καπιταλισμός.

Reuters: Εγκρίθηκε η εκταμίευση της 6ης δόσης από το Eurogroup

Από το 24h.gr

Δόθηκε το “πράσινο” φως στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών
Η εκταμίευση της έκτης δόσης για την Ελλάδα εγκρίθηκε από το Eurogroup. Σύμφωνα με πηγή, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης δόθηκε το “πράσινο” φως για την έκτη δόση στην χώρας μας.
“Η έκτη δόση συμφωνήθηκε. Είναι έτοιμη να αποσταλεί” δήλωσε η πηγή, που συμμετείχε στο σημερινό Eurogroup.

Ρωσία: Η αυτοκινητοπομπή του Καντάφι "δεν απειλούσε κανέναν"


Από το briefingnews.gr
 
Σαφή υπονοούμενα ότι ο θάνατος του Μουαμάρ Καντάφι ήταν μια εν ψυχρώ δολοφονία από πλευράς των Αμερικανών, αφήνει η Ρωσική πλευρά.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η αυτοκινητοπομπή του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι «δεν απειλούσε κανέναν», όταν χτυπήθηκε από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, των οποίων η εντολή ήταν η επιβολή της ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων.

Οι εταιρείες-σύμβουλοι για την «εκποίηση των ασημικών»

Aπό το briefingnews.gr
Τον κατάλογο των συμβούλων για 13 προγράμματα αποκρατικοποιήσεων, τα οποία «θα τρέξουν» φέτος και το 2012 έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.
 Οι σύμβουλοι, με βάση τις σχετικές αποφάσεις της διυπουργικής επιτροπής, είναι οι εξής:

1. ΕΛΠΕ: UBS LIMITED και NOMURA INTERNATIONAL PLC

2. ΛΑΡΚΟ: HSBC BANK PLC και PRICEWATERHOUSECOOPERS BUSINESS SOLUTIONS.

3. ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Νομικοί σύμβουλοι: Παπακωστόπουλος και συνεργάτες Π. Ελγέρης και Απ. Γέροντας. Νομικός σύμβουλος επί θεμάτων δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαπού δικαίου: DEWEY & LEBOEUF LLP.

4. ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ: GRANT THORNTON

Εντυπωσιακό βίντεο από τις βολές βαρέων όπλων της 50ής ΜΤΠ «ΑΨΟΣ»


Aπό το defencenet.gr
Οι ασκήσεις υψηλής έντασης με την εμπλοκή βαρέων δυνάμεων του Στρατού Ξηράς, αποτελεί αναμφίβολα μήνυμα αποτροπής, καθώς συνοδεύεται από εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας και  ευκινησίας των δυνάμεων που εμπλέκονται.
Στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2011, πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής-Πεδίο Ασκήσεων Ψηλού Στάλου, στην Περιοχή Ευθύνης της 50ής  Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού «ΑΨΟΣ», Βολές Βαρέων Όπλων.
Η παραπάνω δραστηριότητα διεξήχθη ημέρα και νύχτα και συμμετείχε το σύνολο του προσωπικού και αριθμός εθνοφυλάκων, των Μονάδων του Σχηματισμού.
Δείτε το εντυπωσιακό από πάσης άποψης βίντεο.

Το "τέλος της βίας" ανακοίνωσε η ΕΤΑ

Aπό το news247.gr/

Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα τρεις μασκοφόροι, ανακοίνωσαν ότι η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ βάζει τέλος στον ένοπλο αγώνα της. "Νίκη της δημοκρατίας" χαρακτήρισε την απόφαση ο θαπατέρο (Vid)


Η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ, μετά από δεκαετίες αιματηρής δράσης, ανακοίνωσε το τέλος του ένοπλου αγώνα.
Με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, μέλη της οργάνωσης κάλεσαν την ισπανική και την γαλλική κυβέρνηση να ανταποκριθεί, μέσω του διαλόγου.
Στο βίντεο τρεις μασκοφόροι άνδρες, δήλωσαν ότι "η ΕΤΑ αποφάσισε τον οριστικό τερματισμό της ένοπλης δραστηριότητάς της".
Αν πράγματι η ΕΤΑ τηρήσει την οριστική κατάπαυση του πυρός θα κλείσει ένα βίαιο κεφάλαιο στην ιστορία της Ισπανίας, που μετρά 40 χρόνια επιθέσεων και περισσότερους από 800 νεκρούς.
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο χαρακτήρισε αυτή την απόφαση, ως "νίκη της δημοκρατίας, του νόμου και της λογικής".

Με "τρία στα τρία" το ΧΑ πάει... Βρυξέλλες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Του Δημήτρη Ζάντζα

Θετικό το εβδομαδιαίο πρόσημο για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας μετά από τρεις συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις και κέρδη άνω του 5% στις συναλλαγές της Παρασκευής.

Έντονα ανοδική υπήρξε την Παρασκευή η κίνηση στις τράπεζες, όπου ξεχώρισε το «άλμα» 20% του Τ.Τ. και η «επιστροφή» πάνω από τα 2 ευρώ της μετοχής της ΕΤΕ.

Στις μεγάλες απώλειες που έχουν σημειωθεί στο Χ.Α. όλο το προηγούμενο διάστημα, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα επιδείξουν την απαιτούμενη αποφασιστικότητα στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής, αποδίδουν αναλυτές την άνοδο στο ταμπλό της Παρασκευής.

Όπως εξηγούν, η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών την Πέμπτη αίρει ένα σοβαρό εμπόδιο για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, προσφέροντας «ανακούφιση» στην αγορά απέναντι στις ανησυχίες που κορυφώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες για τον κίνδυνο μη εκταμίευσης.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, συμπληρώνουν, μένει να φανεί αν οι αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφή της Ε.Ε. θα είναι τέτοιες που θα επιτρέψουν στο Χ.Α. να διατηρήσει το ανοδικό momentum. Οι αποφάσεις αυτές θα είναι ο άξονας γύρω από τον οποίο θα περιστραφεί η κίνηση του Χ.Α. αλλά και των υπολοίπων ευρωπαϊκών αγορών την ερχόμενη εβδομάδα. Για την ελληνική αγορά και ειδικά για τον κλάδο των τραπεζών, κεντρικό ζήτημα θα αποτελέσει ενδεχόμενη μεταβολή στο ύψος του haircut για τα ομόλογα που θα υπαχθούν στο PSI.

Την Παρασκευή, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 5,33% στις 782,36 μονάδες, ενώ κινούμενος ανοδικά σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, έφτασε να ενισχύεται ενδοσυνεδριακά έως και 5,70%. Σε εβδομαδιαία βάση, ο Δείκτης σημείωσε άνοδο 0,87%.

Προειδοποίηση για λεηλασίες Σε κίνδυνο τα αρχαία μνημεία της Λιβύης σύμφωνα με την Unesco

Από το protothema

Οι κυριότερες πολιτιστικές και ιστορικές τοποθεσίες της Λιβύης δεν υπέστησαν καταστροφές κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης που προκάλεσε την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, ανακοίνωσε σήμερα η Unesco, η οποία, ωστόσο, προειδοποίησε για τον κίνδυνο να υπάρξουν λεηλασίες τώρα που οι μάχες τέλειωσαν.

"Η κατάσταση είναι αρκετά ικανοποιητική, δεν έγιναν μεγάλες ζημιές, αλλά ο κίνδυνος παραμένει", δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, Φραντσέσκο Μπανταρίν, κάνοντας τον απολογισμό μιας αποστολής στην περιοχή μιας ομάδας της Unesco.

«Αγκάθι» η στάση των δύο χωρών απέναντι στη Συρία Συνεργασία Άγκυρας – Τεχεράνης κατά του PKK

Από το  protothema
Έπειτα από συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, με τον Ιρανό ομόλογό του, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, οι δύο χώρες αποφάσισαν πως θα αντιμετωπίσουν από κοινού τους Κούρδους αυτονομιστές του PKK. Οι δύο πλευρές έκαναν λόγο για κοινό σχέδιο δράσης, με απώτερο στόχο την εξουδετέρωση της τρομοκρατίας των Κούρδων.

