Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Ήταν γραμμένο στη μπούζα του:ΑΠΑΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Καλοκαίρι 1996.
Πορεία ελευθερίας και τιμής.
Η τιτάνια προσπάθεια 7.000 μοτοσικλετιστών που ξεκίνησαν από το Βερολίνο της Γερμανίας, με τελικό προορισμό την Κερύνεια. Είχαν σκοπό να αφυπνίσουν και να υπενθυμίσουν σε ολόκληρο τον κόσμο, πως στην Κύπρο ακόμα υπάρχει κατοχή.
Στις 11 Αυγούστου, αφού οι μοτοσικλετιστές έφτασαν στην Κύπρο ξεκίνησε μια μεγάλη πορεία στο εσωτερικό του νησιού. Η μεγαλειώδης πορεία που ξεκίνησε από το Μακάρειο Στάδιο, παρόλο που προσπάθησε να ανακοπεί από τις Αρχές, τελικά κατέληξε στη Δερύνεια και λίγο αργότερα στη νεκρή ζώνη, όπου βρήκε τέλος ο ηρωομάρτυρας Τάσος Ισαάκ.

«Γκρέμισαν» τά κανάλια δέν ἐμπιστεύονται τούς πολιτικούς

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ πυρκαϊές δέν κατέκαψαν μόνον τόν δασικό πλοῦτο τῆς χώρας καί τίς περιουσίες τῶν Ἑλλήνων.

Ἔκαναν κάτι χειρότερο: Ἀποτέφρωσαν τήν ἐμπιστοσύνη τῶν Ἑλλήνων στούς θεσμούς! Τήν ἔκαναν στάχτη. Ἀπό τό πρόσωπο τῆς ἀρχηγοῦ τοῦ κράτους πού κατέφθασε μακιγιαρισμένη μέ Σινούκ ἀπό τήν Νάξο στήν Ἀθήνα καί τήν Κυβέρνηση ἕως τά κόμματα καί τούς «θεσμούς» ὅπως τά ΜΜΕ καί τήν τραγικά ἀποῦσα ἀπό τήν πρώτη γραμμή τῆς μάχης Ἐκκλησία, οἱ Ἕλληνες ἔκαναν τήν ὀδυνηρά διαπίστωση, ὅτι κατά βάθος εἶναι μόνοι. Περίσσεψε ὁ κυνισμός καί ἡ ὑποκρισία αὐτές τίς στιγμές. Γι’ αὐτό καί πυρόπληκτοι ἐκτός ἑαυτοῦ σέ ὅλη τήν χώρα ξεσποῦν καί πάλι κατά τῆς ἀνικανότητας τῆς πολιτικῆς νά τούς ἐπιλύει προβλήματα καί νά τούς στέκεται. Ἀντί νά τούς φορολογεῖ μόνον. Πλανᾶται πλάνην οἰκτράν ἄν νομίσει κανείς ὅτι τό πρόβλημα εἶναι τῆς κυβερνήσεως ἐπειδή τινές ἐξαγριωμένοι ὑβρίζουν τόν Πρωθυπουργό σέ ζωντανή μετάδοση. Τό πρόβλημα εἶναι καί τῆς Κυβερνήσεως ἀλλά καί τῶν λοιπῶν κομμάτων καί παραγόντων τοῦ δημοσίου βίου. Ἡ ἀπονομιμοποίησις ἔχει ἀρχίσει ἀπό τίς ἀρχές τοῦ καλοκαιριοῦ. Ἡ «Ἑστία» ἐπεσήμαινε μέχρι καί προσφάτως ὅτι «τό μπαλλόνι» θά σκάσει. Καί ἔσκασε. Ὑπῆρχε προετοιμασία γιά νά «σκάσει».

Φωτιά – Η καταστροφή στην Εύβοια μέσα από το σύστημα Copernicus – Η καμένη έκταση από ψηλά(Βίντεο)

Η καμένη έκταση στη βόρεια Εύβοια προσδιορίζεται στα 507.950 στρέμματα σύμφωνα με το σύστημα δορυφορικών καταγραφών EFFIS, ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τα 700.000.

Την τεράστια καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές που μαίνονται στην Εύβοια καταγράφει δορυφορική απεικόνιση της υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service- Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η καμένη έκταση στη βόρεια Εύβοια προσδιορίζεται στα 507.950 στρέμματα σύμφωνα με το σύστημα δορυφορικών καταγραφών EFFIS, ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τα 700.000.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη καταστροφή όλων των εποχών στην Ελλάδα από μία πυρκαγιά.

Προς απανταχού ανόητους: ΔΕΝ πετούν τσάμπα τα CH-47 Chinook ούτε είναι αεροταξί…

Η Αεροπορία Στρατού εδώ και χρόνια έχει προειδοποιήσει ότι μελλοντικά θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα. Το γεγονός πως υπάρχουν διαθέσιμα μέσα οφείλεται αποκλειστικά στις προσπάθειες που κάνουν οι μηχανικοί των ελικοπτέρων που μετά την τελευταία προσγείωση ρίχνονται στην μάχη με τις μηχανές. Και αυτό δεν συμβαίνει τώρα, εν μέσω της κρίσης με τις εκατοντάδες εστίες φωτιάς. Αυτό συνέβαινε και πέρσι το καλοκαίρι κατά την Ελληνοτουρκική κρίση αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και κάθε χρόνου όπου τα Chinook πρέπει να εξυπηρετούν επιχειρησιακά τα στελέχη του Στρατού Ξηράς. Αλλά τα προβλήματα που χρονίζουν έχουν αποτυπωθεί τουλάχιστον μια τριετία πριν, σε έκθεση της ΔΑΣ που έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα υπέρ πολύτιμα ελικόπτερα Chinook.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γ.Σ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal


Τότε αυτό είχε γίνει διότι έναν χρόνο πριν (το 2017) τα CH-47D είχαν συμπληρώσει 676 ώρες για αεροδιακομιδές και είχαν γράψει περισσότερες από 500 ώρες σε αποστολές αεροπυρόσβεσης.

HyDrop της Elbit: Ελπίδες από μία νέα επαναστατική τεχνολογία στην αεροπυρόσβεση που αφορά και την Ελλάδα (Βίντεο)

Την ανάπτυξη μίας καινοτόμου τεχνολογίας που θα επιφέρει επανάσταση στις επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης και εισαγωγής της σε επιχειρησιακή χρήση ολοκληρώνει η ισραηλινή Elbit Systems. Πρόκειται για το σύστημα HyDrop το οποίο με την κατευθυνόμενη από υπολογιστή ρίψη ακριβείας συσσωματωμάτων (pellets) από μεγάλα υψόμετρα επιδιώκει να καταργήσει τους περιορισμούς που διέπουν τις νυκτερινές επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης.

Ήδη από τον Ιανουάριο του 2020 η Elbit Systems ολοκλήρωσε με επιτυχία δοκιμή πεδίου του κατοχυρωμένου ως πνευματικής ιδιοκτησίας συστήματος HyDrpop στο πλαίσιο μίας άσκησης η οποία διεξήχθη από την Αρχή Πυρόσβεσης και Διάσωσης του Ισραήλ.

Πυρκαγιές: Τι θα γινόταν αν είχαμε drones…. στην Πολιτική Προστασία(Βίντεο)

Πυρκαγιές: Τι θα γινόταν αν είχαμε drones στην Πολιτική Προστασία – Μια χρήσιμη συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της UCANDRONE του ομίλου EFA

Στα μέσα Ιουλίου το Armyvoice.gr επισκέφθηκε την έδρα της UCANDRONE, μιας ελληνικής εταιρείας που κατασκευάζει drones και εντυπωσιαστήκαμε από το εύρος των χρήσεων που καλύπτουν αλλά και το μέγεθος που όλο μικραίνει.


Διαβάζοντας για την χρήση των drones από την ομάδα των Ρουμάνων πυροσβεστών, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στην Εύβοια, αλλά και για την διάθεση του Heron από τις Ένοπλες Δυνάμεις, ζητήσαμε από τον Δημήτρη Στεφανάκη, διευθύνοντα σύμβουλο της UCANDRONE, να συζητήσουμε για τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται στον τομέα της πολιτικής προστασίας από την χρήση των drones.