Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Οι αντίπαλοι της Εθνικής μας στα προκριματικά του Μουντιάλ

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=83543&catID=14

Αρκετά τυχερή στάθηκε η εθνική ομάδα της Ελλάδας στην κλήρωση για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014, καθώς θα έχει αντιπάλους στον 7ο όμιλο τις Σλοβακία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Λιθουανία, Λετονία και Λίχτενσταϊν.

H παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ισπανία, είναι στον 9ο όμιλο μαζί με την Γαλλία, η οποία ήταν στο 2ο group δυναμικότητας.

Οι αγώνες των ομίλων στην Ευρώπη θα διεξαχθούν από 7 Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι 15 Οκτωβρίου 2013, ενώ δεν έχουν βγει ημερομηνίες για τα μπαράζ.

Οι 53 ομάδες χωρίστηκαν σε 9 ομίλους. Οι 8 όμιλοι έχουν από 6 ομάδες και ο 9ος έχει 5 ομάδες.

Οι 9 πρώτοι προκρίνονται. Ο χειρότερος 2ος θα αποκλειστεί αυτόματα και οι 8 καλύτεροι 2οι θα παίξουν μπαράζ (μέσα-έξω).

Επειδή το ένα group έχει μία ομάδα λιγότερη, για να βγουν οι καλύτεροι 2οι δεν μετράνε στα υπόλοιπα 8 group τα ματς με την χειρότερη ομάδα.

Σάντος: «Καλή για την Ελλάδα η κλήρωση»

Καλή χαρακτήρισε την κλήρωση για την Εθνική μας ομάδα ο ομοσπονδιακός προπονητής Φερνάντο Σάντος, ωστόσο ανέφερε πως οι αντίπαλοι διαθέτουν δυνατά σύνολα και ότι θα πρέπει η Ελλάδα να είναι πολύ προσεκτική. Επίσης, δήλωσε πως αυτήν την περίοδο ο στόχος είναι η πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

«Η αλήθεια είναι ότι η κλήρωση ήταν καλή για την Ελλάδα, αν δούμε, φυσικά, και τους άλλους ομίλους. Υπάρχουν, ωστόσο, ομάδες που διαθέτουν καλά σύνολα, όπως είναι η Βοσνία και η Σλοβακία, που είχε παρουσία στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής.

Οφείλουμε να δείξουμε προσοχή στη Λιθουανία και τη Λετονία και να τις ‘διαβάσουμε’ καλά, γιατί συνεχώς βελτιώνονται τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να σημειώσω ότι τη Λιθουανία και τη Σλοβακία δεν τις ξέρουμε καλά, δεν τις έχουμε αντιμετωπίσει στο πρόσφατο παρελθόν.

Αντιθέτως, τη Βοσνία θα την αντιμετωπίσουμε στο φιλικό του Αυγούστου και με τη Λετονία συμμετέχουμε στον ίδιο όμιλο για τα προκριματικά του EURO 2012.

Θέλω να τονίσω ότι το Μουντιάλ είναι ένα άλλο κομμάτι της δουλειάς μας. Εμείς ασχολούμαστε αυτή τη στιγμή με τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και έχουμε ως στόχο την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης».

Πιλάβιος: «Στο γήπεδο η πρόκριση»

Χαμηλούς τόνους κράτησε μετά την κλήρωση της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος.

«Θέλω να εκφράσω τη χαρά που ένιωσα εκπροσωπώντας την πιο συνεπή στις επιτυχίες ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου. Η Εθνική μας Ομάδα, βάσει των αντικειμενικών κριτηρίων της FIFA, συμπεριλήφθηκε στο γκρουπ των ισχυρότερων ευρωπαϊκών, τέθηκε επικεφαλής ομίλου και μας έκανε πάλι υπερήφανους.

Κατά τα άλλα, δεν επιθυμώ να κάνω κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο για το αποτέλεσμα της κλήρωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, διότι πιστεύω ότι τις προκρίσεις δίνουν οι αγωνιστικές επιδόσεις και όχι οι κληρώσεις. Επιπλέον, αυτό που προέχει για την Εθνική Ομάδα είναι η προοπτική της συμμετοχής στο EURO 2012».

Αναλυτικά η κλήρωση της ευρωπαϊκής ζώνης:

1ος όμιλος:
Κροατία, Σερβία, Βέλγιο, Σκωτία, ΠΓΔΜ, Ουαλία

2ος όμιλος: Ιταλία, Δανία, Τσεχία, Βουλγαρία, Αρμενία, Μάλτα

3ος όμιλος: Γερμανία, Σουηδία, ΕΙΡΕ, Αυστρία, Νησιά Φερόε, Καζαχστάν

4ος όμιλος: Ολλανδία, Τουρκία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Εσθονία, Ανδόρα

5ος όμιλος: Νορβηγία, Σλοβενία, Ελβετία, Αλβανία, Κύπρος, Ισλανδία

6ος όμιλος: Πορτογαλία, Ρωσία, Ισραήλ, Βόρεια Ιρλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Λουξεμβούργο

7ος όμιλος: Ελλάδα, Σλοβακία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Λιθουανία, Λετονία, Λιχτενστάιν

8ος όμιλος: Αγγλία, Μαυροβούνιο, Ουκρανία, Πολωνία, Μολδαβία, Σαν Μαρίνο

9ος όμιλος: Ισπανία, Γαλλία, Λευκορωσία, Γεωργία, Φινλανδία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου