Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Συζήτηση μεταξύ εμβρύων για το άγνωστο (Εξαιρετικό)

Στην κοιλιά της μιας εγκύου γυναίκας βρίσκονται δύο μωρά.
Ένα από αυτά απευθύνεται στο άλλο:


– Πιστεύεις στη ζωή μετά τον τοκετό;

– Φυσικά. Κάτι πρέπει να υπάρχει μετά τον τοκετό. Ίσως είμαστε εδώ για να προετοιμαστούμε για αυτό που θα είμαστε αργότερα.

– Ανοησίες! Δεν υπάρχει ζωή μετά τον τοκετό. Πώς θα ήταν αυτή η ζωή;

Το ελληνικό μήνυμα

Του Ν. Λυγερού
Το ελληνικό μήνυμα για τις νέες διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους. Δεν διαπραγματευόμαστε την έξοδο ή την παραμονή. Θέλουμε να είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, αυτό είναι ξεκάθαρο. Αν παλεύουμε για κάτι, είναι με αυτή τη βάση. Οι προτάσεις μας είναι μια τροποποίηση των λεγόμενων προτάσεων. Δηλαδή δεν ερχόμαστε να διαπραγματευτούμε ένα νέο κείμενο που δεν έχει καμία σχέση με την όλη συζήτηση. Σίγουρα θα υπάρξουν σημεία τριβής, αλλά γι’ αυτό γίνονται οι διαπραγματεύσεις. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι να αποτρέψουμε την εύρεση μιας λύσης που αποσκοπεί στην έξοδο από την Ευρωζώνη, κάνοντας μια τροποποίηση με βάση τη Συνθήκη του Maastrich, διότι ήδη μιλούν μερικοί κύκλοι που θεωρούν ότι πρέπει να εισακουστεί η θέληση των Ελλήνων, για μια τροποποίηση με βάση τα άρθρα 108 και 109.

Στρατηγικές αποφάσεις(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Μόνο με στρατηγικές αποφάσεις πρέπει να λειτουργήσουμε, διότι η κατάσταση δεν μας επιτρέπει λάθη, αφού αυτά θα έχουν δραματικές επιπτώσεις. Η επικοινωνία τελείωσε μαζί με τα τεχνάσματά της. Τώρα περνάμε στο στάδιο συνεννόησης και θα είναι χρήσιμοι οι συνδυασμοί και οι ελιγμοί. Σε αυτό το νέο πεδίο διαπραγματεύσεων πρέπει να προκαλέσουμε μια αλλαγή φάσης, έτσι ώστε να προκριθούμε σ’ αυτόν τον αγώνα λόγω πρωτοβουλίας και καινοτομίας. Και εδώ θέλουμε μια βάση που να μην είναι μόνο λόγια αλλά και πράξεις.

Opportunity: Έντεκα χρόνια περιπέτειας στον Άρη σε οκτώ λεπτά (Βίντεο)

Οκτάλεπτο βίντεο της NASA παρουσιάζει τον μαραθώνιο του «ακούραστου» ρομποτικού εξερευνητή
Ο βετεράνος της εξερεύνησης Opportunity, το ρομπότ που σχεδιάστηκε να λειτουργήσει για τρεις μήνες στον Άρη αλλά συνεχίζει την περιπέτεια εδώ και έντεκα χρόνια, ετοιμάζεται να εξερευνήσει μια νέα κοιλάδα στη διάρκεια του επερχόμενου αρειανού χειμώνα.
Η NASA βρήκε έτσι αφορμή να παρουσιάσει βίντεο που συμπυκνώνει ολόκληρη την αποστολή σε οκτώ λεπτά. Δημιουργήθηκε με τη συρραφή εικόνων από την κάμερα αποφυγής εμποδίων, και καλύπτει τα 42,2 χιλιόμετρα που διήνυσε το ρομπότ από την προσεδάφισή του μέχρι τον φετινό Απρίλιο.

«Χρονοκάψουλα» 220 ετών ανοίχτηκε στις ΗΠΑ (Εικόνες-Βίντεο)

Μία «χρονοκάψουλα» 220 ετών άνοιξαν χθες αξιωματούχοι της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ. Μεταξύ των αντικειμένων που υπήρχαν μέσα στο κουτί ήταν κέρματα, ένα χάλκινο μετάλλιο που απεικόνιζε τον Τζορτζ Ουάσινγκτον, όπως επίσης αρχεία και εφημερίδες.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ουίλιαμ Γκάλβιν, γραμματέας της κοινοπολιτείας «η ιστορία της Μασαχουσέτης αποτελεί ιστορία των ΗΠΑ» και πρόσθεσε ότι τα αντικείμενα μέσα σε αυτό είναι σύμβολα των μεγάλων ιδρυτών της χώρας.

Ταχυδρόμοι - Οι σύγχρονοι ήρωες για τους συνταξιούχους


Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ 
ΠΗΓΗ taxydromos
 
Τους σταύρωναν και τους έδιναν ευχές, τους έλεγαν να προσέχουν
Τους σταύρωναν, τους έδιναν ευχές, τους έλεγαν να προσέχουν… Συνταξιούχοι που τις προηγούμενες ημέρες περίμεναν αγχωμένοι πίσω από την εξώπορτα του σπιτιού τους, πότε θα πάρουν τη σύνταξη, μόλις χτυπούσε το κουδούνι και έβλεπαν τον ταχυδρόμο, μόνο ευχές είχαν να δώσουν στο δικό τους ήρωα. Τον άνθρωπο που τους έφερε τη σύνταξη στο σπίτι και μάλιστα ολόκληρη, την ίδια ώρα που χιλιάδες άλλοι συνταξιούχοι συνωστίζονταν και λιποθυμούσαν στις ουρές στις τράπεζες. Οι συνταξιούχοι που παίρνουν τα χρήματά τους μέσω ΕΛ.ΤΑ. ήταν οι… τυχεροί της εβδομάδας που πέρασε.

«Οι Έλληνες δεν χρωστάνε τίποτα – Σας κοροϊδεύουν οι δωσίλογοι, το χρέος είναι απάτη» !!!

Ο Lyndon LaRouche είναι Αμερικανός πολιτικός ακτιβιστής και ιδρυτής του κινήματος LaRouche, ο οποίος μέσα στο άρθρο του αναπτύσσει την άποψη ότι το χρέος της Ελλάδας είναι πλασματικό.

«Το Ελληνικό χρέος δεν είναι ως επί το πλείστον ελληνικό χρέος. Το χρέος το οποίο η Γερμανία και άλλες χώρες απαιτούν να πληρώνεται αφορούν χρήματα που οι Έλληνες δεν πήραν! Έτσι, οι Έλληνες δεν οφείλουν αυτά τα χρήματα. Πρόκειται για απάτη, γιατί οι Έλληνες δεν επιβαρύνονται με το χρέος».

Νορβηγοί εμπειρογνώμονες: “Τελικά, είστε πάμπλουτοι! Έχετε πετρέλαιο για 100 χρόνια!”

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο για…100 χρόνια έχει η Ελλάδα!!Αυτή την απίστευτη ρήση είπαν οι Νορβηγοί ολοκληρώνοντας την έρευνά τους για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες! Οχι μόνο δε χρωστάμε συνέλληνες, αλλά αν φύγουμε απ το γιούρο και μέσα στα επόμενα 5 χρόνια όταν πέσει και η πρώτη γεωτρυπανιά, η Ελλάδα θα είναι η …νέα Σαουδική Αραβία του 21ου Αιώνα!
Τέσσερις περιοχές καταδεικνύουν μεγάλες δυνατότητες και σημαντική δυναμική σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων (φυσικού αερίου και πετρελαίου).

Έσκασε βόμβα σε Ιταλία και Γαλλία: Γκρίλο, Λεπέν ζητούν δημοψηφίσματα για…

Ο χειρότερος φόβος της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και του Βερολίνου άρχισε να γίνεται πραγματικότητα μετά το ελληνικό δημοψήφισμα και λέγεται “Εξαγωγή δημοψηφισμάτων”.
Ηδη στην Ιταλία ο ηγέτης του ”Κινήματος 5 Αστέρων”, Beppe Grillo ζήσησε δημοψήφισμακαι μάλιστα ε πιο προωθημένο ερώτημα: Να να αποφασίσει ο ιταλικός λαός αν θέλει να μείνει στην ευρωζώνη ή να πάει σε εθνικό νόμισμα.
“Το αποτέλεσμα τουδημοψηφίσματος στην Ελλάδα είναι μόνο η αρχή.

Αισχρό σκίτσο των Times για την Ελλάδα: "Έτσι διαπραγματεύεται"

Πολύ αρνητική γνώμη για την Ελλάδα και τον Ελληνα πρωθυπουργό έχει ο σκιτσογράφος των Times, Peter Brooks, ο οποίος ξαναχτύπησε σήμερα με ένα συμβολικό σκίτσο.

Ο ίδιος το δημοσιοποίησε στο τουίτερ γράφοντας σχετικά:

Peter Brookes ‏@BrookesTimes
My cartoon Tuesday @TheTimes on #Greece's negotiating position #Tsipras #Grexit

Σκίτσο-πρόκληση του ολλανδικού Τύπου για τον Έλληνα που ψήφισε «όχι»

Δείτε πώς απεικονίζει η ολλανδική εφημερίδα De Volksrant τον Έλληνα που ψήφισε «Όχι» στο τελευταίο δημοψήφισμα
Κάπως έτσι φαντάζεται ο ολλανδικός Τύπος τον τύπο του Έλληνα που πήγε στην κάλπη της Κυριακής και έριξε «όχι»: ένας καπνίζων, παχουλός, αγύμναστος 50άρης με μαγιό, σαγιονάρες και μπλούζα με φαρδιά πλατιά την ελληνική σημαία, που κάνει διακοπές με το ένα χέρι απλωμένο να ζητάει λεφτά και με το άλλο να το υψώνει στη γνωστή χειρονομία (προφανώς) προς τους Ευρωπαίους εταίρους.

Αυτή είναι η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης

Γιατί το Eurogroup σχεδιάστηκε ώστε να φανεί άκαρπο - Το αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας - Η στάση των εταίρων στις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα
Το πρώτο -βασικό- βήμα για να πάρει οικονομική βοήθεια η Ελλάδα είναι να καταθέσει η κυβέρνηση αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Αυτή η τυπική αλλά και συγχρόνως ουσιαστική διαδικασία θα «ξεκλειδώσει» τις ενέργειες στο Eurogroup ώστε να συζητηθεί κάτω από ποιες συνθήκες και ποιους όρους θα εγκρίνουν οι εταίροι την βοήθεια στη χώρα μας.

Stratfor: "Οι Έλληνες επέλεξαν την άμεση αλλά με δυνατότητα ανάκαμψης επιλογή από τη μακροπρόθεσμη η οποία οδηγεί στο θάνατο"

"Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΗ - ΤΑ ΒRICS ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΟΥΝ"
 
"Οι Έλληνες κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ δύο μορφών καταστροφής" σύμφωνα με το Stratfor: "Μια άμεση αλλά με δυνατότητα ανάκαμψης και μια μακροπρόθεση η οποία οδηγεί σε στραγγαλισμό χωρίς διέξοδο. Η δεύτερη είναι η ευρωπαϊκή συνταγή".
 
Η αμερικανική ανάλυση δείχνει ότι η Ουάσιγκτον διαβλέπει αυτό που δεν βλέπουν Βερολίνο και Βρυξέλλες: Ότι ο ελληνικός λαός είναι αποφασιμένος πλέον για όλα,και δεν θα ανεχθεί περαιτέρω φτωχοποίηση.

Αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα

Το Eurogroup αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει νέο αίτημα για παροχή οικονομικής βοήθειας από τον ESM αύριο, Τετάρτη, αναφέρει το επίσημο ανακοινωθέν του σημερινού Eurogroup.
Όπως αναφέρεται, το Eurogroup είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει έκτακτη τηλεδιάσκεψη αύριο, Τετάρτη, στον απόηχο του νέου ελληνικού αιτήματος, εφόσον αυτό υποβληθεί έγκαιρα.
Κατόπιν του αιτήματος, εξηγεί η ανακοίνωση, οι θεσμοί (Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ) θα αξιολογήσουν και θα αναλύσουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Έπειτα, το Eurogroup θα λάβει την απόφαση σχετικά με την έναρξη της επίσημης διαπραγμάτευσης.

ΔΝΤ: Οι πιθανές επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης στην ιταλική οικονομία

Σε πιθανές επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης και στην Ιταλία αναφέρθηκε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε έκθεσή του με θέμα τις προοπτικές της ιταλικής οικονομίας.
Αναλυτικότερα, σε έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα (07/07) αναφέρεται ότι «αν δεν αντιμετωπισθούν οι εξελίξεις της ελληνικής κρίσης, με μια ισχυρή πολιτική απάντηση, μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην Ιταλία, πλήττοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών».
Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι «ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης είναι περιορισμένος».

Ρέντσι: Συμφωνία για την Ελλάδα μέσα στις επόμενες ώρες

 Ρέντσι: Συμφωνία για την Ελλάδα μέσα στις επόμενες ώρες
«Πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί μία τεχνική λύση για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή δεν ανησυχώ για την κατάσταση της Ελλάδας, καθώς με λίγη καλή θέληση μπορεί να υπάρξει συμφωνία. Είμαι ωστόσο ανήσυχος ότι η Ευρώπη μπορεί να παραμείνει θύμα των διαδικασιών της», ανέφερε αρχικά ο Ιταλός πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας ωστόσο πως προέχει μία πολιτική λύση.

Ευρωβουλευτής ύψωσε χαρτί υγείας στον Γιούνκερ φωνάζοντας: «Έτσι καταντήσατε το ευρώ»(Βίντεο)

Ο Τζιανλούκα Μπουονάνο ζήτησε την παραίτηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Το μέλος της Λίγκας του Βορρά διέκοψε την ομιλία του πολιτικού από το Λουξεμβούργο και του έδειξε ένα... χαρτί υγείας
Κρατώντας ένα χαρτί υγείας και με την αδρεναλίνη να κτυπά «κόκκινο» στον οργανισμό του, ο ευρωβουλευτής της Λίγκας του Βορρά, Τζιανλούκα Μπουονάνο διέκοψε την ομιλία του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ για την Ελλάδα και του φώναξε: «Έτσι καταντήσατε το ευρώ», ζητώντας παράλληλα να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τηλεφώνημα Τσίπρα-Ομπάμα πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στον πρόεδρο των ΗΠΑ την ελληνική πρόταση - Ο κ. Ομπάμα, σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές, εξέφρασε την έντονη επιθυμία των ΗΠΑ να υπάρξει ευτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας, τον πρόεδρο της Γαλλίας και τον πρόεδρο της Κομισιόν.