Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

Μυτιλήνη: Στο νέο αρχαιολογικό μουσείο θα εκτίθεται προχριστιανικό ελαιουργείο από τις 27 Ιουλίου

Ένα ελαιουργείο των παλαιοχριστιανικών χρόνων που αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών διάνοιξης δρόμου θα παρουσιαστεί στο κοινό της Μυτιλήνης μεθαύριο Τετάρτη 27 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη.
Το αρχαίο ελαιοτριβείο παλαιοχριστιανικών χρόνων ήρθε στο φως στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης της 9ης επαρχιακής οδού Θερμής- Πηγής- Λάμπου Μύλων και επανατοποθετήθηκε στο αίθριο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου όπου και πλέον θα εκτίθεται.

Νίκος Λυγερός: Φιλοσοφικοί περίπατοι «2016 Έτος Αριστοτέλη»(Βίντεο)Νίκος Λυγερός: Φιλοσοφικοί περίπατοι «2016 Έτος Αριστοτέλη».
 Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου, 
Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Προμηθέας και Αθηνά"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Προμηθέας και Αθηνά".
 Ξενοδοχείο "ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε" στον Πλαταμώνα Πιερίας, 
οδός Φρουρίου, αριθμός 18, 
Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Aπόφαση-«σταθμός» από το ΣτΕ: Τέρμα οι αυθαίρετοι έλεγχοι της Εφορίας στα εισοδήματα των πολιτών σε βάθος... αιώνων - ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το  pronews
 
«Μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα» λέει ο σοφός λαός και έτσι μια απόφαση που διακαιώνει τον τέως αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο σώζει και χιλιάδες φορολογούμενους πολίτες που δεν μπορούν να θυμηθούν με τι προελεύσεως χρήματα επιβίωναν το... 2003 και τους επιβάλλονται πρόστιμα τώρα.

Καταστροφή στα μαστιχόδεντρα στη Χίο: Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες - Δύο τα μέτωπα στη Βέσσα και ένα στο Κέρος

'Έχουν εκκενωθεί τα χωριά Λιθί, Μεστά και Ελάτα - 90% η καταστροφή των Μαστιχόδεντρων σε Ελάτα, Βέσσα, Λιθί - Στην Κρήτη έχει φτάσει ο καπνός δείχνει φωτογραφία της NASA
Τεράστια δασική πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 03.30 ξημερώματα Δευτέρας στη νότια Χίο, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής και των εθελοντικών ομάδων να δίνουν μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στο νησί για να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Αυτές είναι οι προτάσεις Τσίπρα για τη συνταγματική αναθεώρηση - Ο διάλογος θα ολοκληρωθεί την Άνοιξη του 2017

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εάν δεν συγκεντρώνει 200 ψήφους βουλευτών θα εκλέγεται απο το λαό - Πρωθυπουργός μόνο άν έχει την ιδιότητα του βουλευτή- Υπό δημόσιο έλεγχο ρεύμα και νερό - Υποχρεωτικό το δημοψήφισμα με την συγκέντρωση 500.000 υπογραφών -Πιθανόν να γίνει δημοψήφισμα για τις αλλαγές
Με γενικόλογες διακηρύξεις που δείχνουν ότι δεν υπήρξε απαραίτητη προεργασία, παρά μόνον διάθεση να δημιουργηθούν εντυπώσεις, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το περίγραμμα των προτάσεων του για τη συνταγματική αναθεώρηση σε μια εκδήλωση που οργανώθηκε στο προστατευμένο από τα... αδιάκριτα μάτια των περαστικών μέρος του προαυλίου στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου που «βλέπει» προς τον Εθνικό Κήπο.