Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Οι Αρχαίοι Έλληνες αναλύουν το σήμερα

https://fainareti.files.wordpress.com/2014/05/131.jpg?w=559Στην Ελλαδα ειναι παντα συνηθισμενοι στη φτωχια, αλλα μαθαινουν να φιλοτιμουνται πως να γινουν τελειοι, πραγμα που κατορθωνεται με την κρισι τη σωστη και με την επιβολη του κρατους Δικαιου.

Με την φιλοτιμια
αυτη συνηθως οι Ελληνες καταπολεμουν και την φτωχια και την αυθαιρετη εξουσια.

Ηροδοτος
κατα των βεβηλωνοντος τα εδαφη των.

Οι ελευθεροι λαοι οφειλουν να μαχωνται με ολην την δυναμιν των κατα του απειλουντος την ελευθερια των,

Ηροδοτος

Η 4η Σταυροφορία:Η πρώτη άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους σταυροφόρους της Δύσης

Ο αρχηγός της Δ’ Σταυροφορίας, Βονιφάτιος ο Μομφερατικός

Η Δ' Σταυροφορία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Πάπα Ιννοκέντιου Γ' το 1201, για την κατάληψη των Αγίων Τόπων, που κατείχαν οι Μουσουλμάνοι. Ολοκληρώθηκε στις 12 Απριλίου 1204, με την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης και την προσωρινή κατάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, χωρίς τη θέληση του Ποντίφικα.
Μετά την αποτυχία της τρίτης Σταυροφορίας (1189-1192) για την κατάληψη των Αγίων Τόπων, το ενδιαφέρον των δυτικοευρωπαίων ατόνησε. Την Ιερουσαλήμ, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Συρίας και της Αιγύπτου, ήλεγχε η μουσουλμανική δυναστεία των Αγιουβιδών. Το λατινικό Βασίλειο της Ιερουσαλήμ μόνο κατ' όνομα υπήρχε, περιορισμένο σε λίγες πόλεις στις ακτές της Παλαιστίνης.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Εμπλουτισμός νοητικών σκακιστικών σχημάτων μέσω σκακιέρων καινοτομίας"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Εμπλουτισμός νοητικών σκακιστικών σχημάτων μέσω σκακιέρων καινοτομίας". 
Αίθουσα σκακιστικού τμήματος, Πλατεία Πολυτεχνείου, 
Παλιά Δημαρχία, 1ος όροφος. Αλεξανδρούπολη. 
Δευτέρα 11 Απριλίου 2016, ώρα: 18.00

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού
 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του 
ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ. 
11/04/2016.

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ!

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis
 
Νέα χαρακτηριστική πρόκληση των Σκοπιανών αυτή την φορά από μια εκδήλωση τους στον Καναδά.
Στην εκδήλωση αυτή μίλησε ο πρέσβης των Σκοπίων στον Καναδά, δηλαδή ο επίσημος εκπρόσωπος του κρατιδίου κάτω από μια τεράστια σημαία που δείχνει όλη την Μακεδονία σκοπιανή.

Επικίνδυνα παιχνίδια της Άγκυρας στο Αιγαίο - Διαρκείς προκλήσεις από χθες

Επικίνδυνα παιχνίδια της Άγκυρας στο Αιγαίο, με στόχο να κατοχυρώσει τις διεκδικήσεις της. Τα τουρκικά αεροσκάφη πετούν όποτε θελήσουν όπου θελήσουν και κυρίως πάνω από νησιά που επιθυμούν να αμφισβητήσουν όπως οι Οινούσσες.

Η Ελλάδα αναχαιτίζει (καταγράφει δηλαδή τους αριθμούς των αεροσκαφών που εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο), αλλά δεν μπλέκει σε αερομαχίες με τα τουρκικά μαχητικά.

Το σκηνικό είναι άκρως επικίνδυνο.

AΛΜΠΕΡΤ ΜΑΓΙΕΡ Στα άδυτα των Ολυμπιακών του 1896: Σπάνιες φωτογραφίες -Η αναβίωση, η ψηφιακή αναπαράσταση

Mια ξεχωριστή φωτογραφική έκθεση με θέμα τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1896 παρουσιάζει το Μουσείο Μπενάκη.

Βασίζεται στη φωτογραφία, την πρωτοποριακή εφεύρεση της εποχής και τη ματιά του καλλιτέχνη Αλμπερτ Μάγιερ, που έφτασε στη χώρα μας με τη Γερμανική αποστολή, να καλύψει το μεγάλο γεγονός.

Ιγκουάνα... γίγας ψάχνει φαγητό: Εντυπωσιακό υποβρύχιο Βίντεο

Δίπλα δίπλα με τους δύτες που καταγράφουν κάθε κίνησή του, ένα ιγκουάνα σχεδόν δυο μέτρων, ψάχνει την τροφή του στα βάθη του Ειρηνικού Ωκεανού. Δεν ασχολείται με τίποτα άλλο παρά με το κυνήγι για τροφή. Η εικόνα είναι, το λιγότερο, εντυπωσιακή. Του έδωσαν το παρατσούκλι Γκοντζίλα. Αφού έφαγε, το τεράστιο ιγκουάνα φαίνεται να κολυμπά προς την επιφάνεια για να πάρει αέρα.

Το απίστευτο υλικό κατέγραψε ο Steve Winkworth στον κόλπο Μάρσαλ, βόρεια της Ιζαμπέλα, ενός από τα νησιά Γκαλαπάγκος. Τα ιγκουάνα της θάλασσας είναι φυτοφάγα και μπορούν να φτάσουν ακόμη και σε βάθος εννέα μέτρων.

«Κωλοτούμπα» Κοντονή για να γλιτώσει το ποδοσφαιρικό Grexit - Μετά από ένα μήνα ανέξοδων λεονταρισμών

Μέχρι την Παρασκευή η απόφαση για την επανέναρξη του Κυπέλλου - Ο υφυπουργός Αθλητισμού «τα βρήκε» με τους εκπροσώπους των ΕΠΟ, FIFA και UEFA - Δείτε τι συμφωνήθηκε για να αποφύγουμε τη διεθνή απομόνωση
Αίσιο τέλος είχε η σημερινή συνάντηση της αντιπροσωπείας των FIFA/UEFA με τον υφυπουργό Αθλητισμού και την ΕΠΟ και, όπως όλα δείχνουν, το Grexit αποφεύχθηκε.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Κωστάκης Κουτσοκούμνης (ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας των διεθνών ομοσπονδιών), η συμφωνία που προέκυψε αναφέρει ότι:

Μηνύματα Σόιμπλε: Δεν θα εκβιαστούμε. Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα έχει συμφωνηθεί. Νέο όχι για το χρέος τώρα

Με μηνύματα προς όλους, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παρεμβαίνει εκ νέου, μέσω συνέντευξης του στο Reuters, επισημαίνοντας ότι δεν θα επιτρέψει εκβιασμούς για το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και ότι δεν θα υπάρχει λόγος τώρα να γίνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Διαβεβαιώνει ωστόσο ότι φέτος δεν θα έχουμε ελληνική κρίση.

«Geo blocking» στην Ελλάδα: Γεωγραφικά αποκλεισμένοι οι Έλληνες καταναλωτές στις online αγορές

Έντονο είναι το φαινόμενο του γεωγραφικό αποκλεισμού (geo blocking) που αντιμετωπίζει η πλειονότητα των Ελλήνων καταναλωτών κατά την πραγματοποίηση αγορών μέσω Ίντερνετ, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας.
Όπως δείχνει η έρευνα, μόνο το 10% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα σχετικό με γεωγραφικούς περιορισμούς ή αποκλεισμούς. Παράλληλα, οι μισοί εκ των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι δεν μπόρεσαν να συναλλαγούν με ηλεκτρονικό κατάστημα, καθώς δεν έγινε αποδεκτή η πιστωτική τους κάρτα.