Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Αγία Σοφία: Αγνωστοι κατέστρεψαν την ιστορική Αυτοκρατορική Πύλη ηλικίας 1.400 ετών- Αδιάφοροι οι υπεύθυνοι

Η καταγγελία της Ένωσης Ιστορίας της Τέχνης και η εικόνα της κατεστραμμένης ιστορικής Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας.

Μεγάλες αντιδράσεις προκαλούν οι εικόνες από την καταστροφή της ιστορικής Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας, η οποία μετρά 1400 χρόνια ιστορίας.

Η Ένωση Ιστορίας της Τέχνης σε ανάρτησή της στο Twitter καταγγέλλει: "Ανακαλύψαμε ότι η ιστορική Αυτοκρατορική Πύλη της Αγίας Σοφίας βρίσκεται σε μία τέτοια κατάσταση και τη φωτογραφίσαμε, γύρω στις 20:45 σήμερα το βράδυ (18.04.2022)", παραθέτοντας και τη σχετική φωτογραφία.

Τεχνολογία, Ορθολογισμός, Δημοκρατία, Γλώσσα και Γραφή

Του Γιάννη Σαΐνη

Η κυριαρχία ανορθολογικών ρευμάτων, που επηρεάζουν σχεδόν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας τις τελευταίες δεκαετίες, είναι δύσκολο να εξηγηθεί στα πλαίσια της «εποχής της πληροφορίας» όπου καθετί, από τις θέσεις του Πλάτωνα για την Ψυχή, τις απόψεις του Bill Gates για τον παγκόσμιο πληθυσμό, το περιεχόμενο των εμβολίων ή τις ακρότητες ενός πολέμου, μπορεί να διασταυρωθεί και να επιβεβαιωθεί κυριολεκτικά εν ριπή οφθαλμού.

Παραληρηματικά κείμενα χωρίς συνοχή, με αφετηρία μία, μερικώς ή ολικώς, κατασκευασμένη είδηση, κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

¨Η ΕΕ να μην παραδίδεται στα στείρα συμφέροντα κάποιων μελών της¨….

Σε ομιλία που έκανε χτες ο Ερντογάν, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής :

¨Πραγματοποιώ τακτικές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον κύριο Ζελενσκι και τον κύριο Πούτιν
Τους κοινοποιώ απευθείας και με ειλικρίνεια τις διαπιστώσεις τα σχόλια και τις προσδοκίες μου
Σε κάθε ευκαιρία τους θέτω υπόψη την επιθυμία μου να τους κάνω να συναντηθούν στην Τουρκία
…………..
Ιδιαίτερα στα Βαλκανια τα εθνοτικά και πολιτιστικά κινήματα αναζωπυρώνονται
…………
Η ΕΕ εξακολουθεί να είναι ο στρατηγικός της Τουρκίας. Οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία

«Πισώπλατη μαχαιριά» όπως τις άλλες που δεν είδαμε

Άριστος Μιχαηλίδης

Εδώ και δεκαετίες στην κατεχόμενη Κύπρο, πρώτη η βρετανική πρεσβεία και δεύτερη η αμερικανική, άνοιξαν γραφεία των πρεσβειών τους, με τη δικαιολογία ότι θέλουν να εξυπηρετούν τους πολίτες τους που ζουν στα κατεχόμενα. Παράνομα ζούσαν στα κατεχόμενα, στα κλεμμένα σπίτια Ελληνοκυπρίων, αλλά οι πρεσβείες ήθελαν να τους βοηθούν από κοντά, μην ταλαιπωρούνται να διασχίζουν τη Λευκωσία για να πηγαίνουν στα κεντρικά των πρεσβειών. Οι Βρετανοί ή οι Αμερικάνοι, ας πούμε, που ζουν στην Πάφο ή στην Αγία Νάπα, μπορούσαν να εξυπηρετούνται στις πρεσβείες της ελεύθερης Λευκωσίας, αλλά εκείνοι που ζουν στην Κερύνεια ή στο Κάρμι, δυσκολεύονται, είναι μακριά.

Τα μεγάλα προβλήματα της Κίνας: Γιατί το Πεκίνο δεν μπορεί να «φορτωθεί» τη Ρωσία

Αλέξανδρος Θ. Δρίβας, Αρθρογράφος
Διεθνολόγος -Συντονιστής του Τομέα Ευρασίας & Ν. Α. Ευρώπης στο ΙΔΙΣ - Research Fellow in HALC (Hellenic American Leadership Council)

Με τον Πόλεμο της Ουκρανίας, τα διλήμματα της Κίνας αυξάνονται  

Η Κίνα στην Ευρώπη και στην Αμερική φαντάζει όσο περνά ο καιρός σαν μια αήττητη αυτοκρατορία. Οι περισσότεροι θιασώτες της νομοτελειακής πρωτοκαθεδρίας στο μέλλον, προέρχονται από τον Μαρξισμό ο οποίος είναι νομοτελειακή θεωρία. Οι μαρξιστές είναι ρεαλιστές, όμως οι ρεαλιστές δεν είναι κατ′ ανάγκην μαρξιστές. Ο Μαρξισμός έχει ντετερμινισμό και πιστεύει στον έλεγχο των μέσων παραγωγής. Όμως δεν ασχολείται καθόλου με τη θεωρία των προσδοκιών (The Prospect Theory) η οποία αποδεικνύει ότι τα κίνητρα είναι αυτά που οδηγούν τον άνθρωπο σε αποφάσεις και τελικά γι΄αυτό και επικρατεί ο καπιταλισμός (με τις διάφορες εκδοχές του).

Ο Γόρδιος Δεσμός και η… λύση του

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

Στο προηγούμενο άρθρο μας με τίτλο Ο Γόρδιος Δεσμός της εξωτερικής μας πολιτικής, προσπαθήσαμε στο πλαίσιο του χώρου που διατίθεται, να εξηγήσουμε γιατί η ταυτόχρονη συμμετοχή της Ελλάδας και της Τουρκίας στο NATO, εξελίχθηκε σε μια πληγή για την Ελλάδα.

Και επειδή ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ένας, που ένωσε τον ελληνισμό και πραγματοποίησε ένα θαύμα, το οποίο καθορίζει σε ένα βαθμό μέχρι και σήμερα πολιτισμικά ένα μεγάλο μέρος των εδαφών που κατέκτησε, δεν λέμε ότι ο Γόρδιος Δεσμός πρέπει να κοπεί, αλλά να λυθεί.

Μπορούν οι Ρώσοι να πάρουν το Donbass έως τις 9 Μαΐου; - RUSI: Είναι εφικτό αλλά…

Περιορισμένα θα είναι τα κέρδη των Ρώσων και από αυτήν την επίθεση λέει το Institute for the Study of War

Με τη νέα ευρείας κλίμακας επίθεση της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία και συγκεκριμένα στην περιοχή του Donbass να είναι σε εξέλιξη και με τη Μόσχα να προσδοκά να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των δύο αυτών επαρχιών έτσι ώστε ο πρόεδρος Putin να έχει να παρουσιάσει μια σημαντική νίκη στο εσωτερικό της Ρωσίας, Δυτικοί αναλυτές διατηρούν επιφυλάξεις για το εάν θα καταφέρουν οι ρωσικές δυνάμεις.

Το 56% των Τούρκων πιστεύει ότι τους ανήκουν εδάφη άλλων χωρών!

Οι δημοσκοπήσεις αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για την καλύτερη κατανόηση των πολιτικών εξελίξεων. Μας προσφέρουν πληροφορίες για τάσεις και προτιμήσεις ενός ευρύτερου κοινού. Στις χώρες όπου οι κυβερνήσεις εκλέγονται με δημοκρατικές εκλογές, οι σφυγμομετρήσεις αποτελούν σημαντικό πολιτικό βαρόμετρο. Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι δημοσκοπήσεις για τη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων. Όμως το φάσμα των θεμάτων που καλύπτουν οι δημοσκόποι είναι πολύ πιο μεγάλο.

Το Ίδρυμα Friedrich Ebert (FES) παρουσίασε πρόσφατα μια έρευνα με τίτλο “2022 Security Radar”, η οποία καταγράφει τις απόψεις της κοινής γνώμης σε 14 κράτη, ανάμεσά τους και στην Τουρκία, σε βασικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο πόλεμος, ο οποίος άλλαξε ριζικά το πολιτικό τοπίο στον κόσμο, άλλαξε και τις διαθέσεις των ανθρώπων.

ΗΠΑ, Τουρκία και F-16 Block 70/72: Μπορεί η Ελλάδα… να το αξιοποιήσει και να βγει στο τέλος κερδισμένη;

Μια νέα καμπάνια της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ βρίσκεται προ των πυλών, με αντικείμενο την απαγόρευση πώλησης στην Τουρκία 40 καινούργιων μαχητικών F-16 της πιο προηγμένης έκδοσης (Block 70/72 – τα ελληνικά F-16V), μαζί με συλλογές αναβάθμισης άλλων 80 της τουρκικής Αεροπορίας. Σ’ αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με την ανάγκη εκπόνησης εναλλακτικής στρατηγικής, ένα Σχέδιο Β. Εφόσον η βούληση της αμερικανικής κυβέρνησης στο ανώτατο επίπεδο είναι εκπεφρασμένη υπέρ της ικανοποίησης του τουρκικού αιτήματος, αφενός δεν πρέπει να αφεθεί τίποτα στην τύχη, αφετέρου ελληνικός στόχος δεν πρέπει να είναι αμιγώς η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρονική καθυστέρηση. Διότι αυτό συνιστά ηττοπαθή στρατηγική.

Του Ζαχαρία Μίχα*
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)


Η πανίσχυρη Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας όπου επικεφαλής είναι ο φιλέλληνας γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, έχει όντως αποδειχθεί ένα δύσκολα παρακάμψιμο εμπόδιο από το καθεστώς Ερντογάν. Εκεί «βρίσκουν τοίχο» τα γεωστρατηγικής εμπνεύσεως επιχειρήματα των Τούρκων, τα οποία ως στόχο έχουν να νομιμοποιήσουν την «τουρκική διαφορετικότητα».

Λε Πεν: Το όραμα της εθνικής εσωστρέφειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Αφροδίτη Πάνου


Η υποψήφια της Εθνικής Συσπείρωσης, οργανωτικής μετεξέλιξης του Εθνικού Μετώπου, υποστηρίζει τις διμερείς σχέσεις της Γαλλίας σε έναν κόσμο κυρίαρχων εθνών

Σε ελάχιστες ημέρες διεξάγεται ο δεύτερος και σημαντικότερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Από τη σκοπιά της εξωτερικής πολιτικής, το όραμα των παγκόσμιων υποθέσεων και της θέσης της Γαλλίας στη διεθνή σκηνή που ανέπτυξε η Μαρίν Λεπέν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας βρίσκεται σε προφανή συμφωνία με αυτό του Εμμανουέλ Μακρόν. Η υποψήφια της Εθνικής Συσπείρωσης, οργανωτικής μετεξέλιξης του Εθνικού Μετώπου, υποστηρίζει τις διμερείς σχέσεις της Γαλλίας σε έναν κόσμο κυρίαρχων εθνών.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Παράκαμψη 15.000 χιλιομέτρων έκανε ρωσικό αεροσκάφος για διπλωμάτες που απελάθηκαν

Αεροσκάφος που εστάλη από τη Μόσχα για να παραλάβει Ρώσους διπλωμάτες που απελάθηκαν από την Ελλάδα και την Ισπανία λόγω των κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία χρειάστηκε να κάνει μία εκτροπή μόλις... 15.000 χιλιομέτρων

Η παράκαμψη έγινε λόγω της ευρωπαϊκής απαγόρευσης πτήσεων, αναφέρει το BBC, επικαλούμενο στοιχεία από το FlightRadar24.

«Παρότι η Ισπανία και η Ελλάδα παραχώρησαν κατ' εξαίρεση τη δυνατότητα στο αεροσκάφος να εισέλθει στον εναέριο χώρο τους, οι πτήσεις περιηγήθηκαν σε άλλες χώρες που διατηρούν απαγορεύσεις στις ρωσικές πτήσεις», ανέφερε ο ιστότοπος. Σύμφωνα με την πηγή, το συνολικό μήκος της πτήσης ήταν 15.163 χλμ., «ελάχιστα μικρότερη με τη μεγαλύτερη σε απόσταση πτήση αυτή τη στιγμή στον κόσμο, μεταξύ Σιγκαπούρης και Νέας Υόρκης».

