Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Περιήγηση στην αρχαία Αθήνα την χρυσή εποχή του Περικλέους - (Βίντεο)

Η απόλυτη «χρονομηχανή» περιήγησης στην αρχαία Αθήνα τon 5o π.Χ αιώνα την χρυσή εποχή του Περικλέους.

Η εμπειρία είναι συναρπαστική καθώς η δημιουργική ομάδα της Ubisoft στα στούντιο του Κεμπέκ

Αρχ. Ολυμπία: 6χρονος άφησε το αποτυπωμά του στην ιστορία

Η Αρχαία Ολυμπία δεν σταματά να μας εκπλήσσει και να μας μαγεύει. Οι αρχαιολόγοι της ΕΦΑ Ηλείας, προχώρησαν σε μια νέα και άκρως ενδιαφέρουσα ανακάλυψη. Εντόπισαν
στο πλαίσιο των ανασκαφών που πραγματοποίησαν σε ρωμαϊκό ταφικό μνημείο κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, το αποτύπωμα του ποδιού ενός μικρού παιδιού.
Συγκεκριμένα οι αρχαιολόγοι βρήκαν έναν οπτόπλινθο, μια πλίθα από πηλό, ψημένη στο καμίνι, διαστάσεων 22×22×4,5 εκ., η οποία φέρει στην μια όψη το αποτύπωμα του αριστερού πέλματος μικρού παιδιού, ηλικίας ως 6 ετών. Η ηλικία του παιδιού εκτιμήθηκε βάσει του μεγέθους του πέλματος.

ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ Αλβανίδα ιστορικός: Δεν υπάρχουν Ελληνες -Ο Τσίπρας και όλοι οι Ελληνες είναι Αλβανοί (Βίντεο)

Αλβανίδα ιστορικός το παρατράβηξε, κατά τη διάρκεια εκπομπής στην Αλβανική τηλεόραση, και άρχισε να λέει: «Δεν υπάρχουν Έλληνες. Είναι όλοι Αλβανοί. Ο Τσίπρας είναι Αλβανός».
Οι ισχυρισμοί της «ιστορικού» της γειτονικής χώρας που ονομάζεται Έλενα Κοκάτσι, προκάλεσε αντιδράσεις στο ίδιο το πάνελ όπου συμμετείχε, με τα όσα έλεγε. «Μήπως το παρατραβάμε;» σχολίασε ο παρουσιαστής της εκπομπής.
Το θέμα της εκπομπής της Αλβανικής τηλεόρασης ήταν η «Βαλκανοποίηση των Βαλκανίων» και η Αλβανίδα ιστορικός το έφτασε στα άκρα:

Άλλες τρεις μέρες στα μπουντρούμια του Αττίλα οι ψαράδες

Τριήμερη κράτηση διέταξε το Σάββατο το «επαρχιακό δικαστήριο» Κερύνειας στους πέντε Αιγύπτιους ψαράδες, οι οποίο συνελήφθησαν χθες από τις κατοχικές αρχές στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ακάμα και Κορμακίτη.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το πλήρωμα του αλιευτικούς σκάφους – εγγεγραμμένο στο ελληνικό νηολόγιο από εταιρεία κυπριακών συμφερόντων – συνελήφθη επειδή εισήλθε στα «χωρικά ύδατα» του ψευδοκράτους, σε απόσταση 7,5 ναυτικών μιλίων από τον Κορμακίτη.

Τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι το σκάφος εντοπίστηκε από την «ακτοφυλακή» να αλιεύει χωρίς άδεια. Το πλήρωμα ακολούθως συνελήφθη και οι πέντε Αιγύπτιοι ψαράδες μεταφέρθηκαν στην κατεχόμενη Κερύνεια. Σύμφωνα με την «αστυνομία» οι έρευνες για το περιστατικό συνεχίζονται.

Νέα τροπή στο διπλωματικό επεισόδιο με τις δηλώσεις Ζάεφ: Τα ψέματα των Σκοπίων που βάζουν «φωτιά»

Από το newsbomb

Συνεχίζουν το παιχνίδι των προκλήσεων οι Σκοπιανοί με «φόντο» τις προκλητικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, περί «μίας και μοναδικής Μακεδονίας», εν όψει του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου για την έγκριση του νέου συνταγματικού ονόματος της χώρας. Σήμερα, μία ημέρα μετά το διπλωματικό επεισόδιο, το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων MIA επανέρχεται στο θέμα υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από ελληνικής πλευράς. Παράλληλα, ακόμη και σήμερα, παραμένει ενεργό το link της συνέντευξης που περιέχει τις εμπρηστικές δηλώσεις Ζάεφ.