Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Φράσεις ξένων λογίων για την Ελλάδα

ΑΠΟ ΤΟ ellinikoarxeio
Deorum lingua est lingua Graecorum
(Η γλώσσα των θεών είναι η Ελληνική γλώσσα)

Totum Graecorum est
(Όλα είναι Ελληνικά) *['Ολα προέρχονται από τους Έλληνες]

Nihil Graeciae humanum, nihil sanctum
(Τίποτα δεν είναι πιο ανθρώπινο, πιο ιερό από την Ελλάδα)

Marcus Tullius Cicero (106 b.c. – 43 b.c.) [Λατίνος Κλασικός]
‘Though Greece was conquered, she defeated the conqueror
and imported the arts in the uncivilized Latium”


(Παρ’ ότι η Ελλάς κατακτήθηκε, αυτή νίκησε τον κατακτητή
και εισήγαγε τις τέχνες στο απολίτιστο Λάτιο)

Quintus Horatius Flaccus (65 b.c. – 8 b.c.) [Ρωμαίος λυρικός ποιητής]

Ιανουάριος 1919: Όταν οι ‘Ελληνες έκαναν το λάθος να εκστρατεύσουν στην Ουκρανία





oukraniaΣχόλιο από ALEXANDER

Για τα γεγονότα της περιόδου εκείνης και όλα όσα έκαναν οι «φίλοι» μας οι Γάλλοι στην Ελλάδα και οι εδώ πολιτικοί μας συστήνω το βιβλίο
«Ο ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ»
του Αμερικάνου HIBBEN P. 
Εκδόσεων Πελάσγός
 
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, με προτροπή των Γάλλων, αποστέλλει χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες στη μεσημβρινή Ρωσία (σημερινή Ουκρανία) στις αρχές του 1919, για να καταπνίξουν την επανάσταση των Μπολσεβίκων. Η επιχείρηση θα σημειώσει παταγώδη αποτυχία.

Είναι ο ίππος άλογο ή είναι παράλογο να τον αποκαλούμε άλογο;

Της Βάσιας Ζαριφοπούλου από το freepen.gr
 
 Από τα βάθη των αιώνων ο ίππος υπήρξε φίλος, βοηθός, συνοδός του ανθρώπου. Τόσο πολύ συνυφάνθηκαν οι ζωές τους, που από αυτήν την ταύτιση δημιουργήθηκαν οι Κένταυροι, μισοί άνθρωποι-μισοί ίπποι, ρωμαλαίοι, γενναίοι, ευφυείς.
Οι απολιθωμένοι σκελετοί, που βρέθηκαν σε διάφορα γεωλογικά στρώματα της ευρώπης, αποδεικνύουν ότι ο ίππος ζούσε στα μέρη αυτά πολύ προτού εμφανισθεί ο άνθρωπος και συνεχίζει να ζει ακόμη. Πράγμα που σημαίνει ότι ο ίππος είναι σθεναρό ζώο που ανθίσταται ακόμη και στις γεωλογικές ανακατατάξεις…
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ώτα του, που μπορούμε να πούμε ότι είναι ο καθρέφτης της ψυχής του.

Να γιατί οι Σπαρτιάτες ήταν άτρωτοι στη μάχη!

Το έτος 1961 ο Αμερικανός πυρηνικός φυσικός και καθηγητής μεταλλουργίας δρ. Λάιλ Μπόρστ επισκέφθηκε την Σπάρτη επηρεασμένος από την... ανδρεία των αρχαίων Σπαρτιατών αλλά και για να μελετήσει τα όπλα που χρησιμοποιούσε αυτός ο πολεμικός λαός της αρχαίας Ελλάδας.

Ζήτησε λοιπόν από τους εκεί αρχαιολόγους να δει δείγματα οβολών από το Ηραίον ( ναό – θησαυροφυλάκιο της αρχαίας Σπάρτης) του 670 π.χ και αφού τα ανέλυσε απεφάνθη πως οι Σπαρτιάτες δεν είχαν απλώς σίδερο αλλά ατσάλι!

