Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Γιατί η Ελλάδα; -Το ΚΑΛΥΤΕΡΟ βίντεο που γυρίστηκε ποτέ για την Ελλάδα

Το καλύτερο βίντεο που γυρίστηκε για την Ελλάδα

(επιλέξτε ελληνικούς υπότιτλους από το 4ο κουμπί κάτω δεξιά),
για την ελληνική γλώσσα, για τον ελληνικό πολιτισμό.

Εκφωνήθηκε από τον γνωστό ελληνιστή Pedro Olalla στην Ημερίδα Κλασσικού Πολιτισμού του Σαγούντο της Ισπανίας.

Είναι γνωστό σε πολλούς, θάπρεπε όμως όλοι μας να το δούμε. Πολύ καλή η εικόνα, ό ήχος αλλά και η μετάφραση.

Βλέποντας τη Γη από το διάστημα -Οι μαγικές φωτογραφίες ενός αστροναύτη

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/space.6.12.708.jpg?itok=loPNntRkΕδώ και χρόνια έχει συνηθίσει να βλέπει τον κόσμο από ψηλά. Αυτό όμως που ζει τον τελευταίο καιρό δεν συγκρίνεται.

Ο Κίμιγια Γιούι είναι ένας Ιάπωνας αστροναύτης, που έχει «ομορφύνει» το Twitter με τις φωτογραφίες που δημοσιεύει. Αν και ο Σκοτ Κέλι έγινε... διάσημος από τις εικόνες της Γης που απαθανατίζει από το διάστημα και τις δημοσιεύει στο Instagram, ο Αμερικανός αστροναύτης δεν είναι ο μοναδικός «ένοικος» του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού που έχει αυτή τη συνήθεια.

Οι οικονομικές επιδράσεις της τοπικής φορολογίας

Του  Θεοδώρου Κουτρούκη
Διδάσκων  στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών 
του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  

Σε μια πρόσφατη συζήτηση ερωτήθηκα για τις ενδεχόμενες οικονομικές επιδράσεις στην τοπική ανάπτυξη που θα μπορούσε να προκαλέσει η επιβολή μιας πρόσθετης (οριακής) φορολογικής επιβάρυνσης σε φυσικά και νομικά πρόσωπα σε μια γεωγραφική περιοχή. Παρακάτω θα δείτε την απάντηση που έδωσα με μια πρώτη τεκμηρίωση.
Μια αναδρομή στη διεθνή βιβλιογραφική παραγωγή αποτυπώνει μια εύγλωττη εικόνα. Ενδεικτικά, σε μια εργασία του που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο ακαδημαϊκό περιοδικό Economic Review (March/April 1996) o Z. Becsi έδειξε ότι οι τοπικοί φόροι (σε σχέση με τις άλλες περιοχές) επιδρούν ανασχετικά στη σχετική ανάπτυξη της περιοχής τόσο σε βραχυχρόνια, όσο και σε μακροχρόνια κλίμακα.

Κύπρος:Πρέσβης Ρωσίας: Ζητούμε διευκολύνσεις όπως η Γαλλία και η Γερμανία - «Σύντομα ελπίζουμε ότι θα υπογράψουμε»

Λευκωσία: Η Μόσχα ζητεί να έχει τις ίδιες στρατιωτικές διευκολύνσεις από την Κύπρο όπως έχει η Γαλλία και η Γερμανία, δήλωσε ο Πρέσβης της Ρωσίας στη Λευκωσία Στάνισλαβ Οσάτσι, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα.

Ερωτηθείς εάν η Ρωσία ζητεί διευκολύνσεις στρατιωτικού χαρακτήρα, ο Πρέσβης απάντησε “ναι εμείς πράγματι το συζητάμε αυτό το θέμα με το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας (Κύπρου) και σύντομα ελπίζουμε ότι θα υπογράψουμε. Θέλουμε να έχουμε τις ίδιες διευκολύνσεις όπως ήδη έχουν η Γαλλία και η Γερμανία”.

Ματέο Ρέντσι: "Να φτιάξουμε συμμαχία με την Ελλάδα κατά της λιτότητας και των πολιτικών του Βερολίνου στην Ευρώπη" - "ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤ"

Σαφή θέση υπέρ της Ελλάδας παίρνει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ζητώντας να δημιουργηθεί μαζί της μια συμμαχία κατά της λιτότητας στην Ευρώπη, να αυξηθούν οι κρατικές δαπάνες και να περιοριστεί η ανεξαρτησία της ΕΚΤ.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine (FAZ) ο πρωθυπουργός της Ιταλίας πρεσβεύει για την ΕΕ και την ευρωζώνη μία πολιτική που αντίκειται πλέον ανοιχτά στους στόχους της γερμανικής κυβέρνησης.

Ευρωπαϊκή διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ ζητά το Βερολίνo

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ λέει ότι σε κάποιες περιπτώσεις, η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων αποτελεί «ύψιστη έκφραση κυριαρχίας»
Υπέρ της εξέλιξης μιας ευρωπαϊκής διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης τάχθηκε η γερμανική κυβέρνηση και τόνισε την ανάγκη να μπορούν να στηριχθούν τα κράτη-μέλη που υφίστανται μεγαλύτερη πίεση από την προσφυγική κρίση.

Μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ, το Βερολίνο επισήμανε ακόμη τη Δευτέρα ότι η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε κάποιες περιπτώσεις στην ΕΕ αποτελεί «ύψιστη έκφραση κυριαρχίας».

Στο «χειρουργείο» του Eurogroup οι συντάξεις των Ελλήνων(Βίντεο)

Ντομπρόβσκις: Χρειάζεται να επιτύχουμε ένα πιο βιώσιμο συνταξιοδοτικό για την Ελλάδα - Μυστική συζήτηση Μοσκοβισί-Κατρούγκαλου για τις συντάξεις πριν το Eurogroup - Ντάισελμπλουμ: Το 2015 χάθηκε πολύς χρόνος με την Ελλάδα
Από το «χειρουργείο» του Eurogroup φαίνεται πως πέρασαν σήμερα οι συντάξεις των Ελλήνων, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις που έκαναν τη Δευτέρα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, λίγη ώρα πριν τη νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες.

Σοκ στη Γαλλία από τη νίκη της Λεπέν -Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Χρησιμοποιώντας τη λέξη «σοκ» στα πρωτοσέλιδά τους, δύο μεγάλες γαλλικές εφημερίδες σχολιάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των περιφερειακών εκλογών της Γαλλίας.
Σε αυτόν, το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν αναδείχτηκε ο μεγάλος νικητής, καθώς με καταγεγραμμένο το 95% των ψήφων συγκέντρωσε κατά μέσο όρο ένα ποσοστό της τάξης του 28,6%, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το κόμμα του Νικολά Σαρκοζί με 27,4% και στην τρίτη τους σοσιαλιστές του Φρανσουά Ολάντ.