Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Ελένη Παπαδάκη Μεγάλη ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου.- Υπήρξε το πλέον «επώνυμο» θύμα των «Δεκεμβριανών».

Μεγάλη ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου. Υπήρξε το πλέον «επώνυμο» θύμα των Δεκεμβριανών.
Η Ελένη Παπαδάκη γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1908 στην Αθήνα από ευκατάστατη οικογένεια. Ο πατέρας της, Νικόλαος Παπαδάκης, ήταν ανώτερος υπάλληλος της Ιονικής Τράπεζας και η μητέρα της Αικατερίνη Κωνσταντινίδη ήταν κόρη του πανεπιστημιακού καθηγητή Στυλιανού Κωνσταντινίδη, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Η οικογένεια Παπαδάκη είχε και ένα γιo, τον Μιχάλη, δύο χρόνια μικρότερο από την Ελένη.


Έτυχε εξαιρετικής μόρφωσης και από νεαρή ηλικία έτρεφε μεγάλο πάθος για το θέατρο. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και παρακολούθησε ως ακροάτρια μαθήματα φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κυπριακή ΑΟΖ: ΕΝΙ - Total κάνουν πίσω λόγω της τουρκικής επιθετικότητας - ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΤΕΜΑΧΙΟ 7

Φωτογραφία: Sigma Live 
Να αποχωρήσει από το τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ προσανατολίζεται η κοινοπραξία ENI-TOTAL, δύο μήνες πριν την επανέναρξη των γεωτρητικών της δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή Κύπρου», η κοινοπραξία φαίνεται να εκφράζει ανησυχίες σχετικά με την συνεχιζόμενη ένταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο τεμάχιο μετά και τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας. Άλλωστε, ο CEO της ιταλικής ΕΝΙ, Κλαούντιο Ντεσκάλτσι είχε

Γκορμπατσόφ: Κολοσσιαίος κίνδυνος από την αντιπαράθεση Ρωσίας και Δύσης - Ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης τόνισε πως τα πυρηνικά πρέπει να καταστραφούν

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στους Δυτικούς και την Ρωσία συνιστά «κολοσσιαίο κίνδυνο» εξαιτίας της ύπαρξης των πυρηνικών όπλων, δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, απευθύνοντας έκκληση για την καταστροφή τους.
«Όσο θα υπάρχουν όπλα μαζικής καταστροφής, ιδιαίτερα πυρηνικά όπλα, ο κίνδυνος είναι κολοσσιαίος», είπε ο ηγέτης που κυβέρνησε την Σοβιετική Ένωση από το 1985 μέχρι την διάλυσή της το 1991 και συνέχισε: «Όλες οι χώρες πρέπει να δηλώσουν ότι τα πυρηνικά όπλα πρέπει να καταστραφούν», επέμεινε. Αυτό θα μας επιτρέψει «να σωθούμε, εμείς και ο πλανήτης μας».

Πως η Τουρκία από “στρίγγλα έγινε αρνάκι” με ελληνικά F-16 να πετούν πάνω από την κατεχόμενη Κύπρο;

Η χθεσινή πτήση του Αμερικανικού B-52, μαζί με δύο ελληνικά F-16, πάνω από την Κύπρο, ήταν μια συμβολική κίνηση στήριξης των ΗΠΑ σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι η “τουρκοφοβία” που έχει διαβρώσει εδώ και πολλά χρόνια τους Έλληνες πολιτικούς δεν έχει καμία βάση. Η Τουρκία είναι η “στρίγγλα που γίνεται αρνάκι”, μόλις καταλάβει ότι δεν έχει περιθώρια για “τσαμπουκάδες”. Η χθεσινή πτήση είναι ένα από τα πολλά περιστατικά που το αποδεικνύουν κατά τη διάρκεια των πολλών δεκαετιών ελληνοτουρκικής “τριβής”.

Ο εορτασμός της ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ στην Πάτρα

Πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία ο εορτασμός της ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ προς τιμή τωv Αγίων προστατών τους, Τερεντίου & Νεονίλλης & των επτά τέκνων τους, στον Ιερό Ναό Αγ.Ανδρέα Εγλυκάδος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε επιμνημόσυνη δέηση με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο της Πολύτεκνης Οικογένειας.

Δείτε  φωτογραφίες