Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Διαψεύδει συμφωνία για το χρέος ο Λευκός Οίκος - Δεν πέρασε η πρόταση των Δημοκρατικών

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Καμία συμφωνία δεν υπάρχει για την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ, όπως ανέφερε σήμερα ο επικεφαλής Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Νταν Φάιφερ στο λογαριασμό του στο twitter, ενώ πρόσθεσε ότι "πολλές κακές πληροφορίες ακούγονται εκεί έξω".

Οι Ρεπουμπλικάνοι καταψήφισαν την πρόταση των Δημοκρατικών

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1251555
Η Γερουσία καταψήφισε το σχέδιο των Δημοκρατικών για την αύξηση του ορίου χρέους.

Σύμφωνα με το Reuters, με ψήφους 50 κατά και 49 υπέρ, το σχέδιο του Γερουσιαστή Harry Reid δεν κατόρθωσε να λάβει τις 60 ψήφους που χρειαζόταν ώστε να προωθηθεί στο 100μελές σώμα της Γερουσίας.

Όπως αναφέρει το marketwatch.com, σε μια περισσότερο συμβολική κίνηση, ο Reid έχασε την ψηφοφορία για το σχέδιό του σχετικά με την επίλυση της κρίσης χρέου.

Όπως δήλωσε ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, χωρίς να διευκρινίζει πότε θα γίνει η επόμενη ψηφοφορία, με τα διεθνή πρακτορεία να την περιμένουν για αργότερα το απόγευμα (ώρα ΗΠΑ).



Πηγή:www.capital.gr

Αφιέρωμα: Φίλιππος Β’ ο Μακεδών

Από το ιστολόγιο http://www.makthes.gr/news/reportage/78188/

  


Τέτοιες μέρες του 336 π.Χ., ο μακεδόνας βασιλιάς Φίλιππος Β’ έπεφτε δολοφονημένος, ύστερα από ένα μεγαλειώδες έργο με το οποίο επέβαλε την κυριαρχία του σε ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα και ένωσε με διπλωματικές και πολεμικές κινήσεις τους Έλληνες...

ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/ΚΥΡΙΑΚΗ. 31-7-2011.

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/ΚΥΡΙΑΚΗ. 31-7-2011.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΣΦΑΓΗ 100 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΧΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΣΑΝΤ. ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΣΑΝΤ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ. ΜΝΗΜΕΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ 1982. ΚΛΙΜΑ ΤΡΟΜΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΑΣΣΑΝΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΥΠΕΞ.
*ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΈΛΛΕΙΜΜΑ.
*ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΑΟΥΛ ΜΟΦΑΖ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΈΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ.
*ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ-ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΡΑΜΑΝΤΑΝ-ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.
*ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.

Έρχονται 95 μεγαβάτ από το Ομάν Φορτώνονται σε πλοίο σήμερα φορητές μονάδες

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/75563

Οι φορητές γεννήτριες θα τεθούν σε λειτουργία τέλος του μήνα.
Οι φορητές γεννήτριες θα τεθούν σε λειτουργία τέλος του μήνα.
Λευκωσία: Από τη Σόχαρ του Ομάν μεταφέρονται και φορτώνονται σήμερα σε πλοίο οι φορητές γεννήτριες που θα δώσουν ακόμα 95 ΜW φορτίου στο δυναμικό της ΑΗΚ, ώστε να ενισχυθεί το ακρωτηριασμένο σύστημα πριν τις εξαιρετικά κρίσιμες βδομάδες που έπονται -πρώτη και δεύτερη εβδομάδα Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για δύο σύνολα, ένα των 60 ΜWπου θα εγκατασταθεί στη Δεκέλεια και ένα των 35 ΜWπου θα εγκατασταθεί στη Μονή.
Ο καθορισμός των μεγεθών και της διασποράς τους, έγινε με κριτήριο τις δυνατότητες του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρισμού.

Αντιπαραθέσεις στο πολιτικό σκηνικό την ίδια ώρα που ο Χριστόφιας καλεί σε ενότητα

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/406174


Νέες αντιπαραθέσεις σήμερα στο πολιτικό σκηνικό, την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος Χριστόφιας κάνει έκκληση για ενότητα. Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, απάντησε στις χθεσινές επικρίσεις  του ΓΓ του ΑΚΕΛ, περί "ξεπεσμού", λέγοντας ότι «είναι ο λαός που βρίσκεται σε πτώση και που οδηγείται στο βάραθρο, ενώ το ΕΥΡΩΚΟ κάνει λόγο για «ακυβερνησία» στον τόπο μας.

