Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Άρθρα του Νίκου Λυγερού για την καινοτομία(ΜέροςΒ)

                                                     Ελληνική ποιότητα και καινοτομία
Όταν έχεις μια χώρα σαν την πατρίδα μας κι αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις, είναι απλώς θέμα νοημοσύνης ή μάλλον έλλειψης. Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από τον ήλιο και τη θάλασσα που είναι τεράστιες μορφές ενέργειας. Τώρα ξέρουμε ότι έχουμε μεγάλα αποθέματα υδρογονανθράκων και μέσω της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε ορθολογικά και στρατηγικά. Έχουμε επίσης υψηλή ποιότητα ζεόλιθου και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα, ο οποίος ως κλινοπτιλόλιθος έχει πάμπολλες εφαρμογές σε πολλούς τομείς. Έχουμε ένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα στον κόσμο και μέσω μιας κάθετης ανάπτυξης μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά που κάνει τη διαφορά. Αυτά τα δεδομένα είναι αντικειμενικά.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ(ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)


Ηταν μόνο καμώματα -Η Ραχήλ Μακρή όχι μόνο έμεινε στους ΑΝΕΛ άλλα ήταν και εισηγήτρια του πρώτου Ν/Σ για το 2014

Mε τον πιο επίσημο τρόπο επιβεβαίωσε ότι τα περί ανεξαρτητοποίησής της από τους ΑΝΕΛ δεν ήταν παρά... καμώματα επιβεβαίωσε το απόγευμα της Τρίτης η Ραχήλ Μακρή.
Η κυρία Μακρή ήταν εισηγήτρια των ΑΝΕΛ επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών που εισήχθη προς συζήτηση στη Βουλή βάζοντας έτσι ένα τέλος στα σενάρια περί αποχώρησης της από τους ΑΝΕΛ που δημιουργήθηκαν μετά τις πληροφορίες που η ίδια διέρρεε πως έχει στείλει επιστολή ανεξαρτητοποίησής της στον πρόεδρο της Βουλής.

Ντόρα Μπακογιάννη: Ενδέχεται να ετοιμάζεται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα

«Εξαιρετικά ανησυχητικό συμβάν» χαρακτηρίζει την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, σε συνέχεια μάλιστα της εξαφάνισης των Μαζιώτη-Ρούπα, η  Ντόρα Μπακογιάννη. Παράλληλα, η βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για βάσιμες ενδείξεις συνεργασίας της εγχώριας τρομοκρατίας με το οργανωμένο έγκλημα, στοιχείο που σε συνδεασμό με τις εξαφανίσεις των προαναφερθένων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδέχεται να ετοιμάζεται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.
«Η σημερινή εξέλιξη της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού είναι ένα εξαιρετικά ανησυχητικό συμβάν.

Έρευνα της Κομισιόν για το σαλέ Λιάπη στο Καρπενήσι

- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελέγχει το θέμα των κοινοτικών επιδοτήσεων μέσω του προγράμματος Leader II - 10 εκατομμύρια δραχμές είχε λάβει ο πρώην υπουργός Μεταφορών, τα οποία και πιθανόν να ζητήσει πίσω η Κομισιόν.Τον πρώην υπουργό Μεταφορών έχει βάλει στο στόχαστρο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε και εν συνεχεία των αποκαλύψεων με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Λιάπη και τη βίλα της οικογένειάς του στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας.

Απέδρασε ο Χριστόδουλος Ξηρός - «Πολιτική απόφαση», λέει ο δικηγόρος του(Βίντεο)

«Ανατριχιαστική» χαρακτήρισε τη δήλωση Ραγκούση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική, ερευνες σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη - Μέτρα ασφαλείας και στο νοσοκομείο Λάρισας όπου νοσηλεύεται ο Σάββας Ξηρός.Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία και την Αντιτρομοκρατική, καθώς ο Χριστόδουλος Ξηρός ο οποίος είχε λάβει 9ήμερη άδεια για να επισκεφτεί την οικογένειά του, δεν εμφανίστηκε χθες στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας ως όφειλε.

Μάλγαρα: Δύο κοπέλες νεκρές από σύγκρουση λεωφορείου των ΚΤΕΛ με φορτηγό(Βίντεο)

Στους 19 οι τραυματίες - Πληροφορίες ότι ο οδηγός του λεωφορείου ακρωτηριάστηκε - Στη ΛΕΑ και χωρίς αλάρμ είχε σταθμεύσει η νταλίκα με τις τουρκικές πινακίδες - Ερωτηματικά για το πώς βρέθηκε το λεωφορείο να κινείται στη ΛΕΑ.Δύο νεαρές γυναίκες σκοτώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης από τη σφοδρή σύγκρουση νταλίκας με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, στο ύψος των Μαλγάρων.

Επίσης, τουλάχιστον 19 άτομα έχουν τραυματιστεί και έχουν μεταφερθεί σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ οι πρώτες πληροφορίες από την Τροχαία αναφέρουν ότι πιο σοβαρά τραυματισμένος είναι ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος φέρεται να έχει ακρωτηριαστεί.