Δηλαδή ένα κράμα σιδήρου και άνθρακα με περιεκτικότητα σε άνθρακα μεταξύ 0,2 και 0,8%.Κατά την δήλωση του στους New York Times, αυτό ισοδυναμούσε με την κατοχή ατομικής βόμβας για τα…μέτρα της εποχή.

Η μικρή Τζέιν ειναι χαρούμενη για το τσιπ που της εμφύτεψαν


Από "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ":

 ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ είναι η εκπαιδευτική κοινότητα με τα καμώματα της μικρής Τζέιν, η οποία έρχεται από το μέλλον, έχει το δικό της blog και μέσα από αυτό υπεραμύνεται της εμφύτευσης μικροτσίπ. Πού συμβαίνουν όλα αυτά; Στο βιβλίο Αγγλικών της Α' Γυμνασίου, όπου η Τζέιν και κατ' επέκταση οι συγγραφείς του διδακτικού εγχειριδίου διδάσκουν τα οφέλη της τοποθέτησης μικροτσίπ.

Μάλιστα, η Τζέιν έχει βαλθεί να πείσει τους μαθητές για το πόσο ανώδυνη και ταυτόχρονα πόσο χρήσιμη είναι η εμφύτευση μικροτσίπ.
Η όλη διαδικασία που παρουσιάζεται με ενθουσιασμό από την ηρωίδα γίνεται στην προσπάθεια να πάρουν μια γεύση τα παιδιά από την εξέλιξη της τεχνολογίας στο μέλλον Το επίμαχο απόσπασμα που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων μεταφράζεται ως εξής: Μετά το σχολείο την Πέμπτη, έφαγα δύο ώρες στον γιατρό περιμένοντας να μου εμφυτεύσει το καινούργιο μου μικροτσίπ.

Ρατζί, απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα ΙμαλάΪα του Νεπάλ;

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου από το moschoblog


Δείτε την ταινία του Ερίκ Βαλί "Κυνηγοί μελισσών" για τους Ρατζί (βασιλικούς) και ακούστε τη γλώσσα τους. Θα ακούσετε πολλές ελληνικές λέξεις, όπως "άκων" "άκονα" "κύτουνα"(Κύτος της βάρκας) "έλα" κ.α.

Δείτε τον τρόπο που δένουν το κεφαλομάντυλό τους, σαν περικεφαλαία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δείτε πως δεν έχουν καμιά ιδιοκτησία γης, πως δε ζητούν τίποτε από κανέναν, πως δεν έχουν καμία συγγένεια με τους ντόπιους, πως ξεχωρίζουν για την ευγένεια και τον πολιτισμό τους...

Έγραψα στον |Ερίκ Βαλί αλλά δεν μου απάντησε. Δεν ξέρω αν έλαβε την επιστολή μου.
Έγραψα κάποια άρθρα στον τύπο, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς.

ΣΑΡΟΝ: ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΟΠΟΥ ΟΜΙΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ


Ταξιδευώντας στο Ιράν, συνάντησα κάπιον που επάνω που άκουσε ότι ήμουν Έλληνας, μου είπε την ακόλουθη συναρπαστική ιστορία. Στο Ιράν, στα βουνά κοντά στη Περσέπολη, υπάρχει ένα χωριό αποκαλούμενο Σάροο (Σάρον), όπου οι άνθρωποι μιλούν Ελληνικά μέχρι σήμερα. Μου είπε ότι επισκέφτηκε το χωριό ο ίδιος και άκουσε τους ανθρώπους εκεί να μιλάνε την Ελληνική γλώσσα.
Η εξήγησή του ήταν ότι μετά που ο Αλέξανδρος επέστρεψε από τις Ινδίες, και αφού έκαψε την Περσέπολη, μερικοί από τους στρατιώτες του παρέμειναν πίσω και δημιούργισαν εκεί μιά αποικία ονόματι Σάρον. Αυτή η αποικία είναι σήμερα το χωριό Σάροο.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η λέξη σάρον είναι αρχαία Ελληνική λέξη που σημαίνει σκούπα. Η λέξη σαρκά είναι παράγωγο της λέξης σάρον και χρησιμοποιείται στην Κύπρο μέχρι σημέρα και σημαίνει σκούπα. Το δε ρήμα ‘‘σαρώ’’ στη Κυπριακή διάλεκτο σημαίνει ‘‘σκουπίζω’’. Δεν είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το χωριό ο ίδιος, αλλά εάν αυτά που λέει ο φίλος μου στο Ιράν είναι αλήθεια, τότε αυτό θα ήταν ένα νέο έδαφος για τους

Gracias Ελλάδα: Ένα βίντεο που θα σας κάνει να δακρύσετε!(Bίντεο)

Είναι ένα βίντεο που μπορεί να κάνει κάποιους να δακρύσουν… Ενώ τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται μονίμως στο επίκεντρο αρνητικών δημοσιευμάτων και η εικόνα της έχει πληγεί όσο καμίας άλλης χώρας, υπάρχουν κάποιοι που όχι μόνο δεν στρέφονται κατά της χώρας μας, αλλά θέλουν να την ευχαριστήσουν για όσα πρόσφερε στην ανθρωπότητα. Πρόκειται για Ισπανούς μαθητές και σπουδαστές που μαζί με τους καθηγητές τους ετοίμασαν ένα υπέροχο βίντεο με πρωταγωνίστρια την Ελλάδα.

Προέλαση Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην Ιταλία: Στο 0,3% η διαφορά του από την Κεντροαριστερά - Καταποντίζεται ο Μ.Μόντι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποδεικνύεται τελικά "πολύ σκληρός για να πεθάνει πολιτικά": Ενώ η Κεντροαριστερά του Μπερσάνι έμοιαζε αυτονόητη νικήτρια των επερχόμενων εκλογών, κατάφερε να κλείσει μια “ψαλίδα” που είχε ξεκινήσει από το -20%, στο… 0,3%, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, με τη “χειρότερη” για τον πρώην πρωθυπουργό να τον εμφανίζει στο -3%, χωρίς να απολείεται να νικήσει!
Οι πολιτικοί αναλυτές στην Ιταλία θεωρούν ότι όλα είναι πλέον ανοιχτά ενόψει των εκλογών στα τέλη του τρέχοντος μηνός, καθώς διαπιστώνουν ότι η υποψηφιότητα του Πιερλουίτζι Μπερσάνι αποδεικνύεται εξαιρετικά ελλειμματική, ενώ και ο Μάριο Μόντι απαξιώνεται διαρκώς, με τα ποσοστά δημοφιλίας και αναγνώρισης του έργου του να μειώνονται σημαντικά.

Τουρκία πρός Πρέσβη των ΗΠΑ " Να μην υπερβαίνεις τα όρια"...ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ!


Το τουρκικό κόμμα δικαιοσύνης και ανάπτυξης απάντησε τις κριτικές που άσκησε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Φράνσις Ρικιαρντόνε όσον αφορά το δικαστικό σύστημα στην Τουρκία αναφέρει το Trt Haber .
Ο αντιπρόεδρος του τουρκικού Κόμματος AKP, Hüseyin Çelik αναφέρθηκε στο θέμα σε τηλεοπτική εκπομπή που συμμετείχε δηλώνοντας ότι «ο Ρικιαρντόνε δεν πρέπει να υπερβαίνει τα όρια του».
Ο Τούρκος αξιωματούχος αφού υπενθύμισε ότι ο Ρικιαρντόνε είχε προβεί σε παρόμοιες δηλώσεις και όταν είχε αναλάβει για πρώτη φορά τα καθήκοντα του στην Τουρκία και ο Πρωθυπουργός Erdoğan τον είχε χαρακτηρίσει «άπειρο πρεσβευτή» δήλωσε «από ότι φαίνεται στο διάστημα που πέρασε ο κύριος Ρικιαρντόνε δεν έμαθε να μην υπερβαίνει τα όρια του».

