Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Μινωικός κόσμος: Θησαυροί από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου και της Αθήνας ταξιδεύουν στην Οξφόρδη

Η πρώτη έκθεση του μουσείου Ashmolean το 2023 εξερευνά έναν από τους πιο διαβόητους κλασικούς μύθους και μια από τις πιο διάσημες ιστορίες της σύγχρονης αρχαιολογίας: τον μύθο του Λαβύρινθου και του Μινώταυρου και την ανακάλυψη του παλατιού της Κνωσού. Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 200 αντικείμενα, εκ των οποίων πάνω από 100 είναι δάνεια από την Αθήνα και την Κρήτη και ταξιδεύουν εκτός Ελλάδας για πρώτη φορά.

Θα παρουσιαστούν μαζί με τις απαράμιλλες συλλογές του Ashmolean και το αρχείο φωτογραφιών και εγγράφων που απεικονίζουν τις συναρπαστικές στιγμές κατά την αποκάλυψη του παλατιού της Κνωσού μεταξύ 1900-1905.

Πολεμική Αεροπορία: Αν δεν είναι ήρωες αυτοί, τότε ποιοι είναι;

 

Πώς λέγονται αυτοί που μάχονται καθημερινά για να μην έχουμε πόλεμο; Πώς λέγονται αυτοί που εκπαιδεύονται σε ακραίες συνθήκες για να συνεχίζουμε εμείς ήσυχοι, αμέριμνοι και ελεύθεροι τη ζωή μας; Αν οι πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας δεν είναι καθημερινοί ήρωες, τότε ποιοι είναι;

Βασίλης Σκουλαράκος

Η αποβρετανοποίηση της Κύπρου και η άφιξη των Αμερικανών

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ είχε βάση σε βρετανικό έδαφος στην Κύπρο για σχεδόν μισό αιώνα, αλλά το μέγεθός της παραμένει μυστικό και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Η άρση του απορρήτου αποκαλύπτει τώρα την αυξανόμενη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο νησί της Μεσογείου.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ επεκτείνει την ανάπτυξή της στην Κυπριακή βάση της RAF σε 129 αεροπόρους.Νέες εγκαταστάσεις 147 δωματίων κατασκευάζονται από τον αμερικανικό στρατό σε μια έκταση 1,5 στρεμμάτων της βρετανικής βάσης για τη στέγαση του προσωπικού της με κόστος 27 εκατομμυρίων δολαρίων.Η Αμερικανική κατασκοπευτική δύναμη, η 1η Εκστρατευτική Μοίρα Αναγνώρισης, είναι μόνιμα ανεπτυγμένη στη Βρετανική βάση .

Η υποψηφιότητα Ερντογάν για το Νόμπελ Ειρήνης

Δρ. Χρήστος Ζιώγας, Αρθρογράφος
Διδάσκων Διεθνείς Σχέσεις στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Παν/μιου Αιγαίου και εντεταλμένος Λέκτορας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Κάποτε είχαν προτείνει για το ίδιο βραβείο τον Αδόλφο Χίτλερ, ενώ άλλες «λαμπρές» υποψηφιότητες αποτέλεσαν ο Ιωσήφ Στάλιν και ο Μπενίτο Μουσολίνι. οπότε…

Η προτροπή του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών -Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Κιργιστάν, Τουρκία και Ουζμπεκιστάν- να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, προφανώς ήταν τουρκικής εμπνεύσεως και θα αποτελούσε μάλλον ανάξιας λόγου απόφαση, αν δεν είχε ακολουθήσει η συμπόρευση του Πακιστάν και εσχάτως η πρόταση της Ουγγρικής Κυβέρνησης να προκρίνει την συγκεκριμένη υποψηφιότητα. O υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο αιτιολόγησε την υποστήριξη της χώρας του προς το πρόσωπο του Ερντογάν ως επιβράβευσή του για τις «προσπάθειες διαμεσολάβησης στην κατεύθυνση επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία».

Συντονισμένες ενέργειες της Άγκυρας για αναγνώριση του ψευδοκράτους: Η Λευκωσία ασχολείται, όμως, με τις προεδρικές εκλογές

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Κρατική πολιτική της Τουρκίας είναι η αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος, του ψευδοκράτους, που αυτοαποκαλείται «ΤΔΒΚ». Αυτό προκύπτει ευθέως από τις κινήσεις και ενέργειες της Άγκυρας και από τα μηνύματα, τα οποία εκπέμπει καθημερινά η κυβέρνηση Ερντογάν. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ενδιαφέρον έχει τι αναφέρει ο σύμβουλος του εγκάθετου της Τουρκίας, Ερσίν Τατάρ  σε θέματα διεθνών σχέσεων και διπλωματίας και μέλος της διαπραγματευτικής του ομάδας, Χουσεϊν Ισικσάλ.

Μιλώντας στην Kıbrıs TV, ο Ισικσάλ είπε:

Κύπρος: Εμπλέκουν ΑΚΕΛ και Άντρο Κυπριανού σε ρωσικό χρηματισμό

Το OCCRP δημοσιεύει έγγραφα τα οποία υποδεικνύουν ενορχηστρωμένη ρωσική παρέμβαση στην κυπριακή βουλή για ψήφισμα κατά των ρωσικών κυρώσεων λόγω Κριμαίας το 2016.

από την Σημερινή

Για χρόνια, μια μυστική οργάνωση ενορχηστρωμένη από το ρωσικό κοινοβουλίο παρενέβαινε στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών για την κατεχόμενη Κριμαία. Ανάμεσα στις χώρες που γινόταν το ρωσικό lobbying είναι και η Κύπρος δείχνει σημερινό δημοσίευμα του OCCRP. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν και επικαλείται το OOCRP, δείχνουν πώς προσφέρθηκαν μετρητά και προνόμια σε πολιτικούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βοήθησαν στην προώθηση της ατζέντας της Μόσχας.

Leopard 2A7: Η Νορβηγία παραγγέλνει 54 άρματα μάχης νέας γενιάς με option για άλλα 18


Η Νορβηγία θα παραγγείλει 54 γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης νέας γενιάς τύπου Leopard 2A7, με δικαίωμα αγοράς ακόμη 18, προκειμένου να αντικαταστήσει άρματα μάχης ίδιου τύπου αλλά πιο παλιάς γενιάς που ήδη διαθέτει, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.

«Διασφαλίζουμε ότι διαθέτουμε τα ίδια άρματα μάχης με τους γείτονές μας και πολλούς συμμάχους μας κλειδί στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Αυτό ενισχύει περαιτέρω τη σχέση μας με τη Γερμανία», πρόσθεσε.

Στον Πειραιά το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «GEORGE H.W. BUSH» -Θα παραμείνει μέχρι την Τρίτη

 ΦΩΤΟ:Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο του αμερικανικού Ναυτικού «USS GEORGE W. BUSH» via facebook

Στον Φαληρικό Όρμο βρίσκεται αρόδο εδώ και λίγες ώρες το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο του αμερικανικού Ναυτικού «USS GEORGE W. BUSH» το οποίο θα παραμείνει μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου.

Μάλιστα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά εξέδωσε απόφαση περί απαγόρευσης της θαλάσσιας κυκλοφορίας πέριξ του αεροπλανοφόρου μέχρι και την Τρίτη στις 14:00.

Θα διασωθεί η τιμή της Συμμαχίας από τη Σουηδία και τη Φινλανδία; “ΝΑΤΟ” το τουρκικό κόλπο

Φαίνεται πως παρά την υποχωρητικότητα που έχουν επιδείξει απέναντι στην Τουρκία μέχρι σήμερα Σουηδία και Φινλανδία αντιλαμβάνονται πλέον το παιχνίδι του Ερντογάν και φαίνονται αποφασισμένες να του αρνηθούν τον ρόλο ρυθμιστή των συμμαχικών υποθέσεων. Αποφάσισαν, λοιπόν, να ενταχθούν ταυτόχρονα στο ΝΑΤΟ, καταστρέφοντας την απόπειρα του Τούρκου ηγέτη να εφαρμόσει τη στρατηγική του διαίρει και βασίλευε. Από τη στάση τους θα κριθεί και το ίδιο το κύρος της Ατλαντικής Συμμαχίας. Μόνο που οι ηγετικοί παράγοντές της δεν δείχνουν ότι το αντιλαμβάνονται. Όπως επίσης παριστάνουν πως δεν αντιλαμβάνονται το διαχρονικό διπλωματικό τέχνασμα της Τουρκίας. Το εξοργιστικό είναι ότι αυτή η πραγματικότητα απουσιάζει από την εγχώρια δημόσια συζήτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.

Του Ζαχαρία Μίχα*
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον και η Φιλανδή Σάνα Μαρίν είχαν συνομιλίες χθες στη

Πολεμική Αεροπορία: Η Thales παρουσίασε το ατρακτίδιο Talios για τα Rafale

Ευθύμιος Λάζος

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε (δείτε ΕΔΩ) ότι την 1η Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε, στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας Thales με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ. Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση εκ μέρους της εταιρείας των δυνατοτήτων του συστήματος IRST και του ατρακτιδίου Talios για τα αεροσκάφη Rafale. Τα ατρακτίδια Talios είναι ο αντικαταστάτης των παλαιότερων ατρακτιδίων Domacles. Συγκριτικά με το Damocles ενσωματώνει καλύτερα οπτικά, επιτυγχάνει καλύτερες επιδόσεις γεω-εντοπισμού και στόχευσης κινούμενων στόχων.

Η επίσκεψη Μπλίνκεν σε Αθήνα - Αγκυρα και το νέο «χαστούκι» στον Ερντογάν

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Η επίσκεψη Μπλίνκεν σε Ελλάδα και Τουρκία θα πραγματοποιηθεί στις 21-22 Φεβρουαρίου. Με τη χώρα μας οι διμερείς επαφές θα εστιαστούν στα της Αμυντικής Συμφωνίας με τους Αμερικανούς, ενώ με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν φαίνεται να πραγματοποιείται εκείνο το χρονικό διάστημα η τετραμερής Ελλάδα-Κύπρος- Ισραήλ-ΗΠΑ (κυρίως για τα ενεργειακά) για διαφόρους λόγους (εκτιμάται λόγω των εκλογών σε Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία).

Στο μεταξύ, επιστολή κορυφαίων Αμερικανών γερουσιαστών προς τον πρόεδρο Μπάιντεν ζητά να μη

Καταδικάστηκε ο Παύλος Πολάκης να πληρώσει 12.000 ευρώ αποζημίωση στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο

 Ο Παύλος Πολάκης καταδικάστηκε να καταβάλει στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο 12.000 ευρώ, πλέον των νόμιμων τόκων, σύμφωνα με την 56/2023 απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου, με πρόεδρο την Ελένη Κατσαδήμα, πρόεδρο πρωτοδικών και μέλη τις κυρίες Αλ. Θεοφάνη και Ελ. Παπαδοπούλου, πρωτοδίκες, για την "αποδεδειγμένη βάναυση εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του".

 Ο βουλευτής Χανίων υποχρεώνεται επιπλέον να διαγράψει από τις σελίδες του στο facebook την επίμαχη υβριστική, συκοφαντική και μειωτική της

Τις δηλώσεις Κατρούγκαλου επικαλείται το Anadolou – «Mέλη μειονοτήτων στη Δυτική Θράκη μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι»

Με τις δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, τομεάρχης εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ασχολείται το κρατικό πρακτορείο Anadolu της Τουρκίας.

Στο βίντεο που κυκλοφορεί, ο κ. Κατρούγκαλος από τη Σύρο, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε την Κυριακή με θέμα: "Εξωτερική πολιτική και τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις σε υποκλοπές, διαφάνεια και Δικαιοσύνη", δηλώνει: "Η συνθήκη της Λωζάνης προβλέπει ότι η μειονότητα είναι μουσουλμανική, ξέρουμε ότι έχει τρεις συνιστώσες, τους τουρκογενείς, του Πομάκους και τους Ρομά. Στο εσωτερικό λοιπόν της μειονότητας ο καθένας μπορεί να λέει 'εγώ είμαι Ρομά', ή 'εγώ είμαι Τούρκος'. Αυτό το δικαίωμα έχει επιβεβαιωθεί με πρόσφατες αποφάσεις και επαναλαμβανόμενες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου".

Κυνική ομολογία Νίκου Φίλη: Παρακολουθούσαμε υπουργούς

Πού χάθηκαν ο λαλίστατος Ράμμος και οι φλύαροι συνταγματολόγοι;

Γράφει η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 

Σε μια δημόσια, κυνική και άνευ προηγουμένου ομολογία προχώρησε χθες το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, για τις (σ.σ.: καλές και αριστερές, a priori) παρακολουθήσεις που γίνονταν επί πρωθυπουργίας Τσίπρα.

Ο πρώην υπουργός (της πιο «έντιμης κυβέρνησης», σύμφωνα με τον καλαμπουρτζή Αλέξη Τσίπρα), μιλώντας στην εκπομπή των Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλου στον ΣΚΑΪ, παραδέχτηκε καθαρά και ξάστερα ότι επί ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούνταν υπουργοί, μεταξύ αυτών και το λεγόμενο asset του Αλ. Τσίπρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Οκτάι: Καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναγνωρίσει το Ψευδοκράτος

Η Τουρκία κάλεσε σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσουν το Ψευδοκράτος και το ισότιμο διεθνές καθεστώς των Τουρκοκυπρίων.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, μιλώντας σε τελετή στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα, ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι δήλωσε: "Καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα να καταγράψουν επίσημα το ισότιμο διεθνές καθεστώς των Τουρκοκυπρίων και να αναγνωρίσουν την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου".

Ζελένσκι: «Προσβεβλημένος» από τη στάση χωρών όπως η Τουρκία

Γιάννης Παλαιολόγος 

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ενταξιακής διαδικασίας, ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι η «προσχώρηση [στην Ε.Ε.] δεν μπορεί να αναστραφεί»

ΚΙΕΒΟ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Τρία σημεία τόνισε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προ ολίγου στο προεδρικό μέγαρο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σχετικά με το επερχόμενο δέκατο πακέτο κυρώσεων, που η Ε.Ε. προσδοκά να εγκριθεί πριν τις 24 Φεβρουαρίου, ο κ. Ζελένσκι δήλωσε ότι νιώθει «προσβεβλημένος» με τη συμπεριφορά χωρών «που είναι εταίροι μας αλλά είναι οικονομικοί εταίροι της Ρωσίας». Εκ των βασικών στόχων της συγκεκριμένης αναφοράς δείχνει να είναι η Άγκυρα, που δεν έχει υιοθετήσει τα ευρωπαϊκά μέτρα κατά της Μόσχας, ενώ έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης για Ρώσους ολιγάρχες καθώς και σε κεντρικό κόμβο παράκαμψης των απαγορεύσεων στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ε.Ε. και Ρωσίας.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η κυβέρνηση Μπάιντεν στηρίζει την πώληση των F-16 στη Τουρκία, αλλά έχει λόγο και το Κογκρέσο

 Η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει πολιτικά το αίτημα της Τουρκίας, αναγνωρίζοντας, όμως, την ίδια στιγμή ότι το Κογκρέσο καλείται να παίξει ρόλο σε αυτή τη διαδικασία.

Στην επίσημη θέση που έχει εκφράσει η αμερικανική κυβέρνηση και τη στάση που τηρεί το Κογκρέσο για το θέμα των τουρκικών F-16, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το εάν η ενταξιακή πορεία της Σουηδίας και της Φιλανδίας έχει εξελιχθεί σε μια προϋπόθεση για τα F-16, ο κ. Πράις διευκρίνισε πως η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει πολιτικά το αίτημα της Τουρκίας, αναγνωρίζοντας, όμως, την ίδια στιγμή ότι το Κογκρέσο καλείται να παίξει ρόλο σε αυτή τη διαδικασία.

Ύβρεις Σοϊλού κατά του πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα

Η κλιμάκωση των αντιδράσεων της Άγκυρας για το κλείσιμο προξενείων ορισμένων δυτικών χωρών στην Κωνσταντινούπολη και την έκδοση ταξιδιωτικών οδηγιών για κίνδυνο επιθέσεων στην Τουρκία, συνεχίστηκε αμείωτη σήμερα, με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού να επιτίθεται φραστικά κατά του Αμερικανού πρεσβευτή στην Άγκυρα, λέγοντάς του να πάρει τα "βρωμερά του χέρια μακριά από την Τουρκία".

Ο Σοϊλού, σφοδρός επικριτής των ΗΠΑ, την οποία κατηγορεί για την απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016, έστρεψε τα πυρά του στην Ουάσινγκτον για την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα για Αμερικανούς προειδοποιώντας τους για αυξημένο κίνδυνο επιθέσεων στην Τουρκία.

Οι 3 μεγάλες κρίσεις και οι Ελληνικές υποχωρήσεις - Σ. Καλεντερίδης, Ελ. Καραγιάννης, Π. Σαββίδης.

 

Ο Πρέσβης ε.τ. Ελευθέριος_Καραγιάννης και ο Δρ. Διεθνών_Σχέσεων  Σταύρος_Καλεντερίδης συζητούν για τις τρείς μεταπολιτευτικές κρίσεις με την Τουρκία και το τι άφησαν ως αποτύπωμα.