Τέλος στο εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία - Αύξηση 5 λεπτά σε τσιγάρα, καπνό ως ισοδύναμο μέτρο

Η απόφαση της κυβέρνησης γνωστοποιήθηκε από τον υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.Τροπολογία που θα επιβάλει φόρο στα τσιγάρα 5 λεπτά θα κατατεθεί στη Βουλή, ως ισοδύναμο για την απόσυρση του εισιτηρίου των 25 ευρώ για τα νοσήλια στα δημόσια νοσοκομεία.

Η απόφαση της κυβέρνησης γνωστοποιήθηκε από τον υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τους οποίους συναντήθηκε νωρίτερα την Τρίτη, καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για το εισιτήριο στα νοσοκομεία.

Όλα τα σενάρια για το Κυπριακό αύριο ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου


Λευκωσία: Συνέρχεται αύριο στις 9.30 το πρωί το Εθνικό Συμβούλιο, στο οποίο θα συζητηθεί η στρατηγική της Λευκωσίας, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό. Το Εθνικό Συμβούλιο αναμένεται να ασχοληθεί και με το θέμα των προσφυγών Ελληνοκυπρίων στην ούτω καλούμενη επιτροπή ακίνητης περιουσίας, που εδρεύει στα κατεχόμενα.

Η Κυβέρνηση επικεντρώνει εκ νέου τις προσπάθειές της στη συμφωνία επί του κειμένου του κοινού ανακοινωθέντος με την τουρκοκυπριακή πλευρά, ενώ κόμματα της αντιπολίτευσης εκφράζουν τη διαφωνία τους, ζητώντας να αλλάξει η ακολουθούμενη στρατηγική. Την ίδια ώρα η τουρκοκυπριακή πλευρά παρουσιάζεται αδιάλλακτη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου να επιρρίπτει ευθύνες για το αδιέξοδο στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Θετικό κλίμα στη Wall Street

Dow16.448,26-21,73 -0,13%  



  Nasdaq4.131,91-11,16 -0,27%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε ανοδικό έδαφος συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης μετά τις δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Federal Reserve ότι η απόσυρση των μέτρων αναθέρμανσης της οικονομίας θα πρέπει να γίνει πολύ σταδιακά.

Τα κέρδη στη Wall Street ακολουθούν ένα αρνητικό σερί τριών διαδοχικών συνεδριάσεων για τον S&P 500 και τον τεχνολογικό Nasdaq.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών συγκέντρωσαν σήμερα οι δηλώσεις του προέδρου της Boston Federal Reserve Bank, ο Eric Rosengren ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να προχωρήσει "πολύ σταδιακά" στη συρρίκνωση του προγράμματος αγορών ομολόγων.

"Η ανάκαμψη κινείται με αργούς ρυθμούς και δεν θέλουμε η πρόωρη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής να καθυστερήσει την επιστροφή σε πιο φυσιολογικές οικονομικές συνθήκες", δήλωσε ο Rosengren μιλώντας σε εκδήλωση σήμερα.

Παρά τα πρόσφατα σημάδια ότι η ανάπτυξη ενισχύεται, "η οικονομία παραμένει ακόμα μακριά από εκεί που θα θέλαμε να είναι", υπογράμμισε ο Rosengren.

Σημειώνεται ότι ο Rosengren διαφοροποιήθηκε στην απόφαση της Fed τον περασμένο μήνα να μειώσει κατά 10 δισ. δολ. τις αγορές ομολόγων στα 75 δισ. δολ. το μήνα.

Οριακά κέρδη στο ΧΑΚ, εκτοξεύτηκαν οι μετοχές των ξενοδοχείων

Λευκωσία: Οριακά κέρδη κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ωθούμενο κυρίως από τις μετοχές των ξενοδοχείων οι οποίες κατέγραψαν σημαντική άνοδο μετά και τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη για σημαντικό διεθνές ενδιαφέρον για δημιουργία καζίνο στην Κύπρο.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 106,63 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 0,23%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 53,59 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 0,73%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις € 158.066,57.

"Εγραψε" νέα υψηλά ο Γενικός Δείκτης

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Το υψηλότερο κλείσιμο από τα τέλη Ιουλίου του 2011 σημείωσε την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, κλείνοντας την συνεδρίαση πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να καταγράφει απώλειες 1,02% στα πρώτα 30 λεπτά των συναλλαγών.

Μετά την συναλλακτική υποτονικότητα της εορταστικής περιόδου του Δεκεμβρίου και την τριήμερη διακοπή των συναλλαγών λόγω της αργίας των Θεοφανείων, η ελληνική αγορά έδειξε σήμερα να βρίσκει «ρυθμό», κάτι που αποτυπώθηκε και στον ενισχυμένο τζίρο ο οποίος άγγιξε τα 100 εκατ. ευρώ.