Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Πτωτικές τάσεις στην Wall Street μετά τα μάκρο

Dow13.000,71-106,77 -0,81%    Nasdaq3.048,71-32,48 -1,05%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Προς χαμηλά τεσσάρων εβδομάδων κατεύθυνονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τη βουβή αντίδραση στα στοιχεία από την αγορά εργασίας.

Οι προβολείς παραμένουν στραμμένοι στην ομιλία του Ben Bernanke στο ετήσιο οικονομικό συμπόσιο στο Jackson Hole του Wyoming την Παρασκευή, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής για τυχόν ενδείξεις πως η Fed προετοιμάζεται να παρέμβει σύντομα για την τόνωση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ.

O ιδρυτής και συν-διευθύνων σύμβουλος της Pimco, Bill Gross εκτιμά πως η τράπεζα θα δρομολογήσει και νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας ακόμα και αν ο Bernanke δεν δώσει κάποια ένδειξη για πρόσθετα μέτρα στην ομιλία του στο Jackson Hole.

Η Fed θα προχωρήσει "σχετικά σύντομα" σε νέο γύρο νομισματικής χαλάρωσης δήλωσε ο Gross σε συνέντευξη στο Bloomberg Television. "Έχουν διπλή αποστολή", πρόσθεσε ο Gross αναφερόμενος στην εντολή που έχει η κεντρική τράπεζα για σταθερότητα των τιμών και μέγιστη απασχόληση.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 58,90 μονάδες (-0,45%) και βρίσκεται στις 13.048,50 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 14,00 μονάδων (-0,46%) φτάνοντας τις 3.067,10 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 6,00 μονάδων (-0,43%) και βρίσκεται στις 1.404,40 μονάδες.

Υπολογισμός όγκου υδριτών στην ελληνική ΑΟΖ και γεωοικονομική σημασία


 .Των Ν. Λυγερού, Α. Φώσκολου

Ι. Υπολογισμός αποθεμάτων υδριτών

Με βάση την εικόνα 1 αν θεωρήσουμε, σε πρώτη προσέγγιση βέβαια, ότι το μήκος της περιοχής των υδριτών είναι 1000km και το πλάτος τους, εντός της Ελληνικής ΑΟΖ, είναι 200km, τότε η επιφάνεια που καλύπτεται από τους υδρίτες είναι 200000 km2. Αν πάλι, με βάση την εικόνα 1, θεωρήσουμε ότι το μέσο πάχος των υδριτών είναι 150 μέτρα, τότε ο όγκος των υδριτών συν τις συμπαρομαρτούσες μάζες ιλύος είναι 30000km3. Τα 30000km3 ισοδυναμούν με 30x1012m3 ή 30 Τρισεκατομμύριο m3. Αυτός είναι ο όγκος του στερεοποιημένου μεθανίου, δηλαδή του υδρίτη, και της συμπαρομαρτούσας ιλύος. Ο καθαρός υδρίτης είναι το 1,1 % του όγκου, ήτοι 0.3 Τρισεκατομμύριο m3. Τα 0.3m3 υδρίτη x 167m3 φυσικού αερίου/ κυβικό μέτρο υδρίτη ισοδυναμούν με 50,1 Τρισεκατομμύριο m3 φυσικού αερίου.

Σπάνιες στιγμές

Toυ Ν. Λυγερού


Σπάνιες στιγμές είναι αυτές όπου συνειδητοποιείς την ώρα που κάνεις μία πράξη, ότι έχει ιστορική σημασία και ότι θα αφήσει το στίγμα της και στα επόμενα έτη. Είναι σπάνιες αυτές οι στιγμές διότι η κοινωνία που ζει αποκλειστικά μέσα στο παρόν, τις αποφεύγει και δεν τις προωθεί. Γι’ αυτό το λόγο, οι άνθρωποι θεωρούν ότι δεν έχουν την ικανότητα ν’ αλλάξουν τα πράγματα και νομίζουν ότι είναι δεδομένα. Έτσι όταν γίνονται αυτές οι σπάνιες στιγμές για τον καθένα πρέπει να τις απολαύσει και να μοιραστεί τη χαρά του και με τους συνανθρώπους τους. Ακριβώς με αυτό το αίσθημα αρχίσαμε να μαζεύουμε υπογραφές υπέρ της θέσπισης της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, για να μοιράσουμε ένα νέο κομμάτι της ιστορίας μας κάνοντας χρήση του διαδικτύου, για να μπορέσουμε ν’ αγγίξουμε όλον τον ελληνισμό, ο οποίος είναι μια προσφορά στην Ανθρωπότητα. Δεν μπορούμε να μην συμμετάσχουμε όλοι οι Έλληνες, σε αυτήν την ιστορική προσπάθεια.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ 2012: ΕΚΠΟΙΗΣΗ Τ.Τ.

Αντί άλλων σχολίων παρουσιάζουμε στοιχεία που παραθέτουν μικρομέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΑ και ΣΚΟΠΙΜΑ επιχειρεί να απαξιώσει με μεθοδεύσεις εντυπωσιασμού ο δοτός της Τρόικας και του Σημίτη, Στουρνάρας.
Όμως η επιχείρηση εκποίησης του Τ.Τ. που δεκαετίες τώρα αποτελεί την “τράπεζα του λαού” και των μικροκαταθετών, την τράπεζα που προέκρινε πάντα κοινωνικά αντί κερδοσκοπικά κριτήρια στις χορηγίες του, που όντως επιτέλεσε κοινωνικό και πατριωτικό έργο, απειλεί να ανατρέψει την ίδια την κυβέρνηση διότι το 55% των μετοχών του κατέχουν ιδιώτες. Θα  εκποιήσει λοιπόν αυτών, ο Στουρνάρας, την περιουσία τους, ΕΡΗΜΗΝ τους;
Τα σχόλια από το capital.gr :

Μερικά στοιχεία ΕΠΙΣΗΜΑ και με έγγραφα για τον κ. Στουρνάρα που μας δουλεύει :

Υπογραφές υπέρ της θέσπισης της Ελληνικής ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού

Με αυτές τις υπογραφές του ελληνικού λαού, θέλουμε να δείξουμε σε όλους τους πολιτικούς φορείς και ειδικά στη Βουλή των Ελλήνων, όπου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο του Νόμου της ελληνικής ΑΟΖ,

«Δεν έχουν τιμή η ζωή και η ψυχή μας»

«Δεν έχουν τιμή η ζωή και η ψυχή μας»
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb


Ένα γράμμα-κατάθεση ψυχής αλλά και οργής και περιφρόνησης για όλους όσους συζητούν σήμερα αν θα κόψουν 100 ή 200 ευρώ από τις αποδοχές των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, έφθασε χθες στο προσωπικό μου ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Το υπογράφει με το όνομα Γιώργος Θαλάσσης ένας από τους «αετούς του Αιγαίου»- ένας από τα παιδιά αυτά που προστατεύουν την εθνική μας κυριαρχία παίζοντας τη ζωή τους κορώνα-γράμματα κυνηγώντας Τούρκους εισβολείς.

Κόβουν τα δώρα-Σοκάρουν τα νέα μέτρα

Κόβουν τα δώρα σε συνταξιούχους και μισθωτούς του Δημοσίου
«Όταν πρέπει να βρεις 11,6 δισ. ευρώ πρέπει να κόψεις από παντού», δήλωνε χθες εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης.
Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι και το οικονομικό επιτελείο βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις προκειμένου να «κλειδώσει» το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, το οποίο θα παρουσιαστεί στους επικεφαλείς της τρόικας που καταφθάνουν στην Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για τα μέτρα, έπεσε στο τραπέζι η πλήρης κατάργηση του συνόλου των δώρων (Πάσχα, Χριστουγέννων, καλοκαίρι) για όλους τους συνταξιούχους, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αλλά και τους δημοσίους υπαλλήλους.

«Ενοικιάζεται» ο Γιώργος Παπανδρέου!!!

«Ενοικιάζεται» ο Γιώργος Παπανδρέου!
Τι κοινό έχει ο Μπόνο, ο Μπιλ Κλίντον, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο «Εξολοθρευτής» Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ με τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου; Είναι όλοι τους «εξέχοντες» ομιλητές ενός αμερικανικού γραφείου, του «Harry Walker Agency», που τους «κλείνει» εμφανίσεις ανά τον κόσμο, με το αζημίωτο φυσικά. Ουσιαστικά, ο πρώην πρωθυπουργός βρήκε έναν ακόμη τρόπο να αυξήσει τα εισοδήματά του. Η τελευταία ενασχόληση του κ. Παπανδρέου ίσως είναι η ιδανική γι' αυτόν: αμείβεται για να ταξιδεύει και να εκφωνεί «φλογερούς» λόγους, καθώς έγινε το πιο πρόσφατο μέλος του γραφείου «The Harry Walker Agency».

Τέσσερις μεγάλες τράπεζες θα μείνουν έως τον Δεκέμβριο Πωλούνται ΤΤ και Millenium μετά τη Γενική και Εμπορική

Πλέον έμεινε να πουληθούν η Εμπορική, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Millenium. Οι υπόλοιπες μικρές τράπεζες αναγκαστικά θα πρέπει να βρουν μια φόρμουλα μεταξύ τους για να συνεννοηθούν.

Την επισήμανση αυτή κάνει μιλώντας στο  protothema.gr κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος που έχει γνώση των τελευταίων εξελίξεων στον κλάδο ειδικά μετά την  απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ταχύτατη  έως τον Δεκέμβριο αποκρατικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου και την απόφαση της Πειραιώς να αγοράσει την Γενική.

Κίνα: Μας ανησυχεί αν η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ!

Η Κίνα ανησυχεί για την επιδείνωση της κρίσης στην ευρωζώνη, αλλά θα συνεχίσει να επενδύει στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο υποδεχόμενος στο Πεκίνο την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ.

"Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους συνέχισε πρόσφατα να επιδεινώνεται, προκαλώντας μεγάλες ανησυχίες στη διεθνή κοινότητα. Ειλικρινά, είμαι κι΄εγώ ανήσυχος", είπε ο κινέζος πρωθυπουργός.

Τρεις γαλάζιοι βουλευτές στο «αντάρτικο»

Από το real.gr

Πρόκειται για πρώην συνδικαλιστές στα σώματα ασφαλείας που αρνούνται να ψηφίσουν τα μέτρα για τα ειδικά μισθολόγια.

Πρώτος είναι ο Δημήτρης Κυριαζίδης, βουλευτής Δράμας και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας των αστυνομικών υπαλλήλων ο οποίος σε επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η υιοθέτηση από πλευράς μου τέτοιων άδικων πολιτικών περικοπών στους ενστόλους κατά την παράλογη απαίτηση της «τρόικας» και παρά την εύρεση ισοδυνάμων μέτρων, θέτει για εμένα ζητήματα ηθικής τάξεως, αξιοπιστίας και προβληματισμό σε ό,τι αφορά τη στήριξή τους».

Ο Μ. Κεφαλογιάννης νέος Γραμματέας

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο οποίος επικράτησε με 301 ψήφους έναντι 186 του Νικήτα Κακλαμάνη. Ο τρίτος υποψήφιος Θεοφάνης Λαμπρόπουλος, έλαβε 13 ψήφους.  Τα στελέχη της ΝΔ ακολούθησαν τη γραμμή που έδιναν ορισμένοι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε ζητήσει ουδετερότητα.

Η θέση του Γραμματέα παρέμεινε στην Περιφέρεια, καθώς μετά τον Αρκά Ανδρέα Λυκουρέντζο, τη σκυτάλη πήρε ο Κρητικός Μανώλης Κεφαλογιάννης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Η κυβέρνηση μας βοηθάει... από πίσω

Ενα πολιτικό σχόλιο από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου ήταν αρκετό για να ξεσηκώσει τα πλήθη χθες το βράδυ στο Κάστρο της Πάτρας.

"Η κυβέρνηση προσπαθεί, αρκεί εμείς να είμαστε σκυμμένοι. Και αυτή να μας...βοηθάει... Από πίσω" είπε από μικροφώνου ο Ελληνας ερμηνευτής ξεσηκώνοντας θύελλα χειροκροτημάτων.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, τα ... έχωσε κανονικά σε κυβέρνηση και ΔΝΤ,

ΠΑΤΡΑ: Ομάδα Αφγανών χτύπησε γνωστό επιχειρηματία

Σοβαρό επεισόδιο σήμερα τα ξημερώματα στην οδό Ηρώων πολυτεχνείου της Πάτρας όταν τρεις Αφγανοί επιτέθηκαν στον γνωστό επιχειρηματία και ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων (παλιό Ιόνιο κλπ) Ηλία Παναγιωτόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας καθόταν σε κατάστημα της περιοχής (ήταν 2.30 τα ξημερώματα και ήταν μόνος του), οι Αφγανοί τον πλησίασαν με άγνωστες προθέσεις, εκείνος τους ζήτησε να απομακρυνθούν, υπήρξε επεισόδιο μεταξύ τους και οι αλλοδαποί του επιτέθηκαν με πέτρες αλλά και χτυπήματα με τα χέρια με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν.

Ρωσική οργή για τις Βάσεις των Βρετανών στην Κύπρο

Λευκωσία: Στο θέμα της κατασκοπίας που διενεργούν οι Βρετανοί μέσω των Βάσεων και αφορά στη συριακή διένεξη παρενέβη χθες η Μόσχα. Η παρέμβαση αυτή προδήλως αποκαλύπτει την ενόχληση μιας ισχυρής χώρας με πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή για τη συμπεριφορά των Βρετανών.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ, δύο σχεδόν εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών, προχωρεί σε μια αξιολόγηση του σκηνικού και στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς το Λονδίνο, παραπέμποντας πρωτίστως στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Κύπρος:Εξευτέλισαν το διπλωματικό σώμα με την πρόσληψη Τουρκοκύπριου

Λευκωσία: Σοβαρά εκτεθειμένο παραμένει το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο αναγκάστηκε να αυτοαναιρεθεί, με άνωθεν οδηγίες, προκειμένου να προσλάβει με διαδικασίες εξπρές Τουρκοκύπριο, με πτυχίο από πανεπιστήμιο του ψευδοκράτους, για τις ανάγκες της Κυπριακής Προεδρίας.

Αυτό επιβεβαιώνεται από το περιεχόμενο επιστολής που απέστειλε στις 24/2/2012 ο μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών Νικόλαος Αιμιλίου προς τον πρέσβη - Μόνιμο Αντιπρόσωπο μας στις Βρυξέλλες Κορνήλιο Σ. Κορνηλίου, με οδηγίες για την πρόσληψη του «στα πλαίσια της πολιτικής της Κυβέρνησης».

ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ συμφώνησαν σε πλαίσιο αρχών για το Κυπριακό

Λευκωσία: Οι ηγεσίες των κομμάτων ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ συμφώνησαν το πλαίσιο αρχών που θα διέπουν τη νέα στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί στη διαχείριση του Κυπριακού και άρχισαν να συζητούν το πλαίσιο διαχείρισης της οικονομίας, έχοντας καταθέσει πρώτες απόψεις σήμερα.

Όπως δήλωσαν οι Πρόεδροι των δύο κομμάτων Νίκος Αναστασιάδης και Μάριος Καρογιάν, την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν εκ νέου για να συζητήσουν πλαίσιο για την οικονομία, δηλώνοντας ότι η πρώτη συζήτηση που διεξήχθη αφήνει προοπτική συμφωνίας.

Θετικό κλίμα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Θετικό κλίμα, για πρώτη φορά εντός της τρέχουσας εβδομάδας, επικρατεί την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, το οποίο δέχεται στήριξη από τα κέρδη που καταγράφει η μετοχή της Λαϊκής Τράπεζας.

Στις 12.49, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε μικρά κέρδη σε ποσοστό 0,19% και τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 87,68 μονάδες.

Αντίθετα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε οριακές ζημιές της τάξης του 0,06% και υποχωρούσε στις 35,32 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 183.599 ευρώ.

Εναλλαγές προσήμου με χαμηλό τζίρο στο ταμπλό του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Από απώλειες άνω του 1% επιχειρεί να ανακάμψει ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., αναζητώντας στηρίγματα στο επιλεκτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται σε τίτλους του FTSE20.

Η αναμονή για το οριστικό και επίσημο «κλείδωμα» των νέων δημοσιονομικών μέτρων και οι εξελίξεις στις τράπεζες διαμορφώνουν το κλίμα στο ταμπλό, κατά την τελευταία ημέρα ανακοίνωσης αποτελεσμάτων για τις ελληνικές εισηγμένες.

Από το «μέτωπο» των αποτελεσμάτων, το ενδιαφέρον στρέφεται στη ΔΕΗ, η οποία για το β’ τρίμηνο ανακοίνωσε κέρδη 18,3 εκατ. ευρώ, υψηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η μετοχή της ΔΕΗ βρίσκεται στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20 ενισχυμένη νωρίτερα σε ποσοστό έως και 4,21%. Ανοδικά ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι μετοχές των ΚΑΕ, Eurobank, Jumbo και Τρ. Πειραιώς.