Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Όταν η ελληνική Βουλή αρνήθηκε να παραλάβει τον περίφημο θησαυρό της Τροίας που μας χάριζε ο Σλήμαν

Γράφει ο Γεώργιος Σαρρής*
 Από το newsbeast

Αποτελούνταν από 8.750 χρυσά δαχτυλίδια και κουμπιά, κτερίσματα και αργυρά αγγεία - «Ας πάρει τα τσουκαλάκια του κι ας μας αφήσει επιτέλους ήσυχους» δήλωνε υπουργός το 1873

Πώς θα σας φαινόταν εάν ερχόταν κάποιος και χάριζε στο ελληνικό κράτος ένα σεντούκι με πολύτιμους θησαυρούς, χρυσά δαχτυλίδια, αρχαίες ασπίδες, πολύτιμα αγγεία και σπάνια σκουλαρίκια, αλλά ο πρωθυπουργός του απάνταγε «ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε» και μάλιστα αντίστοιχη άποψη να είχε και η Βουλή - έστω και με οριακή πλειοψηφία; 

Κι όμως κάτι τέτοιο συνέβη πριν από 147 χρόνια στον τόπο μας.
 
Ας δούμε όμως πως φθάσαμε μέχρι εκεί.

Υπερπτήσεις και καταρρίψεις:”Δεν πηδάς στο κενό με την ελπίδα ότι θα βγάλεις φτερά”!

Γράφει  ο Στέλιος Φενέκος
Υποναύαρχος ε.α
Πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών
Από το militaire
 

Τον τελευταίο καιρό ακούγονται έντονα φωνές για να ρίχνουμε τα Τουρκικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας, και τα οποία κάνουν υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Η θέση αυτή, έτσι όπως εκφράζεται γενικευμένα, είναι προβληματική, γιατί η γεωγραφία και οι επιχειρησιακές δυσκολίες (για να μην υπάρχει κίνδυνος αποτυχίας), επηρεάζουν εν πολλοίς (και πρέπει να επηρεάζουν) την πολιτική απόφαση (γιατί είναι πολιτική απόφαση εφόσον δεν υπάρχει άμεσος και καταφανής κίνδυνος προσβολής ελληνικών στόχων στον αέρα, στην θάλασσα, ή στην ξηρά, ώστε να μπορεί να ενεργοποιηθεί το δικαίωμα αυτοάμυνας).

Λίγο πριν από τον απόλυτο ευτελισμό

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ 
ΑΠΟ ΤΟ  pontos-news

Υπάρχει μια σειρά γεγονότων που δείχνουν πως η χώρα έχει φτάσει στο κρίσιμο σημείο, κάτω από το οποίο θα βιώνει έναν απόλυτο ευτελισμό.
Εδώ και χρόνια παραβιάζεται η κυριαρχία της σε αέρα και θάλασσα και η Αθήνα προβάλλει το επιχείρημα της στρατηγικής ψυχραιμίας.
Οι παραβιάσεις συνεχίστηκαν πάνω από μικρά στην αρχή νησιά, στη συνέχεια πάνω από μεγαλύτερα, και τώρα πάνω από χερσαίο έδαφος της ηπειρωτικής χώρας. Η στρατηγική ψυχραιμία είναι το δόγμα της Αθήνας.

Η Βουλγαρία αμφισβητεί την Συμφωνία των Πρεσπών – Ακούει κανείς στην Ελλάδα

Πολιτική θύελλα στα Σκόπια εναντίον του Ζάεφ

ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ αδιέξοδο οδηγούνται τα Σκόπια καθώς οι ηγέτες των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων Ζόραν Ζάεφ και Κρίστιαν Μιτσκόφσκι αδυνατούν να συμφωνήσουν σε μια ημερομηνία για την διεξαγωγή των εκλογών που έχουν αναβληθεί λόγω του κορωνοϊού. Στην τελευταία όμως συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο Στέβο Πενταρόφσκι, το χάσμα διευρύνθηκε, καθώς ο Μιτσκόφσκι επετέθη εναντίον του Ζάεφ, κατηγορώντας τον ότι απέφυγε να θέσει το ζήτημα που έχει εγείρει η Βουλγαρία, η οποία απειλεί να θέσει βέτο στην ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων, θέτοντας όρους που αμφισβητούν την «μακεδονική» γλώσσα και την «μακεδονική» ταυτότητα, κατά τρόπο μάλιστα που καταρρίπτουν τις παραδοχές της Συμφωνίας των Πρεσπών για τα ζητήματα αυτά.

Τα ηττημένα μυαλά παράγουν δειλία, ατολμία και ραγιαδισμό…

Στο χέρι μας είναι να σκίσουμε την “Γαλάζια Πατρίδα” και να την πετάξουμε στον κάδο σκουπιδιών της Ιστορίας. Όμως, για να γίνει αυτό, πρέπει να στείλουμε στον ίδιο κάδο και τα ηττημένα μυαλά στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Γράφει ο Λάζαρος Μαύρος
Από το infognomonpolitics

 
ΑΦΕΛΕΣΤΑΤΕΣ θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν οι προσπάθειες, της κυπριακής κυβέρνησης – παρασκηνιακές διά της διπλωματικής οδού μέσω τρίτων ή και δημόσιες – να προσκαλέσει σε διάλογο την κυβέρνηση της Τουρκίας, για την οριοθέτηση των όμορων θαλασσίων Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών μεταξύ

Η Europol αποκαλύπτει το βρώμικο παιχνίδι Ερντογάν στο μεταναστευτικό – Ολόκληρη η έκθεση

Η Europol, με μια έκθεση καταπέλτη, καταγγέλλει τις τουρκικές ενέργειες στο μεταναστευτικό, κάνοντας λόγο για οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας.
«Τον Φεβρουάριο του 2019 η Europol εντόπισε σε ομάδες συνομιλίας στο Ίντερνετ παραινέσεις σε πρόσφυγες στην Τουρκία να προχωρήσουν προς τις χώρες της ζώνης Σένγκεν.
Η ελληνική αστυνομία απέτρεψε τις ομάδες αυτές».
Η έκθεση κάνει λόγο για οργανωμένη προσπάθεια της Τουρκίας να μεταφέρει μεγάλες ομάδες μεταναστών προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα στις αρχές του 2020.

Ανεξέλεγκτοι οι Τούρκοι στην Λιβύη: Βομβάρδισαν πάλι φορτίο με… καρπούζια(Βίντεο)

Για δεύτερη φορά σε λιγότερο από μια εβδομάδα τουρκικά UAV στη Λιβύη κτύπησαν φορτηγό με φορτίο καρπουζιών σε ένα πρωτοφανές κύμα επιθέσεων κατά πολιτικών στόχων και των... καρπουζιών.