Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Είναι το Σύμπαν μια προσομοίωση σε υπολογιστή;(Βίντεο)


Όσοι θυμάστε την κινηματογραφική τριλογία Matrix ή γενικότερα έχετε φιλοσοφικά και υπαρξιακά ερωτήματα, πιθανότατα θα σας έχει περάσει από το μυαλό η περίπτωση όλος αυτός ο κόσμος να είναι απλά μια γιγαντιαία προσομοίωση στον υπολογιστή κάποιου ανώτερου όντος που παίζει The Sims με τις ζωές μας σε κάποια άλλη διάσταση.
Υπάρχει, άραγε, τρόπος να ελέγξουμε με τα σημερινά μέσα αν έχει βάση μια τέτοια θεωρία;
Μια ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο της Βόννης στη Γερμανία παρουσιάζει τη δική της πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση για το παραπάνω ερώτημα. Σύμφωνα με αυτούς, αν το Σύμπαν είναι μια αριθμητική προσομοίωση σε έναν πανίσχυρο υπερυπολογιστή κάποιου άλλου κόσμου, τότε θα πρέπει να υπάρχουν αρκετά στοιχεία (π.χ. κενά του συστήματος) γύρω μας που να το επιβεβαιώνουν.

Σε ποιους θα γίνει μείωση μισθού λόγω του κινητού τους

Σας φαίνεται απίστευτο; Κι όμως είναι αληθινό. Η νέα φορολογική νομοθεσία προβλέπει ότι μπορεί να γίνεται παρακράτηση φόρου από τον μισθό για το κινητό, το αυτοκίνητο ή οποιαδήποτε άλλη παροχή σε είδος.

Εντός των ημερών, το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει στη δημοσιότητα την απόφαση η οποία θα καθορίζει με ποιο τρόπο θα γίνεται η παρακράτηση αυτού του ποσού.

Η ιστορία έχει ως εξής: στον νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος –ο οποίος έχει ήδη ενεργοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2014- προβλέπεται ότι «οποιεσδήποτε παροχές σε είδος που λαμβάνει ένας εργαζόμενος ή συγγενικό πρόσωπο αυτού, συνυπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημά του στην αγοραία αξία τους, εφόσον η συνολική αξία των παροχών σε είδος υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ ανά φορολογικό έτος».

Μπορεί η Ελλάδα να σχεδιάσει και να ναυπηγήσει το δικό της Εθνικό Πλοίο;

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παράδοξα του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι ότι τουλάχιστον τα τελευταία 80 χρόνια δεν κατάφερε να ναυπηγήσει ένα ελληνικής σχεδίασης και ανάπτυξης πολεμικό πλοίο για τις ανάγκες της εθνικής άμυνας. Όσο και αν ακούγεται παράξενο, η τρίτη μεγαλύτερη ναυτική δύναμη στον πλανήτη με τέσσερα μεγάλα ναυπηγεία και τις δεκάδες άλλες εταιρείες που ασχολούνται με την ναυπήγηση και επισκευή πλοίων, δεν έχει καταφέρει μέχρι και σήμερα να ναυπηγήσει ένα μεγάλου εκτοπίσματος πολεμικό πλοίο με βάση πρωτότυπα ελληνικά σχέδια και ελληνικής κατασκευής υποσυστήματα, με εξαίρεση ίσως τα 5 αποβατικά πλοία κλάσης Ιάσων. Αρκετοί θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει την κατάλληλη υποδομή για την υλοποίηση ενός τόσο φιλόδοξου προγράμματος ή ότι δεν διαθέτουμε τα απαραίτητα υποσυστήματα για να εξοπλίσουμε ένα πολεμικό πλοίο. Είναι όμως έτσι και με ποιό τρόπο αντιμετώπισαν το ίδιο ζήτημα οι γείτονες μας οι Τούρκοι;

Του Γιώργου Τσιμπούκη (στρατιωτικού συντάκτη- δημοσιογράφου)

Πριν αναλύσουμε τις δυνατότητες και της αδυναμίες της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας για την υλοποίηση ενός καθαρά ελληνικού προγράμματος ναυπήγησης μεγάλων πολεμικών πλοίων επιφανείας, ας εξετάσουμε τι έπραξαν οι “φίλοι και σύμμαχοι” Τούρκοι.

ANAΓΟΥΛΑ: ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΕΜΑΛΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Το τούρκικο υπουργείο Εξωτερικών δηλώνοντας πως “είναι εσωτερικό θέμα της Συρίας”, δεν επέτρεψε την διεξαγωγή έρευνας για το μέλος της Αλ Κάιντα που απαγάγει και αποκεφαλίζει χριστιανούς ιερείς στην Συρία! Άτομο που συνελήφθη στ Ικόνιο επειδή δεν είχε διαβατήριο αποκαλύφθηκε πως είναι διοικητής μονάδας της Αλ Κάιντα. Για το άτομο αυτό που εντοπίστηκε πως είναι ο Μαγκομέντ Αμπντουραχμάνοφ που εικονίζεται σε βίντεο στο διαδίκτυο να κόβει τα κεφάλια ορθόδοξων χριστιανών Μητροπολιτών , η τούρκικη εισαγγελία ζήτησε από το ΥΠΕΞ άδεια για την διεξαγωγή έρευνας. Αλλά το υπουργείο απάντησε πως “είναι εσωτερικό θέμα της Συρίας”!

