Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Η απάντηση του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου...στο μνημόνιο του Σουλτάνου...

«Το δέ τήν πόλιν σοί δοῦναι οὔτ' ἐμόν ἐστί οὔτ' ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃ· κοινή γάρ γνώμη πᾶντες αὐτοπροαιρέτως ἀποθανοῦμεν καί οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν»»
                                                                   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ


Σαν σήμερα προτείνει μνημόνιο ο Σουλτάνος στον τελευταίο παντελονάτο ηγέτη της Πόλης.
Ο βασιλιάς-πολεμιστής αρνείται βεβαίως με μια επίσης παντελονάτη απάντηση, "σε έναν νόμο και με ένα άρθρο" που έλεγε και ο ακατανόμαστος τωρινός "ηγέτης..."
"«Το να σου παραδώσω την Πόλη, δεν είναι θέμα ούτε δικό μου ούτε άλλου κατοίκου της, καθώς με κοινή απόφαση όλοι αυτοπροαίρετα θα πεθάνουμε και δε θα λογαριάσουμε τη ζωή μας»"

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ Ο μαρμαρωμένος τελευταίος Αυτοκράτορας

Από το dogma.gr
Ο τελευταίος Αυτοκράτορας του Βυζαντίου, ο μαρμαρωμένος Βασιλιάς που η παράδοση τον θέλει να περιμένει κάπου υπομονετικά τη στιγμή που θα ξανακαθίσει στο θρόνο της Βασιλεύουσας Πόλης, γεννήθηκε πριν από 609 χρόνια στις 9 Φεβρουαρίου 1404.

Γιός του Αυτοκράτορα Μανουήλ Β΄του Παλιολόγου και της Ελένης Δραγάση φόρεσε το στέμα του Αυτοκράτορα του Βυζαντίου στις 6 Ιανουαρίου 1449. Ήταν 45 ετών. Η στέψη του πραγματοποιήθηκε στον Μυστρά, στην Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, εκεί όπου σήμερα ένας μαρμάρινος δικέφαλος αετός μαρτυρά την ιστορία της στέψης του τελευταίου Αυτοκράτορα.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

Του Ιωάννη Ασλανίδη
Από το koukfamily

Το 324 μ.Χ. συγκρούεται ο Κωνσταντίνος με τον Λικίνο στην Χρυσούπολη και την Ανδριανούπολη τον νικά τον συλλαμβάνει, τον εξορίζει και καταλαμβάνει το Βυζάντιο, πόλη παρακμασμένη και μισοκατεστραμένη. Ο Κωνσταντίνος ψάχνει για την θέση της Νέας Ρώμης. Λέγεται για το Βυζάντιο ότι: όταν ο Πέρσης Μεγαβάζος έφθασε στο Βυζάντιο αποκάλεσε τους χαλκηδονίους τυφλούς, αφού δεν είδαν την υπεροχή της θέσεως του Βυζαντίου. Αργότερα στην δεύτερη αποικιακή αποστολή των Μεγαρέων, το Μαντείο των Δελφών χρησμοδότησε «Εγκατασταθείτε στην πόλη των τυφλών». Βέβαια η παράδοση αναφέρει ότι ένα όραμα άνοιξε τα μάτια του Κωνσταντίνου και έτσι στο τέλος του 324 μ.Χ. μ’ ένα ακόντιο στο χέρι χάραξε τα όρια της Νέας Ρώμης, της Κωνσταντίνου – Πόλεως. Η νέα πρωτεύουσα από της ιδρύσεως της άρχισε να στολίζεται με συμβολικά ελληνικά καλλιτεχνήματα που μεταφέρθηκαν εκεί.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Aπό το ektimotheou

" ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ 27 ΜΑΐΟΥ 1990 "
" Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία " ( Κάλβου:Ωδή εις Σάμον )
Με την σκέψη αυτή του Κάλβου ,Παναγιώτατε* Πάτερ και Δέσποτα,Ποιμενάρχα της Αγιωτάτης και Θεοστηρίκτου Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.Ευστάθιε και αγαπητοί εν Χριστώ Πατέρες και Αδελφοί,με την σκέψη αυτή ,καταθέτω τον στέφανο των λογισμών μου,προ του Μεγάλου και ,δυστυχώς ,τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου ΙΑ΄του Παλαιολόγου,εντός του πανιέρου τούτου χώρου, εις τον οποίο γονυπετής εδέχθη υπό μακαριστού Προκατόχου της Υμετέρας Παναγιότητος το χρυσοποίκιλτο διάδημα της Αυτοκρατορικής εξουσίας και τιμής,το οποίο έμελλε επί της κεφαλής αυτού να μεταβληθεί εις ακάνθινο κατ΄αρχή , εις φωτεινό μετέπειτα,στέφανο θυσίας αλλά και δόξης αιωνίου.
Η αρετή και η τόλμη αποτελούσαν τα κοσμήματα του Αυτοκράτορα.

Πύρρος: Η μάχη της Ηράκλειας - Ο θρυλικός βασιλιάς της Ηπείρου, συγγενής του Μεγάλου Αλεξάνδρου(280 π.Χ.)

Τα νεανικά χρόνια του Πύρρου – Η άνοδός του στο θρόνο της Ηπείρου – Τα όρια του βασιλείου του στην Ελλάδα – Η εκστρατεία στην Ιταλία
Ένας από τους σημαντικότερους στρατηλάτες της παγκόσμιας ιστορίας, κορυφαίος στρατηγικός νους, ήταν αναμφίβολα ο βασιλιάς των Μολοσσών της Ηπείρου, Πύρρος.

Οι Μολοσσοί ήταν ελληνικό φύλο που κατοικούσε στην Ήπειρο. Ο Πύρρος ήταν γιος του Αιακίδη και της Φθίας. Η γιαγιά του, Τρωάδα, ήταν συγγενής της μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδας. Γεννήθηκε το 318 π.Χ. Όταν ο πατέρας του, Αιακίδης, που ήταν βασιλιάς, εκθρονίστηκε, ο Πύρρος ήταν πολύ μικρός (2 ετών σύμφωνα με μία εκδοχή).

Νέες εικόνες του Juno από τον Δία! (Φωτό)

Ο Δίας όπως δεν τον έχετε ξαναδεί, με φωτογραφίες που θα σας κάνουν να νιώσετε μικροσκοπικοί! Οι πρώτες εικόνες των δαχτυλιδιών -σαν του Κρόνου- του «γίγαντα» του Ηλιακού μας συστήματος, από «μέσα»! 

Ξέραμε, όταν ξεκίνησε για το διάρκειας πέντε ετών(!) ταξίδι του και όταν, τον περασμένο Ιούλιο, έφτασε στον προορισμό του, ότι το διαστημόπλοιο Juno θα μας έκανε να χάσουμε το μυαλό μας…

Handelsblatt: Τουριστική έκρηξη στην Ελλάδα - Ούτε δωμάτιο ελεύθερο - ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΙΞΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ

Ρεκόρ αναμένεται στον τουρισμό για φέτος στην Ελλάδα, η οποία προσελκύει ιδίως τους Γερμανούς αλλά τώρα έρχονται και οι Κινέζοι, ο οποίοι θέλουν να μετατρέψουν μάλιστα την Αθήνα σε αεροπορικό κόμβο προς τις χώρες της Ευρώπης.
Σύμφωνα με άρθρο της έγκυρης γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelblatt, αναμένεται νέο ρεκόρ επισκεπτών στη χώρα μας φέτος το καλοκαίρι.

Σφαλιάρα στην Κομισιόν για χαριστική πράξη υπέρ της Άγκυρας

Παύλος Ξανθούλης 
Από το philenews

Σφαλιάρα από 23 κράτη-μέλη εισέπραξαν η Κομισιόν και ο πολιτικός της προϊστάμενος, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, οι οποίοι όπως αποκαλύπτει ο «Φ», επιχείρησαν παράτυπα να επιβάλουν, μέσα από κατ’ «εξουσιοδότηση πράξη» (delegated act) και παρακάμπτοντας τα κράτη-μέλη, την επέκταση των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών στην Τουρκία (τα Δυτικά Βαλκάνια και τα κράτη της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης).

Τεράστια «ρουφήχτρα» δίπλα στην ακτή της Κέρκυρας! Στην Κασσιώπη(Βίντεο - Φωτο)

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στο σημείο δημιούργησαν αυτό το σπάνιο για τα ελληνικά νερά φυσικό φαινόμενο - Στην Σητεία ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» τα πάντα στο πέρασμά του
Ένας Σκοτσέζος που κάνει διακοπές στην Κέρκυρα κατέγραψε με την κάμερά του ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο για την χώρα μας: Η κακοκαιρία δημιούργησε στη θάλασσα μια «ρουφήχτρα», μια τεράστια παλιρροιακή δίνη όπως ονομάζεται.

Ενάντια στην παραπληροφόρηση

Του Ν. Λυγερού
Επειδή πολλοί δεν ξέρουν ότι το Hyperion κάνει σεισμικές έρευνες στο θαλάσσιο οικόπεδο 8 της κυπριακής ΑΟΖ, έχουμε δημοσιογράφους και στην Ελλάδα και στην Κύπρο που προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Τουρκία μας πιέζει στις διαπραγματεύσεις βγάζοντας μια νέα Navtex. Το θέμα είναι ότι η τελευταία δηλώθηκε στην περιοχή του θαλάσσιου οικοπέδου 6 πράγμα το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το άλλο σκάφος. Επίσης πολλοί ξεχνούν ότι η έννοια της ΑΟΖ λειτουργεί στα διεθνή χωρικά ύδατα όπου επιτρέπονται οι ασκήσεις οι στρατιωτικές επειδή δεν σχετίζονται με οικονομικά δεδομένα.