Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Echoes of the Past: Στη μεγάλη οθόνη το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων με πρωταγωνιστή τον Μαξ φον Σίντοφ(Βίντεο)

Η ταινία «Καλάβρυτα 1943», με τον πολυβραβευμένο ηθοποιό Μαξ φον Σίντοφ στον τελευταίο του κινηματογραφικό ρόλο (σ.σ. απεβίωσε στις 8 Μαρτίου 2020), έρχεται στις 11 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους. Μια πρώτη γεύση από την πολλά υποσχόμενη ταινία, μπορούμε να πάρουμε από το παρακάτω trailer, που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες. Η ταινία εξιστορεί το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Στην ταινία «Καλάβρυτα 1943» («Echoes of the Past»), υποδύεται τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. «Έχω ζήσει με αυτές τις μνήμες για τόσο καιρό που έχουν γίνει οι πληγές μου», ακούγεται να λέει στο τρέιλερ ο χαρακτήρας.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μαξ Φον Σίντοφ, Αστριντ Ρους, Δανάη Σκιάδη, Νικόλας Παπαγιάννης, Μάρτιν Λάερ, Αλις Κρίγκε, Τόμας Αράνα, Γιώργος Βογιατζής, Μάξιμος Λιβιεράτος, Τάσος Καρλής, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νικόλα Δημητρόπουλου.

HERCULES 2021: Άσκηση Ειδικών Δυνάμεων με συμμετοχές Αιγύπτου, ΗΑΕ, Σαουδικής Αραβίας

Από Σάββας Δ. Βλάσσης
Από το doureios 

Διεθνή άσκηση Ειδικών Δυνάμεων, με συμμετοχές για πρώτη φορά από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Σαουδική Αραβία, πρόκειται να φιλοξενήσει την επομένη εβδομάδα η Ελλάδα.

Η Άσκηση Ειδικών Δυνάμεων HERCULES 2021 όπως ονομάζεται, είναι ιστορικής σημασίας καθώς δεν έχει διεξαχθεί ποτέ άλλοτε με τις συγκεκριμένες χώρες που έχουν ηγετικό ρόλο και ειδικό βάρος μεταξύ του Αραβικού Κόσμου. Η άσκηση ανακλά επίσης τις νέες συμμαχίες που προωθεί σε διπλωματικό επίπεδο η χώρα και τις οποίες υποστηρίζουν ως προς την διάσταση της άμυνας και της στρατιωτικής συνεργασίας οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η συνεργασία αυτή, έχει φθάσει ήδη στο επίπεδο να αρκεί μια

Συμβούλιο της Ευρώπης: Κυρώσεις στην Τουρκία εάν δεν αποφυλακίσει τον ακτιβιστή Οσμάν Καβαλά - Η Ευρώπη θα περιμένει έως τα τέλη Νοεμβρίου

Κυρώσεις προτίθεται να επιβάλλει η Επιτροπή Υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Τουρκία εάν μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου δεν έχει εκτελέσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για τον Οσμάν Καβαλά.Το ΕΔΑΔ έχει καλέσει, από τον Δεκέμβριο του 2019, την Άγκυρα να αποφυλακίσει τον 63χρονο ακτιβιστή της κοινωνίας των πολιτών της Τουρκίας, ωστόσο η απόφαση δεν έχει εκτελεστεί.

Ο Καβαλά συνελήφθη, τον Οκτώβριο του 2017, με διάφορες κατηγορίες, σχετιζόμενες με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013 και το αποτυχημένο

Προκλητική αντίδραση Αγκυρας στο ψήφισμα της ΕUMED9 - Την έντονη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η χθεσινή διακήρυξη του EUMED.

Την έντονη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η χθεσινή διακήρυξη του EUMED. 

Σε ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ η διακήρυξη χαρακτηρίζεται μεροληπτική, χωρίς όραμα και αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα. «Καλούμε τις χώρες της ΕΕ που την υπέγραψαν να εγκαταλείψουν την μόνοπλευρη στάση τους. Ακολουθούν την Ελλάδα και την Κύπρο τυφλά υπό το πρόσχημα της αλληλεγγύης» σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, το πλήρες κείμενο της οποίας αναφέρει: 

«Τα σημεία της κοινής δήλωσης των 9 χωρών της Ε.Ε που δημοσιεύθηκε ως αποτέλεσμα της Συνόδου

Ηχηρό μήνυμα EUMED9 σε Τουρκία - Να σεβαστεί τις αποφάσεις του Ευρ. Συμβουλίου

Αυστηρό μήνυμα έστειλαν οι εννέα ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου στην Τουρκία για τις προκλήσεις ή μονομερείς ενέργειες κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, την άρνησή της να αποδεχθεί την πρόσκληση της Κύπρου για συμμετοχή σε διάλογο σχετικά με τις θαλάσσιες χώρες, αλλά και για την γενικότερη αναθεωρητική της συμπεριφορά στην Αν.Μεσόγειο.

