Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Η Δική μου η Πατρίδα(Βίντεο)


Από το facebook του Τάσου Δημητριάδη

ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΟΥΝ !!!
Εμπνεύστηκα για να κάνω αυτό το βίντεο από τα λόγια του τραγουδιού του Μάριου Τόκα,
με τίτλο, <Η Δική μου η Πατρίδα.>
με την ελπίδα να νιώσουν και άλλοι αυτό που νιώθω και εγώ για αυτόν τον τόπο
που είναι η πατρίδα μου.

Ζιμπάμπουε Σεραφείμ:«Γ’ Τουρκική Εισβολή- Το δίκαιο του ισχυρότερου»

Του Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκκώτη*
Από το vimaorthodoxias

Η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην ΑΟΖ μας συνιστά παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Διεθνούς Δικαίου. Είναι στην πραγματικότητα μια Τρίτη Τουρκική Εισβολή σε βάρος μας. Η όλη πολιτική κατάσταση όμως σήμερα δεν είναι όπως το 1974 που έγιναν η Α’ και η Β’ βάρβαρη Τουρκική εισβολή.

Η Τουρκία με την Γ’ της εισβολή μας δίνει μια μοναδική ευκαιρία να καταγγείλουμε και να αποκηρύξουμε μέρος των συμφωνιών Λονδίνου- Ζυρίχης που ορίζουν και την Τουρκία ως εγγυήτρια χώρα για τη προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το θέμα είναι η Κύπρος να πείσει την Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία να συμφωνήσουν με την καταγγελία αυτή.

'Υιοθετείται' η ακριτική Κίναρος, μαζί και η μοναδική κάτοικος

Σε σημαντική πρωτοβουλία προχωρά η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών προκειμένου να καλύψει όλες τις ανάγκες της μόνιμης κατοίκου της Κινάρου - Τι είχε πει η μοναδική φύλακας-άγγελος της ακριτικής βραχονησίδας στο News24/7
Adtech Ad
Της Μίκας Κοντορούση
Από το news247

 
«Η ανάγκη υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων, είναι υπόθεση όλων. Απαιτείται εθνική συνείδηση, εγρήγορση και αποφασιστική συμβολή και γενναιοδωρία, από όπου υπηρετεί ο καθένας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών που το απόγευμα της Πέμπτης, αποφάσισε να κρατήσει αλληλέγγυα στάση απέναντι στην μοναδική κάτοικο της νήσου «Κίναρος», αλλά και να καλύψει πλήρως το επίδομα που με αιφνίδια απόφαση διεκόπη προ ημερών.

Δείτε τι απέκρυβε σαράντα χρόνια η ΝΑΣΑ και βγήκε στο φως τώρα!

Ο πρώην διευθυντής του τμήματος ελέγχου δεδομένων και φωτογραφιών, στο εργαστήριο επεξεργασίας σεληνιακών φωτογραφιών της ΝΑΣΑ, Κεν Τζόνστον, έχει αποκαλύψει αρκετά συγκλονιστικά πράγματα τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ.
 Ο εξειδικευμένος αυτός επιστήμονας, που ήταν υπεύθυνος στη διάρκεια του επανδρωμένου σεληνιακού προγράμματος Απόλλων, αποκάλυψε ότι οι Αμερικανοί αστροναύτες βρήκαν απαρχαιωμένα μηχανήματα άγνωστης προέλευσης στο έδαφος της Σελήνης.

Διεθνής διάκριση για το Μουσείο Αρχιμήδη​ στην Αρχαία Ολυμπία

Ο ταξιδιωτικός οδηγός FlightNetwork, ένας από τους μεγαλύτερους ​και εγκυρότερους​ του Καναδά, επιφυλάσσει μια σπουδαία διάκριση για το «Μουσείο Αρχιμήδη» στην Αρχαία Ολυμπία, κατατάσσοντάς το δεύτερο στ​η​ λίστα των 10 «καλύτερα κρυμμένων» Μουσείων της Ευρώπης και συστήνοντας ανεπιφύλακτα στους αναγνώστες του να το επισκεφθούν.

 Τ​ο «Μουσείο Αρχιμήδη», ένα θεματικό μουσείο επιστήμης και τεχνολογίας αφιερωμένο στον μεγαλύτερο μαθηματικό, φυσικό, μηχανικό, αστρονόμο και εφευρέτη της αρχαιότητας, καταλαμβάνει

Μογκερίνι: Σαφή στήριξη απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

Τη σαφή στήριξή της στην Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, δήλωσε η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι η πρόοδος των ευρωτουρκικών σχέσεων εξαρτάται από τον σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων κάθε κράτους-μέλους και του διεθνούς δικαίου.

Δήλωση - «βόμβα» Ζάεφ: Αρνείται αλλαγή του Συντάγματος στα Σκόπια

«ΗΞΕΙΣ ΑΦΗΞΕΙΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΛΥΣΗ - ΕΞΠΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

«Λάδι στη φωτιά» της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια για το θέμα της ονομασίας έριξε την Παρασκευή (23/02) ο πρωθυπουργός της γείτονος, Ζόραν Ζάεφ, εκφράζοντας την άρνησή του να προβεί η σκοπιανή κυβέρνηση σε αλλαγή του Συντάγματος, σε ό,τι αφορά τις αλυτρωτικές αναφορές που υπάρχουν σε αυτό.

Σκηνικό Ιμίων στην Κύπρο: Οι Τούρκοι απείλησαν και σήμερα να βυθίσουν το ιταλικό γεωτρύπανο - Ενώ προσπαθούσε για ακόμη μία φορά να φτάσει στον στόχο «Σουπιά»

Το SAIPEM επιχείρησε να πλησιάσει το στόχο στο Οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, ωστόσο δέχθηκε απειλές από τουρκικά πολεμικά πλοία
Μία τελευταία προσπάθεια να φτάσει στον στόχο «Σουπιά» επιχείρησε σήμερα το πρωί το πλοίο της εταιρείας ΕΝΙ, το οποίο ωστόσο ανακόπηκε από τουρκικό πλοίο, το οποίο μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες απείλησε με χρήση βίας.

Μετά την παρεμπόδιση και την εκδίωξη του από το θαλάσσιο τεμάχιο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ, το Saipem12000 κατευθύνεται στο λιμάνι της Λεμεσού