Ένοχοι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους της Helios...Εξαγοράσιμες οι ποινές

Αθήνα: Ένοχους για ανθρωποκτονία από ενσυνείδητη αμέλεια έκρινε το Εφετείο Αθηνών τους τρεις από τους τέσσερις κατηγορουμένους για την υπόθεση της συντριβής του αεροσκάφους της Helios, στις 14/8/2005, στο Γραμματικό Αττικής, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 121 ανθρώπων.

Ένοχοι κρίθηκαν ο Δημήτρης Πανταζή, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ο Γιώργος Κικκίδης, Διευθυντής Πτητικών Επιχειρήσεων και ο Γιάνκο Στοϊμένοφ, Αρχιπιλότος της εταιρείας.

«Μάχη» για 14 δισ. ευρώ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Του Θάνου Αθανασίου από το real.gr

«Μάχη» για να παραμείνει το επίπεδο των κονδυλίων που θα εισπράξει η Ελλάδα στα 14 δισ. για τα επόμενα επτά χρόνια αναμένεται να δώσει η ελληνική αποστολή, που φτάνει σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τους συναρμόδιους για το επόμενο ΕΣΠΑ υπουργούς, Στουρνάρα, Χατζηδάκη και Κούρκουλα, θα προσπαθήσει να πείσει τους 26 εταίρους πως έχουν συμφέρον να επενδύσουν στη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας με όχημα τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. σε διαμέρισμα στο Παγκράτι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. με κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Σήμανσης σε διαμέρισμα στην περιοχή του Παγκρατίου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, το πρωί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δέχτηκε ανώνυμο τηλεφώνημα, όπου άγνωστος ανέφερε ότι αναγνώρισε από τις φωτογραφίες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, έναν από τους τέσσερις που συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν στην υπόθεση στο Βελβεντό Κοζάνης.

Αλ. Τσίπρας: Το λάθος θα διορθωθεί και απαιτούμε να διορθωθεί τώρα

Την άμεση διόρθωση του «λάθους» του ΔΝΤ από την κυβέρνηση ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο 1ο ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων.

«Βγήκαν οι ίδιοι, οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και είπαν, κάναμε λάθος. Ε, αφού κάνατε λάθος, γιατί το συνεχίζετε, είναι η απάντηση. Πού είναι η κυβέρνηση να βγει και να πει ότι κάνατε λάθος, ελάτε εδώ, πού είναι ο λογαριασμός ; Θα δώσουμε πίσω τις συντάξεις στους συνταξιούχους, αφού κάνατε λάθος. Αφού είναι λάθος ο πολλαπλασιαστής, σας βγάζει ύφεση, να δώσουμε πρώτα σ΄ αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεδριάζουν οι αγρότες για τα επόμενα βήματά τους

Μετά το «μαστίγιο» των επιστρατεύσεων στους εργαζομένους στις μεταφορές (Μετρό και ακτοπλοΐα), η κυβέρνηση επέλεξε το «καρότο» απέναντι στους αγρότες. Έτσι, κατά τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε να γίνουν κινήσεις κατευνασμού των αγροτών, ώστε να αποκλιμακωθούν τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε πολλές περιοχές, και, στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκαν μέτρα που ικανοποιούν τα βασικότερα αιτήματα που προέβαλαν με τις πολυήμερες κινητοποιήσεις τους οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου.

Συνελήφθη, πλήρωσε και αφέθηκε ελεύθερος ο Γ. Κιμούλης

Συνελήφθη χθες το βράδυ ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης για παράβαση του νόμου περί επιταγών. Ο ηθοποιός συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Συντάγματος στην οδό Βουκουρεστίου, αμέσως μετά την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί.

Η σύλληψη του κ. Κιμούλη δεν αφορούσε την υπόθεση των χρεών του προς το Δημόσιο, αλλά παλαιότερη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του -για ακάλυπτες επιταγές- η οποία δεν είχε εκτελεστεί.

