Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

1919-2019: ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ


Το σχέδιο εξόντωσης των χριστιανικών πληθυσμών από τους Νεοτούρκους με έμφαση στον Πόντο, όπου υπήρχε αντίσταση

Από τον Σάββα Καλεντερίδη
Από το dimokratianews
 
Το νέο έτος 2019 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τότε που ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στη μαρτυρική Αμισό και με συγκεκριμένο σχέδιο και ενέργειες συνέχισε -ή, μάλλον, αποτελείωσε- το «έργο» που είχε αρχίσει η εγκληματική τριάδα των Νεοτούρκων Ταλαάτ, Τζεμάλ και Ενβέρ το 1914, που ήταν η εξόντωση των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολίας.

Νίκολα Τέσλα (1856 – 1943)

Ο σέρβος φυσικός και εφευρέτης Νίκολα Τέσλα (Nikola Tesla) γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου του 1856, στο χωριό Smiljan, στην επαρχία Lika της Κροατίας. Εκεί ολοκλήρωσε τη στοιχειώδη εκπαίδευσή του, συνέχισε τις σπουδές του στο πολυτεχνικό σχολείο του Γκρας και τις ολοκλήρωσε στο πανεπιστήμιο της Πράγας.

Εργάστηκε ως ηλεκτρικός μηχανικός στη Γερμανία, την Ουγγαρία και τη Γαλλία, πριν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ το 1884. Στη Νέα Υόρκη εργάστηκε δίπλα στον Τόμας Έντισον, βελτιώνοντας πολλές από τις εφευρέσεις του. Όμως, οι διαφορές στο ύφος μεταξύ των δύο ανδρών οδήγησαν σύντομα στο χωρισμό τους.

Από τον Μέγα Αλέξανδρο μέχρι την Ελισάβετ -Τι διάβασαν περισσότερο στην ελληνική Wikipedia - ΓΙΑ ΤΟ 2018

Στο πνεύμα της... Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν τα «κλικ» στην ελληνική Wikipedia (Βικιπαίδεια) το 2018. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στα πιο δημοφιλή λήμματα για την προηγούμενη χρονιά.
Οι συνολικές επισκέψεις ξεπέρασαν τα 358,8 εκατομμύρια το 2018. Από αυτές, τα λήμματα που αναδείχθηκαν τα τέσσερα δημοφιλέστερα ήταν «Ελλάδα», «Μακεδονία», «Αλέξανδρος ο Μέγας» και ΠΓΔΜ, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Ακολουθεί, στην πέμπτη θέση, η σειρά του Netflix «La casa de papel» («Η τέλεια ληστεία»), που... τρέλανε και τους Ελληνες το 2018, ενώ έκτος στη λίστα είναι ο Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη χρονιά.
Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η βασίλισσα Ελισάβετ, προφανώς λόγω του γάμου του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ, η Αθήνα, ο κατάλογος των ελληνικών τηλεοπτικών σειρών και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

EY: Assets 800 δισ. στερλίνων φεύγουν από τη Βρετανία προς την ΕΕ λόγω Brexit

Περιουσιακά στοιχεία ύψους 800 δισ. στερλίνων μεταφέρονται ήδη από τη Βρετανία σε νέα χρηματοπιστωτικά κέντρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει του brexit, τόνισε η συμβουλευτική εταιρεία EY.
Η Βρετανία, η οποία αναμένεται να αποχωρήσει τον Μάρτιο, δεν έχει ακόμη εγκρίνει μια συμφωνία για να αποφευχθεί μια απότομη διακοπή των δεσμών με την ΕΕ.
Αν και το βρετανικό κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει την προτεινόμενη συμφωνία την επόμενη εβδομάδα, δεν είναι σαφές εάν θα εγκριθεί.

Ραγδαίες εξελίξεις: Συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου τις επόμενες ώρες

Από το newsbomb

Σενάρια για συνάντηση κορυφής μεταξύ Τσίπρα - Καμμένου βρίσκονται σε εξέλιξη, μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο συγκυβερνώντες θα συναντηθούν για τελικό «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» - ενδεχομένως και μέσα στο επόμενο 24ωρο - πριν από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη βουλή των Σκοπίων.
Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι θα αναβληθεί και η συνέντευξη που θα έδινε ο πρωθυπουργός στο Open αύριο, και θα μετατεθεί για την Τετάρτη.

Pίξτε την χοληστερίνη σας με τροφές που περιέχουν ακόρεστα (καλά) λιπαρά

Της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, 
μοριακής βιολόγου,
Από το medlabnews.gr


Μία χρήσιμη συμβουλή, που έχει μόνιμη βάση σε ένα υγιεινό διαιτολόγιο είναι η αντικατάσταση των κορεσμένων (κακών) λιπαρών οξέων με ακόρεστα (καλά). Δεν είναι όλα τα λιπαρά κακά, και δεν είναι σωστό να απορρίψουμε τελείως την κατανάλωση λιπών από τη διατροφή μας, φοβούμενοι είτε την αύξηση βάρους, είτε την εμφάνιση κάποιας ασθένειας (π.χ., καρδιαγγειακής πάθησης). Το μυστικό είναι να γνωρίζουμε το είδος των λιπαρών που πρέπει να καταναλώνουμε και ποια να αποφεύγουμε, καθώς και την ποσότητα των λιπαρών που πρέπει να περιλαμβάνεται στο καθημερινό μας διατροφικό πρόγραμμα.