Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ράιχενμπαχ: "Βρίσκομαι στην Ελλάδα γιατί το ζήτησε ο πρωθυπουργός σας"

Aπό το newsit

"Δεν συνυπογράφω, ούτε επικυρώνω αποφάσεις υπουργών, βρίσκομαι εδώ μετά το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεισφέρει τεχνοκρατικά στην υλοποίηση του προγράμματος".

Αυτό τόνισε, μιλώντας στους δημοσιογράφος, ο Χορστ Ράιχενμπαχ επικεφαλής της ομάδας Δράσης για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την ΕΕ.

«Διάγγελμα» Σαρκοζί στους Γάλλους μετά τη Σύνοδο

Aπό το protothema
Διακαναλική συνέντευξη Τύπου στην οποία θα εξηγήσει στους Γάλλους πολίτες τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής ανακοίνωσε πως θα παραχωρήσει την Πέμπτη το βράδυ ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο  της γαλλικής προεδρίας ο κύριος Σαρκοζί δεν αποκλείεται να ανακοινώσει και νέα έκτακτα μέτρα, που θα επιτρέψουν στη γαλλική κυβέρνηση να τηρήσει τις ευρωδεσμεύσεις της και να μειώσει τα ελλείμματα. Ο εκπρόσωπος του Γάλλου προέδρου διευκρίνισε πως στη συνέντευξη θα παρευρίσκονται δύο δημοσιογράφοι, ο ένας από το τηλεοπτικό δίκτυο TF1 και ο άλλος από το France 2, αυτοί θα συντονίσουν και τις ερωτήσεις που θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά από τους πολίτες και τις οποίες ο Νικολά Σαρκοζί δεσμεύεται να απαντήσει «χωρίς κανένα όριο», ενώ η διάρκεια της συνέντευξης θα είναι 90 λεπτά.

Νύχτα θανάτου στην Υεμένη

Aπό το real.gr

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι - υποστηρικτές του καθεστώτος και αντιπολιτευόμενοι - σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε στην Υεμένη , σε βίαια επεισόδια και βομβαρδισμούς συνοικιών.

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται μια γυναίκα και ένα μωρό, που έχασαν την ζωή τους όταν τα κυβερνητικά στρατεύματα βομβάρδισαν το σπίτι τους στην Τάιζ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, σύμφωνα με ιατρική πηγή.

Τουλάχιστον 7 υποστηρικτές του ηγέτη φυλής Σάντεκ αλ Άχμαρ, ο οποίος έχει συσπειρωθεί με την αντιπολίτευση, σκοτώθηκαν σε μάχες στην αλ Χασάμπα, συνοικία στο βόρειο τμήμα της Σαναά, όπου διαμένει και ο ίδιος, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

ΠΑΤΡΑ:Κλείδωσαν στο γραφείο του τον πρόεδρο των ΑΤΕI για 6 ώρες

Από το thebest

Επί έξι ώρες εγκλωβισμένος στο γραφείο του στο ΤΕΙ της Πάτρας έμεινε  ο πρόεδρος των ΑΤΕΙ Πάτρας Σωκράτης Καπλάνης, ο οποίος περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση που επικρατούσε μιλώντας στο thebest.gr. Η ομηρία του κ. Καπλάνη έληξε πριν από μισή περίπου ώρα όταν έφτασαν στο ΤΕΙ για να του συμπαρασταθούν τα μέλη του Συμβουλίου του ΤΕΙ, τα οποία ήταν εμφανώς εκνευρισμένα από την ενέργεια των φοιτητών.
Όπως είπε ο κ. Καπλάνης: "αναμένουμε από τους υπόλοιπους φοιτητές να καταδικάσουν τα επεισόδια. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του".
Τα επεισόδια ξεκίνησαν το μεσημέρι όταν σπουδαστές του ΑΤΕΙ συγκεντρώθηκαν αρχικά στον κόμβο του Κούκου ενώ έσπευσε επί τόπου και ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Oμάδα σπουδαστών εγκλώβισε στο γραφείο του τον πρόεδρο του ΑΤΕΙ Πάτρας Σωκράτη Καπλάνη καρφώνοντας μάλιστα την πόρτα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στην παιδεία.

Τρομοκρατημένο καθεστώς: Ματαιώθηκε η παρέλαση στη Σύρο!!!

Στo νησί της Σύρου δεν θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου έπειτα από απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου της .....
Περιφέρειας, «λόγω των εξαιρετικά ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξ αιτίας των πολυήμερων καταλήψεων των κτιρίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Ερμούπολη, αλλά και του Δημαρχιακού Μεγάρου Σύρου – Ερμούπολης και της επακόλουθης διακοπής των εργασιών των υπηρεσιών, δεν καθίσταται δυνατή η προετοιμασία και η υλοποίηση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.».

Χαμηλός τζίρος, χαμηλές κι οι προσδοκίες στο ΧΑ

Του Γιώργου Κατικά από το capital.gr

Τις πληροφορίες από Βρυξέλλες αλλά και από τη Γερμανική Βουλή αποκρυπτογραφούν οι επενδυτές, ενώ η στάση αναμονής παραμένει κυρίαρχο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης. Ο χαμηλός τζίρος και οι τάσεις συσσώρευσης κοντά στο χθεσινό κλείσιμο που παρουσιάζει ο Γενικός Δείκτης πιστοποιούν την στάση αναμονής των επενδυτών.

Το όποιο ενδιαφέρον των αγοραστών εντοπίζεται κυρίως εκτός τραπεζικού κλάδου, αν και τα τελευταία λεπτά η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ενισχύεται 3% περίπου. Σε κάθε περίπτωση οι αγοραστές είναι λίγοι. Για τις τραπεζικές μετοχές οι επενδυτές σύμφωνα με όσα αναφέρουν brokers, αρχίζουν να υιοθετούν το σενάριο για haircut 50% και άνω, εξέλιξη που θα σηματοδοτήσει την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κλάδου. Στελέχη της αγοράς είναι απογοητευμένα και αναφέρουν πως αυτό το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες δεν θα έχει θετική έκβαση για την Ελλάδα με δεδομένη την αμετακίνητη στάση της Γερμανίας για κούρεμα 60%. Έτσι κρατούν μικρό καλάθι για τη συνέχεια και φυσικά και το βραχυπρόθεσμο μέλλον της αγοράς.

Συνολικά ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,4% με τον τζίρο να είναι οριακά μεγαλύτερος των 19 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα είχε βρεθεί να καταγράφει απώλειες έως και 1,09%, ενώ χωρίς να ξοδευτούν σημαντικά οι αγοραστές κατάφεραν πριν από λίγο να τον οδηγήσουν σε άνοδο 1,26% και στις 765 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0μ17% και ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,35%.

Διάσωση με μόνιμη επιτήρηση Οδυνηρές μεταρρυθμίσεις προανήγγειλε η καγκελάριος Α. Μέρκελ - Τι προβλέπει το γερμανικό «μανιφέστο» για την αντιμετώπιση της κρίσης

Διάσωση με μόνιμη επιτήρηση
Από το ΤΟ ΒΗΜΑ

Βερολίνο, Γερμανία

«Οδυνηρές μεταρρυθμίσεις» και «μόνιμη επιτροπεία» διότι «δεν αρκεί η τρόικα» προανήγγειλε για την Ελλάδα καταχειροκροτούμενη από τους βουλευτές του κόμματός της η Ανγκελα Μέρκελ. Κατά τα άλλα, η γερμανίδα καγκελάριος, πανίσχυρη και στο εσωτερικό της χώρας της έπειτα από τη ρητή συμφωνία της αντιπολίτευσης στις θέσεις της μεταβαίνει στις Βρυξέλλες με... πλατφόρμα προτάσεων για την υπέρβαση της κρίσης. Διευκρίνισε, όμως, ότι η σύνοδος κορυφής θα λάβει απόψε πολιτικές αποφάσεις. Θα ανακοινώσει δηλαδή μια απόφαση-πλαίσιο η οποία δεν θα καθορίζει πολλές ποσοτικές λεπτομέρειες των κοινών δράσεων για την έξοδο από την κρίση.

Αν και ξεκαθάρισε ότι «η Γερμανία δεν είναι ο ομφαλός της γης» (να είχε άραγε στο μυαλό της τους... Δελφούς;) η Μέρκελ είπε ότι θα πρέπει πάση θυσία να προστατευθεί η ευρωζώνη και το ευρώ. «Είναι ιστορικό καθήκον η προστασία της Ευρώπης και του ευρώ», είπε χαρακτηριστικά. Και αυτό, όπως είπε, θα συμβεί μέσα από διαρκείς προσπάθειες, που δεν θα προβλέπονται όλες στο σχέδιο δράσης που θα ανακοινώσουν σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες.
Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό της ευρωζώνης, η Μέρκελ ζήτησε από τα κράτη-μέλη περισσότερη υπευθυνότητα - αποδέκτης της έκκλησης αυτής είναι βέβαια η Ιταλία. Και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η γερμανίδα καγκελάριος υπαινίχθη ευρωπαϊκή επιτροπεία χωρίς ημερομηνία λήξεως.

Αποδοκίμασαν τους υπουργούς στον Αγιο Δημήτριο Βίντεο

Από το protothema

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής μετατράπηκε η δοξολογία στον Αγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης, ανήμερα της εορτής του πολιούχου της συμπρωτεύουσας.

Δεκάδες πολίτες αποδοκίμασαν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Μπεγλίτη ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση, αλλά και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη όπως επίσης και τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη.

Εκτός από αποδοκιμασίες και συνθήματα εναντίον των υπουργών και της κυβέρνησης, οι αγανακτισμένοι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον ιερό ναό έκαναν και τη γνωστή χειρονομία με τα πέντε δάκτυλα της παλάμης ανοικτα...

ΠΑΤΡΑ: Εδειραν τον εστιάτορα... για να μην πληρώσουν ΤΟΝ ΒΡΗΚΕ ΑΙΜΟΦΥΡΤΟ , ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΣΕ CD

Aγριος ξυλοδαρμός εστιάτορα στην περιοχή των Βραχνεϊκων από τρεις Αλβανούς οι οποίοι έφαγαν... αλλά δεν ήθελαν να πληρώσουν! Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, ενώ ο άτυχος άνδρας (που εκείνη την στιγμή ήταν μόνος στο κατάστημά του) δεν είχε το κουράγιο ούτε βοήθεια να ζητήσει αφού ήταν πεσμένος στο δάπεδο και πονούσε φρικτά από τα χτυπήματα. Για καλή του τύχη μπήκε στο μαγαζί ένας Νιγηριανός ο οποίος πουλούσε cd και εκείνος... ειδοποίησε την Αστυνομία.

Αναφορά στον Ramanujan

Tου Ν.Λυγερού

Το αεροσκάφος έφτανε στη Ζυρίχη. Δεν είχε καθυστέρηση. Παρόλο που ήταν σύντομη η πτήση είχε προλάβει να θυμηθεί τα απαραίτητα για ν' αρχίσει την αναφορά του. Το πρώτο στίγμα ήταν το βιβλίο. Gödel, Escher, Bach. Εκείνη την εποχή δεν γνώριζε τίποτα για τον Douglas Hofstaedter. Ενώ είχε ακουστά για το βιβλίο Nobel του πατέρα του. Δεν ήταν λοιπόν ο συγγραφέας που τον είχε αγγίξει και ακόμα λιγότερο το βραβείο Pulitzer. Ήταν ήδη αφοσιωμένος στα μαθηματικά και δεν πρόσεχε τα κανονικά.

Το αγαπημένο του βιβλιοπωλείο ήταν ανοιχτό. Εκεί θα περνούσε αρκετή ώρα πριν επιλέξει με στρατηγικό τρόπο το βιβλίο που θα μελετούσε και όχι απλά θα διάβαζε. Εκτός από τα εγκυκλοπαιδικά, τα βιβλία του τομέα ήταν σπάνια μεγάλα. Το κωδικοποιημένο κείμενο των μαθηματικών ήταν συμπαγές και το ένα εξηγούσε το άλλο. Έτσι όταν ανακάλυψε τον τίτλο πάνω στη ράχη τον ξάφνιασε.