Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Τα σχόλια των διασήμων για το "Όχι" της Κύπρου


Η Κύπρος είπε "όχι" στο κούρεμα των καταθέσεων και το twitter πήρε φωτιά, από διάσημους που εκφράζουν την συμπαράστασή τους.

Διαβάστε μερικά tweets:

ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΚΑΙ… ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΩΝ

Του Χρήστου Πασαλάρη από το enikos.gr

Σήμερα που η Κύπρος λέει ναι ή όχι στον οικονομικό στραγγαλισμό της, σήμερα που  η τριανδρία του Μαξίμου λέει ναι ή όχι στα επίμονα όρντινα της «τρόϊκα» , σήμερα που ενθρονίζεται ο Πάπας, με σημαδιακή παρουσία και του δικού μας Πατριάρχη, θα ανατρέξουμε σε κάποια «σαν σήμερα» του δικού μας συναφιού, που καλό είναι να θυμόμαστε:
Πριν από 30 χρόνια λοιπόν, στις 19 Μαρτίου του 1983,άνοιγε η αυλαία για τρείς δολοφονίες (και έναν ανεξιχνίαστο θάνατο) , Ελλήνων εκδοτών. Πρώτος δολοφονήθηκε μέσα στο γραφείο του ο εκδότης της δεξιάς εφημερίδας «Βραδυνή», ο Τζώρτζης  Αθανασιάδης, επιστήθιος φίλος του Καραμανλή.

«Απολύστε» την τρόικα!!!

Του Νίκου Χατζηνικολάου από το enikos


Τρία χρόνια μετά το δραματικό εκείνο «διάγγελμα» και την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, από τον τότε πρωθυπουργό και σήμερα περιοδεύοντα «καθηγητή» Γιώργο Παπανδρέου, η χώρα εξακολουθεί σήμερα να βυθίζεται όλο και πιο βαθειά στην ύφεση και την ανεργία. Η πτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Και οι λιγοστές ελπίδες για ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας μας έχουν εστιασθεί χρονικά από την κυβέρνηση στην περίοδο που θα ακολουθήσει τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, χωρίς βέβαια να είναι απολύτως σαφές ποιο ακριβώς είναι το... θαύμα που αναμένεται να συμβεί τότε.

Tο τελικό σχέδιο της «Αθηνάς»

Στη δημοσιότητα έδωσε το Υπουργείο Παιδείας τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη. Περιλαμβάνει 405 Πανεπιστημιακά τμήματα και 534 ΤΕΙ.

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

Μετά την ολοκλήρωση της Διαβούλευσης, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, των Παραγωγικών Φορέων και Κοινωνικών Εταίρων και των Πολιτικών Κομμάτων, καθώς και της συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει το νέο Ακαδημαϊκό Χάρτη της χώρας. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, προωθούνται προς έκδοση τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα. Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων του 2013 θα κληθούν να επιλέξουν Τμήματα με βάση το νέο Ακαδημαϊκό Χάρτη, που ανακοινώνουμε σήμερα.

«Λυπάμαι για τον λαό της Κύπρου»

«Εξαιρετικά σοβαρή» χαρακτήρισε την κατάσταση στην Κύπρο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εξέφρασε την λύπη του για τον κυπριακό λαό, μιλώντας σε μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται η ειδησεογραφική ιστοσελίδα του γερμανικού Χρηματιστηρίου.

«Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και είπε ότι λυπάται για τον λαό της Κύπρου», δήλωσαν βουλευτές που ήταν παρόντες στην συζήτηση, αλλά διευκρίνισε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από ένα αποτυχημένο οικονομικό μοντέλο δεκαετιών.

Βιωσιμότητα του χρέους ή του Έθνους

Βιωσιμότητα του χρέους ή του Έθνους
Ανίκανοι, ανιστόρητοι και διεφθαρμένοι, εκχωρούν την Αιώνιο Ελλάδα στα βέβηλα χέρια πρόσκαιρων μεγαλομπακάληδων
Κρατούν στα τρεμάμενα χέρια τους μία ιστορία χιλιετιών. Η αειφόρος Ελλάδα, ο φωτοδότης της ανθρωπότητας στραγγαλίζεται από χέρια πρόσκαιρων διαχειριστών που προσπαθούν να αποτιμήσουν αιώνιες αξίες σε αργύρια.
Ο επιθανάτιος ρόγχος μίας άθλιας ελίτ που προσπαθεί να γαντζωθεί στα κουρέλια της έχοντας αντιληφθεί ότι μόλις άνοιξε την Κερκόπορτα του ολέθρου.
Καναλάρχες που "δεν κατάλαβαν", πολιτικοί που "δεν διάβασαν", Ιούδες αργυραμοιβοί που "δεν υπολόγισαν" ότι πέραν των ασημικών της Ιεράς Γης ξεπουλούσαν και την ψυχή της.

Η GazpromBank έκανε πρόταση στην Κύπρο

Η GazpromBank έκανε πρόταση στην Κύπρο
 Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα αλλάζουν τα δεδομένα γύρω από την πρόταση της Ρωσίας για την σωτηρία της Κύπρου
Η αποκάλυψη-βόμβα ωστόσο έρχεται από το ρωσικό ενημερωτικό δίκτυο Itar–tass, σύμφωνα με το οποίο την πρόταση δεν την έκανε η εταιρεία Gazprom, αλλά η GazpromBank ενώ ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης την απέρριψε, προκαλώντας αντιδράσεις απο την πλευρά της Ρωσίας.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο: "Mπορεί η ρωσική Gazprom να μην προσέφερε στην Κυπριακή Δημοκρατία οικονομική βοήθεια στην αναδιάρθρωση των τραπεζών με αντάλαγμα δικαιωμάτων πραγωγής φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου, αλλά αυτό το έκανε μία άλλη εταιρεία του ομίλου, η Gazprombank ανέφερε στο Itar-Tass εκπρόσωπος του γίγαντα φυσικού αερίου ".

Γεμάτα όλα τα αεροπλάνα από τη Μόσχα στην Κύπρο, σπεύδουν να πάρουν τα λεφτά τους οι Ρώσοι

Με πληρότητα 100% ταξιδεύουν τα αεροπλάνα από τη Μόσχα στην Κύπρο, καθώς φαίνεται ότι οι Ρώσοι καταθέτες σπεύδουν ήδη στο νησί, για να πάρουν τα χρήματά τους.

Όπως γράφει στο λογαριασμό του στο Twitter ο οικονομικός συντάκτης του βρετανικού δικτύου C4, Faisal Islam, όλες οι πτήσεις προς την Κύπρο είναι γεμάτες, εκτός ίσως από 1-2 θέσεις. Και παρότι δεν βρισκόμαστε σε περίοδο διακοπών.

Επιμένει για επιστροφή στη λίρα Χρυσόστομος: Με την πρώτη ευκαιρία να φύγουμε από την ευρωζώνη

Την θέση του για έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη λίρα επανέλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο Μακαριότατος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Για να μπούμε στο ευρώ θέλαμε μια διαδικασία, για να βγούμε χρειάζεται πάλι μια διαδικασία. Πρέπει προς τα εκεί να τείνουμε και με την πρώτη ευκαιρία να φύγουμε από την ευρωζώνη. Είναι αρκετή η λίρα μας».

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σημείωσε: «Ο λαός αυτές τις ημέρες ζει τη συμπεριφορά των εταίρων μας στην Ευρώπη και είναι αποφασισμένος να σταθεί στα δικά του πόδια. Εμείς ως Εκκλησία αυτή τη συμβουλή του δίνουμε, ενώ συμπλήρωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι ως λαός να σταθούμε στα πόδια μας.

«Βόμβα» από το ΣτΕ Αντισυνταγματική η δέσμευση τραπεζικών καταθέσεων για οικονομικά εγκλήματα

«Φρένο» στη δέσμευση πάσης φύσεως τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων από τις ελεγκτικές αρχές για υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος αλλά και μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας, βάζει το Δ΄  Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με απόφασή του (1032/2013).

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη του άρθρου 30 του Ν. 3296/2004, που επιτρέπει στις ελεγκτικές αρχές, όπως το ΣΔΟΕ, να προχωρούν, μεταξύ άλλων «σε κατασχέσεις αγαθών» και δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων προσώπων που ελέγχουν για υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος.

Με τρομακτικές επιπτώσεις απειλούν την Κύπρο οι Ευρωπαίοι

Με ευθείες απειλές ότι πιθανή καταψήφιση του σχεδίου που ενέκρινε το Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων ως αντάλλαγμα για την αναχρηματοδότηση του κυπριακού χρέους με 10 δισ.ευρώ, οι Ευρωπαίοι παρεμβαίνουν στην εν εξελίξη συζήτηση στην κυπριακή Βουλή.

Αντιλαμβανόμενοι ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το σχέδιο που οι Ευρωπαίοι επέβαλαν εκβιαστικά στην Κύπρο θα καταψηφιστεί από τα κυπριακά κόμματα, οι Ευρωπαίοι προειδοποιούν ότι στο «όχι» θα έχει τρομακτικές συνέπειες.

Το plan b Αναστασιάδη Τα σενάρια μετά το «όχι» της Κύπρου στο κούρεμα

Μετά το «όχι» των Κύπριων βουλευτών στο σχέδιο νόμου που επέβαλε το Eurogroup και προέβλεπε το κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές καταθέσεις, η Λευκωσία σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της προκειμένου να αποφύγει την «οργή» των Ευρωπαίων αλλά και προκειμένου να μην υποχρεωθεί σε χρεοκοπία.

Ο εσωτερικός «αναγκαστικός» δανεισμός
Ο κ. Αναστασιάδης – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές– επεξεργάζεται σχέδιο Β’ βασισμένο στην ιδέα του εσωτερικού δανεισμού από τους Κύπριους πολίτες και της χορήγησης δανείων από τρίτη χώρα ώστε να βρεθούν τα επίμαχα 5,8 δισ. ευρώ για τα οποία απαιτούν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο κούρεμα των καταθέσεων.

Μετά το σχέδιο Ανάν Ιστορικό «όχι» της Κύπρου

Ηχηρό «όχι» έστειλε απόψε η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, στην Ευρώπη και στο σχέδιο του κουρέματος των κυπριακών καταθέσεων, που αποφασίστηκε στο Eurogroup της Παρασκευής.

Συνολικά 36 βουλευτές ψήφισαν κατά των νομοσχεδίων και 19 βουλευτές τήρησαν αποχή, ενώ δεν καταγράφηκε καμία ψήφος υπέρ.

Πρώτη ομιλία ήταν από τον ανεξάρτητο βουλευτή Ζαχαρία Κουλία, ο οποίος τάχθηκε κατά της προσπάθειας εξόντωσης του τραπεζικού και αποταμιευτικού μας συστήματος εκ μέρους των Τροικανών.

Κλειστό Τρίτη και Τετάρτη το ΧΑΚ

Λευκωσία: Κλειστό θα παραμείνει σήμερα και αύριο το Χρηματιστήριο, μετά από απόφαση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Γενικού Διευθυντή της κυπριακής Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα, ανακοίνωση που εξέδωσε το ΧΑΚ μετά από πρωινή συνεδρία του Συμβουλίου αναφέρει ότι "αποφασίστηκε η αναστολή της διαπραγμάτευσης των κινητών αξιών που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, για σκοπούς διασφάλισης της καλής λειτουργίας της αγοράς του Χρηματιστηρίου και για προστασία των επενδυτών".

