Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Spiegel: Το ΔΝΤ ανακαλεί προσωρινά το προσωπικό του από την Αθήνα

Αποκαλύπτει επίσης ότι στην τηλεδιάσκεψη, ο Νίκος Θεοχαράκης αποκάλεσε τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group «τελείως ανίκανα» - Δεν ισχύει η δήλωση Θεοχαράκη, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών
Λόγω οργής για τη στάση της Αθήνας το ΔΝΤ αποφάσισε να ανακαλέσει προσωρινά το προσωπικό του από την ελληνική πρωτεύουσα, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, επειδή η βαλίτσα των διαπραγματεύσεων φαίνεται να τραβάει, κρίθηκε ότι καλό θα ήταν το προσωπικό του ΔΝΤ στην Αθήνα να αφήσει τα πόστα του και να επιστρέψει.


Συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική του σελίδα, το γερμανικό περιοδικό, επικαλούμενο αξιωματούχο του ΔΝΤ που δεν κατονομάζεται, υποστηρίζει ότι ο διεθνής οργανισμός ανακαλεί προσωρινά το προσωπικό του από την Αθήνα. Οπως αναφέρεται «η δυσφορία για την καθυστερημένη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Ελλάδας οδηγεί το ΔΝΤ υπό την Κριστίν Λαγκάρντ  στο να αποσύρει το προσωπικό του από την Αθήνα για μερικές ημέρες».

Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, οι συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων της Ελλάδας και του ΔΝΤ θα συνεχιστούν μετά το Πάσχα. Το Πάσχα των Ορθόδοξων είναι μία εβδομάδα αργότερα από το Πάσχα των Καθολικών, για το λόγο αυτό και οι Έλληνες θεωρούν πως θα πρέπει να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις.

Κατά συνέπεια, οι συνομιλίες μεταξύ των ελληνικής ηγεσίας και των αξιωματούχων του ΔΝΤ μετατίθενται για τα μέσα Απριλίου, όπως αναφέρεται.

Αποκαλύπτει επίσης ότι κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του Euroworking Group την Τετάρτη, ο γγ του υπουργείου Οικονομικών Νίκος Θεοχαράκης αποκάλεσε τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group «τελείως ανίκανα». Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει την επίμαχη δήλωση και αναμένεται να βγάλει και σχετική ανακοίνωση.

Ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με το Spiegel, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον Έλληνα υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό επεσήμανε ότι εάν η Ελλάδα δεν λάβει κάποια χρήματα από τους εταίρους και την ΕΚΤ μέχρι τις 9 Απριλίου «τότε θα πληρώσουμε πρώτα μισθούς και συντάξεις και μετά θα ζητήσουμε από το εξωτερικό συμφωνία και κατανόηση ώστε να μην πληρώσουμε εγκαίρως τα 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ».

Σύμφωνα με το Spiegel , o γγ του υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας είπε ακριβώς τα ίδια πράγματα που είχε δηλώσει ο k. Βούτσης, ότι δηλαδή  η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ την ερχόμενη εβδομάδα .  




ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου