Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Η μεγάλη ναυμαχία που έγινε στην Ελλάδα αλλά χωρίς τους Έλληνες!

Όταν οι…”σύμμαχοι” αντιτάχθηκαν στην υπό κατάρρευση Οθωμανική Αυτοκρατορία, σώζοντας στο παρά πέντε την ελληνική επανάσταση.

Στις 20 Οκτωβρίου 1827 έλαβε χώρα στον ομώνυμο όρμο της Πύλου η ναυμαχία του Ναβαρίνου. Το επιτυχές της αποτέλεσμα άλλαξε την πορεία της ιστορίας.

Οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής (Αγγλία – Γαλλία – Ρωσία)ήρθαν αντιμέτωποι με τον Τουρκοαιγυπτιακό στόλο, υπό τον αιμοσταγή Ιμπραήμ πασά.

Η αφήγηση του Τζιανλούκα Βιάλι για τη μάχη του με τον καρκίνο - «Φορούσα ένα πουλόβερ κάτω από το πουκάμισό μου, για να μην καταλάβει κανείς τίποτα»

Τη σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο εδώ και περίπου έναν χρόνο, αποκάλυψε με συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα ο Τζιανλούκα Βιάλι. Ο βετεράνος διεθνής Ιταλός επιθετικός επισήμανε μέσω της Corriere della Serra ότι πλέον είναι καλά, ενώ περιέγραψε ότι «συνήθιζα να φοράω ένα πουλόβερ κάτω από το πουκάμισό μου, ώστε κανείς να μην καταλάβει τίποτα».
«Είμαι καλά τώρα, πολύ καλά. Είναι εδώ και ένα χρόνο αυτό, αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρος πως θα τελειώσει αυτός ο αγώνας. Συνήθως φορούσα ένα πουλόβερ κάτω από το πουκάμισό μου, κανείς να μην καταλάβει τίποτα.. Να μην καταλάβει ότι είμαι άρρωστος. Παρέμενα όμως ο άνθρωπος που όλοι ήξεραν», είπε αρχικά ο Βιάλι.

Η μεγάλη κατολίσθηση στο Πλωμάρι με τα «μάτια» ενός drone - Βράχοι που βρίσκονται περιμετρικά της πόλης αποκολλήθηκαν και άρχισαν να κυλούν επικίνδυνα προς τα σπίτια

Το μέγεθος της καταστροφής στο Πλωμάρι της Λέσβου μετά τη μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου αποκαλύπτει ένα βίντεο με drone, το οποίο κατέγραψε η επιστημονική ομάδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος και πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα.

 Βράχοι που βρίσκονται περιμετρικά της πόλης αποκολλήθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου και άρχισαν να κυλούν επικίνδυνα προς τα σπίτια, ενώ πολλοί από τους κατοίκους του Πλωμαρίου πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους και ευτυχώς δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός.

Κλείδωσε η τετραμερής συμφωνία για αγωγό East Med

Σε συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού East Med κατέληξαν η Κυπριακή Δημοκρατία, η Ελλάδα, η Ιταλία και το Ισραήλ, σύμφωνα με την εφημερίδα Times of Israel.
 
Ο αγωγός θα συνδέει τα αποθέματα φυσικού αερίου του εβραϊκού κράτους με τις τρεις χώρες, σε ένα μεγάλο έργο που εκτιμάται ότι θα κοστίσει πάνω από εφτά δισεκατομμύρια δολάρια.
 
Μέσω του East Med θα γίνεται η προμήθεια φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη.  

ΜΕΤΑ ΤΟ «ΘΕΡΜΟ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ:Επικίνδυνη κρίση: Στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία, πυρά ΗΠΑ-ΝΑΤΟ σε Ρωσία

Επικίνδυνα κλιμακώνεται η ένταση, μετά το θερμό επεισόδιο στο στενό του Κερτς. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας υπέγραψε διάταγμα για την επιβολή του στρατιωτικού νόμου, ενώ ΗΠΑ και ΝΑΤΟ βάλλουν κατά της Ρωσίας.
Στην Ουκρανία, οι ένοπλες δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας, έπειτα από την κατάληψη τριών ουκρανικών πλοίων από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, στο στενό του Κερτς. Ο Πέτρο Ποροσένκο υπέγραψε το διάταγμα για την επιβολή στρατιωτικού νόμου στην Ουκρανία από την Τετάρτη, με ισχύ 30 ημερών, προκειμένου να ενισχυθούν οι εθνικές άμυνες ενάντια πιθανής εισβολής από τη Ρωσία.

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας 2019: Πόσα θα πληρώσετε - Ποιοι απαλλάσσονται

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019 στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) - Είναι αμετάβλητα σε σχέση με την περσινή χρονιά - Ερωτήσεις και απαντήσεις από την ΑΑΔΕ
Άνοιξε σήμερα, Δευτέρα (26/11), η εφαρμογή του TaxisNet για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2019.
Εκείνο που θα πρέπει να προσέξουν, σε κάθε περίπτωση, οι ιδιοκτήτες οχημάτων, είναι ότι η προθεσμία για την αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας λήγει στις 31/12/2018.