Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

«Διάγγελμα» Σαρκοζί στους Γάλλους μετά τη Σύνοδο

Aπό το protothema
Διακαναλική συνέντευξη Τύπου στην οποία θα εξηγήσει στους Γάλλους πολίτες τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής ανακοίνωσε πως θα παραχωρήσει την Πέμπτη το βράδυ ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο  της γαλλικής προεδρίας ο κύριος Σαρκοζί δεν αποκλείεται να ανακοινώσει και νέα έκτακτα μέτρα, που θα επιτρέψουν στη γαλλική κυβέρνηση να τηρήσει τις ευρωδεσμεύσεις της και να μειώσει τα ελλείμματα. Ο εκπρόσωπος του Γάλλου προέδρου διευκρίνισε πως στη συνέντευξη θα παρευρίσκονται δύο δημοσιογράφοι, ο ένας από το τηλεοπτικό δίκτυο TF1 και ο άλλος από το France 2, αυτοί θα συντονίσουν και τις ερωτήσεις που θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά από τους πολίτες και τις οποίες ο Νικολά Σαρκοζί δεσμεύεται να απαντήσει «χωρίς κανένα όριο», ενώ η διάρκεια της συνέντευξης θα είναι 90 λεπτά.


Η πρωτοβουλία αυτή του Γάλλου προέδρου πάντως ήδη δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης και μερίδας των Μέσων Ενημέρωσης που κατηγορούν τον Σαρκοζί πως εκμεταλλεύεται την περίσταση για να βελτιώσει το προφίλ του 6 μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές. Ενδεικτικά υψηλόβαθμα στελέχη των Σοσιαλιστών χαρακτήριζαν τον Σαρκοζί «Ταρζάν της διαπραγμάτευσης» …

Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί δημοσίευμα της γαλλικής «Le Monde» με τίτλο: «Ελλάδα: Αποικία των Βρυξελλών».

Ο συντάκτης του  δημοσιεύματος αναφέρεται στους Έλληνες που «νιώθουν εξευτελισμένοι από τη χώρα τους», ενώ τα ποσοστά αυτοκτονιών και κατάθλιψης συνεχώς αυξάνονται. Και καταλήγει πως η χώρα μας βρίσκεται σε μια «περίπλοκη σχέση» με την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου