Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Εκτός ΚΟ ΝΔ ο Πάνος Καμμένος αλλά μένει στο κόμμα


Από real.gr


Όπως είχε αποκαλύψει από νωρίς το απόγευμα το real.gr o Πάνος Καμμένος τέθηκε εκτός ΚΟ της ΝΔ αλλά δεν παραπέμπεται στο πειθαρχικό. Ο βουλευτής της ΝΔ επέμεινε στη αρχική του άποψη και δεν έδωσε τελικά ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση. Ο Αντώνης Σαμαράς τον έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας αλλά δεν τον παρέπεμψε στα αρμόδια όργανα του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από την ΝΔ. Έτσι ο Πάνος Καμμένος μπορεί να διεκδικήσει εκ νέου την έδρα του στην Β Αθήνας.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Εκτός της ΚΟ της ΝΔ τίθεται ο βουλευτής και μέλος της ΝΔ κ. Πάνος Καμμένος»

Θρίλερ με τις συντάξεις Δεκεμβρίου ΙΚΑ - ΟΑΕΕ και το δώρο των Χριστουγέννων

Από το newsit

Κλίμα ασφυξίας έχει προκαλέσει η μη καταβολή της 6ης δόσης στην Ελλάδα με αποτέλεσμα τα ασφαλιστικά ταμεία που ήδη αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα να αναζητούν άμεσα ρευστό προκειμένουν να καταβληθούν εκγαίρως οι συντάξεις Δεκεμβρίου και τα δώρα των Χριστουγέννων.

Τα ασφαλιστικά ταμεία που είναι "στο κόκκινο" είναι μεταξύ αλλων και  τα δύο μεγαλύτερα της χώρας δηλαδή το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ). Συνολικά πρέπει να βρεθούν 450 εκατομμύρια ευρώ.

Μόνη λύση αυτή τη στιγμή είναι ο εσωτερικός δανεισμός από άλλα ταμεία.

Φέλντσταϊν: Σε ένα χρόνο η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Φέλντσταϊν προέβλεψε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ μέσα σε έναν χρόνο.
"Με εξαίρεση την έξοδο της Ελλάδας, δεν πιστεύω ότι θα καταρρεύσει η ευρωζώνη σύντομα. Η ελληνική υπόθεση είναι αδύνατη", πρόσθεσε.
Ο 72χρονος καθηγητής έχει χαρακτηριστεί ως ευρωσκεπτικιστής και έχει έρθει συχνά σε αντιπαράθεση με τον τέως πρόεδρο της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ.
Μπαρόζο: "Ίσως χρειαστούν περισσότερα μέτρα"
Μεγαλύτερη δέσμευση από όλες τις χώρες και πιθανόν συμπληρωματικά μέτρα θα πρέπει να υπάρξουν προκειμένου να επιλυθεί η συστημική κρίση που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ, Μανουέλ Μπαρόζο.

Νέο ιστορικό χαμηλό για το ΧΑΚ την Τετάρτη - Μεγάλη πτώση οι τράπεζες

Aπό το philenews

Λευκωσία: «Βουτιά» σε νέο ιστορικό χαμηλό επίπεδο πραγματοποιεί την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, λόγω των ισχυρών πιέσεων που δέχονται οι τραπεζικές μετοχές και ιδίως η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου η οποία υποχωρεί πέρα του 12%.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρούσε στις 13:12 στις 277,52 μονάδες, καταγράφοντας μεγάλη βουτιά σε ποσοστό 9,15%.

Την ίδια ώρα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 98,12 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση της τάξης του 8,52%.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν την ίδια ώρα σε 707.000 ευρώ.

Με νέα χαμηλά "φλερτάρει" το ΧΑ - Πτώση 8,2% στις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Η διολίσθηση μετοχών και δεικτών του Χρηματιστηρίου της Αθήνας προς νέα χαμηλά συνεχίζεται και την Τετάρτη, σε περιβάλλον «ρηχών» συναλλαγών, καθώς οι ανησυχίες για τον κλάδο των τραπεζών και για την εκταμίευση της έκτης δόσης διατηρούνται αμείωτες.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται πτωτικά από την έναρξη των συναλλαγών, σε ποσοστό έως 2,40% και έως τις 717,97 μονάδες, ενώ εντονότερες πιέσεις έως 7,91% δέχεται ο δείκτης των τραπεζών που υποχωρεί έως τις 282,31 μονάδες.

Με απώλειες που νωρίτερα έφτασαν το 3,28%, ο FTSE20 σημειώνει σήμερα νέα χαμηλά στις 276,59 μονάδες, ενώ στη σύνθεσή του θετικό πρόσημο εμφανίζουν μόνο οι μετοχές των Ελλάκτωρ, Jumbo και Βιοχάλκο.

«Η επιστροφή της μεταβλητότητας στην εγχώρια αγορά και η επανεμφάνιση ισχυρών πιέσεων -σε επίπεδο κυρίως διακυμάνσεων και όχι τόσο σε όγκους μετοχών- στον τραπεζικό κλάδο θα επαναφέρει την μεταβλητότητα και το επενδυτικό στρες στο προσκήνιο» σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities.

Έχει εξωγήινο στο ψυγείο της!!!

Από το zougla.gr
Μια γυναίκα από τη Ρωσία, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Sun», αποκάλυψε ότι πριν από δύο χρόνια βρήκε ένα παράξενο πλάσμα κοντά στο σπίτι της, στο Petrozavodsk στη Δυτική Ρωσία, και μέχρι σήμερα το συντηρεί στο ψυγείο της.

Η Marta Yegorovnam ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε το παράξενο πλάσμα ύστερα από μία έκρηξη που σημειώθηκε. Η Marta ανέφερε ότι βρήκε ένα φλεγόμενο αντικείμενο και ένα τσαλακωμένο μέταλλο και ότι εκεί κοντά ήταν και ο «εξωγήινος».

Επίσης, ανέφερε ότι, όταν είδε αυτό το περίεργο πλάσμα για πρώτη φορά, διαπίστωσε ότι ήταν ντυμένο με διαστημική στολή! Τελικά, πήρε τον «εξωγήινο» σπίτι της, τον τύλιξε σε πλαστικές σακούλες και από τότε τον διατηρεί στον καταψύκτη της.

Όσοι έχουν δει από κοντά το εν λόγω πλάσμα, το έχουν παρομοιάσει με τον «Slimer» από τους Ghostbusters.

Τεσσερισήμιση ώρες μπλακ άουτ στο υπουργείο Υγείας Έκοψε το ρεύμα και πήγε στο... Πολυτεχνείο

Από το protothema

Αφού ολοκλήρωσαν με επιτυχία το εντυπωσιακό εγχείρημα να διακόψουν την ηλεκτροδότηση στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Υγείας επί της οδού Αριστοτέλους 17, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ επισκέφθηκαν το χώρο του Πολυτεχνείου όπου και κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των νεκρών της εξέγερσης.

"Η καλύτερη τιμή στους μαχητές του Πολυτεχνείου είναι να συνεχίσουμε το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα που αυτοί χάραξαν. Με την κυβέρνηση, το μνημόνιο και την τρόικα έχουμε ανοικτούς λογαριασμούς και κάθε μέρα που περνά θα τους κλείνουμε στους δρόμους", δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος και προανήγγειλε και άλλες ενέργειες αντίστοιχες με το στοχευμένο μπλακ άουτ στο υπουργείο Υγείας.
Από την άλλη, οι περίπου 700 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας του κτιρίου επί της Αριστοτέλους 17 προτίμησαν είτε να χαλαρώσουν στα γραφεία τους είτε να βγουν για καφέ και ψώνια στο κέντρο της Αθήνας.

Νέα από τη Σερβία


 ΑΠΌ glassrbije.org 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΒΕΣΤΕΡΒΕΛΕ
15.11.2011
«Παράγοντες των Αρχών στο Βερολίνο υποστηρίζουν την ένταξη της Σερβίας και άλλων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, όμως πιστεύουν ότι σε αυτό το δρόμο δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία συντόμευση», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, κ. Γκουίντο Βεστερβέλε μετά τη συνάντησή του που είχε χθες το βράδυ με τους παράγοντες του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. «Η Γερμανία επιμένει στο σεβασμό των κριτηρίων που κάθε κράτος κατά τη διαδικασία ένταξης πρέπει να εκπληρωθεί», επεσήμανε ο κ. Βεστερβέλε, και διευκρίνισε ότι αυτό σχετίζεται κυρίως με την καλή διαχείριση  οικονομίας και χρηματοδότησης, δηλαδή καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος. «Όταν πρόκειται για τη Σερβία, τα κριτήρια αυτά συμπεριλαμβάνουν και καλές γειτονικές σχέσεις», δήλωσε ο κ. Βέστερβελε. Τέλος, ο ίδιος πρόσθεσε ότι, όπως ανέφερε, η εδαφική ακεραιότητα του Κοσσυφοπεδίου δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
 

"Πνοή" αισιοδοξίας στη Wall Street από τα μάκρο

Dow12.096,1617,18 0,14%  



  Nasdaq2.686,2028,98 1,09%  

Η Wall Street χθες
Από το capital.gr
 
Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τις ανησυχίες για την εξέλιξη της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη να περνούν προσωρινά στο περιθώριο καθώς οι επενδυτές επέλεξαν να εστιάσουν στα θετικά μάρκο της ημέρας.

Η είδηση ότι ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Mario Monti θα συναντηθεί αύριο με τον πρόεδρο της Ιταλίας, Giorgio Napolitano και στη συνέχεια θα ανακοινώσει τη σύνθεση της κυβέρνησης του πρόσφερε περαιτέρω στήριξη στην αμερικανική αγορά.

Οι δείκτες βρέθηκαν νωρίτερα σε αρνητικό έδαφος εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών ότι η κρίση χρέους περνά από την περιφέρεια στον πυρήνα της Ευρώπης. Οι αποδόσεις στο ιταλικό 10ετές ομόλογο σκαρφάλωσαν σήμερα και πάλι πάνω από το κρίσιμο επίπεδο του 7%, ενώ την ίδια στιγμή το ισπανικό δημόσιο άντλησε σήμερα 3,17 δισ. ευρώ με το κόστος δανεισμού να σκαρφαλώνει σε υψηλό 14 ετών. Την ίδια στιγμή διαδοχικά ρεκόρ σημείωσαν και τα spreads της Γαλλίας, αλλά και άλλων χωρών της Ευρωζώνης όπως της Αυστρίας και του Βελγίου.

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: ΑΓΩΓΟΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»/IOBE

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΥΛΟΣ  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: ΑΓΩΓΟΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
ΑΠΟ ΤΟ drougos.gr 
 Τη σημασία της εξασφάλισης της συμμετοχής της Ελλάδας στη διαδικασία επαναπροσδιορισμού του ενεργειακού χάρτη της Ευρώπης υπογραμμίζει μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) με τίτλο: «Η Ελλάδα ως ενεργειακός δίαυλος προς την Ευρώπη: Αγωγοί φυσικού αερίου που διέρχονται από την Ελλάδα».
Όπως τονίζεται στη μελέτη, δεδομένης της γεωγραφικής της θέσης, η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) να διαφοροποιήσει τις πηγές τροφοδοσίας της με φυσικό αέριο, κατασκευάζοντας αγωγούς μεταφοράς αερίου από την περιοχή της Κασπίας προς τις αγορές της ΕΕ.
Σύμφωνα με τη μελέτη του ΙΟΒΕ, ο Νότιος Ενεργειακός Διάδρομος, αποτελώντας την τέταρτη «οδό» για τη μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, στοχεύει στο να φέρει το άφθονο αέριο από την περιοχή της Κασπίας (σήμερα) και της Μέσης Ανατολής (στο μέλλον) στις ευρωπαϊκές αγορές. Αρχικά, το αέριο από την Κασπία θα τροφοδοτείται από την κοινοπραξία που αναπτύσσει το κοίτασμα Shah Deniz στο Αζερμπαϊτζάν. Το 2012 η κοινοπραξία θα επιλέξει εταίρο για τη μεταφορά του αερίου της μέσω αγωγών προς την Ευρώπη, ενώ αναμένεται να αρχίσει να προσφέρει 10 δισ. κυβικά μέτρα (bcm) ετησίως από το 2018. Υποψήφιοι για το άνοιγμα του Νοτίου Διαδρόμου είναι οι αγωγοί φυσικού αερίου Nabucco και SEEP, οι οποίοι παρακάμπτουν την Ελλάδα, καθώς και οι αγωγοί IGI και TAP, οι οποίοι τοποθετούν την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό ενεργειακό χάρτη.

TO EMIΡΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

TO EMIΡΑΤΟ  ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΑΠΟ ΤΟ drougos.gr

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ ΤΟ ΕΜΙΡΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΑΣΑΝΤ, ΟΠΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΙΡΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΣ(ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΑΕΡΙΟΥ) ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.  ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
*ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ. ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ.
*ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.
*ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΑΡΚΕΤΆ ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΣΕ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ Β,ΑΦΡΙΚΗ.