Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

3 Απριλίου 1770: η περιπετειώδης γέννηση του Θ. Κολοκοτρώνη

φωτό από το Αβέρωφ
«Ἐγεννήθηκα εἰς ἕνα βουνό, εἰς ἕνα δένδρο ἀποκάτω, εἰς τὴν παλαιὰν Μεσσηνίαν, ὀνομαζόμενον Ραμαβούνι.»
 
Θα έλεγε κανείς ότι ο περιπετειώδης και ταραχώδης βίος του ήταν προδιαγεγραμμένος από την ημέρα της γέννησης του, την 3η Απριλίου του 1770. Ήταν η εποχή που όλη η Πελοπόννησος βρισκόταν σε αναταραχή μετά την αποτυχημένη επανάσταση των Ορλωφικών. Η εγκυμονούσα μητέρα του Γέρου, η Αλωνιστιώτισσα Ζαμπία Κωτσάκη, βρέθηκε στο Ραμαβούνι έχοντας αφήσει την εστία της στην Αρκαδία σε αναζήτηση καταφυγίου από τις άγριες σφαγές που διέπρατταν τα τουρκαλβανικά στίφη.
(ας θυμηθούμε και την περιπετειώδη γέννηση του Στρατηγού Μακρυγιάννη (εδώ και εδώ)…γενναίες μάνες, ηρωικά παιδιά…)

“Ήταν ένας από τους λίγους Κολοκοτρωναίους που πέθανε στο κρεβάτι και όχι στη μάχη. Ίσως γιατί γεννήθηκε πάνω σε μάχη. Ήταν τότε με τα «Ορλωφικά». Μεγάλη Δευτέρα στις 29 Μαρτίου 1770, ενώ οι Έλληνες επιχείρησαν να πολιορκήσουν την Τριπολιτσά, οι Τούρκοι έκαναν γιουρούσι και τους κατατρόπωσαν. Ακολούθησαν σφαγές, λεηλασίες και εξανδραποδισμοί.

Υπήρχαν Greys και υβρίδια στην Προϊστορική Αίγυπτο;

Υπήρξαν οι "Γκρίζοι" (Greys) και υβρίδια κάποτε στο μακρινό παρελθόν, στην αρχαία Αίγυπτο; Δημιουργήθηκαν οι "Γκρίζοι" από έναν εξαφανισμένο, πολύ προηγμένο εξωγήινο πολιτισμό;
Υπήρξε κάποτε μια κρυφή ατζέντα πίσω από την γενετική χειραγώγηση των βιο-ρομπότ γκρίζων εξωγήινων σε ορισμένες ανθρώπινες φυλές;

Αυτά είναι μερικά από τα πολλά πολύ ενδιαφέροντα ζητήματα που συζητήθηκαν στο μοναδικό και πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του Nigel Kerner -"Grey Aliens and the Harvesting of Souls: The Conspiracy to Genetically Tamper with Humanity"( Οι"Γκρίζοι" και η συγκομιδή των Ψυχών: Η Συνωμοσία για Γενετική παραβίαση στην Ανθρωπότητα).

Χότζας στο Κοσσυφοπέδιο: Τους Αλβανούς τους έφεραν οι Τούρκοι τον 15ο αιώνα

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στους εθνικιστές Αλβανούς οι αναφορές σε κήρυγμα του Χότζα από την πόλη Πρίζρεν, ο οποίος αναφέρθηκε σε οθωμανικά στοιχεία τα οποία λένε ότι το 1445 ο πληθυσμός του Κοσσυφοπεδίου είχε μόνο ένα τοις εκατό Αλβανούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως είπε στο κήρυγμά του, οι Τούρκοι έφεραν τους Αλβανούς στο Κοσσυφοπέδιο και στη συνέχεια , όπως λένε τα ‘κιτάπια’ τους έδωσαν γη να καλλιεργήσουν, γράφει αλβανική ‘Tema’.

FT : ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!

Το πραγματικό πρόβλημα της ευρωζώνης δεν είναι η ΕλλάδαΤου Wolfgang Munchau
Από το euro2day 

Η Ελλάδα είναι σύμπτωμα και όχι η αιτία της μεγαλύτερης ασθένειας της ευρωζώνης, επισημαίνει ο Wolfgang Munchau. Το θεμελιώδες πρόβλημα που όλοι αρνούνται να δουν είναι οι μεγάλες ανισορροπίες στην ευρωζώνη, που οδήγησαν στην ελληνική κρίση.
Έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο στη διαχείριση της κρίσης στην ευρωζώνη που συχνά αναλωνόμαστε στις λεπτομέρειες. Βεβαίως οι λεπτομέρειες έχουν σημασία. Έχει σημασία εάν η ελληνική κυβέρνηση θα βρει τα χρήματα για να μετακυλίσει το χρέος της. Έχει σημασία η λίστα μεταρρυθμίσεων που θα προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας στους πιστωτές, αλλά και στο δικό του κόμμα. Και έχει επίσης σημασία ότι ο ίδιος και η Άγκελα Μέρκελ έχουν βελτιώσει τις σχέσεις τους. Η συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα με τη Γερμανίδα καγκελάριο έφερε κάποια ηρεμία που ήταν απαραίτητη μετά την πρόσφατη τοξική ρητορική.

Η Γαλλία συλλέγει υπογραφές για την «διάσωση» των αρχαίων ελληνικών


Μια προσπάθεια που πρέπει να στηρίξουμε όλοι!

Ως ιστοσελίδα, έχουμε επισημάνει πολλές φορές και μέσω αμέτρητων άρθρων τη σημασία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, η οποία δυστυχώς διδάσκεται στα σχολεία ως κάτι το απολιθωμένο και το αποκομμένο από τη νέα ελληνική.

Την ίδια στιγμή που πολλοί από εμάς «σνομπάρουμε» τα αρχαία ελληνικά, αγνοώντας την τεράστια σημασία τους πρώτα από όλα για τον ανθρώπινο νου (θυμηθείτε την ανάλογη έρευνα), πλειάδα επιστημόνων σε όλον τον κόσμο δίνει μεγάλο αγώνα για την προστασία τους και την «διάσωσή» τους!

Αχαΐα – ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δείτε τι έκανε Ρώσος αξιωματικός του «Kruzenshtern» μέσα στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος (ΦΩΤΟ)

Το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος επισκέφθηκαν αξιωματικοί και πλήρωμα του ρωσικού ιστιοφόρου «Kruzenshtern».

Αφού παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή τις διηγήσεις των γεγονότων του Δεκεμβρίου 1943 στα Καλάβρυτα, μπήκαν στο χώρο του Μουσείο.

Εντυπωσιακή η κίνηση Ρώσου Αξιωματικού όπου ανέβηκε πάνω στην προθήκη που βρίσκεται η ναζιστική σημαία που κυμάτιζε τα μαύρα χρόνια της κατοχής στα Καλάβρυτα και σε μια κίνηση έδωσε το δικό του μηνυμα ενάντια στο ναζισμό.

Ύβρεις του Προέδρου της Εσθονίας: "Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία και Κύπρος γίνονται οι χρήσιμοι ηλίθιοι του Πούτιν"

Τη θεωρία του «χρήσιμου ηλίθιου» που χρησιμοποιεί η βρετανική εφημερίδα Guardian, ασπάζεται ο Πρόεδρος της Εσθονίας Τόμας Χέντρικ Ίλβες. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Times, χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη έκφραση για να εναντιωθεί στην προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες να μετριάσουν ή να υπονομεύσουν τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ στη Ρωσία.
Ο Ίλβες τονίζει: «Η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ουγγαρία και η Κύπρος με το ζητούν την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας γίνονται οι ''χρήσιμοι ηλίθιοι''΄του Πούτιν μέσα στην ΕΕ. Με αυτό που κάνουν παραβιάζουν την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Άρθρο-βόμβα του Γ.Πανούση: "Όσοι θέλουν τη χώρα χωρίς Στρατό και αστυνόμευση δεν έχουν σχέση με την Αριστερά και τη Δημοκρατία"

ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Με ένα άρθρο-βόμβα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, δίνει συνέχεια στην κρίση που προκάλεσε εντός της κυβέρνησης η εισβολή των αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής και επισημαίνει πως όποιος "θέλει μία χώρα χωρίς Στρατό και αστυνόμευση τότε δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία". Η ηχηρή αυτή παρέμβαση του κ. Πανούση εκλαμβάνεται ως προσπάθεια ρεαλιστικής προσέγγισης των πραγματικών γεγονότων, αλλά σίγουρα αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, ίσως και εξελίξεις.

Spiegel: Το ΔΝΤ ανακαλεί προσωρινά το προσωπικό του από την Αθήνα

Αποκαλύπτει επίσης ότι στην τηλεδιάσκεψη, ο Νίκος Θεοχαράκης αποκάλεσε τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group «τελείως ανίκανα» - Δεν ισχύει η δήλωση Θεοχαράκη, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών
Λόγω οργής για τη στάση της Αθήνας το ΔΝΤ αποφάσισε να ανακαλέσει προσωρινά το προσωπικό του από την ελληνική πρωτεύουσα, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, επειδή η βαλίτσα των διαπραγματεύσεων φαίνεται να τραβάει, κρίθηκε ότι καλό θα ήταν το προσωπικό του ΔΝΤ στην Αθήνα να αφήσει τα πόστα του και να επιστρέψει.

Αναστασιάδης: Η Κύπρος έκανε ασκήσεις επί χάρτου για Grexit

Λευκωσία: Στην παραδοχή ότι η Κύπρος έχει προχωρήσει σε «ασκήσεις επί χάρτου» σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο κ. Αναστασιάδης απεκάλυψε πως η Κύπρος έχει εξετάσει το σενάριο Grexit και έχει σχεδιάσει και μέτρα οχύρωσης έναντι ενδεχόμενων επιπτώσεων.

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει ανάλογος κίνδυνος αλλά, επειδή μια κυπριακή παροιμία λέει, του φρονίμου τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, σας διαβεβαιώνω ότι έγιναν όλες οι ασκήσεις επί χάρτου στο όποιο ενδεχόμενο», ανέφερε.

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ Η ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ

Το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Απριλίου, οι Αρχές εντόπισαν σε εκκλησία του Χαϊδαρίου τη Βίκυ Σταμάτη, η οποία είχε αποδράσει τα ξημερώματα της Πέμπτης (02/04).
Μια ήμερα μετά την απόδραση της από το Δρομοκαΐτειο, όπου και νοσηλευόταν από το Δεκέμβριο του 2013, η Βίκυ Σταμάτη εντοπίστηκε την Παρασκευή 3 Απριλίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Χαϊδάρι.
Η Βίκυ Σταμάτη επικοινώνησε σήμερα με τις εισαγγελικές Αρχές, εκφράζοντας την επιθυμία της να παραδοθεί και αναφέροντας και το σημείο όπου βρισκόταν.