Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Μάχη της Χαιρώνειας: Η αρχή της ηγεμονίας του Μακεδονικού Ελληνισμού(Βίντεο)

Σαν σήμερα, το 338 π.Χ. ο Φίλιππος της Μακεδονίας συντρίβει τους Αθηναίους και τους Θηβαίους στη Μάχη της Χαιρώνειας.

Μία από τις πολυσυζητημένες μάχες της αρχαιότητας. Διεξήχθη στις 2 Αυγούστου 338 π.Χ. στην πεδιάδα του Βοιωτικού Κηφισού, κοντά στην οχυρή πόλη της Χαιρώνειας, ανάμεσα στους Μακεδόνες του Φιλίππου Β’ και στις συμμαχικές δυνάμεις των Θηβαίων και των Αθηναίων. Ο Φίλιππος επικράτησε και αναδείχθηκε κυρίαρχος του ελληνικού χώρου.

Το 339 π.Χ. ο Φίλιππος βρήκε την αφορμή να επέμβει στη Νότιο Ελλάδα. Το αμφικτιονικό συνέδριο των Δελφών κατηγόρησε τους Λοκρούς της Άμφισσας ότι σφετερίστηκαν γη του Μαντείου και ζήτησαν την κήρυξη ιερού πολέμου για την τιμωρία τους. Οι εκπρόσωποι των πόλεων, χωρίς τη συμμετοχή της Αθήνας και της Θήβας, όρισαν αρχιστράτηγο τον Φίλιππο.

Συντήρηση και αποκατάσταση για δύο εμβληματικά μνημεία της Πάτρας

Δύο εμβληματικά μνημεία της Πάτρας, το Ρωμαϊκό Ωδείο και το δημοτικό θέατρο «Απόλλων», τα οποία είναι συνυφασμένα με την ιστορία της πόλης, συντηρούνται και αποκαθίστανται, με σκοπό να επαναλειτουργήσουν και να προσφέρουν εκ νέου στον πολιτισμό.

Ρωμαϊκό Ωδείο

Στο Ρωμαϊκό Ωδείο, που ανεγέρθηκε στα μέσα του 2ου αιώνα μ.Χ., δηλαδή την εποχή της μεγάλης ακμής της πόλης, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες, οι οποίες έχουν συνολικό προϋπολογισμό 800.000 ευρώ.

Οι εργασίες χρηματοδοτούνται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας, «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», ενώ υλοποιούνται με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

Μάρμαρα Παρθενώνα: Τι σηματοδοτεί πρόταση του Βρετανικού Μουσείου για "συνεργασία με την Ελλάδα"

Του Guy Martin

Πρόκειται για την πλέον γνωστή και δυστυχώς για μία από τις μεγαλύτερες οικειοποιήσεις τέχνης από τη βρετανική αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Ο λόγος για την κοπή και την αφαίρεση μεγάλων τμημάτων της ζωφόρου και ανεκτίμητης αξίας γλυπτών του Παρθενώνα, καθώς και άλλων θησαυρών της Ακρόπολης, και την αποστολή τους στη Βρετανία, κατά την περίοδο 1801-1812.

Η οικειοποίηση αυτή σχεδόν από την πρώτη στιγμή πυροδότησε μια συζήτηση στο Κοινοβούλιο, και όχι μόνο, σχετικά με το αν η Βρετανία -ή ο ιδιοκτήτης και αποστολέας των μαρμάρων, Λόρδος Έλγιν, κατά κόσμον Τόμας Μπρους- πρέπει να επιστρέψει τα ανεκτίμητης αξίας τμήματα της ζωφόρου και λοιπά γλυπτά. Μια συζήτηση που ξεκίνησε και συνεχίζεται αέναα από εκείνη την εποχή και γίνεται ολοένα εντονότερη και οξύτερη.

Ξέθαψαν και τ’ όνειδος Abdülhamid Han

Του ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ

ΕΠΟΖΑΡΕ χαριεντιζόμενος, ο εθελουσίως υποτελής στον νεο-σουλτάνο Ερντογάν, 62χρονος αγγλομαθείς παιδιόθεν και αγγλοσπουδαγμένος Ερσίν Τατάρ από τον τουρκομαχαλά της Λευκωσίας, μπροστά στο ελλιμενισμένο στην Τουρκία σκάφος – πλωτό βυθοτρύπανο αναζήτησης υποθαλασσίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου, στο οποίο δόθηκε το όνομα του σουλτάνου διάλυσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Αβδούλ Χαμίτ Β΄ (II Abdülhamid) ο οποίος, μάλιστα, το 1878 είχε «πουλήσει» και την Κύπρο στους Εγγλέζους.

Ιδού το χαμένο έγγραφο: Η μεγάλη πολιτική απάτη και η Αλήθεια… Τα αφηγήματα του ΟΗΕ, που τα …έφαγαν” αμάσητα Κύπριοι πολιτικοί, ήταν ψευδή(Βίντεο - Φωτό)

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ
Επιβεβαιώνουν τα αληθή γεγονότα και αποδεικνύουν πως όσα διοχέτευαν κάποιοι από πλευράς Ηνωμένων Εθνών ήταν ψεύτικα αφηγήματα.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη αντίδραση της Κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη στα όσα αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή ο Μιχάλης Ιγνατίου, παρουσιάζοντας μέσω του «Φιλελεύθερου» και της Hellas Journal (ΕΔΩ) πρακτικό των Ηνωμένων Εθνών που αφορά τη συνάντηση της 4ης Ιουλίου 2017 στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά.

[Η φωτοτυπία του εγγράφου στο τέλος του κειμένου. Η μετάφραση του κειμένου ΕΔΩ)].

Τα έγγραφα, τα γόητρα και η παραζάλη της πολιτικής

Άριστος Μιχαηλίδης   

Όταν χθες ο Άντρος Κυπριανού μιλούσε για τα έγγραφα που αποκάλυψε ο «Φιλελεύθερος» την Κυριακή και υποστήριζε ότι «ο κ. Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση (…) επιχειρούν να ξεγελάσουν τον κόσμο διαρρέοντας οι ίδιοι έγγραφα» και «άλλο είναι το περιεχόμενο, άλλη είναι η ουσία, διαφορετικά παρουσιάζονται», σε ποιον απαντά; Στον Αναστασιάδη ή στον Ανδρέα Μαυρογιάννη; Διότι, την Κυριακή, όταν δημοσιεύσαμε τα έγγραφα ο κ. Μαυρογιάννης, με ειλικρίνεια σχολίαζε ότι αισθάνεται δικαιωμένος, διότι αποδεικνύονται με το δημοσίευμα «αυτά τα οποία λέγαμε και επιμέναμε προς την κ. Λουτ για τη συνάντηση του πρωινού της 4ης Ιουλίου, όπου επειδή τα Ηνωμένα Έθνη δεν έκαναν πρακτικό έφτασαν στο σημείο να αμφισβητούν εάν έγινε η συνάντηση». Όπως είπε ο κ. Μαυρογιάννης, και όχι κάποιος άνθρωπος του Αναστασιάδη, που επιχειρεί να ξεγελάσει τον κόσμο, «τα γεγονότα δεν επιδέχονται αμφισβήτησης».

Έγκριση FMS για FOS ελικοπτέρων S-70B/B-6 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού

Στις 1 Αυγούστου, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την απόφαση εγκρίσεως πιθανής Στρατιωτικής Πωλήσεως Αλλοδαπής (FMS) στην ελληνική κυβέρνηση για Εν Συνεχεία Υποστήριξη και Διατήρηση ελικοπτέρων S-70, εκτιμώμενου κόστους 162,07 εκατ. $.

Η ελληνική κυβέρνηση είχε αιτηθεί τα ανωτέρω, περιλαμβανομένων:

  • ανταλλακτικών.
  • αναλωσίμων, απαρτίων επισκευών, υλικών και παρελκομένων για την υποστήριξη ελικοπτέρων S-70B και S-70B6.

Πολεμική Αεροπορία: Εκπαίδευση.... non stop! Φτερό με φτερό και με τους Βρετανούς

Μόνιμη επαγρύπνηση και συνεχής εκπαίδευση για τα «γεράκια» της HAF. 

Την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 και μετά από αίτημα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου (RAF), διεξήχθη στο FIR Βουκουρεστίου εκπαίδευση μάχης διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT) μεταξύ 2 Μαχητικών Αεροσκαφών F-16 BLOCK 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας με 2 Μαχητικά Αεροσκάφη Eurofighter της RAF.

Η εν λόγω δραστηριότητα συμβάλλει στην αναβάθμιση της πολυεπίπεδης στρατιωτικής συνέργειας των Ενόπλων Δυνάμεων των Κρατών – Μελών του ΝΑΤΟ, προάγοντας το επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Αεροδιακομιδές: Ο αφανής ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων – Infographic

Μπορεί το ΕΚΑΒ να έχει προμηθευτεί μέσω δωρεάς 2 αεροπλάνα για την μεταφορά ασθενών, όμως, οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Στο πλευρό του πολίτη, οι Ένοπλες Δυνάμεις, με κόστος και πολλές φορές με υπεράνθρωπες προσπάθειες τεχνικών και ιπταμένων, σηκώνουν καθημερινά μεγάλο βάρος στην μεταφορά από αέρος ασθενών, κυρίως από τις νησιωτικές περιοχές της χώρας προς την ηπειρωτική χώρα.

Ασθενείς, οι οποίοι χρήζουν επείγουσας ιατρικής φροντίδας, σώζονται καθημερινά χάρις στην αποφασιστική συμβολή των εναέριων μέσων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

1974-2022: Ἐφιαλτικές συμπτώσεις

Ἡ ἱστορία δέν θά μᾶς συγχωρήσει ἄν ὑποτιμήσουμε τήν ἀπειλή – Τό δίς ἐξαμαρτεῖν…

Τοῦ Μανώλη Κοττάκη

Η ΕΙΔΗΣΗ τῆς αἰφνίδιας ἐξόδου τοῦ τουρκικοῦ γεωτρύπανου στήν Μεσόγειο Θάλασσα βορείως τῆς Κύπρου τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου, 10 μέρες πρίν ἀπό τήν προσδιορισμένη ἡμερομηνία πλεύσης του ἀπό τήν τουρκική κυβέρνηση, μέ βρῆκε νά μελετῶ τό ἐξαιρετικά ἐνδιαφέρον βιβλίο τοῦ Ἀλέξη Παπαχελᾶ Τό σκοτεινό δωμάτιο, 1967-1974 (κυκλοφορεῖ ἀπό τίς ἐκδόσεις «Μεταίχμιο»). Ἔχοντας ὁλοκληρώσει τήν ἀνάγνωση τῶν 2/3 τοῦ περιεχομένου του δέν μπορῶ νά μήν ὁμολογήσω ὅτι βρίσκω ἐντυπωσιακές ἀναλογίες στούς γεωπολιτικούς συσχετισμούς πού ἐπέτρεψαν τήν εἰσβολή τῆς Τουρκίας τό 1974 στήν Κύπρο

Επίθεση Ακάρ από τα κατεχόμενα: Αδιάλλακτη η Ελλάδα - Δεν δέχεται λύση στο Κυπριακό

Σε νέα δήλωση κατά της Ελλάδας προέβη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, χαρακτηρίζοντας τη στάση της χώρας στο Κυπριακό αδιάλλακτη. Ο Τούρκος αξιωματούχος ισχυρίστηκε πως η Αθήνα δεν δέχεται καμία από τις λύσεις που προτείνει η Άγκυρα.

«Η Τουρκική Δημοκρατία έχει εκπληρώσει άψογα το καθήκον της ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο και θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον», τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας από τα Κατεχόμενα, όπου βρέθηκε τη Δευτέρα σε δεξίωση για την Ημέρα των κατοχικών δυνάμεων του ψευδοκράτους.

17χρονοι Αφγανοί χτυπούσαν κλωτσιές στο κεφάλι του Έλληνα αστυνομικού για να του πάρουν τον οπλισμό!

Άγρια συμπλοκή με τους ανήλικους να χτυπούν με κλωτσιές στο κεφάλι τους αστυνομικούς

Ανήλικοι από το Αφγανιστάν επιτέθηκαν σε δύο αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας και προσπάθησαν να τους αρπάξουν τον οπλισμό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Vradini.gr, οι αστυνομικοί, άνδρας και γυναίκα, της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών Αθηνών, στάθμευσαν τις μοτοσικλετές τους στη συμβολή των οδών Βερανζέρου και Κουμουνδούρου. Τότε τους προσέγγισαν οι δράστες και τους ρώτησαν απειλητικά, τί θέλουν στη περιοχή.

Τουρκία: Στο λιμάνι Tasucu επέστρεψε το γεωτρύπανο Abdulhamid Han – Τα τρία σενάρια

 

Όπως είχε μεταδώσει το Γαλλικό Πρακτορείο «το τουρκικό γεωτρύπανο Adbulhamid Han θα ξεκινήσει μια αποστολή στη Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου αναχωρώντας από το λιμάνι της Μερσίνας» στα νότια της χώρας

Ελληνοτουρκικά: Ελληνικά οπλισμένα πολεμικά πλοία στην περιοχή ερευνών του τουρκικού γεωτρύπανου – Προετοιμασμένοι για θερμό επεισόδιο

 

Διονύσης Αντωνέλλος 

Όπως φαίνεται, η Αθήνα έχει προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο, ανάλομα με την πορεία του τουρκικού γεωτρύπανου.

Ν. Δένδιας από ASEAN: «Ο αναθεωρητισμός και η αμφισβήτηση των συνόρων οδηγεί την ανθρωπότητα σε περιπέτειες»

 

Συνάντηση Δένδια με τον δεύτερο ΥΠΕΞ του Μπρουνέι, στο περιθώριο της ASEAN, φωτογραφία twitter

Το θέμα του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη σειρά των συναντήσεων που είχε σήμερα με ομολόγους του στο περιθώριο των εργασιών της 55ης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ASEAN (Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας), η οποία διεξάγεται στην Καμπότζη.

Οι Αραβες και το καλώδιο των 850 εκατομμυρίων

 

Για να φτάσουμε μέχρι την υπογραφή της συμφωνίας κατά την επίσκεψη του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, στην Αθήνα (στη φωτογραφία με τον Πρωθυπουργό), είχε προηγηθεί εντατική δουλειά. Την άνοιξη του 2021 το πρότζεκτ παρουσιάστηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και κατόπιν εκείνος το έθεσε υπ’ όψιν του πρίγκιπα διαδόχου κατά την επίσκεψή του στο Ριάντ, τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ
Το παρασκήνιο της συμφωνίας που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να μετατραπεί σε διαδικτυακή πύλη της Ευρώπης προς την Ασία

Σταύρος Παπαντωνίου

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ έγραψε για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά το… μετάνιωσε λόγω Τουρκίας

 

O Αμπντούλα Σαχίντ (πρώτος από δεξιά) στο Τσιτσερνακαμπέρτ. Η φωτογραφία διαγράφηκε μαζί με την ανάρτηση (πηγή: azatutyun.am)

Το tweet καταδικάστηκε έντονα, και έτσι ο Αμπντούλα Σαχίντ έσπευσε να το αφαιρέσει

Επισκόπηση τύπου Η καλή θέληση δεν αρκεί στα Βαλκάνια

 

Μιτρόβιτσα, σύνορα Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας

Σχόλια στον Τύπο για τη νέα όξυνση μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας αλλά και τη στάση της Αν. Μπέρμποκ υπέρ της Ελλάδας. Και η επιστροφή των Ελγινείων στην SZ.

Μυρίζει μπαρούτι στο Κόσοβο: Ποια ήταν η αφορμή - Πώς αποφεύχθηκε η σύγκρουση

 

Δρ Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Η κατάσταση στις τέσσερις επιμέρους επαρχίες βόρεια του διαχωριστικού ποταμού Ιμπάρ στο Βόρειο Κόσοβο (στις οποίες διαβιούν περίπου 48-50 χιλιάδες Σέρβοι) τις τελευταίες ημέρες «μύριζε ξανά μπαρούτι», καθώς πλησίαζε η στιγμή για την

Λονδίνο: Η G7 εξετάζει επιλογές περιορισμού κερδών της Ρωσίας από το πετρέλαιο

 

(φωτογραφία αρχείου)   -   Πνευματικά Δικαιώματα  Martin Meissner/Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved.

Όλες τις διαθέσιμες επιλογές για τη βελτίωση της παγκόσμιας ενεργειακής σταθερότητας και την αποτροπή της κερδοσκοπίας της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του μπλοκαρίσματος της μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου εκτός εάν αγοραζόταν σε ή κάτω από μια καθορισμένη τιμή, εξετάζει η G7.

Πόλεμος-Ουκρανία: Οι 9 παρατηρήσεις που πρέπει να γίνουν διδάγματα για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

 

Έχουν ήδη συμπληρωθεί 5 μήνες από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, οπότε και Ρώσικα στρατεύματα εισήλθαν σε Ουκρανικό έδαφος, κλιμακώνοντας με αυτό τον τρόπο κάθετα την συνεχιζόμενη – ήδη από το 2014, με την προσάρτηση της Κριμαίας – διαμάχη. 

Οι ρώσοι κατέστρεψαν δύο αμερικανικά HIMARS και σκότωσαν 253 ουκρανούς – Ενισχύουν την άμυνα σε Kherson – Zaporizhia

Συνολικά, από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, έχουν καταστραφεί 261 αεροσκάφη της Ουκρανίας, 145 ελικόπτερα, 1.659 drones της Ουκρανίας, 361 αντιαεροπορικά συστήματα, 4.215 Ουκρανικά άρματα μάχης, 778 οχήματα μάχης MLRS, 3.234 πυροβόλα

HIMARS: «Οι ΗΠΑ εγκρίνουν στόχους για την Ουκρανία, εμπλέκονται στον πόλεμο» λέει η Ρωσία

 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε σήμερα, μέσω ανάρτησης στο Telegram, ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία, κατηγορώντας τους Αμερικανούς ότι εγκρίνουν στόχους για τα πυραυλικά συστήματα HIMARS που χρησιμοποιούνται πλέον στις επιχειρήσεις εναντίον των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Μαθήματα από την Ταϊβάν: Η αμείλικτη κατανομή ισχύος Η νέα πραγματικότητα και το μέλλον.

 

Ταϊβάν: Η στιγμή που η Νάνσι Πελόζι φτάνει στην Ταϊπέι - Απόλυτο σκοτάδι στο αεροδρόμιο [Βίντεο]

 

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ταϊπέι, όπου επικρατούσε συσκότιση για λόγους ασφαλείες - Απειλές από την Κίνα και πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών

Τι σημαίνει ο θάνατος του Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι για την Αλ Κάιντα;

 

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα και ένας από τους πιο καταζητούμενους τρομοκράτες στον κόσμο, Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι, σκοτώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε αεροπορικό πλήγμα των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ. 

Πυρά Ρωσίας σε ΗΠΑ για επίσκεψη Πελόζι στην Ταιβάν: «Η Ουάσινγκτον αποσταθεροποιεί τον κόσμο»

 

«Ούτε μία σύγκρουση έχει διευθετηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, όμως πολλές έχουν προκληθεί», ανέφερε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα, με αφορμή τη δυνητική επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν

Κίνα-Ταϊβάν: Μία εχθρότητα που διαρκεί πάνω από 70 χρόνια

 

Οι σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και την Ταϊβάν είναι τεταμένες από τον ντε φάκτο χωρισμό τους το 1949 και προκαλούν ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσινγκτον.

Η Κίνα σταμάτησε να επενδύει στη Ρωσία μέσω του έργου One Belt, One Road

 

Αύγουστος 2, 2022. Ελλάδα.

Στους 6 μήνες του 2022, η Ρωσία δεν έλαβε χρηματοδότηση και επενδύσεις από την Κίνα μέσω της πρωτοβουλίας One Belt, One Road. 

Στην Ταϊβάν η Νάνσι Πελόζι – Σειρήνες συναγερμού στην Κίνα – Μαχητικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο

 

Η πολυθρύλητη επίσκεψη της Προέδρου της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά, παρά τις οξύτατες αντιδράσεις της Κίνας, η οποία όμως φαίνεται να τραβά το σκοινί.

Στην Ταϊβάν η Νάνσι Πελόζι παρά τις κινεζικές απειλές για σοβαρές συνέπειες

 

Στην Ταϊβάν έφτασε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, αψηφώντας τις αυστηρές προειδοποιήσεις της Κίνας πως η επίσκεψη θα αποσταθεροποιήσει τις σχέσεις Πεκίνου – Ουάσιγκτον.

Κραν Μοντανά: Νέο έγγραφο για παιχνίδια Άιντε – Αντιδράσεις κομμάτων

 

Πρακτικά Κραν Μοντανά: Νέο έγγραφο για παιχνίδια Άιντε – Αντιδράσεις κομμάτων

Συνέντευξη Ν.Λυγερού: "Αποτροπή της τουρκικής απειλής" Δελτίο Ειδήσεων FORMedia News TV. 01/08/2022

 

Συνέντευξη Ν.Λυγερού: "Αποτροπή της τουρκικής απειλής" Δελτίο Ειδήσεων FORMedia News TV. 01/08/2022

Σάββας Καλεντερίδης: Δεν περνάνε τα ψέμματα της Τουρκίας | ZOOM (1-8-2022)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Δεν περνάνε τα ψέμματα της Τουρκίας! Να εργαστούμε σκληρά όλοι οι Έλληνες σε ΗΠΑ, Ρωσία, Γερμανία. Γι' αυτό τους πονά και αναφέρονται στο Καστελόριζο. Ανοίξτε τα μάτια σας με τους προβοκάτορες. Χαράξτε εξωτερική πολιτική επάνω σε ό,τι ενοχλεί την Τουρκία. Συμπεράσματα από το ταξίδι μου στην Τουρκία.

Θανάσης Δρούγος, ένα βήμα πριν τη ρήξη έφτασαν Σέρβοι και Αλβανοί στο Κόσοβο.Παρέμβαση ΗΠΑ,Ρωσίας.

 

Πώς οδηγηθήκαμε στην παραλίγο κρίση στα Βαλκάνια και την περιοχή του Κοσόβου, οι παρεμβάσεις ΗΠΑ και Ρωσίας αλλά και η "αναβολή" για ένα μήνα μιας απόφασης που οδήγησε στην αποκλιμάκωση. Ο διεθνολόγος και γεωστρατηγικός αναλυτής Θανάσης Δρούγος μιλάει για τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια

"Τεντώνουν" το σχοινί οι Τούρκοι – Καλοκαίρι Μαζί – 02/08/2022

 

"Τεντώνουν" το σχοινί οι Τούρκοι – Καλοκαίρι Μαζί – 02/08/2022

Δρ. Αθανάσιος Δρούγος: Εκνευρισμός της Άγκυρας για τη στήριξη της Γερμανίας στην Ελλάδα | Kontra channel

 

1. Δρ. Αθανάσιος Δρούγος: Εκνευρισμός της Άγκυρας για τη στήριξη της Γερμανίας στην Ελλάδα
2. Πτέραρχος Κώστας Ιατρίδης για τις νέες τουρκικές προκλήσεις | Kontra channel

Εκστρατεία διεθνοποίησης των προκλήσεων από την Ελλάδα | Newsroom | 02/08/2022

 

Εκστρατεία διεθνοποίησης των προκλήσεων από την Ελλάδα | Newsroom | 02/08/2022

Εκνευρισμός στην Τουρκία - Κάνουν λόγο ακόμη και για... "δικαίωμα αυτοάμυνας" | Πρωινή Ενημέρωση

 

Εκνευρισμός στην Τουρκία - Κάνουν λόγο ακόμη και για... "δικαίωμα αυτοάμυνας" | Πρωινή Ενημέρωση

Ι. Μπαλτζώης και Α. Λαγγίδης για την εμπρηστική ρητορική της Τουρκίας | OPEN TV

 

Ι. Μπαλτζώης και Α. Λαγγίδης για την εμπρηστική ρητορική της Τουρκίας | OPEN TV