Η 4η Belh@rra σίγουρα ενισχύει την δύναμη του στόλου αλλά δεν αρκεί: Οι «μνηστήρες» επανέρχονται για κορβέτες και ΜΕΚΟ


Οι Ολλανδικές φρεγάτες τύπου S είναι οι περισσότερες κύριες μονάδες επιφανείας στο Πολεμικό Ναυτικό και όπως φαίνεται, παρά τα 40+ χρόνια τους, ορισμένες εξ αυτών θα παραμείνουν σε ενεργό υπηρεσία ίσως και έως τα τέλη της δεκαετίας που διανύουμε… Πηγή εικόνας: Πολεμικό Ναυτικό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Η option της 4ης φρεγάτας Belh@rra δεν αποκλείεται ν’ αποτελεί την λύση, όχι ενίσχυσης αλλά ανάγκης, ειδικά αν τα δημοσιονομικά δεδομένα δεν επιτρέψουν την άμεση παραγγελία των τεσσάρων κορβετών.

Ρεαλιστικό το Χρονοδιάγραμμα της ΕΔΕΥ για Έρευνες Υδρογονανθράκων –Ανάγκη για Επαναπροκήρυξη Διαγωνισμών

Του Αδάμ Αδαμόπουλου

Η ειδική έκθεση της Επιτροπής Υδρογονανθράκων (Upstream) του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) για τα οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη από την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να είχε συνταχθεί και παρουσιαστεί σε πιο επίκαιρη χρονική περίοδο. Τα επακόλουθα του πολέμου στην Ουκρανία, σε συνέχεια της διατάραξης των ισορροπιών στην αγοράς μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, υποχρέωσαν τα ευρωπαϊκά έθνη που βρίσκονται υπό την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να κατέβουν από το τρένο της αυταρέσκειας και του εφησυχασμού που τα είχε οδηγήσει στις λάθος αποφάσεις τα τελευταία αρκετά χρόνια και να επανατοποθετηθούν στο χάρτη της λογικής των πραγμάτων.Όπερ σημαίνει, στον εμπλουτισμό του μείγματος ηλεκτροπαραγωγής και με ορυκτά καύσιμα, αλλά, κυρίως, στην αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για τον εντοπισμό και εκμετάλλευση φυσικού αερίου στα όρια της Ένωσης, καθώς και για τη χρηματοδότηση νέων υποδομών αερίου, είτε αφορούν σε χερσαίους αγωγούς, είτε σε τερματικούς σταθμούς επανεριοποίησης LNG.

Η πτώση της Μαριούπολης θα καθορίσει το μέλλον του πολέμου και της Ουκρανίας

Του Μιχάλη Ψύλου
psilosm@naftemporiki.gr

Σχεδόν δύο μήνες πολιορκούν οι Ρώσοι με σφοδρότητα τη Μαριούπολη. Η πτώση του λιμανιού αυτού στην Αζοφική Θάλασσα έχει βέβαια ανακοινωθεί από τη Μόσχα εδώ και πολύ καιρό, αλλά ακόμη υπάρχουν θήλακοι αντίστασης, κυρίως στις υπόγειες σήραγγες των χαλυβουργείων Azovstal.

Η κατάκτηση της Μαριούπολης είναι στρατηγικής σημασίας για τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, γιατί θα επιτρέψει το άνοιγμα μιας χερσαίας διόδου μεταξύ της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε στρατιωτικά το 2014, και του Ντονμπάς, που ελέγχεται ως επί το πλείστον από φιλορώσους αυτονομιστές, και ως εκ τούτου με την ίδια τη Ρωσία. Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας,

Καστέξ: Η έκβαση των εκλογών για την προεδρία στη Γαλλία δεν είναι ξεκάθαρη

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ δήλωσε την Τρίτη ότι ο Εμανουέλ Μακρόν δεν είναι εγγυημένο ότι θα κερδίσει τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 24ης Απριλίου έναντι της ακροδεξιάς υποψήφιας Μαρίν Λεπέν.

«Το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει και ξεκαθαριστεί », είπε ο Castex στο France inter radio. «Μπορεί κάποιος να βάζει τον Εμανουέλ Μακρόν και τη Μαρίν Λεπέν στο ίδιο επίπεδο. Υπάρχουν όμως βασικές διαφορές». Η Λεπέν διεδικεί την προεδρία από τον κεντρώο Μακρόν στις εκλογές, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι ο Μακρόν προηγείται στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής.

Ο Μακρόν και η Λεπέν επιδιώκουν να προσελκύσουν ψηφοφόρους που υποστήριξαν τον ηγέτη της άκρας αριστεράς Ζαν Λυκ Μελανσόν, αφού ήρθε τρίτος στον πρώτο γύρο στις 10 Απριλίου με περίπου

Ουκρανία: Ο ΟΗΕ συζητά την εγκατάσταση στην Τουρκία «ομάδας επαφής για ανθρωπιστικά ζητήματα»

Τα Ηνωμένα Έθνη και η Τουρκία συζητούν τη δημιουργία «ομάδας επαφής για ανθρωπιστικά ζητήματα», που θα συνεδριάζει στο τουρκικό έδαφος –υπό την αιγίδα του ΟΗΕ–, με τη συμμετοχή αξιωματούχων της Ουκρανίας και της Ρωσίας, ανέφερε χθες Δευτέρα ανώτερος αξιωματούχος του διεθνούς οργανισμού.

Η Ουκρανία έχει ήδη δώσει θετική απάντηση την πρόταση. Η Ρωσία, που ενημερώθηκε στις αρχές του μήνα, δεν έχει κάνει ακόμη σαφή τη θέση της.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες Δευτέρα, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, ο Μάρτιν Γκρίφιθς, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία,

Η Γερμανία αποδεσμεύει 3 δισ. ευρώ για την απόκτηση πλωτών τερματικών σταθμών LNG

Η Γερμανία έχει αποδεσμεύσει μέχρι τώρα σχεδόν 3 δισ. ευρώ για την απόκτηση πλωτών τερματικών σταθμών εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή (15 Απριλίου) στα πλαίσια της προσπάθειας της να απεξαρτητοποιηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο.

«Η εξάρτηση από τις ρωσικές ενεργειακές εισαγωγές πρέπει να μειωθεί γρήγορα και βιώσιμα», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ.

«Οι πλωτοί τερματικοί σταθμοί υγροποιημένου φυσικού αερίου συμβάλλουν σημαντικά σε αυτό, και πρέπει πρέπει να παράσχουμε χρηματοδότηση», πρόσθεσε.

Η Εμινέ Ερντογάν ζητά τη νίκη της Τουρκίας στην εισβολή του στρατού στο βόρειο Ιράκ

 

Απρίλιος 18, 2022. Ελλάδα.

Άγκυρα.

 Η σύζυγος του Τούρκου Προέδρου, Εμινέ Ερντογάν, κάλεσε σε νίκη τον τουρκικό στρατό κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής εισβολής στο βόρειο Ιράκ εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών.

Η Κίνα υπέγραψε αμυντική συμφωνία με τα Νησιά Σολομώντα

 

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε πρόσφατα μια ευρεία αμυντική συμφωνία με τα νησιά του Σολομώντα, την ώρα που οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία ανησυχούν για τις στρατιωτικές φιλοδοξίες του Πεκίνου στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την εκμίσθωση δικαιωμάτων γεωτρήσεων ενεργειακής εκμετάλλευσης Θα δημοπρατηθούν τον Ιούνιο

 

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα προσφέρει δικαιώματα εκμετάλλευσης γεωτρήσεων για ομοσπονδιακές εκτάσεις σε εταιρίες πετρελαίου και φυσικού αερίου τον Ιούνιο. Τα δικαιώματα αυτά, αφορούν τουλάχιστον οκτώ πολιτείες, σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις πωλήσεων που δημοσιεύτηκαν χθες.

Λαβρόφ: Ξεκινά η επόμενη φάση πολέμου-Ο Ζελένσκι μιλά ανάλογα με το τι πίνει

 

«Η Μόσχα δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς στην Ουκρανία, ο λαός πρέπει να έχει ελευθερία επιλογής», είπε ο  υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Για ποιο λόγο ο Πούτιν θέλει τόσο πολύ το Ντονμπάς;

 

Μια ενδεχόμενη ρωσική νίκη στο Ντονμπάς θα ενίσχυε σημαντικά το γόητρο του Πούτιν, ενώ μια ήττα θα καθιστούσε την εισβολή ως ιστορική αποτυχίαGetty Images via Anadolu Agency / ContributorΣεϊντή Εύα - CNN Greece

Από το 2014 βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης μεταξύ Ουκρανίας - Ρωσίας. Το Ντονμπάς, η - τα τελευταία οχτώ χρόνια - εμπόλεμη περιφέρεια που εκτείνεται στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής Ουκρανίας, έχει γίνει θέατρο σφοδρών εχθροπραξιών. Και από σήμερα ίσως δίνει την τελική της μάχη. 

Ουκρανία-Ρωσία: Οι ημερομηνίες - κλειδιά του πολέμου

 

Οι βασικές εξελίξεις από την έναρξη, στις 24 Φεβρουαρίου, της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες αμάχους και έχει αναγκάσει περίπου 12 εκατ. Ουκρανούς να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

LEADERS 18.4.2022 –Πολιτικός Αναλυτής Γ. Χαραλαμπίδης –Ελληνοκυπριακή «ασπίδα» απέναντι στην Τουρκία

 

Στην εκπομπής LEADERS στις 18.4.2022 με τον Ηλία Παπανικολάου, ο Dr. Διεθνών Σχέσεων, επίκουρος καθηγητής και πολιτικός αναλυτής Γιάννος Χαραλαμπίδης αναλύει το Κυπριακό, τι λύση θα μπορούσε να δοθεί καθώς και τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Ο επανεξοπλισμός της Γερμανίας ακλόνητο επιχείρημα για τις οφειλές της προς την Ελλάδα! Α.Συγγελάκης

 

Η ανακοίνωση του Γερμανού καγκελάριου Ο.Σολτς για επανεξοπλισμό της Γερμανίας, δίνει νέα διάσταση στη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα. Ο Συγγραμματέας της Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα , Αριστομένης Συγγελάκης εξηγεί με στοιχεία πως συνδέονται άμεσα τα δύο γεγονότα,

Α. Μουντζουρούλιας στο ALERT: ”Η ημισέληνος υψώθηκε ξανά στο κέντρο της Αθήνας-Οι Πακιστανοί κάνουν ότι θέλουν-Ερντογάν & Σαρίφ έχουν στενές οικονομικές σχέσεις”-Βίντεο

 

Συνέντευξη στον τηελεοπτικό σταθμό ALERT παραχώρησε ο γεωπολιτικός αναλυτής και Διευθυντής του Directus.gr Ανδρέας Μουντζουρούλιας.

Η βύθιση του “Moskva” και τα διδάγματα για την Ελλάδα | Monitor (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Monitor: Η βύθιση του “Moskva” και τα διδάγματα για την Ελλάδα

Παρέμβαση του επισμηναγού ε.α. Στέφανου Καραβίδα.

Γιάννης Μάζης: Προς ολοκληρωτικό πόλεμο ΗΠΑ-Ρωσίας μέχρι τελευταίου Ουκρανού.Φοβάμαι χρήση πυρηνικών

 

Γιάννης Μάζης: Προς ολοκληρωτικό πόλεμο ΗΠΑ-Ρωσίας μέχρι τελευταίου Ουκρανού.Φοβάμαι χρήση πυρηνικών, δήθεν περιορισμένης ισχύος. Από την εκπομπή «Το πρόσωπο του τέρατος» με τον Θανάση Λάλα, στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά 90.1 FM, της 18-4-2022.Η εκπομπή μεταδίδεται από Δευτέρα έως Παρασκευή από 12.00 έως 13.00.

Κώστας Υφαντής, Θα επιστρέψει η Μόσχα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων;

 

Μπορεί η Ρωσία να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις μετά την πλήρη κατάληψη της Μαριούπουλης; Ο καθηγητής διεθνών σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου τοποθετείτε στο θέμα

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ολες οι εξελίξεις από την 55η ημέρα εισβολής

 

«Παραδοθείτε έως το μεσημέρι» - Ρωσικό τελεσίγραφο για το εργοστάσιο στη Μαριούπολη

Οι Ρώσοι καλούν «Ουκρανούς και ξένους μαχητές» που βρίσκονται στο εργοστάσιο μεταλλουργίας Azovstal στη Μαριούπολη να «παραδώσουν τα όπλα έως το μεσημέρι, για να ζήσουν».