Ιάπωνες επιστήμονες εργάζονται για τη δημιουργία «Γουρουνάνθρωπου»

Επιστήμονες από το Εθνικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο εργάζονται πάνω σε ένα νέο πείραμα, στα πλαίσια του οποίου σκοπεύουν να δημιουργήσουν «γουρουνάνθρωπο».

 Λόγος γίνεται για τη μεταμόσχευση ανθρωπίνων οργάνων σε γουρούνι. Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, στην παρούσα στιγμή διεξάγονται τα πρώτα στάδια μεταμόσχευσης σε γουρούνια στομάχου και νεφρών.
Βασικός στόχος του πειράματος είναι να επιτευχθεί η φυσιολογική αφομοίωση των ιστών του ανθρώπου.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΜΑΓΚΑΣ! Κατεδάφισε το κατασχεμένο σπίτι του και πήγε τα μπάζα στην τράπεζα!

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε πάει μαζί με την οικογένεια του στον διευθυντή της τράπεζας εκλιπαρώντας να μην πετάξει αυτόν και τα παιδιά του στον δρόμο.

Ο διευθυντής ήταν ανένδοτος. “Δεν μπορούμε να κάνουμε εξαιρέσεις… Έχετε μία εβδομάδα να παραδώσετε το σπίτι στην τράπεζα!”

Τότε ο… αγρότης από το Lovech της Βουλγαρίας έκανε το αμίμητο: Κατεδάφισε το σπίτι του, φόρτωσε τα μπάζα και το “παρέδωσε” στην τράπεζα! Στα κεντρικά της γραφεία στο Teteven όπου είχε υπογραφεί η υποθήκη.

Θρήνος στις κηδείες των δύο άτυχων κοριτσιών που επέβαιναν στο ΚΤΕΛ

Η κηδεία η 23χρονης Ειρήνης Τριανταφύλλου, από το Μεσολόγγι, έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης - Η άτυχη 20χρονη Αγγελική Γρανίτσα, από το Αγρίνιο θα κηδευτεί το μεσημέρι της Πέμπτης .

Η κηδεία η 23χρονης Ειρήνης Τριανταφύλλου, από το Μεσολόγγι, που έχασε χθες τη ζωή της σε δυστύχημα στα Νέα Μάλγαρα, όταν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με σταθμευμένο φορτηγό, έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Μεσολογγίου.

Οργή των Αμερικανών για την απόδραση State Department: Βρείτε τον Ξηρό και στείλτε τον ξανά στην φυλακή

-Αυστηρή υπόδειξη των ΗΠΑ προς την ελληνική κυβέρνηση -Οι Αμερικανοί ακόμη διατηρούν την 17Ν στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Την έντονη αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης προκάλεσε η απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε στον ανταποκριτή του Mega στις ΗΠΑ Μ. Ιγνατίου: «Μας ανησυχεί βαθύτατα ότι ο καταδικασμένος για πράξεις τρομοκρατίας Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος ήταν ένα βασικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, που σκότωσε πέντε υπαλλήλους της αμερικανικής Αποστολής στην Ελλάδα, αγνοείται μετά από μια άδεια απουσίας από τη φυλακή όπου εξέτιε έξι διαδοχικές ποινές ισόβιας κάθειρξης για δολοφονίες.

Πολική δίνη στις ΗΠΑ: Δεν αντέχουν ούτε οι πολικές αρκούδες!!!(Βίντεο και Φωτό)

Κρύφτηκαν στους ζωολογικούς κήπους – Δήλωση-σοκ δημάρχου: «Μείνετε σπίτι γιατί εάν εκτεθείτε στο κρύο έστω και για δέκα λεπτά, θα πεθάνετε» - Στους 21 οι νεκροί από το ψύχος.
Ακόμα και οι πολικές αρκούδες δεν άντεξαν το πολικό ψύχος που επελαύνει σε 50 αμερικανικές πολιτείες γεγονός που τις ανάγκασε να βρουν ζεστασιά σε εσωτερικούς χώρους.

Tην ώρα που οι Αμερικανοί προσπαθούν να επιβιώσουν στην... εποχή των παγετώνων, τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τον «πολικό στρόβιλο» (πολική δίνη) που πλήττει τη χώρα του Μπαράκ Ομπάμα.

Δέκα νέες κλήσεις για τα υποβρύχια!

Δέκα νέες κλήσεις για τα υποβρύχια!
Δέκα νέα πρόσωπα καλούνται από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή στο πλαίσιο της έρευνας για τις μίζες στα εξοπλιστικά
Όλα τα πρόσωπα προκύπτουν από την απολογία του πρώην εκπροσώπου της γερμανικής εταιρίας STN ATLAS Παναγιώτη Ευσταθίου. Οι νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση καλούνται να δώσουν εξηγήσεις εντός της ερχόμενης εβδομάδας.
Υπενθυμίζεται οτι στο απολογητικό του υπόμνημα ο Παναγιώτης Ευσταθίου, που κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ομολόγησε οτι έδωσε χρήματα σε μια σειρά από πρόσωπα, κυρίως στρατιωτικούς, χωρίς να χαρακτηρίζει τα χρήματα αυτά ως μίζες.

Γεωργιάδης:Το 25αρι θα περάσει στο μέλλον, πιθανόν με άλλον υπουργό...

Γεωργιάδης:Το 25αρι θα περάσει στο μέλλον, πιθανόν με άλλον υπουργό...
Παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις, την ενδοκυβερνητική «γκρίνια» και την τελική απόσυρση του μέτρου από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο Υπουργός Υγείας επιμένει να υπερασπίζεται το «χαράτσι» των 25 ευρώ
Λίγες μόλις ώρες μετά την «επικοινωνιακή» ήττα της κυβέρνησης και το «άδειασμά» του από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σαν να μην άλλαξε τίποτα, μίλησε και πάλι για την ορθότητα του μέτρου του 25ευρου, το οποίο μάλιστα όπως προέβλεψε, «θα περάσει στο μέλλον, πιθανόν με άλλον υπουργό».
Στην προσπάθειά του μάλιστα να μετριάσει τις δικές του απώλειες, καθώς η απόφαση της άρσης του μέτρου θεωρήθηκε κυρίως προσωπική του ήττα, επιχείρησε μια εντυπωσιακή αναδίπλωση.

Πτωτικές τάσεις στην Wall Street εν αναμονή των πρακτικών της Fed

 Dow16.448,26-21,73 -0,13%  



  Nasdaq4.131,91-11,16 -0,27%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Πτωτικά πρόσημα κυριαρχούν στο ταμπλό της Wall Street, με τους επενδυτές να αγνοούν τα ενθαρρυντικά στοιχεία της ADP για την απασχόληση στις ΗΠΑ και να στρέφουν την προσοχή τους στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed, που αναμένεται να προσφέρουν περισσότερα στοιχεία για το πως θα εξελιχθεί τους προσεχείς μήνες το λεγόμενο "tapering" -δηλαδή η επιβράδυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων που υλοποιεί σε μηνιαία βάση η Κεντρική Τράπεζα με στόχο την τόνωση της ρευστότητας στην οικονομία.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 32,10 μονάδες (-0,19%) και βρίσκεται στις 16.498,80 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 3,00 μονάδων (0,07%) φτάνοντας τις 4.156,10 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 1,10 μονάδων (-0,06%) και βρίσκεται στις 1.836,70 μονάδες.

Αναλυτικά στα μάκρο της ημέρας, αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων εμφάνισαν οι καταστάσεις μισθοδοσίας του ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, οι καταστάσεις μισθοδοσίας αυξήθηκαν κατά 238.000 σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Automatic Data Processing (ADP). Αυτή ήταν η μεγαλύτερη αύξηση από τον Νοέμβριο του 2012. 

Δεύτερη συνεχόμενη άνοδος για το ΧΑΚ-Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 107,69 μονάδες

Λευκωσία: Μικρά κέρδη παρουσίασε το Χρηματιστήριο, στη δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την εβδομάδα.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 107,69 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,99%, ενώ άνοδο σε ποσοστό 1,03% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 54,14 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €257.128.

Παρά τις πτωτικές τάσεις που σημειώθηκαν στα αρχικά στάδια της συνεδρίας, ο Γενικός Δείκτης εισήλθε σε ανοδική τροχιά, όπου και παρέμεινε για το μεγαλύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης, καταγράφοντας όμως διακυμάνσεις. Η έκταση της διαπραγμάτευσης περιορίστηκε μεταξύ 105,8 και 108.6 μονάδων.

Με +10% ξεκίνησε το 2014 για το Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Έντονα ανοδικά κινήθηκε την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, διατηρώντας θετικό πρόσημο σε όλη τη διάρκεια μιας συνεδρίασης με αισθητά αυξημένο συναλλακτικό όγκο και τζίρο.

Με το αγοραστικό ενδιαφέρον να διαχέεται στο σύνολο σχεδόν των μετοχών τόσο του FTSE Large Cap όσο και του FTSE Mid Cap, ο ΓΔ «έγραψε» για πρώτη φορά από τις 25 Ιουλίου 2011 ενδοσυνεδριακή τιμή άνω των 1.280 μονάδων.

Κλείνοντας πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας, ο ΓΔ συμπλήρωσε πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, ενώ «μετράει» πλέον αθροιστικά κέρδη 10,04% εντός του 2014.