Ένα βήμα πριν τη κατάρρευση

Ένα βήμα πριν τη κατάρρευση
Τα στοιχεία που αφορούν τα δημόσια έσοδα για το μήνα Ιανουάριο, προκάλεσαν πανικό στο οικονομικό επιτελείο και κυριάρχησαν στη χθεσινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Όσοι επικεντρώνονται στη μείωση των δημοσίων εσόδων κατά 7% , ήτοι κατά 750 εκατομμύρια λιγότερα από αυτά που υπολόγιζαν να εισπράξουν, βλέπουν το δέντρο και δεν βλέπουν το δάσος.
Το πιο σημαντικό ίσως στοιχείο είναι η μείωση των εσόδων από το Φ.Π.Α κατά 15% σε συγκριτικό επίπεδο.
Αυτό σημαίνει τρία πράγματα:
1. Μειώθηκε δραματικά η κατανάλωση. Και δεν υπάρχει τρόπος να αναστραφεί αυτή η μείωση με την πολιτική λιτότητας, αντίθετα θα μειώνεται συνεχώς.

Η αλήθεια για το έλλειμμα του 2009

Η αλήθεια για το έλλειμμα του 2009

Σήμερα το Newsbomb αποκαλύπτει με στοιχεία όλο το παρασκήνιο διόγκωσης του ελλείμματος με αριθμούς.
Πως η κυβέρνηση Παπανδρέου έριξε στα βράχια την οικονομία και έπειτα μιλούσε για "τιτανικό". Το Newsbomb αποκαλύπτει ένα προς ένα τα μεγέθη που ο κύριος Στουρνάρας προσπαθεί σήμερα να χρεώσει στην κυβέρνηση Καραμανλή, με προφανή στόχο να προστατεύσει την κυβέρνηση Παπανδρέου που συνέχισε το ολέθριο έργο Σημίτη. Η έρευνα αυτή αποκαλύπτει και την μεταγενέστερη σκοπιμότητα διόγκωσης του ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ, ώστε Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου να βγουν από το κάδρο των ευθυνών.
Η σύγκριση με τα αντίστοιχα στοιχεία των χωρών της Ευρωζώνης που δημοσιεύεται για πρώτη φορά, είναι ο κρίκος που συνδέει τις καταγγελίες Ρουμελιώτη με τις αποκαλύψεις της Ζωής Γεωργαντά. Η συνέχεια θα δοθεί από την δικαιοσύνη.

Οριακή πτώση σημειώνει το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Οριακή πτώση σημειώνει αυτή την ώρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών στις 12:58 να διαμορφώνεται στις 109 μονάδες καταγράφοντας ζημιές σε ποσοστό 0,24%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν την ίδια ώρα στις 42,57 μονάδες, σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,35%. Η αξία των συναλλαγών ανερχόταν μόλις στις 59.310 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, ζημιές καταγράφουν οι δείκτες της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,25%, της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,23%, των Τραπεζών σε ποσοστό 0,36% και των Επενδυτικών σε ποσοστό 1,59%.

Ήπιες διακυμάνσεις στο ταμπλό Χ.Α. μετά τα νέα υψηλά 18μήνου

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Εκατέρωθεν των 1.030 μονάδων και με εναλλαγές προσήμου κινείται την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Μετά τα χθεσινά νέα υψηλά, οι συναλλαγές σήμερα διεξάγονται σε ήπιους τόνους. Η εικόνα στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι μικτή. Σε θετικό έδαφος ξεχωρίζουν τα κέρδη των Frigoglass και Βιοχάλκο, που ενισχύονται άνω του 3%. Ακολουθούν ΕΤΕ και Τρ. Πειραιώς με κέρδη 2,65% και 2,22%, ενώ σε ποσοστό πάνω από 1% ενισχύονται οι ΕΧΑΕ, Eurobank Properties και Motor Oil.

Οι έξυπνες μηχανές των θεών


TO BINTEO EINAI AΠO TON theTempestAhead1110