«Θα συνεχιστεί η κοινή αποφασιστικότητά μας στην αντιμετώπιση του ΡΚΚ και του PJAK (το ιρανικό παρακλάδι του PKK). Θα συνεργαστούμε με ένα κοινό σχέδιο δράσης μέχρι την τελική εξουδετέρωση της τρομοκρατικής απειλής. Χρειάζεται να δώσουμε την μάχη εναντίον του, προχωρώντας σε μια πιο σοβαρή συνεργασία» δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου στην κοινή συνέντευξη Τύπου. Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν ότι σύντομα θα συνεδριάσει το Τουρκοϊρανικό Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Οι κρίσιμες αποφάσεις θα ληφθούν μέχρι την … Τετάρτη Τι θα αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι την Κυριακή

Aπό το protothema

Tην ίδια ώρα που οι εκπρόσωποι της Κομισιόν επιβεβαίωναν με τον πλέον επίσημο τρόπο τη διενέργεια μιας δεύτερης Συνόδου Κορυφής των 17 του ευρώ, την Τετάρτη, αμέσως μετά την προγραμματισμένη για την Κυριακή συνάντηση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa δημοσίευε στον ιστότοπό του μερικά από τα κύρια σημεία του προσχεδίου συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Κυριακής!

Με δεδομένη την  «ασυμφωνία» μεταξύ Βερολίνου και  Παρισιού αναφορικά με τη … διαχείριση των μηχανισμών στήριξης της Ελλάδας  – και συνεπακόλουθα της Ευρωζώνης  – οι άξονες στους οποίους κινείται το προσχέδιο της … πρώτης εκ των δύο κρίσιμων Συνόδων που θα διεξαχθούν μέσα στο επόμενο πενθήμερο δείχνει καθαρά την πρόθεση των Ευρωπαίων ηγετών, της Μέρκελ και του Σαρκοζί δηλαδή, να μεταθέσουν τη λήψη των καίριων και πιθανώς τελεσίδικων αποφάσεων είτε στη Σύνοδο της Τετάρτης (του κλειστού «κλαμπ» των χωρών του ευρώ), είτε και να «πετάξουν το μπαλάκι» στα συμβούλια των υπουργών Οικονομικών.

Ν.Λυγερός "ΑΟΖ, Τα θεμέλια της ελληνικής θάλασσας Βίντεο

Εισήγηση του Νίκου Λυγερού
με θέμα: "ΑΟΖ, Τα θεμέλια της ελληνικής θάλασσας"
Ανεξάρτητη Ομάδα Πολιτών Καλλιθέας
Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη, Μεγίστης 18- 20, Καλλιθέα

Μήνυμα απο το υπερπέραν...


"Γιώργη πρόσεχε τι κάνεις με τον λαό σου. Είδες που κατέληξα εγώ..."

Από το tro-ma-ktiko

ABC Αυστραλίας - Η Ελληνική κυβέρνηση θα πέσει σε 2 ημέρες! video

Από το tro-ma-ktiko
Tο αυστραλιανό ειδησεογραφικό κανάλι ΑΒC Australia, μέσω του ανταποκριτή του στην Αθήνα, κάνει λόγο για πτώση της Ελληνικής Κυβέρνησης μέχρι το βράδυ της Κυριακής.
Επίσης, κάνει εκτενή αναφορά για την συγκέντρωση,...
με τουλάχιστον 120.000 κόσμο και ρίχνει αιχμές για φόβους του Παπανδρέου για φυλάκιση αυτού και στελεχών της κυβέρνησης εαν αποτύχει η κυβέρνηση!

Αναλυτικά, το ρεπορτάζ του ABC, το οποίο δείχνει συνεχώς πλάνα απο την τεράστια σημερινή συγκέντρωση του κόσμου, έχει ώς εξής: