Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Η βία έπληξε τη χώρα της ειρήνης

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/23/114439/


Ο βασιλιάς της Νορβηγίας είναι αυτός που απονέμει τα βραβεία Νόμπελ Ειρήνης, αλλά κάθε χρόνο θα μπορούσαν κάλλιστα να τα κερδίζουν οι διπλωμάτες της χώρας του.

Νέο μνημόνιο έρχεται το Σεπτέμβριο

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Η απόφαση των 17 ηγετών της ευρωζώνης για το «πακέτο» της διάσωσης της Ελλάδας σηματοδοτεί και την έναρξη διαπραγματεύσεων για νέο Μνημόνιο. Θα αρχίσουν περί τα μέσα Σεπτεμβρίου με την τρόικα, επιβεβαίωσαν πηγές της...Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο διευκρινίσεων που έδωσαν σχετικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη σύνοδο κορυφής.
Το νέο Μνημόνιο, που θα αποτελέσει επέκταση του Μεσοπρόθεσμου θα τεθεί σε ισχύ από το 2013 και θα έχει διάρκεια ενάμιση χρόνο περίπου.
Οι ίδιες πηγές αποσαφήνισαν τα εξής:

Άλλη μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για το χρέος στις ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1246234
Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνάντηση που συγκάλεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama με μοναδικό σκοπό να αποτρέψει τη χρεοκοπία των ΗΠΑ σε δέκα μόλις ημέρες, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί πρόοδος και να ανακοινωθεί κάποια συμφωνία.

Ο Obama κάθισε δίπλα στον εκπρόσωπο της Βουλής των Αντιπροσώπων John Boehner αλλά το κλίμα ήταν τεταμένο μετά και την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων της Παρασκευής όταν ο Boehner αποφάσισε να εγκαταλείψει την αίθουσα όπου γίνονταν οι συζητήσεις, αντιλαμβανόμενος το αδιέξοδο.

Στη σημερινή συνάντηση παρευρίσκονταν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Harry Reid και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.

Κανένα από τα δύο κόμματα δεν προέβη σε ανακοινώσεις μετά τη συνάντηση, που χαρακτηρίστηκε σύντομη.



Πηγή:www.capital.gr

Ο Νορβηγός τρομοκράτης δεν ήταν ακροδεξιός..Ήταν μέλος της Εβραϊκής αντιμουσουλμανικής κίνησης και Μασόνος..

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_5796.html


Αυτός που τα ελληνικά ΜΜΕ παρουσιάζουν σαν ακροδεξιό τρομοκράτη,ήταν μέλος του Εβραϊκού αντιμουσουλμανικού κινήματος της Ευρώπης και Μασόνος..
Εδώ θα δείτε ποιο ακριβώς ήταν το προφίλ του και όχι τις μπούρδες που γράφουν τα Ελληνικά ΜΜΕ.

Ειδικούς πράκτορες για την τρομοκρατία στη Β.Ευρώπη στέλνει η Europol

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=296085
    Περισσότερους ίσως από 50 ειδικούς σε θέματα τρομοκρατίας ανακοίνωσε η Europol ότι θα στείλει σε βόρειες χώρες της Ευρώπης προκειμένου να συμβάλλουν στις έρευνες κατά της τρομοκρατίας στον απόηχο του διπλού χτυπήματος στη Νορβηγία.
Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου Εκπρόσωπος της Europol μιλώντας στο Associated Press είπε ότι η συγκεκριμένη ομάδα, που έχει έδρα στη Χάγη, θα βοηθήσει στις έρευνες τις επόμενες εβδομάδες.Δήλωσε επίσης ότι "οι ακροδεξιές ομάδες γίνονται πιο οργανωμένες και επιθετικές".     

Το "θρίλερ" του αμερικανικού χρέους

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1245960

Όσο πλησιάζει η προθεσμία για την αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ, η πιθανότητα ενός σοβαρού σοκ στις αγορές ενισχύεται, σχολιάζει σε έκθεσή της η Bank of America-Merrill Lynch, εκτιμά ωστόσο ότι τελικά θα επιτευχθεί η πολυπόθητη συμφωνία μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, έστω και στο τελευταίο… δευτερόλεπτο.

Για να είναι ωστόσο η συμφωνία αυτή αξιόπιστη και αποτελεσματική, θα πρέπει να πληροί τέσσερα βασικά κριτήρια:

1: Μέγεθος

Οι ΗΠΑ χρειάζονται ένα πακέτο λιτότητας τουλάχιστον 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στην επόμενη δεκαετία, προκειμένου ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ να αρχίζει με αργούς ρυθμούς να μειώνεται. Η Bank of America-Merrill Lynch εκτιμά ότι οι οίκοι αξιολόγησης θα υποβαθμίσουν την πιστοληπτική αξιολόγηση των ΗΠΑ σε «ΑΑ» αν διαπιστώσουν ότι η συμφωνία δεν συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο δράστης του φοβερού μακελειού στη Νορβηγία

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/world/o-drastis-tou-foveroi-makeleioi-sti-norvigia


Κατηγορίες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νορβηγία, απαγγέλθηκαν στον 32χρονο συλληφθέντα για το μακελειό στο νησάκι Οτόγια. Πρόκειται - σύμφωνα με ΜΜΕ - για τον Νορβηγό Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, γνωστό στους ακροδεξιούς κύκλους.

Ο Μπρέιβικ φέρεται να σκότωσε τουλάχιστον 84 άτομα - κυρίως νεαρούς - στο νησί Οτόγια, όπου βρισκόταν κατασκήνωση της νεολαίας των Εργατικών. Επτά τουλάχιστον είναι οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση στην έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο.

-ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ Ή ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ-ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ EYΡΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟ ΟΣΛΟ; ;H EINAI KATI ΑΛΛΟ;

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/



ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ Ή ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ-ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟ ΟΣΛΟ;
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ. ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ.87 ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ. ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΟ 2005. ΕΝΑΣ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ. ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΑΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ. ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΟΣΛΟ. ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ FBI ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΟΣΛΟ.
* ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΚΑΝΑΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ THE HELPERS OF THE GLOBAL JIHAD ΟΤΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ.ΟΜΩΣ  Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΜ ΜΑΚ ΒΕΙΝ ΣΤΗΝ ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΤΟ 1995;ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ. ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ. . . ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΟ ΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΩΝ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΙΧΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ….ΓΟΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΣΛΟ. ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΑΝ.

Μαρτυρίες για συνεργό στην Utoya

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/68757/martyries-gia-synergo-sthn-utoya


Νέες μαρτυρίες της τραγωδίας στο νησί Utoya έρχονται στο φως, την ώρα που ο επίσημος απολογισμός των νεκρών ανέρχεται στους 91 και για τις δύο δολοφονικές επιθέσεις στη Νορβηγία.
Το νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, πριν ακόμα συλληφθεί στο νησί, με προτεταμένο το όπλο να πυροβολεί τα αθώα του θύματα, ενώ γύρω του στο νερό επιπλέουν πτώματα.
Στον 32χρονο φερόμενο ως δράστη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες τόσο για τις εκρήξεις στην καρδιά του Όσλο, όσο και για τους πυροβολισμούς στο νησί.

Ήπιος Λόγος Γιατί άργησαν τόσο να… μας σώσουν;

Από το ιστολόγιο http://www.statesmen.gr/

Η Συμφωνία των Βρυξελλών, που βάζει τέλος στα σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας και διασφαλίζει τη νομισματική και κατ’ επέκταση την πολιτική σταθερότητα της Ευρώπης για τα επόμενα χρόνια, εμπεριέχει και μια δεύτερη ανάγνωση: Για ποιο λόγο όλα αυτά άργησαν τόσο πολύ.
Αν η Συμφωνία της Πέμπτης είχε δρομολογηθεί προτού ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράψει την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, με το Μνημόνιο Ι, προφανώς δεν θα είχαμε οδηγηθεί σε τόσο ακραίες συνθήκες.
Και πριν προστρέξουμε στο Μνημόνιο Ι, η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός έχασαν δραματικά πολύτιμο χρόνο, «κλώτσησαν» τυχόν εναλλακτικές που βρέθηκαν μπροστά τους, όπως από τη Ρωσία και την  Κίνα, και υποβάθμισαν το brand name που λέγεται Ελλάδα.

Η εργασία ως παράγοντας προόδου

Από το ιστολόγιο http://www.ethnikometopo.gr/

Η ζωή των ανθρώπων και των λαών διδάσκει το πιο ξεκάθαρο πόρισμα της οικονομικής επιστήμης. Ότι η εργασία είναι ο κατ' εξοχήν σημαντικός παράγοντας οικονομικής αναπτύξεως.
Η αρχή αυτή που την συναντάμε στην οικονομική ιστορία του Ελληνικού έθνους σε κάθε περίοδο κατά την πολυτάραχη διαδρομή του, φαίνεται ότι στην παρούσα περίοδο είναι η πιο αμφιλεγόμενη.
Αυτή την εργασία, την δύναμη της παραγωγής, την δύναμη της δημιουργίας, το ανίκητο όπλο των Ελλήνων που έδινε ζωή στο χώμα και τη θάλασσα, στις πόλεις, στα χωριά, στον τόπο μας μα και όπου γης, βάλθηκαν να εξοντώσουν οι αχρείοι διαχειριστές της ξενοκίνητης εξουσίας των παγκοσμιοποιητών.

Του νέου Μνημονίου «μύρια» έπονται

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Η απόφαση των 17 ηγετών της ευρωζώνης για το «πακέτο» της διάσωσης της Ελλάδας, συνοδεύτηκε από πανηγυρισμούς από πλευράς της κυβέρνησης, ωστόσο είναι σημαντικές οι επιφυλάξεις που διατυπώνονται για τα όσα ουσιαστικά σηματοδοτεί αυτή η απόφαση. Όπως επιβεβαίωσαν πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περίπου στα μέσα Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουν νέες διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την κατάρτιση και εφαρμογή ενός νέου Μνημονίου.
Το νέο Μνημόνιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας θα αποτελέσει επέκταση του Μεσοπρόθεσμου, θα τεθεί σε ισχύ από το 2013 και θα έχει διάρκεια περίπου ενάμιση χρόνο.

Ήθελαν να γεμίσουν την Αθήνα πλαστά ευρώ! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ KAI BINTEO

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=88230&catid=4



Ένα εκατομμύριο πλαστά ευρώ κατάσχεσαν οι άνδρες της υποδιεύθυνσης της Ασφάλειας Αττικής σε εργαστήριο παραχάραξης που διατηρούσαν δυο Αφρικανοί στο Γαλάτσι.

Οι δυο συλληφθέντες σκόπευσαν να γεμίσουν την Αθήνα πλαστά ευρώ. Στο εργαστήριο βρέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα των 10, 20 και 50, 100, 200 και 500 ευρώ, στο σύνολο τους φτάνουν το ποσό του ενός εκατομμυρίου!


Ρεσιτάλ πρόκλησης Ερντογάν και... μπανάνες Μπαγίς

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/world/erntogan-mas-ksegelase-i-ee-me-to-sxedio-anan

"Η ΕΕ αδίκησε τους Τουρκοκύπριους και ξεγέλασε την Τουρκία", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Τ. Ερντογάν, ενώ - από συνέδριο μπανανοπαραγωγών - ο υπ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς προειδοποίησε την ΕΕ να μην "πατήσει την μπανάνα" (σ.σ. ανάληψη προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο).

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την επιστροφή του από την Κύπρο, ο κ. Ερντογάν σημείωσε ότι "ενώ το 75% των Ελληνοκύπριων είπαν όχι στο σχέδιο Ανάν, η ΕΕ τιμώρησε την τουρκοκυπριακή πλευρά".

Έρχονται κεφαλαιακές ενισχύσεις 3 δισ ευρώ στις τράπεζες - Τι σημαίνει εμπλοκή ιδιωτών στο χρέος; Δεκατρείς απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

Η εμπλοκή των ιδιωτών στο νέο ελληνικό πακέτο διάσωσης που συμφωνήθηκε από την σύνοδο κορυφής της ΕΕ είναι πλέον γεγονός όπως επίσης και ο καθοριστικός ρόλος του EFSF του ευρωπαϊκού ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Οι ελληνικές τράπεζες θα εμπλακούν εθελοντικά και θα χρειαστούν επιπλέον 2,5 με 3 δις ευρώ νέα κεφάλαια ώστε να διατηρήσουν core tier 1 10% οπότε θα χρειαστεί να ενισχύσουν τα κεφάλαια τους.
Με βάση την πρόταση της ΕΕ για την Ελλάδα το νέο πακέτο στήριξης θα είναι ύψους 109 δις ευρώ ενώ η εμπλοκή των ιδιωτών θα φθάσει τα 13,5 δις ευρώ ενώ αν συμπεριληφθούν και τα Ταμεία που ελέγχουν ομόλογα έως 20 δις ευρώ και άλλοι επενδυτές μπορεί να φθάσουν στα 42 δις ευρώ που ρεαλιστικά είναι πολύ μικρή συμμετοχή σε ένα χρέος που αγγίζει τα 360 δις ευρώ.

Περιορισμένη χρεοκοπία, επιλεκτικά χαρούμενη ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=295731

    Πριν αλέκτορα φωνήσαι οι οίκοι αξιολόγησης εκδήλωσαν τις διαθέσεις τους στη συμφωνία της Ε.Ε. Ακόμη δεν είχε στεγνώσει το μελάνι στο κείμενο της συμφωνίας με την οποία η Ε.Ε. αποφάσισε να χορηγήσει ένα νέο δάνειο 109 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας, όταν ο οίκος Fitch εκδήλωσε την πρόθεσή του να υποβαθμίσει την Ελλάδα στην κατηγορία της «περιορισμένης χρεοκοπίας», ενώ τα ομόλογα που λήγουν έως το 2020 θα υπαχθούν στην ακόμη χειρότερη κατηγορία της χρεοκοπίας (Default).
Πάρτι τραπεζικών μετοχών στο ΧΑ, λόγω ελαφρού κουρέματος Πάρτι τραπεζικών μετοχών στο ΧΑ, λόγω ελαφρού κουρέματος Παρά ταύτα, το ξέσπασμα των αγορών αλλά και γενικότερα οι αντιδράσεις ξύπνησαν μνήμες από τον Μάρτιο του 1999. Την επαύριο της τελευταίας υποτίμησης της δραχμής, στην οποία προχώρησε τότε η κυβέρνηση Σημίτη προκειμένου το εθνικό μας νόμισμα να εισαχθεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών. Τότε η δραχμή, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση, άρχισε να ενισχύεται θεαματικά, με αποτέλεσμα το ποσοστό της υποτίμησης από 15% που είχε ανακοινωθεί να περιοριστεί αισθητά, ενώ το Χρηματιστήριο άρχισε μία τρελή πορεία που κατέληξε στη μετέπειτα οδυνηρή φούσκα.

HIS MASTERS VOICE

Από το ιστολόγιο tourkikanea.gr

Εφ. Γενί Σαφάκ 18-7-2011

O Άγγλος ΥΠΕΞ Γουίλιαμ Χέιγκ ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα κάνει χρήση του βέτο σχετικά με την ίδρυση μόνιμου στρατιωτικού αρχηγείου της Ε.Ε., με τη δικαιολογία ότι κάτι τέτοιο θα μείωνε την δύναμη του ΝΑΤΟ.
Στην δήλωση που έκανε στους δημοσιογράφους κατά την σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να εγκρίνει τον στρατιωτικό σχεδιασμό της Ε.Ε., που προβλέπει τον σχηματισμό στρατιωτικού αρχηγείου ανεξάρτητου από το ΝΑΤΟ.


Ο Χέιγκ δήλωσε πως η Αγγλία ¨θα εμποδίσει τέτοιου είδους προσπάθειες και τώρα και στο μέλλον¨, πως κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ δαπανηρό και θα αύξανε την διαίρεση ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.
Χώρες της Ε.Ε,. με επικεφαλής την Γαλλία, επιδιώκουν την ίδρυση μόνιμου αρχηγείου με στόχο τον καλύτερο συντονισμό στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας.

AFP: Η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=25543&categories_id=69
Υπό τον τίτλο «Τα νεαρά μυαλά εγκαταλείπουν την καταχρεωμένη Ελλάδα» το Γαλλικό Πρακτορείο...  
AFP: Η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της
Ειδήσεων AFP, φιλοξενεί μαρτυρίες νέων Ελλήνων, που απηυδισμένοι από την οικονομικο-πολιτική κατάσταση στη χώρα μας, φτιάχνουν βαλίτσες και φεύγουν άρον άρον προς αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος στο Βορρά της Ευρώπης αλλά και τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η 23χρονη Ιωάννα Γιαννοπούλου, προγραμματίστρια, η οποία μετά από μήνες αγωνιώδους και άκαρπης αναζήτησης μιας αξιοπρεπούς εργασίας στην Ελλάδα, αποφάσισε να φύγει για Γαλλία.

Όπως σημειώνει το AFP, οι μεταρρυθμίσεις που προγραμματίζει η κυβέρνηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα φέρει στη Βουλή τον Αύγουστο, δε θα προλάβουν να «σώσουν» την 23χρονη αλλά και χιλιάδες νέους αποφοίτους από την «ξενιτιά».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πατριωτικό Μέτωπο


http://www.pamet.gr/deltiatypou/vionome%20tin%20ita%20toy%201897%2021%207%2011.php
Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626                                       
www.pamet.grpametopo@gmail.com                                                        
Αθήνα, 22 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βιώνουμε την πιο εξευτελιστική για το έθνος και το γένος περίοδο, όπως της ήττας του 1897. Ή θα ξαναγίνουμε ραγιάδες, ή θα αντισταθούμε. Το Πατριωτικό Μέτωπο, μπήκε ήδη σε παράταξη μάχης.
Την εξευτελιστικότερη περίοδο της νεώτερης ιστορίας μας βιώνουμε ως έθνος και ως γένος από το 1897 και εντεύθεν, μετά την χθεσινή «συμφωνία» των 17, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με την παραχώρηση του δικαιώματος σε ιδιώτες, συμμετοχής στο υποτιθέμενο «χρέος», ο Γ.Α.Π., παραχώρησε και το δικαίωμα κατάσχεσης της εθνικής αλλά και ιδιωτικής περιουσίας του καθενός εξ’ ημών, σε οποιονδήποτε «δανειστή» μας. Συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των Τούρκων.
Την ίδια ώρα, με την εγκληματική συμφωνία για περιορισμό του λειτουργικού κόστους της Εθνικής μας Άμυνας, από τα 2,5 δις ευρώ, στα 200 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2013, αποφασίσθηκε ουσιαστικά η διάλυση της Άμυνας της χώρας. Και φυσικά η προετοιμασία  για το επόμενο βήμα, του περαιτέρω περιορισμού της εθνικής μας κυριαρχίας.

Δικαστίνα εκδιώχθηκε γιατί τα έβαλε με "οίκο ανοχής"


image


Η δικαστής Γρεβενών κα Μαρία Μαργαρίτη, εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το δικαστικό σώμα, όταν έβγαλε στην φόρα παρτίδα κονδυλίων που προορίζονταν ως οικονομική ενίσχυση σε σεισμοπαθείς, τα οποία κατασπαράχθηκαν από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ - ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΚΟΥΜΑ




Ανακοίνωση της Ένωσης Χειμαρριωτών

Την Κυριακή 7 Αυγούστου και ώρα 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στην ιδιαίτερή μας πατρίδα την Χειμάρρα εκδήλωση μνήμης προς τιμή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα.

Στις 12 Αυγούστου του περασμένου έτους, ο συμπατριώτης μας Αριστοτέλης Γκούμας δολοφονήθηκε άγρια από μία ομάδα Αλβανών εθνικιστών επειδή απλά μιλούσε Ελληνικά.

Στην εκδήλωση που διοργανώνουν, η οικογένεια του δολοφονηθέντος, η Ένωση Χειμαρριωτών, το τοπικό παράρτημα της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ» και άλλοι φορείς της πόλης, θα τελεσθεί το ετήσιο μνημόσυνο και θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αριστοτέλη Γκούμα.

Σε θολό τοπίο οι δεσμεύσειςΠανηγυρίζουν για επιτήρηση διαρκείας, υποθήκες, βάρη στις επόμενες γενιές

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/834/ent.11834.asp

Χειροκροτήματα, χαμόγελα, στεναγμοί ανακούφισης, ιαχές θριάμβου, πανηγυρισμοί, δηλώσεις με λογοπαίγνια: Ουδέποτε στη ζώσα μνήμη η πολιτική ηγεσία μιας χώρας υποδέχθηκε με τόσο μεγάλο ενθουσιασμό την χρεοκοπία που η ίδια με πράξεις και παραλείψεις της προκάλεσε.

Το χρέος μεταφέρθηκε στα επόμενα σαράντα χρόνια, αλλά… μακριά από εμάς και ας πέσει στο κεφάλι όποιου νάναι.

Με δεδομένο ότι οι λεπτομέρειες του νέου σχεδίου «διάσωσης» - δια της θέσεως εκτός οικονομικής μάχης της χώρας για τουλάχιστον μια εικοσαετία – δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστές και οι απαντήσεις των αρμοδίων επ’ αυτών παραμένουν σκοτεινές και σιβυλλικές, ένα συμπέρασμα εξάγεται:

ΗΠΑ: Ναυάγησαν οι συνομιλίες Ομπάμα - Ρεπουμπλικανών Πιο κοντά στη στάση πληρωμών οι ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=295888

    Την αποχώρησή του από τις συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με την αύξηση του ορίου του χρέους, ανακοίνωσε χθες ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ. Οι συνομιλίες είχαν ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού η προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας προκειμένου ν’ αποφευχθεί μια στάση πληρωμών στις ΗΠΑ, λήγει στις 2 Αυγούστου.
Ο Τζον Μπένερ αποχώρησε από τις συνομιλίες Ο Τζον Μπένερ αποχώρησε από τις συνομιλίες Ο Μπένερ, απευθυνόμενος χθες το βράδυ στους συναδέλφους του της Βουλής των Αντιπροσώπων, είπε ότι «δεν ήταν ποτέ κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας» και ότι δεν μπόρεσε να βρει τρόπο να «συνεννοηθεί» με τον Αμερικανό πρόεδρο εξαιτίας «των διαφορετικών οπτικών τους για τη χώρα». Ο Μπένερ ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα ζητούσε ν΄ αυξηθεί υπέρμετρα η φορολογία.

"Μάχη" με τη στάση πληρωμών στο Δημόσιο δίνει και ο Ομπάμα

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Politics/USA/333219.html

“Το Κογκρέσο θα καταλήξει σε συμφωνία, που θα αποτρέψει τη στάση πληρωμών του αμερικανικού Δημοσίου”, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, λίγες ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας της 2ας Αυγούστου, για να βρεθεί διέξοδος στο ζήτημα του δανεισμού της χώρας.

“Η Ουάσινγκτον δεν προχώρησε ποτέ σε στάση πληρωμών,και ούτε και πρόκειται να το κάνει τώρα”, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος, δηλώνοντας πως προτίθεται να κάνει “δύσκολες επιλογές”, για να μειωθεί το έλλειμμα.

"Θα σας σκοτώσω όλους",φώναζε ο μακελάρης.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=12&art_id=7155

Πρόκειται για μια από τις πιο σοκαριστικές και αιματηρές επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος. Εδώ και σχεδόν ένα 24ωρο, η Νορβηγία ζει το δικό της εφιάλτη: 84 νεκροί από την επίθεση ενός άνδρα σε συνέδριο της νεολαίας του Εργατικού κόμματος, επτά νεκροί από την έκρηξη βόμβας σε κυβερνητικό κτίριο στην καρδιά του Όσλο. 

Δυο επιθέσεις, ένας δράστης: ο 32χρονος Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ισλαμόφοβος και με διασυνδέσεις στην ακροδεξιά πτέρυγα. (Διαβάστε εδώ το προφίλ του) Δεν αποκλείεται, όμως, ο Μπρέιβικ να είχε βοήθεια στην οργάνωση των επιθέσεων και να τις εκτέλεσε μόνος του.  

Αίμα, πόνος, οδύνη, θρήνος και ένα μεγάλο γιατί. Είναι η πρώτη φορά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που η Νορβηγία ζει μια τέτοια επίθεση. "Ποτέ άλλοτε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δεν έχει πληγεί η χώρα μας από ένα έγκλημα τέτοιας έκτασης", είπε ο Νορβηγός πρωθυπουργός, Γενς Στόλτενμπεργκ μιλώντας για την "εθνική τραγωδία" της χώρας του. 

Αν και από την Παρασκευή στους δρόμους του Όσλο έχει βγει ο στρατός, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αυξήσει το επίπεδο εθνικής απειλής.

Ο προκλητικός και αιθεροβάμων … Ερντογάν

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/23/114324/


Απορροφημένοι με τα οικονομικά μας προβλήματα, ουδόλως ασχοληθήκαμε αυτές τις ημέρες, με την επέτειο  της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.
Την θυμήθηκαν και την ..τίμησαν με προκλητικό τρόπο, όμως, οι Τούρκοι.

Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=295873

    Ισχυρή σεισμική δόνησημεγέθους 6,5 Ρίχτερ της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία στην ίδια περιοχή που είχε σημειωθεί ο σεισμός των 9 Ρίχτερ την 11η Μαρτίου.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 0434 (GMT) και το επίκεντρό του εντοπίζεται στην περιφέρεια Μιγιάγκι και σύμφωνα με τις αρμόδιες ιαπωνικές υπηρεσίες είχε εστιακό βάθος 40 χιλιόμετρα.
Από το σημερινό σεισμό δεν αναφέρθηκαν ζημιές στον πυρηνικό σταθμό Νταϊτσι στη Φουκουσίμα, όπως επίσης δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή υλικές ζημιές, ενώ δεν εκδόθηκε και προειδοποίηση για τσουνάμι.    

Τουλάχιστον 91 οι νεκροί από τη διπλή επίθεση στη Νορβηγία

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=82018&catID=14


Η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες για τη βομβιστική επίθεση αλλά και για την επίθεση στο νησί Ουτοέγια στον 32χρονο συλληφθέντα Νορβηγό Anders Behring Breivik.

Στο διπλό μακελειό στη Νορβηγία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 91 άνθρωποι… Η βομβιστική επίθεση στην «καρδιά» της πρωτεύουσας στοίχισε τη ζωή σε 7 ανθρώπους και τραυμάτισε σοβαρά ακόμη 90, ενώ δύο ώρες μετά ακολούθησε η επίθεση του ενόπλου στο νησί Ουτοέγια, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 84 ακόμη άνθρωποι, σύμφωνα με πληροφορίες από τη νορβηγική αστυνομία. Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση στη Νορβηγία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Mensur Akgün: Ο Ερντογάν στέλνει τα μηνύματά του!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Συνέντευξη στη τουρκική HURRIYET έδωσε ο ακαδημαϊκός Mensur Akgün και μέσα σε όλα σχολίασε και τη στάση του Ερντογάν στο θέμα της Κύπρου. Σύμφωνα με τον ίδιο τον ακαδημαϊκό υπάρχει κάτι που πρέπει να διευκρινιστεί. Ο Ερντογάν δεν σημαίνει, όπως τόνισε, πως επειδή έλαβε περίπου το 50% των ψήφων του εκλογικού σώματος είναι εξουσιοδοτημένος να λέει και να κάνει ότι ο ίδιος θέλει. Και αυτό γιατί υπάρχει ο αστάθμητος παράγοντας που ονομάζεται κοινή γνώμη.

Θολό το τοπίο στα Ελληνοτουρκικά

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_8542.html


Mπορεί η οικονομική κρίση δικαιολογημένα να μονοπωλεί τη δημοσιότητα, αλλά οι ημέρες είναι πονηρές και οι υπογραφές που μπαίνουν πολλές, οπότε καλό είναι να ρίχνουμε και μια ματιά στο ελληνοτουρκικό μέτωπο. Η απουσία ειδήσεων από εκεί δεν σημαίνει ακινησία. Αν κρίνουμε, μάλιστα, από τις επίσημες δηλώσεις, ισχύει το αντίθετο.

Ισλαμοφασισμός vs. Ισλαμοφοβία και η παρακμή της Ευρώπης

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=15911

Όταν ξεκίνησε το «defence-point.gr» την κάλυψη του σοβαρού θέματος στη Νορβηγία, όπως σε όλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της υφηλίου, η πρώτη μας σκέψη πήγε στο φαινόμενο της ισλαμικής τρομοκρατίας και σε κάποιον Νορβηγό (είχε ήδη διαρρεύσει η εθνικότητα του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο νησί) ο οποίος είχε προσηλυτιστεί και ασπαστεί τα νάματα του Ισλάμ στην πιο εξτρεμιστική μορφή του και εκδικήθηκε τη χώρα για μια σειρά από λόγους.
Η συμμετοχή των νορβηγικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιπέτειες της διεθνούς κοινότητας στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη προσέφεραν ένα αρχικό και πειστικό κίνητρο το οποίο με βάση την σύγχρονη εμπειρία θα αποτελούσε ένα σενάριο που θα μπορούσε να αποτελεί την αλήθεια. Σε αυτή την περίπτωση, σήμερα, τα ΜΜΕ όλου του κόσμου θα μιλούσαν για τη διείσδυση των τρομοκρατών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, αξιοποιώντας μεθόδους μυστικών υπηρεσιών, κατορθώνοντας να σπείρουν στο τέλος τον θάνατο και τον όλεθρο.


«Πανικός στο ΟΜΟ Ίλιντεν Πιρίν: Στη Βουλγαρία καταγράφηκαν μόνο 1609 Σλαβομακεδόνες»

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/07/1609.html#more


Ιούλιος 22, 2011.

Σκόπια.

«Στη σημερινή έκδοσή της η εφημερίδα των Σκοπίων «Nova Makedonija», σε ένα ειδικό άρθρο της επισημαίνει τον αριθμό των αυτοπροσδιοριζόμενων κατά την τελευταία απογραφή στη Βουλγαρία ως εθνικά ‘Σλαβομακεδόνες’ και συγχρόνως  Βούλγαροι πολίτες.

Η Ελλάδα αργοσβήνει την ώρα που την χώρα καταλαμβάνουν λαθρομετανάστες από μουσουλμανικές χώρες..Δείτε εδώ τα αναλυτικά στοιχεία της απογραφής του 2011.

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/2011_22.html

Περίπου κατά μισό εκατομμύριο λιγότεροι εμφανιζόμαστε οι Έλληνες σε σχέση τους υπολογισμούς που είχε κάνει η ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) το 2009 καθώς και κατά 200.000 περίπου σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή που πραγματοποιήθηκε το 2001!


Η απογοητευτική αυτή εικόνα αναδεικνύεται από τα προσωρινά στοιχεία της πρόσφατης επίσημης απογραφής που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Αίτια της μεγάλης μείωσης του πληθυσμού της χώρας θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι η γήρανση του πληθυσμού καθώς και η οικονομική κρίση που προβληματίζει τα ζευγάρια στο να κάνουν οικογένεια αλλά και έχει δημιουργήσει, ειδικά την τελευταία διετία, κύμα μετανάστευσης στο εξωτερικό.
Ενδεχομένως δε η εικόνα να μεγεθύνεται και από την απροθυμία πολιτών να απογραφούν για λόγους που μπορεί να ποικίλλουν…

Ετοιμάζουν το προγεφύρωμα των ισλαμιστών στον Ελαιώνα

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
web_aerial_athina-elaionasΣύμφωνα με τα όσα δημοσιοποιήθηκαν, η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή την τροπολογία με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία, στον Ελαιώνα τεμένους για τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες αλλά και τους ουαχαμπίτες που θα θελήσουν να μετατρέψουν την Αθήνα στην πρώτη πόλη της Ευραβίας. Την επίμαχη τροπολογία, συνυπογράφουν πολλοί υπουργοί, τους οποίους πλέον βαρύνουν τεράστιες ευθύνες για τις όποιες δυσμενείς εξελίξεις σημειωθούν, αλλά και για τις απειλές στην ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

«Κυβερνιόμαστε από Οίκους υπό τη σκιά της Γερμανίας»

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=295802

«Να βρεθεί μια πανευρωπαϊκή λύση, μόνο έτσι θα βγουν οι χώρες από τον κύκλο της ύφεσης». Διδάσκοντας επί 30 χρόνια Οικονομετρία -ένα κράμα οικονομικών, μαθηματικών και στατιστικής- σε Πορτογάλους φοιτητές σε ένα από τα σπουδαιότερα πανεπιστήμια της Ιβηρικής, ο Ελληνας οικονομολόγος και επίκουρος καθηγητής στην Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κοΐμπρα, Ηλίας Σουκιάζης, είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για να μιλήσει για τα νέα δεδομένα που έχει ν' αντιμετωπίσει η Πορτογαλία, καθώς και για την παράλληλη πραγματικότητα των δύο χωρών.
«Η κατανάλωση μειώνεται, οι επενδύσεις πέφτουν, η ανεργία γιγαντώνεται, οι νέοι μένουν χωρίς προοπτικές», επισημαίνει  ο επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κοΐμπρα, Ηλίας Σουκιάζης