Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Βίντεο-ντοκιμαντέρ: 18 χρόνια από τη δολοφονία Τάσου Ισαάκ - Σολωμού Σολωμού

18 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη βάρβαρη και απροκάλυπτη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, οι οποίοι έπεσαν θύματα της τουρκικής θηριωδίας στις 11 και 14 Αυγούστου 1996.

Το κυπριακό SigmaLive, 18 χρόνια μετά, συνέλεξε υλικό από αρχεία κυπριακών, ελληνικών και τουρκικών καναλιών, νέες μαρτυρίες και δηλώσεις εμπλεκομένων και παρουσιάζει ένα νέο ντοκιμαντέρ για τα τραγικά γεγονότα.

Αριστοτέλης και Πλάτωνας Οι διαφορές των δύο φιλοσόφων

Μελετώντας την πορεία της Φιλοσοφίας στον Ελληνικό κόσμο, συναντάμε μεγάλες προσωπικότητες που με τη σκέψη και το έργο τους χάραξαν βαθιά την Ιστορία του Πολιτισμού και επέδρασαν στη διαμόρφωσή του χιλιάδες χρόνια μετά την εποχή τους. Ανάμεσα σ’ αυτούς συγκαταλέγονται ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, δύο πραγματικοί γίγαντες της διανόησης και του πνεύματος, που συνδέθηκαν στενά μεταξύ τους, δίδαξαν μεγάλες αλήθειες, αναγνωρίστηκαν και τιμήθηκαν από τις μεταγενέστερες γενιές μέχρι και σήμερα για την προσφορά τους.Στα έργα τους συναντάμε πολλά κοινά σημεία στις απόψεις τους για τη ζωή, τον άνθρωπο, την ηθική, κάτι που άλλωστε είναι φυσικό εφόσον συνδέθηκαν μεταξύ τους ως Δάσκαλος και Μαθητής. Συναντάμε όμως και κάποιες διαφορές στην αντίληψή τους για τον Κόσμο, την πολιτική και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία.

Γεωδαιτικός Τριγωνισμός Της Ελλάδας και Ιεροί Χωροι (Βίντεο)

Η αποκαλυπτική εκπομπή του Χαρδαβέ, για όλα όσα δεν μας διδάσκουν στα σχολεία σχετικά με τη διάταξη των Ιερών και των πόλεων των Αρχαίων Ελλήνων και που παραμένουν ακόμα στη «Σφαίρα του Μυστηρίου & του Φαντασιακού».

Τα αρχαία ιερατεία δεν καθόριζαν μόνο τους επιφανειακούς τόπους της γης, αλλά και την κατασκευή και κατεύθυνση υπόγειων σηράγγων, οι οποίες συνέδεαν μεταξύ τους τα υπέργεια ιερά που είχαν οικοδομηθεί σε ενεργειακά-κομβικά σημεία ή άλλως τόπους δυνάμεως. Αυτές οι σήραγγες, παράλληλες των ενεργειακών γραμμών L, είχαν αρκετή ενέργεια ώστε να πολλαπλασιάζουν στο μέγιστο το φως ενός μικρού κεριού που έτσι αρκούσε για την ευχερή διέλευση των πιστών. Ορισμένα σημεία των σηράγγων αυτών, κυρίως σε διασταυρώσεις των γραμμών L, εξέπεμπαν αρκετό φως από μόνα τους.

Στο Βέλγιο οι Θεοί των Αρχαίων Ελλήνων(ΦΩΤΟ)

Οι αρχαίοι μύθοι και οι Θεοί των αρχαίων Ελλήνων δεν έχουν σταματήσει ανά τους αιώνες να συνομιλούν με τον χώρο της τέχνης και τους δημιουργούς.

Πρόσφατα η Martha Graham Dance Company παρουσίασε μια σπουδαία περφόρμανς που έλκει την έμπνευσή της από τους μύθους της αρχαίας Ελλάδας και φέρει τον απόλυτα δηλωτικό τίτλο: «Γιορτάζοντας την ελληνική σύνδεση». Είναι γνωστό άλλωστε πως η σπουδαία Μάρθα Γκράχαμ έχει αναπτύξει έντονη σχέση με τον ελληνικό αρχαίο πολιτισμό.

Επεισόδιο στη νεκρή ζώνη: Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν στον αέρα με «θέα» δημοσιογράφο και την 8χρονη κόρη του

- Το περιστατικό καταγγέλθηκε ότι συνέβη το βράδυ του Σαββάτου όταν ο δημοσιογράφος μετέβαινε στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου
- Κάνοντας αναστροφή για βρει το κάλυμμα της ρόδας, άκουσε Τούρκους στρατιώτες από το γειτονικό φυλάκιο να οπλίζουν και κατόπιν τον πυροβολισμό
- Για το επεισόδιο ενημέρωσε η κυπριακή Αστυνομία την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και την Αστυνομία Βάσεων Δεκέλειας

Παγκόσμιο σοκ: 7χρονος κρατάει κεφάλι σύρου στρατιώτη

- Η φωτογραφία κάνει τον γύρο του κόσμου και φέρεται να ανέβασε στο Twitter ο πλέον καταζητούμενος φυγάς της Αυστραλίας
- Σε αυτήν, απεικονίζεται ο επτάχρονος γιος του να κρατάει το κεφάλι ενός σύρου στρατιώτη

ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ!
Η εφημερίδα The Australian έγραψε ότι ο Χαλίντ Σαρούφ ανέβασε την φωτογραφία που απεικονίζει ένα αγόρι να κρατάει με τα δύο του χέρια ένα κεφάλι στην πόλη Ράκα της βόρειας Συρίας.

Δεν τσιμπάει με τίποτα ο Σήφης. Έρχεται ο "κροκοδειλάκιας"

Ελεύθερος στα νερά του φράγματος Ποταμών επιμένει να κυκλοφορεί ο Σήφης, ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου
Σχεδόν έναν μήνα από την έναρξη της επιχείρησης εγκλωβισμού του, ο Σήφης αποδεικνύεται «σκληρό καρύδι», αρνείται να... παραδοθεί και αποφεύγει τις παγίδες με τα δολώματα όπως ο διάβολος το λιβάνι.
Αλλωστε, όπως έχει φανεί μέχρι στιγμής, τα κοτόπουλα δεν είναι του γούστου του. Προτιμάει τις πάπιες, οι οποίες εξαφανίζονται σταδιακά από το φράγμα. Στην επιβίωση φιλίες δεν υπάρχουν. Μπορεί να κολυμπάει αρμονικά μαζί τους, όμως όταν πεινάσει ο Σήφης, δεν χαρίζεται.

Συνελήφθη ο Δημοσθένης Βεργής για καταπάτηση δημόσιας γης

Χειροπέδες στον Δημοσθένη Βεργή σε εκτέλεση εντάλματος που είχε εκδοθεί για καταπάτηση χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων
Στα χέρια των αρχών ο Δημοσθένης Βεργής μετά από καταδικαστική απόφαση για υπόθεση καταπάτησης 452.000 τ.μ. δημόσιας γης κοντά στη λίμνη Μαραθώνα.
Στον Δημοσθένη Βεργή, που καταδικάστηκε σε 37 χρόνια και 6 μήνες χωρίς αναστολή, το δικαστήριο επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 150 χιλιάδων ευρώ, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Η Μέρκελ «μαγειρεύει» και το Σκοπιανό-Παριστάνουν τους αιφνιδιασμένους στην Κυβέρνηση-Σκοτεινό διπλωματικό παρασκήνιο

Η Μέρκελ «μαγειρεύει» και το Σκοπιανό
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Από το newsbomb
 
Σε κίνηση μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας προβαίνει η γερμανίδα καγκελάριος Άνκελα Μέρκελ, προσκαλώντας στις 28 Αυγούστου στο Βερολίνο Ειδική Σύνοδο Κορυφής για τους Πρωθυπουργούς των Δυτικών Βαλκανίων, με το Σκοπιανό να είναι ένα από τα κυρίαρχα θέματα της συνάντησης!
Η πρόθεση της Μέρκελ να συγκαλέσει την έκτακτη Σύνοδο είναι γνωστή σε διπλωματικό επίπεδο από την Άνοιξη- ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό ΥΠΕΞ επέλεξαν να την υποβαθμίσουν και σήμερα να παριστάνουν τους αιφνιδιασμένους! Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί μία μόλις εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ( 4-5 Σεπτεμβρίου στην Ουαλία).

ΡΩΣΟΙ ΓΕΝΕΤΙΣΤΕΣ - ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

 Επιστημονικά στοιχεία που αντικρούουν τη θεωρία της αφρικανικής γένεσης του σύγχρονου ανθρώπου είναι κοινή γνώση μεταξύ εκείνων που είναι εξοικειωμένοι με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές εργασίες σχετικά με το ανθρώπινο γονιδίωμα, το μιτοχονδριακό DNA και τα Υ χρωμοσώματα.
Δυστυχώς, στον κατεστημένο Τύπο και τους κύκλους της ακαδημαϊκής κοινότητας, φαίνεται να υπάρχει στο σημείο αυτό ένα εμφανές - και τολμώ να πω - σκόπιμο κενό, όταν πρόκειται
για την αναφορά και είδηση ​​αυτών των πρόσφατων μελετών και τις προφανείς επιπτώσεις τους.

To Noμικό Συμβούλιο του Κράτους επιτρέπει την εισβολή εφοριακών στις οικίες των πολιτών χωρίς παρουσία εισαγγελέα!

ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ: "DO YOU FEEL LUCKY";

Εισβολή στα σπίτια των πολιτών για φορολογικούς ελέγχους και χωρίς την παρουσία εισαγγελέα ενέκρινε η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) με ότι αυτό συνεπάγεται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά και την ασφάλεια τωνίδιων των εφοριακών.

Εικόνες από τη μαγευτική πανσέληνο του Αυγούστου - Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

Φωτεινότερη και μεγαλύτερη ήταν η περίφημη και χιλιοτραγουδισμένη πανσέληνος του Αυγούστου.

Χιλιάδες πολίτες έσπευσαν σε αρχαιολογικούς χώρους και άλλους ανοικτούς χώρους, ενώ άλλοι βρέθηκαν δίπλα στη θάλασσα για να απολαύσουν το υπέροχο θέαμα της πανσελήνου.

Δείτε φωτογραφίες από την Ακρόπολη, το Σούνιο και το Ναύπλιο:

Το μυστήριο με τις γραμμές της Νάσκα «βαθαίνει» - Αμμοθύελλες αποκάλυψαν νέα γεωγλυφικά

Tο μυστήριο με τις γραμμές της Νάσκα, που βρίσκονται λαξευμένες κάπου στην περουβιανή έρημο, φαίνεται ότι εντείνεται μετά και από την αποκάλυψη νέων γεωγλυφικών, τα οποία ήρθαν για πρώτη φορά το φως.

Τα αρχαία αυτά σχέδια ανακάλυψε και πάλι ένας πιλότος. Εκτείνονται σε μήκος 60 μέτρων και μοιάζουν σαν ένα φίδι και ένα άλλο ζώο που θυμίζει λάμα, επάνω από ένα σχέδιο που μοιάζει με πτηνό.