Κυπριακό θρίλερ στο ταμπλό του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Το κυπριακό… θρίλερ και οι ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα «κουρέματος» των καταθέσεων στις τράπεζες της χώρας, υποχρέωσαν σε βαριές απώλειες το ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Μετά την τριήμερη διακοπή των συναλλαγών, λόγω της Καθαράς Δευτέρας, και παρά τη σχετικά «ψύχραιμη» χθεσινή υποδοχή της απόφασης του Eurogroup εκ μέρους των χρηματιστηρίων του εξωτερικού, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. δεν κατάφερε την Τρίτη να αποφύγει τις έντονες πιέσεις. Κινούμενος σε αρνητικό έδαφος σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, έφτασε να υποχωρεί έως και 4,13% στις 920,74 μονάδες για να σημειώσει τελικά το δεύτερο χαμηλότερο κλείσιμο εντός του 2013.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821



ΑΠΟ THΝ ΣΕΛΙΔΑ  Είμαι ένας από τους 10.964.020 Ελληνες ΤΟY FACEBOOK

Τι πρόσφεραν οι Έλληνες στην ανθρωπότητα;

«Είστε ανεύθυνος λαός», «Δεν πληρώνετε τους φόρους σας», «Είστε βολεμένοι», «Λειτουργείτε με ωχαδελφισμό», «Είστε τεμπέληδες»… είναι μερικές μόνο από τις φράσεις που χρησιμοποιούν σήμερα οι περισσότεροι Ευρωπαίοι -πολιτικοί και απλός λαός- για να μας χαρακτηρίσουν! Η κρίση μπορεί να έφερε τα πάνω-κάτω, όμως κανείς από αυτούς δεν πρέπει να ξεχνάει! Τι; Αυτά που η Ελλάδα έκανε για τον κόσμο ολόκληρο, προσφέροντας βασικά στοιχεία πολιτισμού και ανθρωπισμού. Κι αν το ερώτημα «Τι έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο» σάς φαίνεται… ρητορικό, ελάτε να δούμε μαζί 10 σημαντικά πράγματα που… ταξίδεψαν από τη χώρα μας σε ολόκληρο τον πλανήτη, για να γίνει καλύτερος!

Ανοιχτό το «κούρεμα» ελληνικών καταθέσεων από το 2016

Ανοιχτό το «κούρεμα» ελληνικών καταθέσεων από το 2016
Από το newsbomb

Στο φαύλο κύκλο που άνοιξε ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε με το «κούρεμα καταθέσεων» στην Κύπρο κινδυνεύει να μπει και η Ελλάδα
Το Newsbomb σας παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικές πληροφορίες του σχεδίου Γερμανίας για τις χώρες που μετά την Κύπρο θα χρειαστούν χρηματοδοτική βοήθεια. Και σε αυτές συγκαταλέγεται και η Ελλάδα...
Η χρηματοδότηση της Ελλάδας είναι διασφαλισμένη μέχρι το 2016 και τα κονδύλια που θα χρειαστεί μέχρι τότε η χώρα μας είναι επίσης διασφαλισμένα. Όμως στο εξωτερικό πληθαίνουν οι φωνές που λένε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται εκτός αγορών για πολλά χρόνια ακόμα, δηλαδή και μετά το 2016. Με δεδομένη την κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομία και τις πενιχρές ελπίδες να επιστρέψει σύντομα στην ανάπτυξη, η Ελλάδα είναι πάρα πολύ πιθανό να χρειαστεί και νέα χρήματα για την διάσωσή της!

Με ή χωρίς συμφωνία των διοικήσεων Έτοιμη η Αθήνα για μεταβίβαση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

Σε ετοιμότητα για να μεταβιβαστούν άμεσα τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών σε ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα, βρίσκεται το σχέδιο που επεξεργάζονται κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι οι κυπριακές αρχές θα ανάψουν το «πράσινο φως».

Στη «σκιά» των πληροφοριών που έρχονται από την Κύπρο, σύμφωνα με τις οποίες οι διοικήσεις των Κυπρίων ανθίστανται σε μια τέτοια μεταβίβαση, στην Αθήνα το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας συνεδρίασε και αποφάσισε πως προχωρά, βάσει του σχεδίου που συμφωνήθηκε στο Eurogroup, στην αναζήτηση πιθανού αγοραστή των εν Ελλάδι υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών.