Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Η απελευθέρωση της Χιμμάρας, η προκήρυξη του Σπυρομήλιου (Βίντεο)

«Προς Χειμαρριώτας
Χειμαρριώται!
Καταλαμβάνων εν ονόματι του Βασιλέως των Ελλήνων Γεωργίου του Α΄ και της Ελληνικής Κυβερνήσεως την Επαρχίαν Χειμάρρας, κηρύσσω αυτήν ελευθέραν ως αναπόσπαστον τμήμα της μίας και αδιαιρέτου μεγάλης Ελληνικής Πατρίδος. Πληρούται ούτω ο πόθος πολλών γενεών αίτινες επότισαν την γην ταύτην με το αίμα των και προσέφερον εις την πατρίδα τας μεγαλυτέρας των θυσιών. Φέρων μεταξύ Υμών τα αγαθά της ελευθερίας, της νομίμου τάξεως και ισοπολιτείας, τρέφω την αδιάσειστον ελπίδα ότι λησμονούντες το πικρόν παρελθόν θέλετε τηρήσει απέναντι των γειτόνων υμών Μουσουλμάνων την αξιοπρεπή εκείνην στάσιν ην υπαγορεύουσιν οι νόμοι του Ελληνικού Κράτους και τα αισθήματα λαού ανδρείου και ευγενούς ως υπήρξε πάντοτε ο ελληνικός λαός.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Η ένωση των φίλων για την πρόληψη"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Η ένωση των φίλων για την πρόληψη". 
Κεντρικά Γραφεία Cyta, Λευκωσία. 
Κύπρος. Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Από τον Μικρό Πρίγκηπα στην Ανθρωπότητα"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Από τον Μικρό Πρίγκηπα στην Ανθρωπότητα". 
Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας, Λευκωσία.
 Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Σε εξέλιξη στρατιωτική άσκηση Κύπρου-Ελλάδας-Η Λευκωσία διαψεύδει τα περί συμμετοχής και του Ισραήλ


Λευκωσία: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τη Δευτέρα άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας. Στόχος της ο καλύτερος επιχειρησιακός συντονισμός τόσο σε επίπεδο Επιτελείων, όσο και επίπεδο στρατιωτικών μονάδων.

Στην άσκηση, που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, λαμβάνουν μέρος μονάδες της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ καθώς και αεροσκάφη και πλοία από την Ελλάδα.

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε ακόμα και ρίψεις αλεξιπτωτιστών από μεταγωγικό C-130H, καθώς και πτήσεις ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 τα οποία προχώρησαν σε εικονικές προσβολές στόχων.

Θέλεις εθνικό ύμνο και έπαρση σημαίας; Αποβάλλεσαι!

Ζήτησε από τη διεύθυνση του σχολείου του να γίνεται έπαρση της ελληνικής σημαίας και να ακούγεται στο προαύλιο ο Εθνικός Υμνος της χώρας μας μία φορά την εβδομάδα και... ανταμείφθηκε με τριήμερη αποβολή και χαρακτηρισμούς όπως «αναρχικός», «ακραίος» και «φασίστας».

Το πρωτοφανές επεισόδιο στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης έχει ξεσηκώσει ντόμινο αντιδράσεων, ενώ ο «πόλεμος» συνεχίζεται, καθώς από τη μία πλευρά τάσσονται οι μαθητές και από την άλλη οι καθηγητές του μεγαλύτερου σχολείου της πόλης. Στο κέντρο της σφοδρής αντιπαράθεσης βρίσκεται ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου Γιώργος Δεμερτζής, που είδε τους καθηγητές του να απορρίπτουν αμέσως το αίτημά του και να τον τιμωρούν, την ώρα που 530 από τους συνολικά 560 μαθητές του σχολείου (ανάμεσά τους και πολλοί μετανάστες) ψήφιζαν «ναι» υπογράφοντας σχετικό κείμενο για την έπαρση της σημαίας.

Έμμεση αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Νέας Ρωσίας από το Κίεβο

Το Κίεβο ανανωρίζει την Νέα Ρωσία και την νέα κατάσταση αφού από μόνο του προχωρά σε έλεγχο διαβατηρίων για όποιον έρχεται από εκεί.Στο εξής κάθε Ουκρανός ή αλλοδαπός πολίτης θα πρέπει να δείχνει το διαβατήριό του προκειμένου να εξασφαλίσει είσοδο στην περιοχή που βρίσκετασι υπό τον έλεγχο των ρωσόφωνων ή να μπορεί να εξέλθει από αυτήν. Το μέτρο ανακοινώθηκε σήμερα από την κρατική ουκρανική υπηρεσία προστασίας συνόρων, που έλαβε το μέτρο με στόχο την περαιτέρω απομόνωση των ανατολικών περιοχών.
 

ΣΑΝ «ΧΑΡΤΙ» ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

Τουρκικό δημοσίευμα (33)Του Νίκου Χειλαδάκη
Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου
Από το pentapostagma
 
Οι τέσσερεις μιναρέδες της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης, το σύμβολο του εξισλαμισμού του μεγαλοπρεπέστερου ελληνορθόδοξου ναού της χριστιανοσύνης, κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Αυτά υποστηρίζει ο καθηγητής του Τεχνικού Πανεπιστήμιου της Κωνσταντινούπολης, Reşat Oyguç, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα Milliyet, (6/11/2014), μέσα από τον ναό της Αγίας Σοφίας μετά από επίσκεψη Τούρκων επιστημόνων, ότι σε ένα επόμενο μεγάλο σεισμό που αναμένεται να πλήξει την Κωνσταντινούπολη, οι τέσσερεις μιναρέδες της Αγίας Σοφίας θα καταρρεύσουν σαν χάρτινοι πύργοι.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΑΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ.Η ΚΟΠΕΛΑ ΗΤΑΝ ΕΓΚΥΟΣ

Η νεαρή χριστιανή που έκαψαν ζωντανή στο Πακιστάν ήταν έγκυος.O 28χρονος Shahzad Masih και η 25χρονη γυναίκα του Shama γονείς 4 παιδιών κάηκαν ζωντανοί σε καμίνι τουβλοποιίας χθες στο Kot Radha Kishan κοντά στη Λαχόρη από ένα οργισμένο πλήθος μουσουλμάνων που τους κατηγόρησε για βλασφημία.Νεότερες πληροφορίες μιλούν για ένα πλήθος τουλάχιστον 400 ατόμων που τους επιτέθηκε.Τα θύματα εργάζονταν σε βιοτεχνία παραγωγής τούβλων που ιδιοκτήτης ήταν κάποιος Gujjar Yousaf μουσουλμάνος.Ένας εργαζόμενος τους κατηγόρησε ψευδώς ότι έκαψαν σελίδες κορανίου.Το αφεντικό τους κατέδωσε στο τζαμί με την ψευδή κατηγορία και έτσι κινητοποιήθηκε το πλήθος.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για αύριο Παρασκευή

Διαβάστε αναλυτικά τι καιρό θα κάνει από αύριο μέχρι και την επόμενη Τετάρτη
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Παρασκευή (07-11-2014) από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.


Πιο συγκεκριμένα:

1. Αύριο Παρασκευή (07-11-2014) από το μεσημέρι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, οι οποίες σταδιακά μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Αποπέμφθηκε ο Στύλιος για το «Θέλετε Κασιδιάρη» στην Κανέλλη

Υπέβαλε και τυπικά την παραίτησή του ο Γιώργος Στύλιος - Μόλις ενημερώθηκε για όσα έγιναν στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε την απομάκρυνση του υφυπουργού Παιδείας - Δεν διασώθηκε ο κ. Στύλιος παρά την συγγνώμη και τη δήλωσή του ότι δεν ήθελε να θίξει την κυρία Κανέλλη
Εκτός κυβέρνησης τέθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος. Την παραίτηση του υφυπουργού είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μόλις έμαθε για τη χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Στύλιος στην κυρία Λιάνα Κανέλλη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Προσοχή! Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα συντηρητικά

Οι διάφοροι κωδικοί που βλέπετε στα συστατικά στις περισσότερες συσκευασίες τροφών αντιστοιχούν σε ουσίες που είναι πρόσθετες στην βασική τροφή και οι οποίες έχουν σκοπό να διατηρήσουν καλύτερα το περιεχόμενο για περισσότερο καιρό, αλλά και να του προσθέσουν γεύση και χρώμα.

Πολλά από αυτά τα συστατικά εντούτοις είναι επικίνδυνα για τον οργανισμό και πρέπει να τα αποφεύγετε όποτε αυτό είναι εφικτό. Φυσικά δεν κινδυνεύετε αν καταναλώσετε πολύ μικρή ποσότητα, αλλά αν οι περισσότερες τροφές στην διατροφή σας εμπεριέχουν αυτές τις ουσίες, είναι πολύ πιθανό να έχετε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Νέα ριζοσπαστική θεωρία με παράλληλα σύμπαντα και τον τρόπο αλληλεπίδρασης τους με το δικό μας κόσμο

Όπως λέει ο καθηγητής «όλες οι πιθανές εξελίξεις, όλα τα πιθανά σενάρια έχουν πραγματοποιηθεί. Σε μερικά σύμπαντα ο κομήτης που εξαφάνισε τους δεινοσαύρους δε προσέκρουσε ποτέ στη γη. Σε άλλα η Αυστραλία αποικήθηκε απ' τους Πορτογάλους».
Η θεωρία που δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου διχάζει τον επιστημονικό κόσμο καθώς πολλοί είναι εκείνοι που έχουν μιλήσει εγκωμιαστικά για τη διάσταση που δίνει η θεωρία του Wiseman στο θέμα, όμως άλλοι τόσοι την έχουν απορρίψει.