Αλ. Δεσποτόπουλος: Όσο πλησιάζουν οι εκλογές στην Τουρκία, αυξάνει τις απειλές ο Ερντογάν

 

Ο Διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος μιλάει στο NaftemporikiTV

Δ. Σταθακόπουλος: Τι να περιμένουμε απο τον Ερντογάν μετά τις εκλογές στην Τουρκία

 

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, Διδάκτωρ του Παντείου, Οθωμανολόγος - Νομικός μιλάει στο NaftemporikiTV

Γιώργος Φίλης, Οι πιθανοί αντίπαλοι Ερντογάν και το μανιφέστο της Τουρκικής αντιπολίτευσης

 

Τέσσερις οι βασικοί υποψήφιοι αντίπαλοι του Κυρίου Ερντογάν αλλά όλοι τους έχουν τα θέματά τους σημειώνει ο καθηγητής Γεωπολιτικής, Κύριος Γιώργος Φίλης μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha (https://www.alphatv.gr)

Σάββας Καλεντερίδης: Πένθος για όλο τον Ελληνισμό! (2-2-2023)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Πένθος για όλο τον Ελληνισμό!

Ντοκουμέντο OPEN: Στοιβαγμένοι άνθρωποι έρμαια των Τούρκων διακινητών | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων

 

1. Βίντεο-ντοκουμέντο: Διπλή καταδίωξη διακινητών από το Λιμενικό
2. Ντοκουμέντο OPEN: Στοιβαγμένοι άνθρωποι έρμαια των Τούρκων διακινητών
3. «Κεραυνοί» Τσαβούσογλου κατά της Δύσης: Ντόμινο λουκέτων - «Κλείνουν σκόπιμα πρεσβείες στην Τουρκία»
4. Σφοδρή επίθεση Σοϊλού στον Αμερικανό πρέσβη
5. Νέο επεισόδιο κατασκοπείας της τουρκικής ΜΙΤ στη Γερμανία
6. Ελβετικά ΜΜΕ: Οι ΗΠΑ πρότειναν στη Ρωσία να πάρει το 20% των εδαφών της Ουκρανίας

Ως στόχος του "χρυσαυγητισμού" (και των συνοδοιπόρων του) το 19, να συνεννοηθούμε στα στοιχειώδη

 

Ως στόχος του "χρυσαυγητισμού" (και των συνοδοιπόρων του) το 19, να συνεννοηθούμε στα στοιχειώδη

Αρ. Πορτοσάλτε: «Για εμένα το θέμα των παρακολουθήσεων "έκλεισε" με τον κ. Φίλη» | Αταίριαστοι | 03/02/2023

 


1. Η τροπολογία για απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές στο κόμμα Κασιδιάρη
2. Αρ. Πορτοσάλτε: «Για εμένα το θέμα των παρακολουθήσεων "έκλεισε" με τον κ. Φίλη»

Bild: Το διπλό παιχνίδι του Ερντογάν με τη Ρωσία | Ώρα Ελλάδος 03/02/2023 | OPEN TV

 

1. Ο εκπρ. Τύπου υπ. Ναυτιλίας για τη διπλή καταδίωξη διακινητών από το Λιμενικό στην Κω
2. Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος σήμερα
3. Α. Συρίγος: Επεισόδια σαν και αυτό που έγινε στο Φαρμακονήσι χρειάζονται προσοχή|Ώρα Ελλάδος
4. Bild: Το διπλό παιχνίδι του Ερντογάν με τη Ρωσία
5. Σήμερα η κηδεία του σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη στον Γρανίτη Δράμας
6. Γ. Αναστασάκης: Το 90% των αποστολών μας είναι οι πτήσεις σε χαμηλό ύψος
7. Πρώτα στην Άγκυρα ο Μπλίνκεν και μετά στην Αθήνα

Hurriyet: Επιστολή σκάνδαλο από Αμερικανούς γερουσιαστές | Σήμερα | 03/02/2023

 


1. Αντιπαράθεση για το επεισόδιο μεταξύ Βαρεμένου - Καραμανλή στο "Σήμερα"
2. Με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα το τελευταίο αντίο στον σμηναγό Τσιτλακίδη
3. Τουρκικός τύπος: «Ο Ερντογάν πάει για νόμπελ ειρήνης»
4. Hurriyet: Επιστολή σκάνδαλο από Αμερικανούς γερουσιαστές
5. Ο Γερούλης, ο Σπ. Μπελεγράτης και ο Τ. Χατζηβασιλείου για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά