Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Β’ Βαλκανικός Πόλεμος

Ένοπλη σύγκρουση, που διεξήχθη από τις 16 Ιουνίου έως τις 18 Ιουλίου του 1913 (28 Ιουλίου η τυπική λήξη της με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου) κατά κύριο λόγο στα εδάφη της απελευθερωμένης από του Οθωμανούς Μακεδονίας, μεταξύ των πρώην συμμάχων του Α' Βαλκανικού Πολέμου (5 Οκτωβρίου 1912 - 30 Μαΐου 1913). Αντιμέτωποι τέθηκαν από την μία πλευρά η Βουλγαρία και από την άλλη πλευρά η Ελλάδα, η Σερβία και το Μαυροβούνιο. Κατά της Βουλγαρίας στράφηκαν η Ρουμανία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος χαρακτηρίσθηκε από την ταχύτητα διεξαγωγής του και τη σκληρότητα των μαχών του.

Γερμανική τηλεόραση από την Σαντορίνη: «Ο τουρισμός στην Ελλάδα ξεκινά» - «Ο πρωθυπουργός είναι εδώ και μεταδίδει αισιοδοξία»

Με τον τίτλο «Ο τουρισμός στην Ελλάδα ξεκινά», το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, αναφέρεται στην επανεκκίνηση του κλάδου και στα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για την διασφάλιση των επισκεπτών.
«Έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες περιορισμών στην οικονομική και κοινωνική ζωή, η Ελλάδα επιτρέπει και πάλι να ταξιδέψουν στη χώρα τουρίστες από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία. Σε όλα τα νησιά του Αιγαίου το ιατρικό προσωπικό έχει ενισχυθεί για λόγους ασφαλείας», επισημαίνει το ρεπορτάζ και αναφέρεται στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Σαντορίνη.

Πλήρης στήριξη από Ισραήλ σε Ελλάδα για θαλάσσιες ζώνες, υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία αποτελεί η κοινή δήλωση Ελλάδας και Ισραήλ όπου αναφέρεται η στήριξη του Ισραήλ στην Ελλάδα όσον αφορά στις θαλάσσιες ζώνες. 
Την πλήρη στήριξή του προς την Ελλάδα όσον αφορά τις θαλάσσιες ζώνες αλλά και την αντίθεσή του σε κάθε απόπειρα παραβίασης αυτών των δικαιωμάτων εκφράζει το Ισραήλ στην κοινή δήλωση που υπέγραψαν οι δύο χώρες, κατά την ολοκλήρωση των διμερών επαφών.

Στην κοινή δήλωση αναφέρεται:


«Ζητούμε το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των κρατών όσον αφορά στην Υφαλοκρηπίδα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη τους, σύμφωνα με το εθιμικό διεθνές δίκαιο

Έρχεται το πρώτο video game για παιδιά με ΔΕΠΥ

Το EndeavorRX εγκρίθηκε και είναι το πρώτο video game που θα χορηγούν οι γιατροί στα παιδιά που πάσχουν από Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας.

Σπουδαία καινοτομία στον τομέα της ιατρικής, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία και τη διάδραση για τη θεραπεία παιδιών που πάσχουν από ΔΕΠΥ, δηλαδή από Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας.

Πρόκειται για το πρώτο video game που αναμένεται να λειτουργήσει ως θεραπευτικό μέσο για αυτά τα παιδιά και θα χορηγείται με συνταγή από γιατρούς ώστε να τα βοηθήσει στη θεραπεία τους. Το παιχνίδι αυτό εγκρίθηκε την περασμένη Δευτέρα και θα συνίσταται για παιδιά που πάσχουν από τη συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά θα αφορά μόνο ηλικίες μεταξύ 8 και 12 ετών.

Λιβύη: Στα σκαριά «συμμαχία» Ρωσίας – Γαλλίας για να μην πέσει η Σύρτη στα χέρια της Τουρκίας

Μια νέα «συμμαχία» Ρωσίας-Γαλλίας φαίνεται πως είναι στα σκαριά στη Λιβύη, κίνηση που φαίνεται πως διακόπτει τα σχέδια της Άγκυρας για συμφωνία με την Μόσχα, που θα της επέτρεπε να αναλάβει τον έλεγχο της Σύρτης. Αυτό ανέφερε πολιτική πηγή της Λιβύης.
«Φαίνεται ότι η Γαλλία έχει αρχίσει να ευθυγραμμίζεται με τη Ρωσία εναντίον της Τουρκίας, και στην πραγματικότητα, είναι ενάντια στις Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε η πηγή στο The Arab Weekly.
Η πηγή, η οποία μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, εξήγησε ότι «οι Ρώσοι και οι Γάλλοι αναγνωρίζουν την σημασία της Σύρτης. Και οι δύο θέλουν το λιμάνι και τη βάση της Αλ-Καρντάμπια. »

Γερμανίδα βουλευτής: Η Τουρκία είναι η de facto Αεροπορία του ISIS

Από το  ptisidiastima


Την άμεση διακοπή κάθε υποστήριξης στο καθεστώς Έρντογαν, ιδίως του εφοδιασμού του με στρατιωτικό υλικό, ζήτησε από την κυβέρνηση Μέρκελ η βουλευτής της αντιπολίτευσης Ούρσουλα Γιέλπκε (Die Linke) λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι πρόσφατοι σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί σε Μαξμούρ, Σενγκάλ και Μεντιά καθιστούν την Τουρκία «de facto Αεροπορία του Ισλαμικού Κράτους».
Οι μαζικοί βομβαρδισμοί Κούρδων προσφύγων, καταυλισμών Γιαζίντι (σ.σ. η μειονότητα για την οποία… εκόπτετο η διεθνής κοινότητα την εποχή που ο ISIS σάρωνε τα πάντα) και άλλων περιοχών στο βόρειο Ιράκ αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο,

Έλληνας Πρέσβης ε.τ. κάνει μαθήματα Διεθνούς Δικαίου σε Ερντογάν και Τσαβούσογλου

Βασικά Μαθήματα Διεθνούς Δικαίου για τον κύριο Ερντογάν και τον κύριο Τσαβούσογλου

Δρ. Μιχάλης Σταυρινός, Πρέσβης ε.τ. και Διεθνολόγος


Aπό το infognomonpolitics


Επειδή, ο κύριος Ερντογάν, και οι περί αυτόν, αρέσκονται να επικαλούνται δημοσίως για τις διεθνείς δράσεις τους, στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή, το Διεθνές Δίκαιο, παραποιώντας ή ακόμα παραβιάζοντας το συγκεκριμένο Δίκαιο παράφορα, θεώρησα υποχρέωσή μου, και έναντι των ιδίων, ώστε να μην μένουν αναπάντητες οι ανεδαφικές επικλήσεις τους, αλλά και έναντι των πολιτών της Κύπρου και της Ελλάδας, προκειμένου να γνωρίζουν τί πράγματι ο σημαντικός αυτός κλάδος του Δικαίου ορίζει, να καταγράψω τα πιο κάτω στοιχειώδη διδάγματα και Κανόνες του Διεθνούς Δικαίου: