Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Γρηγοριανό και Ιουλιανό Ημερολόγιο

Τα δύο ημερολόγια
Τα χρονολογικά συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν ανά τους αιώνες είναι εκατοντάδες. Σχεδόν κάθε πολιτισμός ανέπτυσσε το δικό του, λίγα όμως κατόρθωσαν να επιβιώσουν.
Έως τα μέσα του 1ου αιώνα π.Χ. το ημερολόγιο που επικρατούσε ήταν αυτό της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, το οποίο βασιζόταν στις φάσεις της Σελήνης. Λόγω της ατέλειάς του, όμως, δημιουργήθηκαν μεγάλες αποκλίσεις, κυρίως στην εαρινή ισημερία, με σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία και τη λειτουργία του κράτους.
Έτσι, ο Ιούλιος Καίσαρας ανέθεσε στον αλεξανδρινό αστρονόμο Σωσιγένη την αναμόρφωση του ημερολογίου. Προς την κατεύθυνση αυτή, προστέθηκαν στο έτος 90 μέρες, δηλαδή η 1η Μαρτίου του 44 π.Χ αντικαταστάθηκε από την 1η Ιανουαρίου. Το νέο, ηλιακό, ημερολόγιο ανταποκρινόταν απόλυτα στη διαδοχή των εποχών και η διάρκεια του έτους προσδιορίστηκε στις 365,25 ημέρες.

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! Αερομαχία Ελλήνων με Τούρκων - Τρόμαξαν οι Τούρκοι χειριστές από το "LOCK"!!!

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! Αερομαχία Ελλήνων με Τούρκων - Τρόμαξαν οι Τούρκοι χειριστές από το
Το Γενικό Επιτελείο μη μπορώντας να ομολογήσει ότι τα τα μαχητικά τους προχώρησαν σε Υπερπτήση της νήσου Ανθρωποφάγοι όταν καταδιωκόμενα από τα Ελληνικά Μιράζ 2000-5 δεν συνέχισαν την πορεία τους κατά μήκος εντός του FIR αλλά τρομοκρατημένοι απο το "LOCK" των Ελληνικών Μαχητικών βγαίνοντας από το FIR πέταξαν πάνω από το νησί στα 2.600 πόδια !
Καθ" όλη την διάρκεια της πτήσεως των εντός του FIR Αθηνών τα Ελληνικά Μιράζ είχαν πάρει την ουρά των F-4 ενώ το άλλο ζεύγος των F-16 προσπαθούσε να αποσπαστεί από το κυνηγητό των Ελληνικών Μαχητικών ! Οι νεαροί Τούρκοι χειριστές των F-4 ανέφεραν στη βάση τους ότι αναγκάστηκαν να διακόψουν την πτήση τους γιατί κλειδώθηκαν απο τις Α/Α συστοιχίες Patriot όταν χτύπησε (alert στο πιλοτήριο)

McDonald΄s προς εργαζομένους της: Μην τρώτε fast food

Η γραμμή βοήθειας McResource, της τεράστιας αλυσίδας fast food, McDonalds, εκφράζοντας την ανησυχία της για την υγεία των εργαζομένων σε αυτήν, τους προτρέπει να μην καταναλώνουν τα προϊόντα τα οποία παρασκευάζουν...

«Το πρόχειρο φαγητό είναι γρήγορο, σε λογικές τιμές και άμεσα διαθέσιμο. Καθώς, λοιπόν, είναι προσιτό και οικονομικό για ένα φορτωμένο επαγγελματικό πρόγραμμα, περιέχει σε υψηλές τιμές αλάτι, ζάχαρη, κορεσμένα λιπαρά, συστατικά που μπορούν να επιβαρύνουν την υγεία του ανθρώπου και να τον οδηγήσουν στην παχυσαρκία», επισημαίνει η γραμμή βοήθειας, ενώ συνεχίζει αναφέροντας πως «Αλλά αν πάλι, δεν μπορείτε να αποφύγετε το fast food προτιμήστε να καταναλώσετε σαλάτες ,νερό και κάποιο σάντουιτς. Σε καμία περίπτωση τηγανητά».

Πού είναι ευτυχισμένοι οι μουσουλμάνοι;

Γιώργος Ντόνας
Aπό το exomatiakaivlepo 

Οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι δεν είναι ευτυχισμένοι...

Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Γάζα
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Αίγυπτο
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Λιβύη
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Μαρόκο
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράν

H ΦΡΙΚΗ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ!... ΤΗ ΒΙΑΣΑΝ, ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ, ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΑΝ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ!


Απίστευτη ιστορία έρχεται στο φως ύστερα από δέκα χρόνια στην Αγγλία και συγκλονίζει με τη στυγνότητά της.

Η μόλις 12 ετών Σαρλίν Ντάουνς είχε εξαφανιστεί από το Μπλάκπουλ το Νοέμβριο του 2003. Αφού κακοποιήθηκε και βιάσθηκε από πάνω από 100 άνδρες, οι εγκέφαλοι της σπείρας αποφάσισαν να εξαφανίσουν κάθε ίχνος της.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η αστυνομία του Μπλάκπουλ, οι δράστες έβαλαν το πτώμα της μικρής Σαρλίν σε μηχανή του κιμά, όπου αργότερα πουλήθηκε ως κεμπάπ και μπιφτέκια με το κομμάτι από εστιατόριο της περιοχής.

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΦΙΣΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ...!!!

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ Ο ΧΟΝΤΡΟΥΛΗ ΚΥΡΙΟΥΛΗΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ (ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ) ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΜΑΣ...
Μετά τις αφίσες μίσους εναντίον του Αγίου Βασίλη από ομάδες φανατικών ισλαμιστών σε περιοχές που υπερτερούν οι Μουσουλμάνοι στα Σκόπια, το φαινόμενο τώρα παρουσιάστηκε και στην Πόλη και μάλιστα με την ίδια αφίσα.

Περί υπολογισμών αριθμών van der Waerden

Του Ν. Λυγερού

Στις αρχές της δεκαετίας του 90, ασχοληθήκαμε εντατικά με τη θεωρία του Ramsey και μέσα σε αυτό το πλαίσιο μελετήσαμε το πρόβλημα του van der Waerden. Τότε αρχίσαμε υπολογιστικά να προσεγγίζουμε τα κάτω όρια των αριθμών van der Waerden. Σε συνεργασία με τον Chaunier παρήγαμε διάφορες εκδοχές προγραμμάτων με τα υπολογιστικά μέσα της εποχής. Ο στόχος μας ήταν να καλυτερέψουμε πρακτικά τα όρια του θεωρήματος του Berlekamp αλλά και να βρούμε ένα νόημα στο θεώρημα του Shelah. Ήρθαμε σ’ επαφή και με τον Pouzet για να του δείξουμε τα πρώτα μας αποτελέσματα, αλλά καθώς δεν ήταν ειδικός τέτοιων υπολογισμών μας συμβούλεψε να έρθουμε σ’ επαφή με το Πανεπιστήμιο Bielefeld. Γνωρίζαμε τα αποτελέσματα του Chvatal που είχε αποδείξει το 1970 δηλαδή:

Η θαλασσινή φωτιά-Η πρώτη γυναίκα-Το σπαθί της γυναίκας-Πριν τη Ναυμαχία της Πάτρας

Η θαλασσινή φωτιά
Του Ν. Λυγερού

Η σφαγή της Χίου είχε γίνει και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πώς ο ελληνικός λαός θα συνέχιζε τον αγώνα του ενάντια στη βαρβαρότητα. Οι περισσότεροι είχαν χάσει την πίστη τους. Το μόνο στο οποίο πίστευαν ήταν ότι ο Θεός τους είχε ξεχάσει. Κι όμως μερικοί σπάνιοι αγωνιστές ετοιμαζόταν ήδη να περάσουν στην αντεπίθεση. Ένας από αυτούς ήταν ο Κωνσταντίνος Κανάρης. Αυτός σκέφτηκε να βάλει μπουρλότο όχι σ’ ένα τυχαίο πολεμικό καράβι της τουρκιάς αλλά στην ίδια τη ναυαρχίδα του Καρά Αλή. Αυτός ήταν ο υπεύθυνος για τη σφαγή του λαού και την πυρπόληση του νησιού. Το είχε πάρει απόφαση όχι για να εκδικηθεί τη σφαγή των Χιωτών αλλά για να δείξει στους μαχητές και στους συμμάχους ότι η νοημοσύνη μπορούσε να νικήσει και τους πιο ισχυρούς. Το μόνο που περίμενε ήταν νύχτα δίχως φεγγάρι για να πέσει η ημισέληνος και να βυθιστεί στη θάλασσα του Ελληνισμού ακόμα κι αν αυτός ήταν πληγωμένος από αιώνες βαρβαρότητας. Επιπλέον εκείνες τις μέρες γιόρταζαν το Μπαϊράμι κι ήταν μια καλή ευκαιρία για τον μπουρλοτιέρη.

Καταγγελία στο Συνήγορο του Πολίτη από έναν Άνεργο-επιτυχόντα στα προγράμματα κοινωφελούς Δουλείας των 420 ευρώ...


Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Το παρακάτω κείμενο, είναι καταγγελία κάποιου Συμπολίτη μας προς τον Συνήγορο του Πολίτη. Είπε κι αυτός - μέσα στην ανάγκη του - να δοκιμάσει να μπει στα περιβόητα προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης... Ναι, αυτά των σύγχρονων σκλάβων του 8αώρου των 420 ευρώ...Δείτε λοιπόν, πόσο "περίεργα στημένα" είναι αυτά τα προγράμματα...τι περιμένει τον Πολίτη που θα θελήσει να συμμετάσχει σ' αυτά από την αναλγησία κάποιων "εκεί ψηλά", στα ανώτερα κλιμάκια του Δημοσίου...και όχι μόνον...το αν θα κάνει κάτι ο Συνήγορος του Πολίτη για να συμμορφώσει αυτούς τους αδίστακτους κι ανερυθρίαστους μανδαρίνους ή όχι θα το δούμε στην πορεία...

ΕΥΧΕΣ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΤΑ ΑΝΗΛΙΑ

Ηλιούγεννα - Το αρχαίο Ελληνικό έθιμο των Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα η εορτή της ανάμνησης της γεννήσεως του Ιησού Χριστού δηλαδή, αποτελούν την μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού, αποτελώντας ημέρες χαράς για όλον τον Χριστιανικό κόσμο. Λόγω βέβαια της «οικονομικής εκμετάλλευσης» και του τεράστιου «οικονομικού τζίρου της εορτής» τα Χριστούγεννα εορτάζονται πλέον σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Ιχνηλατώντας την ιστορικότητα της εορτής ανακαλύπτουμε ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν την ημερομηνία της εορτής, αλλά και συσχετίσεις με συνήθειες στον αρχαίο κόσμο. Αναζητώντας την ακριβή ημερομηνία γενέσεως του Ιησού ανακαλύπτουμε ότι αφενός στην καινή Διαθήκη δεν γίνεται αναφορά για την εορτή Χριστουγέννων και αφετέρου ότι κανείς από τους Αποστόλους δεν τήρησε την 25η Δεκεμβρίου ως γενέθλια ημέρα του.

Στόλιζαν δέντρο οι αρχαίοι Ελληνες;

Ο θεός Ηλιος επάνω στο άρμα του, από αρχαιοελληνικό αγγείο που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο. Στις 25 Δεκεμβρίου οι Ρωμαίοι γιόρταζαν την ημέρα του Αήττητου Ηλίου. Επάνω, προτομή του Ομήρου, ο οποίος στην εποχή του έλεγε κάλαντα που μοιάζουν πολύ με τα σημερινά

Εθιμα παρόμοια με τα σύγχρονα των γιορτών συναντάμε ακόμη και στα χρόνια του Ομήρου

Μαίρη Αδαμοπούλου

Δέντρο στολίσατε, παρά τη βεβαιότητα ότι τηρήσατε ένα ξενόφερτο έθιμο. Γιορτάσατε τα Χριστούγεννα όντες σίγουροι ότι στις 25 Δεκεμβρίου είναι η ημερομηνία γενεθλίων του Ιησού. Θα στοιχηματίζατε όμως 500 ευρώ ότι τα πράγματα είναι έτσι;

Μυτιλήνη: Αυτοκτόνησε 28χρονος επαγγελματίας οπλίτης

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια σκοπιάς - Διενεργούνται έρευνες για τα αίτια - Τι ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.
Ένας επαγγελματίας οπλίτης, 28 ετών, που υπηρετούσε στη Λέσβο, αποφάσισε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, να βάλει τέρμα στη ζωή του τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ειδικότερα, ο αυτόχειρας επαγγελματίας οπλίτης ήταν 28 ετών. Μέχρι στιγμής άγνωστο παραμένει τι τον οδήγησε στο απονεννοημένο διάβημα, ενώ, την ίδια στιγμή, διενεργούνται έρευνες για τα αιτία της αυτοκτονίας.

Δολοφονική απόπειρα κατά επιχειρηματία στον Άλιμο

Λίγο μετά τις 13:00 η επίθεση – Άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν εναντίον του ιδιοκτήτη αντιπροσωπείας αυτοκινήτων που ανταπάντησε στα πυρά.Επίθεση κατά του επιχειρηματία, ιδιοκτήτη της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων ΜΕΚΟ, πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στον Άλιμο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο άνδρες που επέβαιναν σε μηχανή σταμάτησαν έξω από την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην λεωφόρο Ποσειδώνος 1 και άνοιξαν πυρ.

«Χριστουγεννιάτικος μποναμάς» - Πρόκληση για τα κόμματα

«Χριστουγεννιάτικος μποναμάς» - Πρόκληση για τα κόμματα
Την ώρα που η Βουλή ψηφίζει τα «δώρα» των Ελλήνων, που είναι φόροι και επιτόκια για όσους δεν έχουν να τους πληρώσουν, τα πολιτικά κόμματα παίρνουν κανονικά... δώρα δεκάδων εκατ. Ευρώ
«Χριστουγεννιάτικο δώρο» πήραν τα κόμματα και είδαν τα ταμεία τους να γεμίζουν...
Προπαραμονή Χριστουγέννων και ενώ οι πολίτες αυτής της χώρας προσπαθούσαν να υπολογίσουν τη νέα φοροκαταιγίδα, δόθηκε ο πρωτοχρονιάτικος μποναμάς από την τακτική χρηματοδότησή τους, που είναι της τάξης των 6.296.223,21 ευρώ.
Τα κόμματα πήραν το μερίδιο που τους αναλογεί από την τρίτη δόση της κρατικής επιχορήγησης μετά την σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ για ερευνητικούς σκοπούς εν μέσω κρίσης!
Στη χρηματοδότηση των κομμάτων δεν περιλαμβάνεται η Χρυσή Αυγή μετά την απόφαση της Βουλής να ανασταλεί η χρηματοδότησή της.

Η αρχαία επιστημονική γνώση των Ελλήνων


Η αρχαία Ελληνική γνώση και θεωρία για το σύμπαν, τον άνθρωπο, το διάστημα και τον φυσικό κόσμο γύρω μας, στην οποία ακόμα και σήμερα η επιστημονική κοινότητα της αστροφυσικής, της βιολογίας, της γεωλογίας κ.α., στηρίζει τις έρευνες και τις μελέτες της.

Το άτομο.
Δημόκριτος, Μόσχος ο Φοίνιξ, Λεύκιππος, Επίκουρος. – (Παρουσιάστηκε από τον Ντάλτον το 1808)

Η κίνηση των ατόμων και ο σχηματισμός των ουρανίων σωμάτων από άτομα.
Δημόκριτος

Οδηγίες προστασίας από UAV και στα ελληνικά! Διαβαστε ποτέ δεν ξέρετε...

Επιμέλεια : Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Από το onalert.gr


Οδηγίες προστασίας από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV ή Drones) δημοσίευσε ο Ολλανδός Ρούμπεν Πάτερ σε διάφορες γλώσσες, μετεδωσαν διεθνή ΜΜΕ.Το ενδιαφέρον είναι ότι ανάμεσα στις - ''επίσημες'' - μεταφράσεις  και στα  ελληνικά!


 Οι οδηγίες  για τα UAV ή Drones - η χρήση των οποίων σε επιθέσεις με βλήματα κατά ανθρώπων έχει προκαλέσει αντιδράσεις -  αποτελούνται από δύο μέρη:

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

  Του  Νικ. Αλ. Αργυρίου
  Από το iokh

Είναι γνωστό πόσο αποκαλυπτικά είναΙ τα περιβόητα " Πρωτόκολλα της Σιών " που γράφτηκαν πριν εκατοντάδες χρόνια από την Νέα τάξη Πραγμάτων ....
Αλλά ας σταθούμε σε κάποια σημεία τους με ιδιαίτερη σημασία:
" Γνωρίζετε εσείς οι ίδιοι, ότι για να πραγματοποιήσουμε τέτοιες επιθυμίες, πρέπει να διαταρασσούμε σε μόνιμη βάση και σε όλες τις χώρες τις σχέσεις του λαού με την κυβέρνηση, να εξατλούμε τον κόσμο με τους διαχωρισμούς, την έχθρα, το μίσος και το μυστήριο της πείνας, του ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ, της αθλιότητας....."

Ενώ παρακάτω αναφέρουν οι Εξουσιαστές: " ... Αν δώσουμε στους λαούς το χρόνο να αναπνεύσουν, η ευνοική στιγμή δεν θα φθάσει ίσως ποτέ..."

Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ.Απο που προέρχεται η συγκεκριμένη λέξη;

H λέξη δορυφόρος σημαίνει στην κυριολεξία αυτός που φέρει, που κρατά δόρυ. Κατά τη μυθολογία μας, ο θεός Άρης συνοδευόταν πάντα από 2 δορυφόρους/σωματοφύλακες. Τον Φόβο και τον Δείμο. Η λέξη δορυφόρος στην αρχαιότητα χαρακτήριζε τους ένοπλους φρουρούς οι οποίοι και περιστοίχιζαν ισχυρά πρόσωπα για να τα προστατεύσουν.

«Δορυφόρος» Πολυκλείτου(440-430 π.Χ.)

Πρόκειται για ρωμαϊκό μαρμάρινο αντίγραφο του χαμένου ελληνικού ορειχάλκινου πρωτοτύπου, γνωστό με τον τίτλο «Δορυφόρος», ο φέρων δηλαδή δόρυ, που χρονολογείται το 440-430 π.Χ. και ανήκει στην ώριμη κλασσική περίοδο της αρχαίας ελληνικής τέχνης. Δημιουργός του ο «Φειδίας της Πελοποννήσου», ο Αργείος γλύπτης Πολύκλειτος
. Ο «Δορυφόρος» έχει ταυτιστεί με την ιδέα της ανδρείας, της ομορφιάς και του τέλειου ήρωα.Αυτός είναι ο λόγος που εδώ και έναν αιώνα πιστευόταν ότι αναπαριστά τον Αχιλλέα.
Πρόσφατες εκτιμήσεις όμως, αλλάζουν την ταυτότητα του πλέον διάσημου αριστουργήματος της κλασσικής αρχαιότητας, υποστηρίζοντας πως ο γυμνός άνδρας δεν κρατούσε δόρυ, αλλά ξίφος και ασπίδα και ότι δεν πρόκειται για τον Αχιλλέα, αλλά για τον Θησέα.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Έρχεται άκρως επικίνδυνος ιός στα windows !

Τα προσωπικά σας αρχεία έχουν κρυπτογραφηθεί…..
Your personal files are encrypted!
Όσοι χρησιμοποιείτε αρκετά τον υπολογιστή σας θα πέσατε θύμα του "ιού της αστυνομίας", όπου σας έβγαινε μια οθόνη δήθεν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σας ζητούσε λύτρα (100 ευρώ αν θυμόμαστε καλά). Η λύση τότε ήταν απλή: επαναφορά συστήματος. Ο καινούριος "ιός"  είναι πολύ χειρότερος και δεν αντιμετωπίζεται ! Διαβάστε αναλυτικά:

Όσοι έχετε Windows προσοχή τι επισκέπτεστε και τι ανοίγετε/κατεβάζετε
(δεν έχει “αγγίξει” ακόμη τον ελληνικό κυβερνοχώρο αλλά είναι θέμα χρόνου….)
Ransomware (κακόβουλο λογισμικό που αποκτά τον έλεγχο του υπολογιστή ζητώντας λύτρα για να σας επιστραφεί ο έλεγχος, σαν εκείνο που προσποιούνταν πως κλείδωνε τον υπολογιστή η αστυνομία και απαιτούσε 100 ευρώ σαν δήθεν πρόστιμο….)

Πανικός στο Μαξίμου από τις κινήσεις Πολύδωρα που διεμβολίζουν τη ΝΔ

Αρχίζουν να δικαιώνονται όσοι από τις πρώτες ώρες της διαγραφής του Βύρωνα Πολύδωραυποστήριζαν ότι η διαφοροποίηση του βουλευτή της Β΄ Αθηνών δεν είναι κάτι που μπορεί να προσπεράσει εύκολα η ηγεσία της ΝΔ, αλλά ενδέχεται να αποτελέσει την θρυαλλίδα για ευρύτερες ανακατατάξεις στο χώρο της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς.
Ενδεχομένως, αυτή να ήταν και η εκτίμηση του Μεγάρου Μαξίμου, που μετά το «όχι» Πολύδωρα στη δήμευση των ακινήτων, φρόντισε να τον «στολίσει» αμέσως με διάφορες σκαιές δηλώσεις, πράγμα που για κανένα άλλο διαγραφέντα βουλευτή της ΝΔ δεν έχει συμβεί.
Όμως, ο Βύρων Πολύδωρας δεν είναι ο τυχαίος βουλευτής.

Υπόγειο μυστήριο στο Σιάτλ(Βίντεο)


Μια μυστηριώδης μάζα βαθιά κάτω από το έδαφος στο Σιάτλ έχει βάλει τέλος στο μεγαλύτερο μηχάνημα διάνοιξης σηράγγων του κόσμου, και οι μηχανικοί είναι προβληματισμένοι.
Ως επί το πλείστον το αυτοματοποιημένο Bertha είναι 300 μέτρα σε μήκος, καθιστώντας το σαν το μεγαλύτερο μηχάνημα διάνοιξης σήραγγας στον πλανήτη.
Ήρθε στο Σιάτλ για να βοηθήσει στην κατασκευή μίας σήραγγας αυτοκινητοδρόμου δύο-μιλίων- αξίας 3.100.000.000 $ κατά μήκος του δυτικού άκρου της πόλης.

ΚΥΡΙΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!!!!ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!!!

Του Πέτρου Γιανναδάκη
Από το elzoni.gr

Το τι συμβαίνει τα τελευταία τρία (τουλάχιστον) χρόνια με τα οικονομικά της Ελλάδας μας είναι λίγο-πολύ γνωστό σε όλους, όμως το γιατί φτάσαμε μέχρις εδώ παίρνει πολλές ερμηνείες και παρά το ότι έχουν ακουστεί πολλά και διάφορα, προσωπικά πολύ λίγο με κάλυψαν, ίσως να μην κάλυψαν και πολλούς από εσάς που τώρα με διαβάζετε.

Πριν συνεχίσω θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν είμαι οικονομολόγος, ένας απλός πολίτης φιλοτίμως εργαζόμενος; - (δυστυχώς σε ΔΕΚΟ, άρα ‘κοπρίτης’;) - επί 32 και πλέον έτη.

Προσπαθούν να ανοίξουν τζαμί στις Σέρρες από την "πίσω πόρτα"


Ιδιαίτερη κινητικότητα παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στις Σέρρες γύρω από το Ζινζιρλί τζαμί. «Μνημείο» και «πολιτιστική κληρονομιά» για τους πολιτικάντηδες, κατάλοιπο της οθωμανικής καταπίεσης για όσους γνωρίζουν την ιστορία αυτού του τόπου. Τον προηγούμενο μήνα, μετά από χρόνια εργασιών, άνοιξε τις πόρτες του προς το κοινό λειτουργώντας ως μουσείο και φιλοξενώντας έκθεση με ιστορικές φωτογραφίες της πόλης και ευρήματα του στρώματος καταστροφής του 1913.
Το άνοιγμα του Ζινζιρλί σε συνδυασμό με την έκθεση που στήθηκε άρον-άρον, αποτελεί άλλη μία ενέργεια της προερχόμενης απ’ τη ΝΔ Περιφέρειας για προσέλκυση τούρκων στην πόλη των Σερρών, δήθεν για «τουριστική ανάπτυξη». 

Economist: Πολύ υψηλός κίνδυνος κοινωνικών ταραχών στην Ελλάδα το 2014

Προβοκατόρικο δημοσίευμα από τον Economist παρουσιάζει την Ελλάδα ως χώρα υποψήφια για κοινωνική αναταραχή και την τοποθετεί στο ίδιο επίπεδο κινδύνου με χώρες όπως η ... Αίγυπτος, το ... Μπαχρέιν, η .... Λιβύη, η .... Συρία και η ... Νιγηρία!
Ελλάδα και Βοσνία είναι οι μοναδικές Ευρωπαϊκές χώρες ανάμεσα στα 19 κράτη που συγκαταλέγονται στην κατηγορία «πολύ υψηλού κινδύνου».
Στην κατηγορία «πολύ υψηλού κινδύνου» για το ενδεχόμενο κοινωνικών ταραχών κατατάσσεται η Ελλάδα για το 2014, σύμφωνα με μετρήσεις του περιοδικού Economist.
Η Ελλάδα και η Βοσνία είναι οι μοναδικές Ευρωπαϊκές χώρες ανάμεσα στα 19 κράτη που συγκαταλέγονται στην κατηγορία «πολύ υψηλού κινδύνου», μία ομάδα που «κατοικείται» από χώρες της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας.

Προσοχή! Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων από 4 εφορίες

Προσοχή! Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων από 4 εφορίες
Οι οφειλέτες του Δημοσίου, οι οποίοι υπάγονται στις εφορίες ΦΑΕ Πειραιά, Α' Αθηνών, Ηλιούπολης και Κηφισιάς, είναι οι πρώτοι που κινδυνεύουν με κατασχέσεις των καταθέσεών τους με ηλεκτρονικά μέσα, που θα πραγματοποιούνται μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό της ώρας.
Με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, οι συγκεκριμένες εφορίες εντάχθηκαν στο δοκιμαστικό μεταβατικό στάδιο πλήρους εφαρμογής της διαδικασίας κοινοποίησης κατασχετηρίων με ηλεκτρονικά μέσα, ενώ σταδιακά εντός του Ιανουαρίου, το σύστημα των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων θα επεκταθεί στις εφορίες όλης της χώρας.