Κάλεσμα για ενότητα απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, μετά το πέρας του μνημόσυνου και τρισάγιου στον τάφο του Εθνάρχη μακαρίου στο Θρονί.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι «Ακολουθούμε πιστά τις υποθήκες του Εθνάρχη Μακαρίου. Κυριότερο δίδαγμα και κυριότερη υποθήκη τούτες τις δύσκολες στιγμές να υπάρξει ενότητα.
Ανυποχώρητος από αυτό το στόχο θα παραμείνει ο πρόεδρος όπως διαβεβαιώνει, μέχρι την επίτευξη του, ο οποίος τονίζει ότι «Ζητείται ενότητα. Ακολουθούμε αυτή τη γραμμή και θα την ακολουθούμε μέχρι το τέλος»
Επιτακτική χαρακτήρισε την ενότητα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, στον επιμνημόσυνο λόγο του, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι «Στην κρίσιμη καμπή που διέρχεται το Κυπριακό, η ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία».

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ Βρόμικα διεθνή πολιτικά παιγνίδια

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/07/blog-post_7752.html#more

Του Μιχάλη Ιγνατίου
Είναι γεγονός πως οι άνευ προηγουμένου προκλητικότατες και με βάναυσο τρόπο διατυπωμένες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, έχουν τορπιλίσει τις «κυπριακής ιδιοκτησίας» διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του κατοχικού ηγέτη, Ντερβίς Ερογλου. Το παραδέχθηκε ακόμα και ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού και η δήλωσή του έχει μεγάλη σημασία, καθώς είναι το «πνευματικό και κομματικό παιδί» του κ. Χριστόφια. Ο Κύπριος ηγέτης έπρεπε ως αντίδραση στις κυνικές απειλές του κ. Ερντογάν, να μην συνεχίσει τον διάλογο και να απαιτήσει από τον άβουλο γενικό γραμματέα Μπαν κι Μουν να τοποθετηθεί επί του θέματος με τρόπο που να ικανοποιεί τη Λευκωσία. Δυστυχώς, δεν το έπραξε και κακώς νόμισε πως «καθάρισε» με την καθυστερημένη διαμαρτυρία του, την οποία θεωρώ χλιαρή, άρα και άνευ σημασίας.

Αγωνία από Βρετανία και Τόκιο για τις συζητήσεις στις ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1251549
Με ιδιαίτερη αγωνία και ενδιαφέρον παρακολουθεί η παγκόσμια κοινότητα τις διαπραγματεύσεις στις ΗΠΑ για την κρίση χρέους. Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί παγκοσμίως για τα τεκταινόμενα στις ΗΠΑ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, είναι και οι δηλώσεις Βρετανών και Ιαπώνων αξιωματούχων για τις συνέπειες της μη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.

Όπως σχολιάζει το πρακτορείο Reuters, οι κυβερνήσεις ανά την υφήλιο, λόγω και του ρόλου του δολαρίου ως κυρίαρχου νομίσματος, ανησυχούν ότι θα υπάρξει τεράστια αστάθεια όταν ανοίξουν οι ασιατικές αγορές τη Δευτέρα, εάν δεν υπάρχουν ενδείξεις για μια συμφωνία μέχρι τότε.

Ο Danny Alexander, γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών της Βρετανίας, σχολίασε ότι «εάν κάτι πάει λάθος και έχουμε μια στάση πληρωμών –δεν το περιμένουμε αυτό, θεωρούμε ότι θα βρεθεί μια λύση-, θα υπάρξουν συνέπειες για κάθε οικογένεια και κάθε επιχείρηση σε αυτή τη χώρα και σε όλο τον κόσμο».

Πωλείται πόλη των ΗΠΑ σε τιμή "ευκαιρίας"! (vid)

Σχόλιο ιστολογίου μας : Χμμμμ....αμερικανάκι είπαμε ότι είσαι ???
Από το ιστολόγιο

Μια πόλη της "Άγριας Δύσης", στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ, που στο παρελθόν "έσφυζε" από ζωή, είναι πλέον προς πώληση.

Η πόλη Σένικ περιέχει 46 στρέμματα γης, ένα ταχυδρομείο, ένα πρατήριο βενζίνης, ένα παντοπωλείο, δύο κενές φυλακές και μια παμπ. Φυσικά, δε λειτουργεί τίποτα. Η ζωή στην συγκεκριμένη πόλη δεν ήταν πάντα έτσι Ο -κυρίως- αγροτικός πληθυσμός που ζούσε στη πόλη "φάντασμα" είχε μεγάλες οικογένειες με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να βγάλει τα προς το ζην, ιδιαίτερα μετά την οικονομική κρίση που χτύπησε τις Η.Π.Α τον 20ο αιώνα.

Η Άγκυρα στρατολογεί Έλληνες φοιτητές μουσουλμάνους…

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_5699.html


Η δράση των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας μέσα στο Ελληνικό έδαφος -και ιδιαίτερα στη Θράκη- είναι γνωστή και πάρα πολλές φορές έχει καταγγελθεί. Το τελευταίο διάστημα, όμως, αυτή η δράση έχει ξεφύγει κατά πολύ, αφού η δραστηριότητα των πρακτόρων είναι πλέον φανερή και έχει επεκταθεί στην σωρηδόν στρατολόγηση Ελλήνων μουσουλμάνων νεαρής ηλικίας.

Κίνα προς ΗΠΑ: Στοπ στις κατασκοπευτικές πτήσεις

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16475

Έπειτα από την πτήση του κατασκοπευτικού αεροσκάφους των ΗΠΑ, πλησίον του FIR της Κίνας, γεγονός που ανάγκασε κινεζικά μαχητικά να απογειωθούν για την αναχαίτιση, με αποτέλεσμα και η Ταϊβάν να απογειώσει δικά της μαχητικά για να αναχαιτίσουν τα κινεζικά που παραβίασαν το FIR της, η Κίνα ζήτησε από τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις πτήσεις κατασκοπευτικών αεροσκαφών.
Όπως ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Άμυνας, οι πτήσεις αυτές προκαλούν μεγάλο κακό στις διμερείς σχέσεις. Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε: «απαιτούμε από τις ΗΠΑ να σεβαστούν την κυριαρχία της Κίνας και τα συμφέροντα ασφαλείας, και να λάβουν σοβαρά μέτρα για την ώθηση με υγιή και σταθερό τρόπο των στρατιωτικών σχέσεων.»
Από την πλευρά του το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, μέσω του εκπροσώπου Τύπου, συνταγματάρχη Ντέιβ Λαπάν, ανακοίνωσε ότι δε δώσει λεπτομέρειες για το πρόσφατο επεισόδιο, αλλά τόνισε ότι κανένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος δεν παραβίασε τον κινεζικό εναέριο χώρο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου «μπορώ να πω ότι πετάμε αναγνωριστικές αποστολές στο διεθνή εναέριο χώρο τακτικά και δεν είναι σπάνιο να απογειώνονται κινεζικά μαχητικά.»

ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-Λουκέτο στο AEL FC ARENA! ...επειδή το κράτος δεν επιστρέφει τα 7,5 εκ του ΦΠΑ που ωφείλει στην ΑΕΛ.

Σχόλιο ιστολογίου μας : Εάν χρωστούσε μόνο εδώ όλα καλά θα ήταν , χρωστάει σε εταιρίες που τώρα τις δίνει για μια κουραμάνα, χρωστάει σε όλους τους 'Ελληνες  πολίτες....ανεξαιρέτως!!!!
Η ΝΕΜΕΣΙΣ .....πλησιάζει.......
Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/ael-fc-arena-75.html

Το γήπεδο-διαμάντι που χειροκρότησε όλη η Ελλάδα, το AEL FC ARENA έβαλε λουκέτο, αποδεικνύοντας ότι βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας!

Το γήπεδο που εγκαινιάστηκε με κάθε επισημότητα πριν φύγει το 2010 και έγινε αποκλειστικά με ιδιωτική πρωτοβουλία και με το όραμα του Κώστα Πηλαδάκη, βάζει λουκέτο!

Φυσικά για το κλείσιμο δεν ευθύνεται η ΠΑΕ Λάρισα, αλλά το κράτος που δεν δεσμεύεται ότι θα επιστρέψει τα ....
7,5 εκατομμύρια ευρώ από τον ΦΠΑ, αλλά και η εταιρεία που θα το διαχειριζόταν η «ΕΡΓΟ3» κήρυξε πτώχευση, μπήκε στο άρθρο 99 και φυσικά δεν έχει φράγκο για να πληρώσει τις κακοτεχνίες αλλά και να εξοφλήσει τα χρέη της στην ΠΑΕ.

Ξεκινά νέα Βαυαροκρατία: Στέλνουν εκτελεστικό Επίτροπο οι Γερμανοί!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Χόρστ Ραϊχενμπαχ, ως επικεφαλή της άτυπης πραγματικής κυβέρνησης της χώρας, ενός μικτού κλιμακίου βορειοευρωπαίων υπαλλήλων της ΕΕ οι οποίοι θα είναι ιεραρχικά ανώτεροι από την ελληνική κυβέρνηση κια θα αποφασίζουν εφεξής για τις τύχες του Έθνους. Τότε τι τους θέλουμε τους 300 , ΆΝΤΕ ΚΑΝΑ 2 ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΤΗΝ .......!!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Η νέα βαυαροκρατία μόλις 180 χρόνια μετά την έναρξη της προηγούμενης που σημάδεψε ανεξίτηλα της μοίρα της απελευθερωμένης Ελλάδας, επιστρέφει ξανά με την έλευση του Γερμανού  Χόρστ Ραϊχενμπαχ, ως επικεφαλή της άτυπης πραγματικής κυβέρνησης της χώρας, ενός μικτού κλιμακίου βορειοευρωπαίων υπαλλήλων της ΕΕ οι οποίοι θα είναι ιεραρχικά ανώτεροι από την ελληνική κυβέρνηση κια θα αποφασίζουν εφεξής για τις τύχες του Έθνους. Αυτή θα είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα των δανείων σπό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο που πιάνει δουλείά του κλιμάκιο στην Ελλάδα.


Βαν Ρόμπεϊ: Η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει από την κρίση

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2027878
Η Ελλάδα «έχει πολλές πιθανότητες να εξέλθει από την κρίση», αν τεθούν σε εφαρμογή οι νόμοι που ψηφίστηκαν από το ελληνικό κοινοβούλιο και εφόσον η τεχνική βοήθεια της Ε.Ε. αποδώσει καρπούς, ιδιαίτερα στον τομέα των επενδύσεων.
Αυτό υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ σε άρθρο του που δημοσιεύει σήμερα η γαλλόφωνη εφημερίδα του Βελγίου «L' Echo» αλλά και άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες.
Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου, ο Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ επισημαίνει ότι είχε δύο βασικούς στόχους. Ο πρώτος ήταν η εξασφάλιση της χρηματοδότησης του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα καθώς και η ελάφρυνση του χρέους της, ώστε να καταστεί περισσότερο βιώσιμο, ενώ δεύτερος στόχος ήταν να καθησυχαστούν οι αγορές αναφορικά με την κρίση χρέους της ευρωζώνης.
«Πήραμε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για την Ευρώπη στο σύνολό της», υπογραμμίζει ο βαν Ρόμπεϊ. «Για πρώτη φορά καλύψαμε χωρίς καμία αμφιβολία όλες τις πλευρές της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.»

Οι ΗΠΑ αποφεύγουν τη χρεοκοπία

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/kosmos/news/oi_hpa_apofeugoyn_th_xreokopia.1312665.html
Ελπίδες για αίσιο τέλος στο θρίλερ της πιθανής στάσης πληρωμών των ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ABC News, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι έφτασαν σε προκαταρκτική συμφωνία. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Λίγες ώρες πριν οι ΗΠΑ κηρύξουν στάση πληρωμών, φαίνεται ότι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι είναι πλέον κοντά σε συμφωνία.
Σύμφωνα με το ABC News υπάρχει προκαταρκτική συμφωνία που θα αυξάνει το όριο του χρέους των ΗΠΑ και θα περιορίζει το ομοσπονδιακό έλλειμμα.
Το κανάλι επικαλούμενο πηγές του Κογκρέσου, αναφέρει ότι βάσει της συμφωνίας, αυξάνεται το όριο του χρέους μέχρι τις εκλογές του 2012, κατά 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τουρκία: Κρίσιμη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=298080

    Αύριο συνεδριάζει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας που αποφασίζει για τις κρίσεις στον στρατό, μετά τις παραιτήσεις που υπέβαλαν την Παρασκευή, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και οι αρχηγοί του στρατού, της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού.
Το Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει και επισήμως την τοποθέτηση του στρατηγού Οζέλ στη θέση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων. Κατά τη συνεδρίαση θα τεθούν επί τάπητος οι κρίσεις που αφορούν στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Ο πρώτος στην ιεραρχία στρατηγός Σαλντιράι Μπερκ είναι κατηγορούμενος σε μία υπόθεση, ενώ ο αμέσως επόμενος είναι ο Ασλάν Γκιουνέρ, που δεν έχει τη στήριξης της πολιτική ηγεσίας. Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θα υπάρξουν παραιτήσεις σε περίπτωση που δεν ακολουθηθεί η ιεραρχία.
Εν τω μεταξύ, ο απερχόμενος αρχηγός του πολεμικού ναυτικού ναύαρχος Εσρέφ Ουγούρ Γιγίτ, που παραιτήθηκε την Παρασκευή, ανέφερε σε μήνυμά του προς το σώμα: "Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στοχοποιείται συνεχώς και φθείρεται το πολεμικό ναυτικό που εκτελεί κρίσιμα καθήκοντα στο πλαίσιο της υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων ειδικά στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, εξαιτίας της συμβολής του στα στρατηγικά συμφέροντα του κράτους μας".

Πάτρα- Πρόκληση: Κατά του προαστιακού η ΟΕΒΕΣΝΑ για καθαρά συντεχνιακούς λόγους!!!


Επιστολη-προκληση προς τους αρμοδιους Υπουργους

Σχόλιο ιστολογίου
Το ότι και όλο και περισσότεροι κάτοικοι της Αχαΐας ζητάνε την επέκταση του προαστιακού από την Κάτω Αχαΐα μέχρι το Αίγιο ουδόλως απασχολεί τους κυρίους του ΟΕΒΕΣΝΑ.
Αλλά για τις υπηρεσίες που παρέχονται στην Πάτρα από ταξί αστικό και υπεραστικό ΚΤΕΛ θα τα πούμε σε επόμενο άρθρο μας.  
Τα συντεχνιακά συμφέροντα των ταξιτζήδων και των ΚΤΕΛ προτάσσει η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Ν. Αχαΐας η οποία, ουσιαστικά με επιστολής της προς τους Υπουργούς Υποδομών και Οικονομικών, ζητάει την κατάργηση του προαστιακού της Πάτρας. Στο κείμενο που υπογράφει και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ Παναγιώτης Σκέντζος, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί της περιοχής, αναφέρεται ότι η γραμμή, που έχουν αγκαλιάσει εκατοντάδες Πατρινοί, είναι ζημιογόνα.
Αναλυτικά η επιστολή-πρόκληση έχει ως εξής:

Που πάει τη Τουρκία ο αυταρχικός κ.Ερντογάν; Δυσπιστία και από τις ΗΠΑ.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7292

Ο βασικός κίνδυνος που αντιμετώπιζε ο Ερντογάν να βρεθεί “δεμένος” από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα φαίνεται ότι πλέον έχει εκλείψει. Αυτό εκτιμούν σε άρθρο-ανάλυσή τους οι New York Times,αν και αναφέρονται και σε έναν “υφέρπων αυταρχισμό” που επιδεικνύει ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Οι άνθρωποι του Ερντογάν σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, αποδίδουν πολιτικά κίνητρα στους Αρχηγούς οι οποίοι παραιτήθηκαν.

“Βελούδινο” πραξικόπημα, ή τύμπανα πολέμου;

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/31/115780/


Του Parsifal
Για όσους από εμάς βλέπομε παραπέρα από τα έργα και τις ημέρες της ελληνικής «μεσαίας τάξεως» και του βλαχοδήμαρχου – υπουργού (κάτι σαν τον κουρέα του Βασιλέως στις μεσαιωνικές αυλές) και  την …ιστορικής σημασίας νίκη των καλλίπυγων αθλητριών του πόλο η επικαιρότητα στην ευρύτερη περιοχή μας κυριαρχείται από την ομαδική παραίτηση των Αρχηγών των Επιτελείων στην Τουρκία.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του γειτονικού Κράτους, Κράτους όπου οι ΕΔ διεδραμάτιζαν πάντοτε καίριο πολιτικό και οικονομικό ρόλο που η πολιτική ηγεσία μοιάζει «μόνη» στο τιμόνι μιας περιφερειακής υπερδυνάμεως, εν μέσω τυμπάνων πολέμου , οικονομικού και …κανονικού στην Α. Μεσόγειο και τις όμορες χώρες.

Οι κοριοί της ΕΥΠ έπιασαν εφοριακούς και λογιστές

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Κοριοί της ΕΥΠ κατέγραψαν χιλιάδες συνομιλίες, ενώ 25 εφοριακοί βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Ύποπτες συναλλαγές ΔΟΥ με φοροτεχνικούς. Στοιχεία για παρανομίες σε 200 επιχειρήσεις. Άρση απορρήτου συνομιλιών για την εξάρθρωση κυκλωμάτων

Στο στόχαστρο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στελέχη Εφοριών έχουν μπει μεγάλα φοροτεχνικά γραφεία, αλλά και γνωστοί δικηγόροι των Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το "Πρώτο Θέμα", η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να ελέγξει τη φοροδιαφυγή και κατ’ επέκταση τη διακίνηση του μαύρου χρήματος, αποφάσισε να επιστρατεύσει – μεταξύ των άλλων – και τον πολυσυζητημένο κοριό της ΕΥΠ.
Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν τα μεγάλα ψάρια που δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στις Εφορίες.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Όσα γνώριζε ο Πρόεδρος Χριστόφιας

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210482&-V=articles


Προφανείς είναι οι ευθύνες για την ανθρώπινη και οικονομική τραγωδία στο Μαρί, του τέως υπουργού Άμυνας Κώστα Παπακώστα, ο οποίος άκουσε στις 10 Φεβρουαρίου του 2011, επιτελικό του ΓΕΕΦ να μιλά για κίνδυνο ανάφλεξης του φορτίου. Έκτοτε, ο κ. Παπακώστας ούτε παρουσίασε κάποια πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο για να ξεφορτωθεί τη βραδυφλεγή βόμβα των 98 εμπορευματοκιβωτίων, ούτε και πίεσε προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των αποφάσεων που είχαν ληφθεί τον Φεβρουάριο του 2011, δηλαδή την καταστροφή της αποσταθεροποιημένης πυρίτιδας και την εκποίηση των άλλων υλικών. Αυτό δεν σημαίνει πως ο κ. Παπακώστας είχε αναλάβει μιαν οποιαδήποτε πρωτοβουλία στα δύο προηγούμενα χρόνια, από τον Φεβρουάριο του 2009, οπότε και η ιρανική πυρίτιδα είχε ξεφορτωθεί στο Μαρί με απόφαση που λήφθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Φάκελος Ο "ΔΗΚΟΣ" ΤΟΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/406108

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗΣ «Χρειάζεται Πρόεδρος ανεπηρέαστος και καθαρός"
ΦΩΤΗΣ ΦΩΤΙΟΥ «Αν δεν αποδεχθεί την πρότασή μας, φεύγουμε»
Η κορυφαία πράξη στο θέατρο των αμφισημιών…
ΤΟ ΔΗΚΟ θέλει ν’ ανοίξει την πόρτα εξόδου από την Κυβέρνηση, ή, αντίθετα, να την κλείσει για τα καλά;
"Με τη σταθερά ασταθή πολιτική του την τελευταία τριετία, το Δημοκρατικό Κόμμα επιβεβαιώνει, πλήρως, την αρχή… της επαληθευσιμότητας"
Στο θέατρο των αμφισημιών ήταν η κορύφωση της τελευταίας πράξης… Ή θα επακολουθήσουν κι άλλες, σ’ ένα επαναλαμβανόμενο μονόπρακτο μικροπολιτικών επεισοδίων; Το Δημοκρατικό Κόμμα, με τη σταθερά ασταθή πολιτική του την τελευταία τριετία, επιβεβαιώνει, πλήρως, την αρχή… της επαληθευσιμότητας - επαληθεύει την προσήλωσή του στα double mind games, στις αμφίπλευρες διαπλεύσεις, στις αμφισημίες πολιτικών και λόγων. Η πρόσφατη πρωτοβουλία της ηγεσίας του, με την κατάθεση, ονομαστικώς, προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά, κατ’ ουσίαν, μόνον προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, της πρότασης «εξόδου από την κρίση» - άλλος ένας περιφανής ευφημισμός που βουλιάζει στο ολισθηρό βάραθρο των γεγονότων - δεν φαίνεται ν’ αποτελεί άλλο από ένα προσφυέστατο σόφισμα αναγωγής της «πραγματικότητας στα μέτρα μας».

Πορεία μνήμης για Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/07/blog-post_6463.html

ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑτων μοτοσυκλετιστών από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, την Κυριακή, 7 Αυγούστου, η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» θα τιμήσει και φέτος τη μνήμη των δύο δολοφονηθέντων από τους γκρίζους λύκους και τον κατοχικό στρατό, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.
Η πορεία θα καταλήξει στο κοιμητήριο Παραλιμνίου, και σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα ακολουθήσει τρισάγιο στους τάφους των δύο ηρώων, ενώ οι εκδηλώσεις μνήμης θα συνεχιστούν στην πλατεία Παραλιμνίου, με την επίδοση τιμητικής πλακέτας στους γονείς των δολοφονηθέντων, χαιρετισμό, έκθεση φωτογραφίας και συναυλία.

Δεν υπάρχει κρίση στην Τουρκία, δηλώνει ο πρόεδρος Αμ. Γκιουλ

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1251506
Η παραίτηση των τεσσάρων κορυφαίων στρατηγών της Τουρκίας δεν προκάλεσε κρίση, ούτε δημιούργησε κάποιο κενό στην δομή εξουσίας στη χώρα, εκτίμησε το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ.

"Όλα συνεχίζονται κανονικά, όπως βλέπετε δεν υπάρχει κανένα κενό (εξουσίας)", δήλωσε ο Γκιουλ στους δημοσιογράφους στην Άγκυρα προτού να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το CNN Turk. "Στην πραγματικότητα, δεν υφίσταται κρίση".

Την Παρασκευή, ο επιτελάρχης στρατηγός Ισίκ Κοσάνερ παραιτήθηκε, όπως και οι επικεφαλής των γενικών επιτελείων στρατού, ναυτικού και αεροπορίας. Ο Κοσάνερ άφησε να διαφανεί χθες ότι παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διώξεις σε βάρος αξιωματικών που φέρονται αναμεμιγμένοι σε σχέδια να γίνει πραξικόπημα, σημειώνοντας ότι η συνεχιζόμενη κράτηση 173 στρατηγών και πιο χαμηλόβαθμων αξιωματικών εν ενεργεία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Ποιοι είναι οι πέντε σκληροί όροι για το Μνημόνιο-2

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Σκληρούς όρους θέτει η ΕΕ στην Ελλάδα για τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης, δηλαδή του Μνημονίου -2.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, στην οποία μιλά στενός συνεργάτης του κοινοτικού επιτρόπου κ. Όλι Ρεν, στις Βρυξέλλες επικρατεί πυρετός διαβουλεύσεων για την κατάρτιση του νέου Μνημονίου, προκειμένου αυτό να ψηφιστεί μέχρι τα μέσα Φθινοπώρου.
Πηγές της Κομισιόν, που διαπραγματεύονται με την ελληνική κυβέρνηση, κάνουν λόγο για πέντε όρους, προκειμένου να συμφωνηθεί το νέο δάνειο. Τα εν λόγω σημεία αποτελούν και εστίες έντασης των συζητήσεων.

Νταλάρα: «H Ελλάδα στις αγορές μέχρι το 2014»

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/


O επικεφαλής του Διεθνούς τραπεζικού λόμπυ Τσάρλς Νταλάρα παραχώρησε συνέντευξη , στην οποία αναφέρει ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές το αργότερο στις αρχές του 2014.
Προυπόθεση να είναι επιτυχής και η εθελοντική ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες, στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης της χώρας. «Δεν βλέπω λόγο γιατί (η Ελλάδα) να μην επιστρέψει στις αγορές σε 18-30 μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά στην συνέντευξη του στην "Καθημερινή".

Στις 20.00 (ώρα Ελλάδος) η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο των Δημοκρατικών ΗΠΑ: Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις για το χρέος

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2027713

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις για την εξεύρεση διεξόδου στο ζήτημα του αμερικανικού χρέους, με τη σχετική ψηφοφορία να παίρνει νέα παράταση προκειμένου να υπάρξει χρόνος για διαπραγμάτευση, σε μία ύστατη προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.

Οπως έκανε γνωστό ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ριντ, το σχέδιο να τεθεί δοκιμαστικά σε ψηφοφορία το νομοσχέδιο του κόμματός του για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους, αναβλήθηκε ως τις 13:00 την Κυριακή ώρα ανατολικής ακτής των ΗΠΑ (20:00 ώρα Ελλάδας), προκειμένου να υπάρξει περισσότερος χρόνος για διαπραγμάτευση και να αυξηθούν οι πιθανότητες να επιτευχθεί συμφωνία.
Με μία σύντομη δήλωσή του στη Γερουσία, ο Ριντ ανακοίνωσε ότι η διαπραγμάτευση ανάμεσα σε ηγετικά στελέχη των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο και την κυβέρνηση Ομπάμα συνεχίζονται, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «πρέπει να διανυθεί ακόμα κάποια απόσταση» προτού υπάρξει συμφωνία.
Νωρίτερα διεφάνησαν κάποιες ελπίδες για λύση του αδιεξόδου, καθώς κορυφαίοι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων ανακοίνωσαν ότι έπειτα από μια εβδομάδα άκαρπων συζητήσεων, βρίσκονται πλέον σε σοβαρές συνομιλίες με τον πρόεδρο Ομπάμα για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους και την αποφυγή της επαπειλούμενης κήρυξης στάσης πληρωμών.

Κρίση χρέους στις ΗΠΑ: Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΜαραθώνιο τρέχουν οι πολιτικες δυνάμεις των ΗΠΑ για να βρουν συναίνεση στο χρέος τα λίγα 24ωρα που απομένουν μέχρι την Τρίτη. Ο Ομπάμα πήρε και πάλι τα ηνία των διαπραγματεύσεων και φαίνεται ότι σημειώνεται πρόοδος.
Συνεχίζονται και σήμερα οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για την εύρεση διεξόδου στο αδιέξοδο του χρέους. Από χθες ενεπλάκη και πάλι ο Λευκός Οίκος δεδομένου ότι τα ψέματα τελειώνουν κι αν δεν έχει βρεθεί λύση που να εξασφαλίζει την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους, η χώρα θα οδηγηθεί στη στάση πληρωμών.
 
«Θα βρούμε λύση»
 

Χρεοκόπησε και το καφενείο της Βουλής!

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=89349&catid=13



Τα λουκέτα στην αγορά έφτασαν μέχρι το κατώφλι και της Βουλής, όπου ο διαχειριστής του κυλικείου εγκαταλείπει το πόστο λόγω πτώσης τζίρου.

ΣΚΙΤΣΟ ΤΗΣ ΤΑΡΑΦ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Από το ιστολόγιο  http://tourkikanea.gr/2011/07/31/kadin-7/

Εφ. Ταράφ   29-7-2011

Διαδικτυακή επίθεση δέχθηκε η επίσημη ιστοσελίδα του Νικολά Σαρκοζί

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/18464

French president Nicolas 007 Διαδικτυακή επίθεση δέχθηκε η επίσημη ιστοσελίδα του Νικολά Σαρκοζί Η επίσημη ιστοσελίδα του Νικολά Σαρκοζί, δέχθηκε διαδικτυακή επίθεση από hackers, οι οποίοι δημιούργησαν ένα παιχνίδι με την ονομασία “Get him Out” (πετάξτε τον έξω).
Κάτω από το επίσημο banner της ιστοσελίδας τοποθέτησαν ένα καρτούν με την εικόνα του Γάλλου Πρωθυπουργού πάνω σε ένα αμάξι go-kart το οποίο κατευθυνόταν προς τον δρόμο. Με κάθε κλικ που έκανε κάποιος στην επιλογή “like” του Facebook,
το οποίο υπήρχε δίπλα από το παιχνίδι, ο Γάλλος αρχηγός προχωρούσε όλο και πιο κοντά προς τον δρόμο.

Οι αντίπαλοι της Εθνικής μας στα προκριματικά του Μουντιάλ

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=83543&catID=14

Αρκετά τυχερή στάθηκε η εθνική ομάδα της Ελλάδας στην κλήρωση για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014, καθώς θα έχει αντιπάλους στον 7ο όμιλο τις Σλοβακία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Λιθουανία, Λετονία και Λίχτενσταϊν.

H παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ισπανία, είναι στον 9ο όμιλο μαζί με την Γαλλία, η οποία ήταν στο 2ο group δυναμικότητας.

Οι αγώνες των ομίλων στην Ευρώπη θα διεξαχθούν από 7 Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι 15 Οκτωβρίου 2013, ενώ δεν έχουν βγει ημερομηνίες για τα μπαράζ.

Οι 53 ομάδες χωρίστηκαν σε 9 ομίλους. Οι 8 όμιλοι έχουν από 6 ομάδες και ο 9ος έχει 5 ομάδες.

Ο ψευτομακεδονισμός αποθρασύνεται, ο μακεδονισμός φιμώνεται

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Του Μιχαήλ Χρυσανθόπουλου, καθ. Ιστορικού, συγγραφέα, δημοσιογράφου SBS Αυστραλίας
Και μετά την “επιλεκτική σωτηρία” της Ελλάδος, μείον της χρεοκοπίας, έρχεται η προτεκτορατοποίησή της συνολικά, η υποδούλωσή της και η χειραγώγησή της από αυτούς που η ίδια διαμόρφωσε, αναμόρφωσε και εκπολίτισε μέσω των αιώνων.
Δεν πρόκειται να κάνουμε οικονομική ανάλυση των τελευταίων εξελίξεων, απλά θα αναφέρουμε ότι το πετρέλαιο και το φυσικό μας αέριο σύμφωνα με το ΥΣΓΣ, το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, έχει αξία 10.000.000.000.000 (10 τρισ. δολάρια) και “δίνεται” (για να μη χρησιμοποιήσουμε άλλη βαρύτερη έκφραση), μαζί με τα άλλα φιλέτα ελληνικής γης (κυριαρχίας), για τα οποία χύθηκαν ποταμοί αίματος, αντί 340 δισ. ευρώ! Κανένα άλλο σχόλιο.

Αιγαίο και Χάγη

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_31.html


Επειδή ακούμε και διαβάζουμε πολλά σχετικά με την παραπομπή «διμερών διαφορών» του Αιγαίου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (Δ.Δ.Χ), καλό θα ήταν να ξέρουμε, ιστορικώς τουλάχιστον, τι είχε γίνει από την πρώτη φορά που παραπέμφθηκε αυτό το ζήτημα στο Δ.Δ.Χ. Η όλη υπόθεση αρχίζει από το 1975.

Θέση και πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή ήταν η από κοινού με την Τουρκία παραπομπή του ζητήματος γα οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο στο Δ.Δ.Χ.

Έκτακτη σύσκεψη σερβικής Βουλής για το Κόσοβο

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16462

Σε έκτακτη σύγκληση της Βουλής προχώρησε η κυβέρνηση της χώρας με αφορμή τα γεγονότα στο Κοσσυφοπέδιο, που δείχνουν να οδηγούνται σε κλιμάκωση.
Κατά τη διάρκειά της υιοθετήθηκε η Διακήρυξη για το Κόσοβο, η οποία καταδικάζει τη βία και καλεί σε ειρηνική διευθέτηση της κρίσης που προκλήθηκε από τη μονομερή δράση της Πρίστινα.
Επιπλέον, το κείμενο αναφέρει ότι το κοινοβούλιο υποστηρίζει την κυβέρνηση στη συνέχιση του διαλόγου με την Πρίστινα, με στόχο την εύρεση λύσεων για τα προβλήματα των πολιτών στη νότια επαρχία της Σερβίας. Επίσης, καλεί τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει κάθε μονομερή δράση η οποία θέτει σε κίνδυνο την επιτυχία του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

Εξήντα λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων έγκυες καθώς και 20 ανήλικα παιδιά διέσωσε πλοίο της Frontex.

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/20-frontex.html

Έφτασε το απόγευμα στο λιμάνι της Σούδας το πλοίο της Frontex με τους 60 λαθρομετανάστες που εντοπίσθηκαν το μεσημέρι σε ακτή του ακρωτηρίου Σπάθα στα Χανιά.
Ανάμεσά τους βρίσκονται δυο έγκυες γυναίκες, η μία εκ των όποιων είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, καθώς και 20 ανήλικα παιδιά με τους γονείς τους.

SINGULARITY : Μήπως πραγματικά συμβαίνει ??? 12ο

Από Faceof


Η πρώτη μου επαφή με την λεγάμενη.... (Singularity) , έγινε χωρίς να γνωρίζω πρωτίστως το όνομά της .....(ακόμα ίσως να μην είχε γεννηθεί(??).....σίγουρα δεν την είχαν βαφτίσει......) , περίπου την δεκαετία του 80 και μάλλον , δεν θυμάμαι σίγουρα πότε ακριβώς (για αυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι είχα δει την ταινία War Games (1983) http://www.youtube.com/watch?v=NHWjlCaIrQo ) .........