Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Οργή των Αμερικανών για την απόδραση State Department: Βρείτε τον Ξηρό και στείλτε τον ξανά στην φυλακή

-Αυστηρή υπόδειξη των ΗΠΑ προς την ελληνική κυβέρνηση -Οι Αμερικανοί ακόμη διατηρούν την 17Ν στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Την έντονη αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης προκάλεσε η απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε στον ανταποκριτή του Mega στις ΗΠΑ Μ. Ιγνατίου: «Μας ανησυχεί βαθύτατα ότι ο καταδικασμένος για πράξεις τρομοκρατίας Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος ήταν ένα βασικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, που σκότωσε πέντε υπαλλήλους της αμερικανικής Αποστολής στην Ελλάδα, αγνοείται μετά από μια άδεια απουσίας από τη φυλακή όπου εξέτιε έξι διαδοχικές ποινές ισόβιας κάθειρξης για δολοφονίες.
Συνεργαζόμαστε με Έλληνες αξιωματούχους σχετικά με την υπόθεση. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να τον στείλει στην φυλακή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα είναι εταίροι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της, και συνεργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση όσων χρησιμοποιούν τη βία για να επιδιώξουν να επιτύχουν τους στόχους τους».

Οπως αναφέρει το mignatiou.com, παρά την εξάρθρωσή της 17Ν, οι Αμερικανοί τη «διατηρούν» στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν σε διάφορες χώρες του κόσμου.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου