Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας 480 Π.Χ.(Βίντεο και Kείμενο)

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας 480 Π.Χ.
Από το pathfinder

Σημαντικότατο σταθμό στην Αρχαία Ελληνική και Παγκόσμια Ιστορία αποτελούν οι αγώνες των Ελλήνων εναντίον των Περσών για την προάσπιση της ελευθερίας τους. Οι λαμπρές νίκες κατά των εκάστοτε εισβολέων επέτρεψαν στο Ελληνικό έθνος να περάσει από την εφηβική ηλικία στην ωριμότητα, ν' αποκτήσει συνείδηση της δύναμης του και να δημιουργήσει τον κλασικό πολιτισμό του οποίου οι αρχές και τα ιδεώδη αποτέλεσαν τα θεμέλια του σημερινού ευρωπαϊκού πολιτισμού, επειδή ακριβώς οι αρχαίοι Έλληνες έζησαν και δημιούργησαν σε μια ελεύθερη κοινωνία.

Προς κατάργηση τα κέρματα 1 και 2 λεπτών;

Αξιολόγηση και εκτίμηση επιπτώσεων στη χρήση κερμάτων 1 και 2 λεπτών, με ανοιχτή διαβούλευση 15 εβδομάδων  με ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων άλλων θεσμικών οργάνων, σχετικών εθνικών αρχών, καταναλωτών και της κοινωνίας των πολιτών, ξεκίνησε σήμερα η Κομισιόν.

Η αξιολόγηση αυτή απαιτείται από τη σχετική νομοθεσία της ΕΕ (Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 651/2012), η οποία εξουσιοδοτεί την Κομισιόν να εξετάζει περιοδικά και προσεκτικά τη χρήση διαφορετικών ονομαστικών αξιών κερμάτων ευρώ με βάση τα κριτήρια κόστους και αποδοχής του κοινού. Η εκτίμηση επιπτώσεων θα επικαιροποιήσει την ανάλυση της έκθεσης του 2018 για το θέμα.

Η ερωτική σχέση ΕΕ-Τουρκίας για να σωθούν οι δυτικές τράπεζες!

Και η Ελλάδα; Από μόνη της πρέπει να σώσει τον εαυτό της με άλλες δυνατές συμμαχίες

Γράφει ο Ελληνιστής Κρεσέντσιο Σαντζίλιο
Από το infognomonpolitics

 
Επιτέλους «έσκασε» η φούσκα, το «μυστικό» του παντοτινού έρωτα πολλών Ευρωπαίων «δυτικών» για τον Ερντογάν και τη Τουρκία του:

εκείνο που σκεφτόμασταν, που υποψιαζόμασταν, εκείνο που είναι εκατομμύρια φορές σημαντικότερο από οποιαδήποτε άλλη οικονομικο-εμπορική και πολιτική σχέση, «έσκασε» στο φως της ημέρας, μας το είπαν άμεσα και καθαρά και με τον αρμόζοντα δραματικό τρόπο:

Κοινοβούλιο της Λιβύης: Όλες οι συμφωνίες με την Τουρκία πρέπει να επανεξεταστούν, γιατί είναι παράνομες

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας στο κοινοβούλιο της Λιβύης, Talal Al-Mihoub, δήλωσε ότι θα συσταθεί επιτροπή αναθεώρησης συμβάσεων. Αυτό γίνεται για την αξιολόγηση όλων των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Σε δηλώσεις που έκανε στον Τύπο, εξήγησε ότι αυτή η επιτροπή θα ξεκινήσει το έργο της μετά το σχηματισμό του νέου Προεδρικού Συμβουλίου και της νές κυβέρνησης.

ΕΥΠ-ΕΛΑΣ τσάκισαν τους πράκτορες εντός των ΜΚΟ: Μέχρι κατασκοπεία… ΕΥΓΕ

Για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της κατασκοπείας, της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας και παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης παραπέμπονται για τα περεταίρω με βάση κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, 33 μέλη ΜΚΟ και δύο υπήκοοι τρίτων χωρών.

Η δράση του οργανωμένου κυκλώματος που θεωρούσε ανθρωπιστική δράση τη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, μέσω της νήσου Λέσβου, αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας καθώς και των Διευθύνσεων Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, Αλλοδαπών Αττικής και Εγκληματολογικών Ερευνών.

Κοινή δήλωση Αθήνας - Ουάσινγκτον: Το Διεθνές Δίκαιο «οδηγός» για τις θαλάσσιες ζώνες στην Αν. Μεσόγειο

Τον διάλογο με βάση το Διεθνές Δίκαιο προτάσσουν ως «οδηγό» για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο, ΗΠΑ και Ελλάδα, όπως περιγράφεται στην κοινή δήλωση που ακολούθησε τη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μάικ Πομπέο.

Στην κοινή δήλωση σημειώνεται η «αμοιβαία επιθυμία για βαθύτερη συνεργασία» στους τομείς της περιφερειακής συνεργασίας, της άμυνας και της ασφάλειας, της πάταξης της τρομοκρατίας, της ενέργειας, του εμπορίου και των επενδύσεων ενώ ειδική αναφορά γίνεται   στο ότι «οι ΗΠΑ και η Ελλάδα αποδίδουν μεγάλη σημασία στη συνεργασία για την τεχνητή νοημοσύνη, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, το 5G και την ιδιωτικοποίηση στρατηγικών υποδομών. 

Η απάντηση της Δύσης στον Ερντογάν

Σχεδόν κάθε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, από τον Τζορτζ Μάρσαλ το 1948 και μετά, έχει επισκεφθεί την Ελλάδα. Ο Μάικ Πομπέο, όμως, δεν θα γίνει μόνο ο πρώτος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα δύο φορές, αλλά και ο πρώτος που θα ταξιδέψει στη Σούδα, τοποθεσία της μεγαλύτερης στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο.
 
Η επίσκεψή του, λίγες μόλις εβδομάδες ύστερα από αυτή που πραγματοποίησε στην Κύπρο, αφορά εξίσου την Τουρκία όσο και την Ελλάδα. Διαδοχικές αμερικανικές κυβερνήσεις περιέγραψαν τη σχέση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ ως «ειδική» και «πρότυπο συνεργασίας». Η σχέση αυτή παρέμεινε ισχυρή, καθώς βασιζόταν πάνω στην αμυντική συνεργασία, στηριζόταν από την εκάστοτε πλειοψηφία του Κογκρέσου, απολάμβανε τις έμμισθες υπηρεσίες από λομπίστες υπέρ των συμφερόντων της Τουρκίας και αντλούσε την αποδοχή της από τις κοινωνίες των δύο χωρών.

Τώρα τα τουρκικά drones κουβαλούσαν χρώμα, αύριο θα μεταφέρουν βλήματα

Ο πρώτος “βομβαρδισμός” ελληνικού εδάφους από τουρκικά εναέρια μέσα, έστω και με μπογιά, πραγματοποιήθηκε στο Καστελόριζο με τις ελληνικές αρχές να μην παίρνουν χαμπάρι ή να μην θέλουν να πάρουν χαμπάρι. Αυτό όμως που έγινε στο ακριτικό μας νησί δεν αποτελεί απλώς προσβολή εθνικού συμβόλου αλλά κάτι πολύ σημαντικότερο και πιο επικίνδυνο κι αυτό γιατί για άλλη μια φορά δεν αντιμετωπίσθηκε εν τη γενέσει του.

Τα πράγματα είναι τραγικά ότι κι έχει συμβεί. Αν ξέραμε για τα τουρκικά drones και δεν αντιδράσαμε δώσαμε το μήνυμα του “μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε” στην απέναντι πλευρά.

Μπράβο ρε Πρόδρομε Εμφιετζόγλου!

Το Ελεγκτικό Συνέδριο, τα Μιράζ και ο Ερντογάν

Δρ Πρόδρομος Σ. Εμφιετζόγλου

Κύριε διευθυντά
Την κάτωθι επιστολή μου κοινοποίησα και στη Βουλή των Ελλήνων.

«Ενεκρίθη από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση αγοράς ανταλλακτικών για τα Μirage που εκκρεμούσε από τον Μάρτιο». Δηλαδή επί τουλάχιστον 6 μήνες μένουν καθηλωμένα περί  τα  40 Mirage, επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι γραφειοκράτες επικαλούμενοι… διαδικασίες και διατάξεις καθυστερούν τον έλεγχο!