Στην πολιτική διακήρυξη της Συνόδου Κορυφής των Νοτίων Χωρών της ΕΕ, οι «9» καλούν όλες τις χώρες της περιοχής να σέβονται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών της ΕΕ, τονίζουν ότι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τη σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και επαναλαμβάνουν ότι η συνεργασία της ΕΕ με την Τουρκία υπόκειται στις αιρεσιμότητες της συμπεριφοράς της, όπως αυτές έχουν περιγραφεί στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πρωτοβουλία Ιταλίας, Γαλλίας, Γερμανίας για τη Λιβύη

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο ανακοίνωσε ότι η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία θα ηγηθούν μιας «πρωτοβουλίας υψηλού επιπέδου στη Λιβύη», στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.

Ο Ντι Μάιο τόνισε τη σημασία της διεξαγωγής των εκλογών στη Λιβύη, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στο τέλος του τρέχοντος έτους.

«Ανησυχούμε πολύ που πλησιάζουμε στον Δεκέμβριο και τα διάφορα κόμματα της Λιβύης δεν είναι σε θέση να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τον εκλογικό νόμο και τον προϋπολογισμό», δήλωσε ο Ντι Μάιο, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica την Παρασκευή, σύμφωνα με Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων AKI.

ΑUKUS - Στην αντεπίθεση η Γαλλία: Ανακάλεσε τους πρεσβευτές από ΗΠΑ και Αυστραλία - Οι πρώτες αντιδράσεις

Σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά της Γαλλίας εξακολουθεί να προκαλεί το νέο αμυντικό σύμφωνο AUKUS, που ανακοίνωσαν αιφνιδιαστικά, πριν από δύο ημέρες, ΗΠΑ, Αυστραλία και Βρετανία.

Το Παρίσι ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τους πρέσβεις της σε ΗΠΑ και Αυστραλία και αφορμή για αυτό ήταν η «εξαιρετικής σοβαρότητας» ανακοίνωση της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ουάσινγκτον, Λονδίνου και Καμπέρας, που οδήγησε στην ακύρωση, εκ μέρους της Αυστραλίας, της σύμβασης για την προμήθεια υποβρυχίων από τη Γαλλία, όπως  είπε ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

ΥΠΕΞ: Έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα για παρενόχληση «Nautical Geo» και παράτυπη NAVTEX

Δείτε και ΕΔΩ 

Την αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν οι προκλήσεις της Άγκυρας με την τουρκική παρενόχληση κατά του ερευνητικού πλοίου «Nautical Geo», καθώς και την έκδοση παράτυπης NAVTEX. Κατόπιν εντολής του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, δόθηκαν οδηγίες στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει έντονο διάβημα διαμαρτυρίας. «Η συνεχιζόμενη αυτή τουρκική στάση είναι παντελώς απαράδεκτη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δέδνιας με ανάρτηση του στο Twitter υπογράμμισε πως η στάση της Τουρκίας είναι παντελώς απαράδεκτη.

Διάβημα στην Άγκυρα με 2 μήνες καθυστέρηση για τις προκλήσεις στην Κρήτη!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ “κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική πρεσβεία στην ‘Αγκυρα να πραγματοποιήσει έντονο διάβημα διαμαρτυρίας αναφορικά με τουρκική παρενόχληση κατά του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo, καθώς και την έκδοση παράτυπης navtex, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Η συνεχιζόμενη αυτή τουρκική στάση είναι παντελώς απαράδεκτη», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Για να μην κοροϊδευόμαστε:

To YUNUS-S των Τούρκων στο Καστελλόριζο αντιμετωπίζεται με “ευρω-νατοϊκά ταρατατζούμ” στην Αθήνα

Στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων συνεδριάζει η στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ, συνεδρίαση της οποία σπεύσαμε να αναλάβουμε παρά τα πολλά έξοδα της και στο Καστελλόριζο οι Τούρκοι “προώθησαν” ήδη το πρώτο τους ερευνητικό σκάφος ,το YUNUS-S!

Την ίδια ώρα που ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος εξηγούσε στην ομιλία του στη ΣΝΔ πόσο σημαντική η Ελλάδα για το ΝΑΤΟ, το YUNUS S έδενε στο Κας. Νωρίς σήμερα το πρωί το τουρκικό σκάφος βγήκε για “σεργιάνι” στην περιοχή του Καστελλόριζου.

Φαίνεται ότι δεν έφθασε εκεί το “ισχυρό μήνυμα” το οποίο σύμφωνα με όσα ακούμε από χθες το βράδι εξέπεμψε ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι ηγέτες του ευρωπαϊκού νότου προς την Τουρκία!