Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Aνατριχιαστικές εκτελέσεις και βιασμούς Ελληνοκυπρίων αποκαλύπτει Τουρκοκύπριος

Συγκλονιστικές περιγραφές εν ψυχρώ εκτελέσεων Ελληνοκυπρίων από Τούρκους  και βιασμούς γυναικών περιγράφει σ΄ ένα συγκλονιστικό κείμενό του Τουρκοκύπριος εκδότης - δημοσιογράφος.

Ο Σενέρ Λεβέντ που εκδίδει στα κατεχόμενα την εφημερίδα AFRIKA δημοσιεύει ένα άρθρο στο οποίο περιλαμβάνει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες .
Το κείμενό του όπως έχει μεταφραστεί από τα tourkikanea.gr

"Δεν ξέρω εσείς πως διαβάζετε αυτές τις ιστορίες αλλά εγώ όσο τις διαβάζω ανατριχιάζω… Απερίγραπτα αισθήματα κυκλώνουν την ψυχή μου…Δεν ξέρω μπορεί να φερθώ ακατάλληλα…Βρίζω…Θυμώνω…Μου έρχεται να κλάψω…Θέλω να ανέβω σε ένα βουνό και να κραυγάσω όσο αντέχουν τα πνευμόνια μου… Αυτή πατρίδα είναι η δική μου πατρίδα…Και όλα αυτά συνέβησαν στην πατρίδα μου…

"Έσβησε" μόνος στα 41 του μέσα στο σκοτάδι της κρίσης - Τραγική ιστορία στην Πρέβεζα

Μόνος κι αβοήθητος "έσβησε" μέσα στο σπίτι του, ένας νέος άνθρωπος, σε χωριό της Πρέβεζας.
Ο ηλικίας 41 ετών άνδρας, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο δεν είχε καταφέρει να κάνει ούτε ένα μεροκάματο, όπως διαβάζουμε στο PamePreveza. Ζούσε με την βοήθεια των συγχωριανών του, οι οποίοι συχνά φρόντιζαν για το ψωμί και το φαγητό του...

Η ανεργία είχε ως αποτέλεσμα να τον απομονώσει. Έμενε κλεισμένος στο σπίτι τις περισσότερες ώρες τις μέρες,
χαμένος στα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης. Δεν ζητούσε βοήθεια. Ήταν καλοδεχούμενη από όποιον του την έδινε….
Έτσι περνούσαν οι μέρες του. Αθόρυβα.
Κι αθόρυβα έφυγε από τη ζωή...

Εντυπωσιακό βίντεο: Μάχη με τα κύματα έδωσε το Blue Star Ithaki

Κύματα σκέπασαν το πλοίο Blue Star Ithaki στο στενό της Μυκόνου και της Τήνου. Δείτε το βίντεο.

Πραγματική μάχη με τα κύματα έδωσε το Blue star Ithaki στο ταξίδι του, ανάμεσα στο στενό της Μυκόνου και της Τήνου(πάνω από τα χουλάκια) , την Τετάρτη
Κυριολεκτικά τα κύματα σκέπασαν το πλοίο, λόγω των θυελλωδών ανέμων.
Η μάχη του καπετάνιου και του πληρώματος, απέναντι στις καιρικές συνθήκες, καταγράφηκε σε βίντεο.

Άννα Διαμαντοπούλου: Να διαλυθούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, να γίνει κόμμα η "Κίνηση των 58"

Τι δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου προχωρόντας σε μια πρόταση - βόμβα για τη μετεξέλιξη της "Κίνησης των 58".
 Όπως δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ πρέπει να διαλυθούν για να μετεξελιχθεί σε κόμμα η "Κίνηση των 58".
Υποστήριξε παράλληλα ότι οι πολίτες έχουν ανάγκη από ένα νέο πολιτικό φορέα "που θα μιλήσει καθαρά για το πρόβλημα της χώρας και θα παρουσιάσει μια αξιόπιστη πρόταση για την ανόρθωσή της".
Αναλυτικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Real.gr η Άννα Διαμαντοπούλου υποστηρίζει ότι οι πολίτες που αισθάνονται πολιτικά άστεγοι, ζητούν ένα νέο φορέα που θα μιλήσει καθαρά για το πρόβλημα της χώρας και θα παρουσιάσει μια αξιόπιστη πρόταση για την ανόρθωσή της.

Τι βρήκε η Αντιτρομοκρατική στα σπίτια των Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στα σπίτια Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα. Τι βρήκαν και κατάσχεσαν οι αρχές.
Έρευνες στα σπίτια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Γιώργου Γερμενή διεξήγαγαν από το πρωί της Πέμπτης κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το 19,5% του πληθυσμού στερείται βασικά αγαθά Eurostat: Ένας στους τρεις Έλληνες ζει σε κατάσταση φτώχειας

Eurostat: Ένας στους τρεις Έλληνες ζει σε κατάσταση φτώχειας
Σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα είναι μόνο η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η ΛετονίαΈπειτα από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή η ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία το 2012 τo 23,1% του συνολικού πληθυσμού της χώρας ήταν σε κίνδυνο φτώχειας, ήρθαν και τα στοιχεία της Eurostat τα οποία αναφέρουν ότι το 23,5% του πληθυσμού  βρίσκεται σε συνθήκες φτώχειας, το 19,5% σε συνθήκες ένδοιας, ενώ το 14,1% του πληθυσμού ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας.

Δηλαδή, ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα είτε θεωρείται φτωχός, δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος, είτε ζει σε κατάσταση ένδοιας, δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά, είτε ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας.

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον κυκλώνα Ξάβερ που «χτυπά» τη Β. Ευρώπη(Βίντεο)

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον κυκλώνα Ξάβερ που «χτυπά» τη Β. Ευρώπη
Ένας νεκρός στη Σκωτία και ένας στην κεντρική Αγγλία- Δύο ναυτικοί αγνοούνται- Σε κατάσταση συναγερμού η Γερμανία- Άνεμοι έως και 200χλμ/ώρα.
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η βόρεια Ευρώπη με τον τυφώνα Ξαβιέρ να έχει ήδη χτυπήσει τη Σκωτία την κεντρική Αγγλία και τη Γερμανία, ενώ δεκάδες πτήσεις προς την Ολλανδία έχουν ματαιωθεί .

Άνεμοι έως 228 χιλιομέτρων «χτύπησαν» τη Σκωτία, με αποτέλεσμα ένας οδηγό φορτηγού να χάσει τη ζωή του, όταν το όχημά του ανατράπηκε κοντά στο Εδιμβούργο. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από πτώσεις δέντρων.

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε η Βίκυ Σταμάτη

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε η Βίκυ Σταμάτη
Aπόπειρα αυτοκτονίας με υπνωτικά χάπια έκανε η Βίκυ Σταμάτη σήμερα το απόγευμα σύμφωνα με τον δικηγόρο της Αλέξη Κούγια.
Αυτή την ώρα η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου νοσηλεύεται στο Θριάσειο νοσοκομείο. Η Βίκυ Σταμάτη έκανε την απόπειρα στις φυλακές Κορυδαλλού μόλις της ανακοινώθηκε ότι πρόκειται να μεταχθεί στις φυλακές Θηβών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:
Απόπειρα αυτοκτονίας, λαμβάνοντας μεγάλο αριθμό τοξικών υπνωτικών χαπιών, έκανε η εντολέας του γραφείου μας και σύζυγος του πρώην αντιπροέδρου των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, Βασιλική Τσοχατζοπούλου.

Πιέσεις στη Wall Street μετά τα οικονομικά στοιχεία

Dow15.840,35-49,42 -0,31%  



  Nasdaq4.038,000,80 0,02%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Μικρές απώλειες καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι η Federal Reserve θα κινηθεί νωρίτερα από το αναμενόμενο για να περιορίσει τις αγορές ομολόγων που πραγματοποιεί με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας και την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ έδειξαν ότι η ανάκαμψη δεν φαίνεται να χάνει την ορμή της, αφήνοντας περιθώρια στην κεντρική τράπεζα να αρχίσει σταδιακά να αποσύρει την έκτακτη νομισματική στήριξη που προσφέρει στην οικονομία.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Federal Reserve δήλωσε εξάλλου σήμερα ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να συζητήσει στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες το θέμα της μείωσης του προγράμματος αγορών ομολόγων από το επίπεδο των 85 δισ. δολ. το μήνα που είναι σήμερα.

Η συζήτηση για το κατά πόσο θα πρέπει να ξεκινήσει η συρρίκνωση του προγράμματος αγορών ομολόγων θα πρέπει να είναι "στο τραπέζι" τον Δεκέμβριο αλλά και στις επόμενες συνεδριάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, δήλωσε ο Dennis Lockhart, πρόεδρος της Atlanta Federal Reserve Bank.

Ο κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε παράλληλα ότι οι εκτιμήσεις πως το πρόγραμμα αγορών ομολόγων θα περιοριστεί μέσα στο επόμενο έτος είναι "λογικές".

Μικρή άνοδο κατέγραψε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Με μικρά κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη. Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε άνοδο σε ποσοστό 0,94%, κλείνοντας στις 107,41 μονάδες, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 52 μονάδες, καταγράφοντας ελαφρώς μικρότερα κέρδη, σε ποσοστό 0,87%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €133.146, εκ των οποίων οι €30.000 αφορούσαν συναλλαγές σε χρεόγραφα. Στη σημερινή συνεδρία το εύρος της διακύμανσης περιορίστηκε μεταξύ των 106,26 μονάδων και των 109,18.

Τριήμερο απωλειών στο Χρηματιστήριο

Του Δημήτρη Ζαντζα  από το capital.gr

Στο χαμηλό ημέρας ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, σε μία συνεδρίαση με τζίρο που δεν ξεπέρασε τα 84 εκατ. ευρώ, με τον Γενικό Δείκτη να συμπληρώνει τρία διαδοχικά πτωτικά κλεισίματα.

Το κλίμα στο ταμπλό υπήρξε υποτονικό σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και στις δηλώσεις του διοικητή της, Mario Draghi.

Κατά τα άλλα, η ειδησεογραφία από το εγχώριο πεδίο παραμένει μάλλον περιορισμένη, εν αναμονή και της επανέναρξης της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, ένα «μέτωπο» στο οποίο φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη πολλές εκκρεμότητες.