Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Το παιδί της Αφροδίτης

Χάλκινο αγαλμάτιο Έρωτα

Συλλογή Έργων Μεταλλοτεχνίας, αρ. ευρ. Χ16771

Προέλευση: Περιοχή των Αμπελοκήπων, Αθήνα

Διαστάσεις: Ύψος 74 εκ.

Χρονολόγηση: 1ος αι. μ.Χ.

Χώρος έκθεσης: Αίθουσα 38, Προθήκη 51 (αρ. 12)

To αγαλμάτιο απεικονίζει τον Έρωτα γυμνό με τη μορφή εύσαρκου νηπίου. Ο κορμός αποδίδεται

Φυλακισμένα Μνήματα, Τύμβος Μακεδονίτισσας, μουσείο ΕΛΔΥΚ: Προσκυνηματική περιήγηση σε τόπους ιερούς στην Κύπρο

Ο Ρωμανός Κοντογιαννίδης βρέθηκε στο νησί με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

ΦΩΤΟ:Οι τάφοι των Αυξεντίου-Παλληκαρίδη στα Φυλακισμένα Μνήματα (φωτ.: Ρωμανός Κοντογιαννίδης)

Προσκυνηματική περιήγηση σε ιερούς τόπους όπου έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Μεγαλονήσου, και στους οποίους βρίσκονται θαμμένοι Κύπριοι αλλά και Ελλαδίτες ήρωες κατά τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ (1955-1859) αλλά και κατά την τουρκική εισβολή του 1974, πραγματοποίησε το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης».

Οι ψήφοι του Ερντογάν στη Γερμανία νάρκη στα θεμέλια της Ευρώπης

Γιώργος Μυλωνάς, Αρθρογράφος
Ιστορικός Τέχνης, arts editor

Πώς εξηγείται ότι εκεί όπου απολαμβάνουν τον αέρα μιας φιλελεύθερης δυτικής κοινωνίας, ρίχνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον αντιδυτικό τρόπο ζωής του Ερντογάν;

«Η ρητορική του Ερντογάν με έχει αφήσει άναυδο», θυμάμαι τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να αναφωνεί σε συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για τον Τούρκο Προέδρο. Κάπως έτσι θα πρέπει να ένιωσαν οι συμπατριώτες του από το αποτέλεσμα που έδωσαν οι Τούρκοι στην καταγωγή ψηφοφόροι της Γερμανίας.

Η σουηδική «δοκιμασία», πρώτη πρόκληση στη νέα θητεία Ερντογάν

Νίκου Μελέτη από το liberal.gr

Με ένα σκληρό παζάρι με τις ΗΠΑ θα ξεκινήσει η νέα όπως όλα δείχνουν θητεία του Ταγίπ Ερντογάν και η έκβαση του θα σφραγίσει και τον προσανατολισμό της χώρας αλλά και τις σχέσεις της με τη Δύση.

Αναμένοντας μια νέα νίκη του Ερντογάν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών η Δύση αμήχανη τηρεί στάση αναμονής καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα επηρεαστεί η νέα εποχή της Τουρκίας, από την έκταση της νίκης του Ερντογάν αλλά και το πως σκοπεύει να στρώσει τον δρόμο για τον «Αιώνα της Τουρκίας».

Με σφραγίδα Ερντογάν η επόμενη μέρα

 

 Ξένια Τούρκη   

Αλλάχ θέλοντος, όπως θα έλεγε ο Ταγίπ Ερντογάν, αύριο το βράδυ, αναμένεται να νικήσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών και να σφραγίσει με αυτό τον τρόπο την παντοδυναμία του στη σύγχρονη πολιτική ζωή της Τουρκίας. Οι πιθανότητες να μην εκλεγεί είναι ελάχιστες και μάλλον αυτό το γνωρίζει και ο ίδιος ο αντίπαλός του. Το στρατόπεδο του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, πρέπει ήδη να το έχει πάρει απόφαση πως θα συνεχίσει να βρίσκεται στη μεριά της αντιπολίτευσης.

Η αποκωδικοποίηση του πως θα είναι η επόμενη μέρα στην Τουρκία, μετά τη νέα νίκη Ερντογάν δεν είναι δύσκολη. Ο Τούρκος ηγέτης κυβερνά εδώ και είκοσι χρόνια και έχει δώσει ξεκάθαρα το στίγμα του. Από την εσωτερική μέχρι την εξωτερική πολιτική δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές ή βελτιώσεις, τουλάχιστον όπως τις αντιλαμβάνονται οι υπόλοιποι.

Η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ αλλά χωρίς τα χαμένα εδάφη της; - To προηγούμενο της Δυτικής Γερμανίας.

Η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ αλλά χωρίς τα χαμένα εδάφη της, σύμφωνα με άρθρο των New York Times.

Ο επικεφαλής διπλωματικός ανταποκριτής των New York Times στην Ευρώπη προτείνει μία λύση για την ουκρανορωσική σύγκρουση, σύμφωνα με τη οποία η Ουκρανία «θα μπορούσε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά χωρίς τα χαμένα εδάφη της».

Ο Στίβεν Ερλάνγκερ εφιστά την προσοχή στο προηγούμενο της Δυτικής Γερμανίας, η οποία προσχώρησε στο ΝΑΤΟ πριν την επανένωση.

«Εάν η Ουκρανία δεν μπορεί να αναγκάσει τον ρωσικό στρατό να υποχωρήσει, τότε μια πρόταση για ένταξη στο ΝΑΤΟ με τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένων ζωνών μπορεί να γίνει ένα σημαντικό επιχείρημα υπέρ της ειρήνης», αναφέρεται.

ΥΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής: «Οι ΕΔ αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα κάθε πρόκληση»

«Η γενικότερη γεωπολιτική κατάσταση δεν μας επιτρέπει εφησυχασμό, αντιθέτως απαιτεί ετοιμότητα και διαρκή εγρήγορση» επισημαίνει ο υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, στην ημερήσια διαταγή του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, καθιστώντας σαφές ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις περιφρουρούν την ασφάλεια και την άμυνα της πατρίδας και ως θεσμικός εγγυητής αντιμετωπίζουν με σύνεση, ψυχραιμία, αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα κάθε πρόκληση».

Παράλληλα προσθέτει, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις «αποτελούν αδιαμφισβήτητο πυλώνα σταθερότητας, αποτροπής, ευημερίας και προόδου».

Σταδιακή επαναφορά των AS365 N3 του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στην ενέργεια

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Με σημερινή ανακοίνωσή του, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) γνωστοποίησε την επιστροφή την ημέρα αυτή στην έδρα της Μοίρας Ελικοπτέρων Λιμενικού Σώματος (ΜΕΛΣ) στο Ναυτικό Οχυρό Κοτρωνίου, του πρώτου ελικοπτέρου AS365 N3 Aegean Dauphin (ΗC-31) έπειτα από συντηρήση στο εξωτερικό.

Το ελικόπτερο υποβλήθηκε σε ευρείας κλίμακας εργασίες και επιθεωρήσεις, σε εφαρμογή συμβάσεως – πλαίσιο που υπεγράφη το περασμένο φθινόπωρο μεταξύ της Υπηρεσίας Υποστηρίξεως & Προμηθειών του ΝΑΤΟ (NSPA) και της Airbus France. Η σύμβαση αφορά την συντήρηση 5 ελικοπτέρων για τα επόμενα 3 χρόνια με δικαίωμα προαιρέσεως για χρονική παράταση μέχρι 2 ετών επιπλέον.

DP ΣΤΗΝ Leonardo Helicopters: “Una Faccia” ναι, “Una Razza” όμως όχι! Με τους Ιταλούς… δυστυχώς για μας

Leonardo Helicopters – Η πίστη στην παράδοση και η διατήρηση της αεροπορικής κληρονομιάς, βασικά συστατικά επιβίωσης και επιτυχίας. Όταν οι συγκρίσεις με την ελληνική πραγματικότητα προκαλούν απογοήτευση… Δεν θα το αναδεικνύαμε ως θέμα αν δεν μας είχε προκαλέσει τόσο ζωηρή εντύπωση. Με παράλληλη πικρία βέβαια που προκύπτει από κάθε έμμεση και άμεση σύγκριση με τα δεδομένα στην Ελλάδα. Στην αποστολή του DP στις εγκαταστάσεις της Leonardo Helicopters στο Vergiate και στο Sesto Calende, βορειοδυτικά της πόλης του Μιλάνο, πέρα από την ενημέρωση που είχαμε σχετικά με τις δυνατότητες του δικινητήριου ελικοπτέρου AW139 αλλά και την ευκαιρία να πετάξουμε με αυτό, βρεθήκαμε σε εγκαταστάσεις με έναν περίπου αιώνα αεροπορικής ιστορίας στους τοίχους τους.

Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη

Πολλά από τα κτίρια στο Vergiate και στο Sesto Calende ανήκαν στο μακρινό παρελθόν στην

Υπογράφτηκε η σύμβαση τεχνικής υποστήριξης των αντιαεροπορικών Crotale για Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό

Στις 15 Μαΐου 2023 υπογράφτηκε μεταξύ της ΓΔΑΕΕ και της εταιρείας «Thales Hellas A.E.» η σύμβαση «Εν Συνεχεία Υποστήριξης» του οπλικού συστήματος Crotale NG/GR. Ο διαγωνισμός 04/2021 είχε κατακυρωθεί στην εταιρεία Thales με απόφαση στις 22 Δεκεμβρίου 2022 και απέμενε η υπογραφή της τελικής σύμβασης. Η σύμβαση 002Γ/2023 συνολικού ύψους 18.496.420.04 ευρώ είναι τετραετής διάρκειας και το κόστος διανέμεται ισόποσα (4.624.105 ευρώ) στα τέσσερα χρόνια.

Για την ιστορία η ΕΕΔ απέκτησαν έντεκα συστήματα Crotale NG/GR συνολικού κόστους 81,5 δις

Κοσμογονία στον Στρατό Ξηράς: Σχέδιο για 800 Bradley και 150 Abrams από τις ΗΠΑ

Με μία κίνηση – ΜΑΤ το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) πάει να φέρει τα πάνω κάτω στην ισορροπία δυνάμεων, μετατρέποντας τον Ελληνικό Στρατό στον πιο μεγάλο σε αρματικό δυναμικό της Ευρώπης.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Μπορεί η χώρα να βρίσκεται σε προεκλογική τροχιά και τα κόμματα να δίνουν την μάχη για την συγκέντρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ποσοστών, οι Ένοπλες Δυνάμεις όμως από τη μεριά τους συνεχίζουν το έργο τους, με έμφαση στην ενίσχυση της αποτρεπτικής τους ισχύς.

Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, όπως αποκαλύψαμε στο enikos.gr, με αφορμή την επίσκεψη της υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Celleste Wallander στην Αλεξανδρούπολη και τη Λάρισα, ο Αρχηγός

Το Spiegel απέλυσε τον αρχισυντάκτη του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για “μικρή Μαρία”

Η ανακοίνωση του γερμανικού περιοδικού Spiegel ότι αντικατέστησε τον αρχισυντάκτη της Steffen Klusmann, μας αφορά. Διότι είναι αυτός που δημοσίευσε το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του στην Ελλάδα, του Γιώργου Χρηστίδη, που αναφερόταν σε μία φρικτή ιστορία. Μόνο που δεν ήταν αληθινή ιστορία… Ο ισχυρισμός ανέφερε ότι με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης πέθανε ένα πεντάχρονο κορίτσι, με το όνομα Μαρία, στον Έβρο, επειδή οι ελληνικές αρχές δεν επέτρεψαν δήθεν την είσοδο της πεντάχρονης, της οικογένειας της και άλλων προσφύγων από τη Συρία.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ HELLAS JOURNAL

Ήταν στα μέσα Ιουλίου της περασμένης χρονιάς. Ήταν ένα καραμπινάτο ψέμα. Η συνάδελφος

Καλύτερα σφηνάκι, παρά το Μητσοτάκη

Γράφει ο Απόστολος Τσιμογιάννης

Αυτά και άλλα τέτοια έλεγε ο Τσίπρας στο τικ τοκ και να το αποτέλεσμα. Ότι ψήφισε του γύρισε μπούμερανγκ.

Ψήφισε απλή αναλογική και η ΝΔ, κόντεψε να πάρει αυτοδυναμία.

Ψήφισε τον ασφαλιστικό νόμο και ο Κατρούγκαλος σκόνταψε στον ίδιο το νόμο του.

Ψήφισε ψήφο στα 17 και η πλειοψηφία των νέων ψήφισε ΝΔ.

Ποιος κοροϊδεύει ποιον στο ΣΥΡΙΖΑ;

Ανεμοδείκτης
Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος 

Μερικές παρατηρήσεις, συνοπτικά και σύντομα για τη διαδικασία αυτοκριτικής του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μία κάποια σημασία, αν και δεν έχει τόσο νόημα να ασχολείται κανείς εκτενώς, θα τα βρουν (ή δεν θα τα βρουν) μεταξύ τους.

Ο Τσίπρας έκανε ομολογουμένως ένα βήμα, λέγοντας, μεταξύ διαφόρων άλλων «ναι μεν, αλλά»: «Προφανώς υπήρξαν αστοχίες και οργανωτικές αρρυθμίες στην εκλογική μας καμπάνια, αλλά πιστεύω ότι οι βασικές μας απώλειες έχουν να κάνουν με τις αιτίες που προανέφερα. Έλλειμμα εμπιστοσύνης στην κυβερνητική μας πρόταση. Έλλειμμα εμπιστοσύνης στο κόμμα». 

Καταρρέουν, αλλά δεν θα αλλάξουν ούτε αν πέσουν στο 4%

Γιάννης Τσαπρούνης  

Υπάρχουν όρια. Ή τουλάχιστον υποτίθεται πως πρέπει να υπάρχουν. Ορια στο τι λένε οι πολιτικοί και οι δημοσιολόγοι. Αυτά τα όρια δεν τηρούνται, γιατί υπάρχει οπαδισμός που φτάνει και ξεπερνάει τον οπαδισμό ή ίσως να μοιάζει με απλό… υπαλληλισμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασαν με 21 μονάδες διαφορά στις κάλπες της 21ης Μαΐου. Και, ξαφνικά, ανακάλυψαν ότι το αφήγημά τους δεν έπεισε τους πολίτες. Είναι οι ίδιοι που επέμεναν μέχρι τις 9 το βράδυ της περασμένης Κυριακής ότι τα τελικά αποτελέσματα θα τους δικαιώσουν και θα αποδείξουν ότι είναι… αλάνθαστοι.

“Οι Έλληνες κουράστηκαν από τις ουτοπικές υποσχέσεις”

Ο Γερμανός καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Χάιντς Γιούργκεν Αξτ μιλάει στην DW για το αποτέλεσμα των εκλογών, την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, τις κυβερνήσεις συνεργασίας.

Το αποτέλεσμα των εκλογών, με το κυβερνών κόμμα της Ν.Δ. να παίρνει διπλάσιο ποσοστό από εκείνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέπληξε τους πάντες. Ακόμη και τους δημοσκόπους. Τη δική του ερμηνεία δίνει, μιλώντας στην Deutsche Welle, ένας από τους καλύτερους γνώστες των ελληνικών πραγμάτων στη Γερμανία. Πρόκειται για τον Χάιντς Γιούργκεν Αξτ, ομότιμο καθηγητή Πιολιτικών Επιστημών και άλλοτε κάτοχο της ευρωπαϊκής έδρας Ζαν Μονέ. Πρώτο ερώτημα: Ήταν τελικά τόσο καλός τα τέσσερα χρόνια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης; Ή ήταν τόσο ανεπαρκής η αντιπολίτευση;

Βασιλική διαταγή και τα σκυλιά δεμένα: από face control τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θα βγαίνουν στα ΜΜΕ

Στον αστερισμό της Τσαπανίδου μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ: από κει που είχε υποβάλει την παραίτησή της (σ.σ.: η ίδια είπε ότι έθεσε τον εαυτό της στη διάθεση του Τσίπρα) έφτασε το κόμμα να περάσει στα χέρια της, διά του... face control που θα κάνει η ίδια και η ομάδα της σε βουλευτές και στελέχη.

Σύμφωνα με τα όσα λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, στο εξής μόνο από τα χέρια της Τσαπανίδου θα «φεύγουν», προς τα μέσα ενημέρωσης, τα σκονάκια με τα ονόματα των στελεχών που θα εκπροσωπήσουν το κόμμα μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Και μετά διαμαρτύρονται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν τους ασκεί σκληρή κριτική ο Τύπος. Μα, όταν οι ίδιοι,

Σαρμάς στο υπουργικό συμβούλιο: "Σήμερα καθορίζουμε την πολιτική μας μέχρι τις 25 Ιουνίου" (Βίντεο)

Συνεδρίασε σήμερα εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο υπό τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την πορεία προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ενώ χθες έλαβε χώρα η πρώτη συνεδρίαση των μελών της κυβέρνησης κατά την οποία δόθηκαν οι πρώτες κατευθυντήριες γραμμές.

Ο κ. Σαρμάς τόνισε πως θα πρέπει όλοι οι Υπουργοί ο καθένας στην αρμοδιότητά του να δουν ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου και να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του κράτους ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου μέσω των επιτελείων τους. Όπως είπε η κυβέρνηση που παρήλθε άφησε την γραμμή της, «ωστόσο εμείς στόχος μας είναι να πορευθούμε με ουδευερότητα». Αναφορά έκανε επίσης και στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Υοκ para, yok Deniz Curdu 2023: Ο «θαλασσόλυκος» βουλιάζει στα χρέη της Τουρκίας μέσα στο ναύσταθμο – Θα μας το «πουλήσουν» και ως μορατόριουμ;

 FILE PHOTO: Ο τουρκικός Τύπος τις προηγούμενες ημέρες επαναλάμβανε διαρκώς ότι η φετινή άσκηση «μεγαλώνει» διότι σε αυτήν θα μετέχει το ελικοπτεροφόρο «TCG Anadolu». Όμως όπως όλα δείχνουν το ελικοπτεροφόρο θα παραμείνει δεμένο… Πηγή εικόνας: Twitter τουρκικού υπουργείου άμυνας 

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL

Αν επιβεβαιωθούν και τις επόμενες ημέρες οι πληροφορίες στρατιωτικών πηγών ότι η τουρκική άσκηση «Deniz Kurdu 2023» (σ.σ. Θαλάσσιος Λύκος 2023) οδεύει σε “yok”, τότε μπορεί να πει κάνεις ότι το μορατόριουμ που είχε συμφωνηθεί δεκαετίες πριν να ξεκινά από την 15η Ιουνίου, μάλλον επεκτείνεται.

Η «τέλεια καταιγίδα» του νέου ΥΠΕΞ - Τι λέει για τα ελληνοτουρκικά ο Βασίλης Κασκαρέλης

 Αλεξία Τασούλη

  Η τοποθέτησή του ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας σε αυτή την υπηρεσιακή κυβέρνηση ίσως στέλνει ενα μήνυμα που συνοψίζεται στη φιλοσοφία του κ. Κασκαρέλη περί επαναπροσέγγισης. Όμως για να χρησιμοποιήσω και τη δική φράση, στην άλλη πλευρά του Αιγαίου υπάρχει «ο ταύρος με τα κέρατα...».

Ο νέος υπηρεσιακός υπουργός εξωτερικών Βασιλης Κασκαρέλης υπηρέτησε
ως μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ την περίοδο 2000-2004.

Τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν εκ νέου Κούρδους αυτονομιστές

Ντοχούκ. Τουρκικά αεροσκάφη άρχισαν εκ νέου αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στην οροσειρά Ματίν, μετά από τετραήμερη παύση, σημειώνει ιρακινό δημοσίευμα.

Ανώτερη πηγή ασφαλείας, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Shafaq, ανέφερε ότι τουρκικό αεροσκάφος στόχευσε πέντε τοποθεσίες που συνδέονται με την μαχητική ομάδα στην προαναφερθείσα οροσειρά από την πλευρά της Αμεντί, βόρεια του Ντοχούκ.

Στην περιοχή βρίσκονται  πέντε κουρδικοί οικισμοί και υπάρχουν υποψίες ότι συμπαρίστανται τους Κούρδους αυτονομιστές.

Σερβία: Παραιτήθηκε από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος ο πρόεδρος Βούτσιτς


Παραιτήθηκε από την ηγεσία του κυβερνώντος Προοδευτικού Κόμματος της Σερβίας (SNS) ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατά τη διάρκεια κομματικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο. 

Κρίση στο Κόσοβο μετά τις εκλογές: Αστυνομικές επιχειρήσεις της Πρίστινας και παρέμβαση ΗΠΑ και ΝΑΤΟ


Το ΝΑΤΟ κάλεσε την Πρίστινα να λάβει άμεσα μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης. Σε επιφυλακή οι σερβικές δυνάμεις.

Πυραύλους με βεληνεκές 500 χλμ ζητά από Γερμανία το Κίεβο


Θα επιτρέψουν να χτυπηθούν στόχοι που βρίσκονται πολύ μακριά πίσω από την σημερινή γραμμή του μετώπου. Αναμένονται «έντονες» συζητήσεις στο Βερολίνο.

Ο Ζελένσκι διέκοψε συνέντευξη Ουκρανού αξιωματούχου στο BBC - Δείτε ποιος ήταν ο λόγος


Ukrainian Presidential Press Office via AP

Μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του πραγματοποιούσε ο γραμματέας του ουκρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας, Ολέξι Ντανίλοφ, ο οποίος μίλησε στο BBC σχετικά με τον πόλεμο που δέχεται η χώρα του από τη Ρωσία.

Πούτιν: Η Ρωσία έχει ένα «λαμπρό μέλλον»

Η Ρωσία έχει ένα λαμπρό μέλλον, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, επισημαίνοντας τους τεράστιους πόρους της χώρας.

Γιατί ο Πούτιν επιχειρεί επαναπροσέγγιση με τη Γεωργία

Μια εβδομάδα μετά την επανέναρξη των εμπορικών πτήσεων που συνδέουν τη Γεωργία και τη Ρωσία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέδειξε χθες πως το Τμπιλίσι και η Μόσχα πρέπει να επιδιώξουν την περαιτέρω αναθέρμανση των σχέσεών τους.

Κίνα: Το Πεκίνο θα κάνει ουσιαστικές προσπάθειες, για την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης στην κρίση της Ουκρανίας


H Κίνα θα κάνει ουσιαστικές προσπάθειες για την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης στην κρίση της Ουκρανίας, σύμφωνα με μία σημερινή δήλωση του ειδικού απεσταλμένου Λι Χουί.

Κινεζικό αεροπλανοφόρο διέσχισε το Στενό της Ταϊβάν

 

To υπουργείο Άμυνας λέει πως το Shandong ήταν επικεφαλής τριών πλοίων

Οι επικεφαλής του εμπορίου των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας συμφωνούν να αναπτύξουν τσιπ επόμενης γενιάς

Κορυφαίοι εμπορικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας συμφώνησαν να συνεργαστούν για να διερευνήσουν την ανάπτυξη ημιαγωγών νέας γενιάς στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη διατήρηση της περιφερειακής οικονομικής τάξης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Γκλέτσος: Ο λαός έπαθε ομαδική παράκρουση και ψήφισε Μητσοτάκη


Πολύ καλή ανάλυση. Γκλέτσος: Δεν συνετρίβη ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνετρίβη ο ελληνικός λαός

Η 1η Άλωση το 1204 κ ο βαθύς διχασμός μεταξύ δύσεως κ Ελληνισμού - Μελ. Μελετόπουλος


Η 1η Άλωση το 1204 κ ο βαθύς διχασμός μεταξύ δύσεως κ Ελληνισμού - Μελ. Μελετόπουλος

Κωνσταντίνος Φίλης, Η Τουρκία μας λέει, ελάτε να τα βρούμε αλλιώς θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα


Οποιαδήποτε εκτίμηση για την στάση του Τούρκου προέδρου μετά τις εκλογές είναι παρακινδυνευμένη σημειώνει ο Καθηγητής Διεθνών σχέσεων και συγγραφέας, Κύριος Κωνσταντίνος Φίλης

Ρητορική που οδηγεί στις "Πρέσπες του Αιγαίου" | Zoom powered by XAK


Σάββας Καλεντερίδης: Ρητορική που οδηγεί στις "Πρέσπες του Αιγαίου"

Οι Τουρκικές εκλογές και τα τραγούδια του Ερντογάν | Οι Δεκατιανοί | 27/05/2023

 

Οι Τουρκικές εκλογές και τα τραγούδια του Ερντογάν | Οι Δεκατιανοί | 27/05/2023

Νίκος Μελέτης στο newshub.gr: Γιατί ο κόσμος γύρισε την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ


Στο newshub.gr φιλοξενείται σήμερα ο Δημοσιογράφος, συγγραφέας αναλυτής και αρθρογράφος κ. Νίκος Μελέτης, o οποίος αναλύει και τοποθετείται για όλες τις εξελίξεις που καταγράφονται

Ιατρίδης και Μπαλτζώης για την δεύτερη κάλπη στην Τουρκία και τα ελληνοτουρκικά | OPEN TV


Ιατρίδης και Μπαλτζώης για την δεύτερη κάλπη στην Τουρκία και τα ελληνοτουρκικά | OPEN TV

Τουρκία: Οξύνονται οι τόνοι παραμονή εκλογών | Καλημέρα | 27/05/2023


1. Τουρκία: Οξύνονται οι τόνοι παραμονή εκλογών
2. Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ: Δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία σε κανέναν, και κυρίως στην αριστερά

Εκλογές στην Τουρκία: Η επόμενη μέρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τις εκλογές στην Τουρκία.