Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

2020 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


Η τουρκική εξόρμησις(Άρθρό του 1969)

Του  Κώστα Χατζηκωστή 
Άπό το simerini.sigmalive.com

ΤΟ άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα, υπό τον τίτλο «Τουρκική Εξόρμηση», είχε πρωτοδημοσιευθεί το 1969, πριν 50 χρόνια, στην εφημερίδα «Ελεύθερο Βήμα». Επαναδημοσιεύεται σήμερα όχι για να αποδειχθεί η επώδυνη έμπρακτη επαλήθευση των τότε εκτιμήσεων και προβλέψεων. Επαναδημοσιεύεται για την αποδοτική συνειδητοποίηση, εκ μέρους των αναγνωστών, της συνεχιζόμενης τουρκικής επεκτατικής βουλιμίας. Δυστυχώς η ελληνική πλευρά, με ασύγγνωστη επιπολαιότητα και βολικό

Η 34χρονη Φινλανδή πρωθυπουργός αναγγέλλει 6ωρη εργασία 4 φορές την εβδομάδα

"Πιστεύω ότι οι άνθρωποι αξίζουν να περνούν περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές τους, τους αγαπημένους τους, τα χόμπι και άλλες πτυχές της ζωής, όπως τον πολιτισμό"
Η νέα αρχηγός του κράτους της Φινλανδίας έχει προκάλεσει ενθουσιασμό τόσο στην ίδια της την χώρα όσο και διεθνώς: η Σάνα Μαρίν (34 χρονών) είναι η νεότερη γυναίκα αρχηγός κυβέρνησης παγκοσμίως και ηγείται ενός κεντροαριστερού συνασπισμού στο οποίο και τα πέντε κυβερνητικά κόμματα έχουν γυναίκες στην κορυφή.

Σκοπός της νέας πρωθυπουργού είναι να εντάξει στη Φινλανδία την εξάωρη εργασία ημερησίως επί τέσσερις ημέρες την εβδομάδα.

Ανοιχτή Επιστολή Αποδήμων Ελλήνων με αφορμή την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων

Προς:
κ. Κωνσταντίνο Βλάση
Υφυπ. Εξωτερικών αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό
Κοινοποίηση:
τους Προέδρους της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας
τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος
τους Υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδος & Κύπρου
τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας Ελλάδος & Κύπρου
την Ηγεσία της Εκκλησίας Ελλάδος & Κύπρου