Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1843


Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης δεν πέθανε από εχθρικό βόλι σε κάποια απ' τις τόσες μάχες που έδωσε. Ούτε στην λαιμητόμο όπου τον είχαν καταδικάσει οι δικαστές της κυβερνήσεως του Κωλέττη, ούτε στο υγρό και σκοτεινό κελί του φρουρίου του Ναυπλίου, όπου πέρασε 6 μήνες φυλακισμένος.
Πέθανε στο σπίτι του στην Αθήνα, ανώδυνα, ειρηνικά και ανεπαίσχυντα, όπως εύχεται ή Εκκλησία μας, από εγκεφαλική συμφόρηση.
Ιδού πώς:
Την βραδιά του θανάτου του ήταν προσκεκλημένος στον Βασιλικό χορό του Παλατιού. Εκεί χόρεψε, έφαγε και ήπιε περισσότερο απ' ότι συνήθιζε, ευτυχής καθώς ήταν, αφού προ δύο ήμερων είχε παντρέψει το μικρότερο παιδί του, τον Κωνσταντίνο (Κολίνο). Μετά τον χορό γύρισε σπίτι του, το όποιο βρισκόταν πολύ κοντά στα Παλάτι, την σημερινή Βουλή των Ελλήνων.

Αίγυπτος: Στο φως μούμια 2.000 ετών με χρυσή γλώσσα

Ένα μοναδικό εύρημα έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην αρχαία Αιγυπτιακή τοποθεσία Ταπόσιρις Μάγκνα, η οποία βρίσκεται κοντά στη σημερινή Αμπουσίρ. 

Πρόκειται για μια μούμια με χρυσή γλώσσα, άνω των 2.000 ετών.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η χρυσή γλώσσα τοποθετήθηκε για να διασφαλίσει ότι ο νεκρός θα μπορεί να μιλάει και στη μετά θάνατον ζωή εάν συναντούσε τον Όσιρι, τον θεό του Κάτω Κόσμου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Σημαντικά εὑρήματα στό ἱστορικό ναυάγιο «Μέντωρ»

ΤΗΝ γενικώτερη καταστροφή πού συντελέσθηκε στόν χῶρο τοῦ ναυαγίου τοῦ ἱστορικοῦ πλοίου «Μέντωρ»…

… στά Κύθηρα κατά τήν βύθισή του, ἀλλά καί κατά τίς μετέπειτα διεργασίες ναυαγιαιρεσίας, μαρτυροῦν τά πολλά καί διάσπαρτα ξύλα τόσο ἀπό τό πέτσωμα τοῦ πλοίου ὅσο καί ἀπό τμήματα νομέων, τά ὁποῖα ἐντοπίσθηκαν κατά τήν συστηματική ὑποβρύχια ἀρχαιολογική ἔρευνα τῆς Ἐφορείας Ἐναλίων Ἀρχαιοτήτων πού διενεργήθηκε τόν περασμένο Σεπτέμβριο, ὑπό τήν διεύθυνση τοῦ ἀρχαιολόγου, δρος Δημήτρη Κουρκουμέλη. Ἡ εἰκόνα τῆς καταστροφῆς τοῦ πλοίου ἦταν ἰδιαιτέρως ἔντονη, καθώς τμήματα τῶν νομέων εὑρέθησαν παγιδευμένα κάτω ἀπό βράχια, ἐνδεικτικό καί τῆς σφοδρότητος τοῦ κυματισμοῦ πού προκαλοῦν στήν περιοχή κυρίως οἱ νότιοι ἄνεμοι, οἱ ὁποῖοι ἐπηρεάζουν τόν πυθμένα σέ μεγάλο βάθος.

Η ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Κασατόνοβ» στο λιμάνι του Πειραιά

Η φρεγάτα βρίσκεται στην Ελλάδα με την ομάδα των πλοίων του Βόρειου Στόλου της Ρωσίας

Η υπερσύγχρονη ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Κασατόνοβ», μέλος των πλοίων του Βόρειου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας, ενημερώνει η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.

Ο εξοπλισμός της φρεγάτας «Ναύαρχος Κασατόνοβ» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Kalibr, όπως σημειώνεται.

Περαιτέρω, η ρωσική πρεσβεία γνωστοποιεί ότι ολόκληρο το πλήρωμα εμβολιάστηκε με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V.

''Μίσος Γερμανών για Ελλάδα: ''Η Τουρκία είναι η ισχυρότερη δύναμη στη Μεσόγειο''

Άρθρο-σοκ από τον Gerhard Schroeder!

Ο πρώην Γερμανός Καγκελάριος Gerhard Schroeder, με το βιβλίο του «Τελευταία ευκαιρία», αναφέρεται στην Τουρκία ως δήθεν την μεγαλύτερη δύναμη στην Μεσόγειο, εξαφανίζοντας από τον χάρτη εντελώς την χώρα μας, σε μία ακόμη ένδειξη της ύποπτης και επικίνδυνης ασκούμενης πολιτικής του Βερολίνου στην περιοχή μας. 

“Η Τουρκία, η Ρωσία και η Κίνα είναι πιο σημαντικοί παράγοντες στην παγκόσμια πολιτική" τονίζει ο πρώην Γερμανός  Καγκελάριος αφού επισήμανε ότι «η Τουρκία είναι πλέον αναμφισβήτητη κυρίαρχη δύναμη στην ανατολική Μεσόγειο».

Ο ίδιος μάλιστα μας προειδοποιεί ότι η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί σε καμία περίπτωση από τις απαιτήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο.