Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ευρωμπάσκετ 1987: 31 χρόνια από τον άθλο(Βίντεο)

Πέρασαν 30 χρόνια από τότε που η παρέα του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Χριστοδούλου, του Φασούλα και του Καμπούρη, υπό τις οδηγίες του Χρήστου Πολίτη, ανέβασαν την Ελλάδα στο Έβερεστ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. 

Στις 14 Ιουνίου 1987, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η Εθνική Ελλάδος, με μπροστάρη τον μεγάλο Νίκο Γκάλη, πέτυχε την απόλυτη μπασκετική έκπληξη! 

Οι Έλληνες διεθνείς άφησαν άφωνη την Ευρώπη, επικρατώντας 103 – 101 των πανίσχυρων Σοβιετικών του Τσατσένκο, του Βάλτερς και του Βολκόφ.

Πρόκληση - «βόμβα» από την Τούρκια: «Στη Θράκη ο 3ος πυρηνικός σταθμός μας»

Σε όλα τα επίπεδα φαίνεται πως κορυφώνουν τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας οι Τούρκοι, με τον υπουργό Ενέργειας να παίρνει τελευταίος τη σκυτάλη από τον ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος νωρίτερα υποστήριξε ευθαρσώς πως «ούτε πουλί δεν θα πετάει στο Αιγαίο χωρίς την άδειά μας».
Μιλώντας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας, ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ τόνισε ότι ο πυρηνικός σταθμός του Akkuyu θα τεθεί σε λειτουργία το 2023, ωστόσο δεν έμεινε σε αυτό, καθώς προέβη σε αποκαλύψεις για τα μελλοντικά σχέδια των γειτόνων.

Συλλαλητήριο την Κυριακή στις Πρέσπες για το Σκοπιανό Το κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνας για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας

«Ραντεβού» το πρωί της Κυριακής στις Πρέσπες, για ένα ακόμη συλλαλητήριο για το Σκοπιανό, δίνει η Επιτροπή Αγώνας για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, ενόψει της υπογραφής της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ για τη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Σε κάλεσμά της μέσω του Facebook με τίτλο «Λεωφορεία για τις Πρέσπες», η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας «καλεί τους Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας

Η πρόταση δυσπιστίας

Του Ν. Λυγερού

Η πρόταση δυσπιστίας θα κατατεθεί παρόλο που μερικοί δεν το πιστεύουν. Στην ανάλυση τους εξετάζουν μόνο και μόνο το θέμα του αποτελέσματος και όχι της όλης διαδικασίας. Έτσι έχουν την εντύπωση ότι αποτελεί μια κίνηση που δεν αξίζει σε εθνικό επίπεδο και προκαλεί πολιτικό κόστος. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Πρώτον θα καταγραφεί η διαφοροποίηση θέσης και η αντιπολίτευση, τουλάχιστον η αξιωματική δεν θα είναι στο ίδιο πακέτο. Δεύτερον, η δυσπιστία ανάλογα με τον τρόπο που είναι διατυπωμένη μπορεί να προκαλέσει μεγάλες ρωγμές στην κυβέρνηση αλλά και σε κόμματα που έχουν απόψεις που ταυτίζονται, διότι με αυτή τη διαδικασία ο κάθε βουλευτής θα είναι υπεύθυνος σε προσωπικό επίπεδο και όχι μόνο μέσω του κόμματος του.

Περί περίεργων Συμφωνιών - Κανείς δεν πιέζει την Ελλάδα για το Σκοπιανό

Περί περίεργων Συμφωνιών
Του Ν. Λυγερού

Στην ιστορία της διπλωματίας υπάρχουν πολλές περίεργες Συμφωνίες που δεν σέβονται τους λαούς ακόμα και αν αυτοί έχουν υποφέρει ή έχουν υποστεί γενοκτονίες. Τέτοιες απαράδεκτες συμφωνίες είναι παραδείγματος χάρη, η Συνθήκη Καρς του 1921, η Συνθήκη Λωζάνης του 1923, το Σύμφωνο Φιλίας του 1930, η Συνθήκη Ζυρίχης Λονδίνου του 1960 και το Σχέδιο Ανάν του 2004. Κάθε Συμφωνία ανεξάρτητα αν εφαρμόστηκε ή απορρίφθηκε, είχε πάντα ως στόχο την καταπάτηση ενός λαού: των Αρμενίων, των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, των Ελλήνων του Πόντου, των Ελλήνων της Κύπρου, των Μαρωνιτών, των Ασσυρίων. Κάθε φορά υπήρχαν δικαιολογίες, τουλάχιστον πριν την αποκάλυψη των κειμένων και μετά προσπαθούσαν να πείσουν αυτούς τους λαούς ότι είχαν κάνει ό,τι μπορούσαν. Υπήρξαν ακόμα και οι δύο Συμφωνίες μεταξύ Ναζιστικής Γερμανίας και Σοβιετικής Ένωσης στις αρχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Από τις κρυφές διαπραγματεύσεις στην απαράδεκτη Συμφωνία - Δεν υπάρχει πια δικαιολογία

Από τις κρυφές διαπραγματεύσεις στην απαράδεκτη Συμφωνία
Του Ν. Λυγερού


Όταν διαβάζουμε αυτή την απαράδεκτη Συμφωνία, καταλαβαίνουμε γιατί ήταν τόσο κρυφές οι διαπραγματεύσεις όλους αυτούς τους μήνες. Μερικά άρθρα είναι τόσο τρομερά για τον Ελληνισμό και την Ελλάδα που οι αντιδράσεις του Ελληνισμού θα είχαν βάλει σε κίνδυνο την όλη διαπραγμάτευση. Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί ήταν τόσο μεγάλος ο φόβος διαρροής και από το Υπουργείο Εξωτερικών και από την Κυβέρνηση. Βέβαια τώρα ακόμα και κομματικά στελέχη

Ενέργεια, Υδρογονάνθρακες και Συμφωνία Σκοπιανού - Παρατηρήσεις περί Συμφωνίας

Ενέργεια, Υδρογονάνθρακες και Συμφωνία Σκοπιανού
Του Ν. Λυγερού

Όσοι πιστεύουν ότι οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό αφορούσαν μόνο και μόνο το θέμα της ονομασίας θα ξαφνιαστούν από το Άρθρο 14 της Συμφωνίας και ειδικά από το εδάφιο 4.

Άρθρο 14
4. Τα Μέρη θα αναπτύξουν και θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους όσον αφορά στην ενέργεια, ιδίως δια της κατασκευής, συντήρησης και χρήσης διασυνδεόμενων αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου (υφιστάμενων, υπό κατασκευή