Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Αρτοτίνα, γενέτειρα του Αθανασίου Διάκου

 

Ο Αθανάσιος Διάκος γεννήθηκε στα 1781 – 1782 στην Αρτοτίνα και ήταν το μικρότερο από πέντε αδέλφια. Ο πατέρας του Γεώργιος ήρθε σε μικρή ηλικία από τη Μουσουνίτσα ψυχοπαίδι στον αρχιτσέλιγκα θείο του Θανάση Γραμματικό, παίρνοντας έτσι το επώνυμο Ψυχογυιός. Το πατρικό του επώνυμο ήταν Πανουργιάς. Παντρεύτηκε την Χρυσούλα Καφούρα (ή Μπουκουβάλα), μπαίνοντας σώγαμπρος στην οικογένειά της. Απέκτησαν πέντε παιδιά και ασχολήθηκαν με τον ποιμενικό βίο.

«Ο Πόντος εσταυρώθη. Τετέλεσται» – Ο ιστορικός λόγος του Λεωνίδα Ιασονίδη, το 1922

 

Στο ναό του Αγίου Νικολάου του Γαλατά, στην Κωνσταντινούπολη

Απόσπασμα από τον ιστορικό λόγο του Λεωνίδα Ιασονίδη που εκφωνήθηκε κατά το εθνικό μνημόσυνο υπέρ των σφαγιασθέντων Ποντίων κατά την περίοδο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στο ναό Αγίου Νικολάου του Γαλατά της Κωνσταντινούπολης, στις 24 Απριλίου 1922, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Μελετίου Μεταξάκη.

Κρήτη: Εγκαινιάστηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς

 

Από την έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς 
ΥΠΠΟΑ

Μέχρι τις 31 Μαϊου θα υποδέχεται τους επισκέπτες χωρίς εισιτήριο. Ανοίγει το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου, νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στις Αρχάνες.

Ψηφιακός χάρτης αποτυπώνει τα γεγονότα της Μικρασιατικής Εκστρατείας

 

Κάτω από το υπόμνημα τα γεγονότα προβάλλονται με χρονολογική σειρά, ώστε πατώντας πάνω σε αυτά, να εμφανιστεί στον χάρτη το σημείο όπου έλαβαν χώρα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Με ιστορικά στοιχεία και πληροφορίες για κάθε περιοχή από το 1918 κι έπειτα

Ο Ερντογάν στα πρότυπα του πειρατή Μπαρμπαρόσα!

 

Ο ΝΕΟΣΟΥΛΤΑΝΟΣ της  Άγκυρας, που θέλει να γίνει «ισόβιος» Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει προαναγγείλει την κατασκευή ενός ακόμη αεροπλανοφόρου.  Θα πρόκειται για διπλάσιο σε μέγεθος αεροπλανοφόρο σε σχέση με εκείνο, που πρόσφατα απέκτησε η κατοχική δύναμη. 

Ναυτική Βάση εν όψει με φόντο… τον «εφιάλτη» του παρελθόντος

 

Γιάννος Χαραλαμπίδης

Νέες σκέψεις και προθέσεις σε συνεννόηση με Γάλλους και η προσδοκία εμπλοκής Ισραηλινών και Αιγυπτίων - Γιατί δεν κατασκευάστηκε επί Κληρίδη, γιατί μπλόκαρε προ διετίας, ποιες οι νέες προοπτικές, η διαφορά του Δόγματος με τις περιφερειακές συνεργασίες και οι ενστάσεις των Βρετανών

«Ηνίοχος 2023» και «Ωρίων 2023»: Ξεκίνησαν σήμερα οι διεθνείς ασκήσεις – Η συμμετοχή των ελληνικών ΕΔ [vid]

 

Η πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 2023» και η διεθνής άσκηση Ειδικών Δυνάμεων- Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων «Ωρίων 2023», με την συμμετοχή προσωπικού και μέσων ελληνικών και ξένων Ενόπλων Δυνάμεων και την εκτέλεση πολύπλοκων και ιδιαίτερα απαιτητικών σεναρίων, ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα 24 Απριλίου.

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο «Κόσμος» στο Σουδάν: Οι Έλληνες SOF, οι «ειδικοί» γιατροί και οι διπλωμάτες που κινούν τα νήματα…

 

Το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών είναι αυτό που φέρει την πλήρη πιστοποίηση ως ετοιμοπόλεμο τμήμα που μπορεί ν’ ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε αποστολή του ανατεθεί εντός ή εκτός συνόρων. Και είναι αυτό που επιλέχθηκε να βρίσκεται αυτή την ώρα στη νότια Αίγυπτο στο πλαίσιο απεγκλωβισμού Ελλήνων από το φλεγόμενο Σουδάν. Πηγή: Hellasjournal

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ – HELLAS JOURNAL

Το ενδιαφέρον Αθήνας – Παρισιού για τα περιφερειακά θέματα ασφαλείας και οι σχέσεις που έχουν αναπτύξει οι δυο χώρες φανερώνονται με τον καλύτερο τρόπο στην δύσκολη κατάσταση που αναδύεται από το Σουδάν.

Απεγκλωβίστηκαν άλλοι δέκα Ελληνες από το Σουδάν - Μεταφέρθηκαν στο Τζιμπουτί με τη βοήθεια Ιταλών

 

Σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ Ν. Δένδια, απεγκλωβίστηκαν επιπλέον 10 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους από το Σουδάν, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο Τζιμπουτί, αυτή τη φορά με τη βοήθεια της Ιταλίας.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο Δένδιας: Ως Ευρώπη στην κρίση στο Σουδάν δεν έχουμε πάρει πολύ καλό βαθμό

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο, ευχαρίστησε για τις «τεράστιες προσπάθειες» που καταβάλλει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ και οι Υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, Γερμανίας και Ιταλίας για την εκκένωση Ελλήνων υπηκόων από το Χαρτούμ, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Ευρώπη στην κρίση στο Σουδάν «δεν έχει πάρει πολύ καλό βαθμό».

Τον χαβά της η Τουρκία στον «πόλεμο» των ΝΟΤΑΜ’s στο Αιγαίο

 

Νίκος Μελέτης

Συστηματικά και μεθοδικά η Τουρκία εκμεταλλεύεται το «θετικό κλίμα» στις σχέσεις των δυο χωρών και επιδίδεται στην προσπάθεια   διατήρησης   και επαναβεβαίωσης όλων των διεκδικήσεων της στο Αιγαίο μέσω των ΝΟΤΑΜ’s που εκδίδει και αφορούν είτε σχεδιασμό τουρκικών ασκήσεων ακόμη και στο μέσο του Αιγαίου, είτε ελληνικές Αναγγελίες τις οποίες καταγγέλλει για παραβίαση της δήθεν υποχρέωσης αποστρατικοποίησης των νησιών.

Τούρκος ναύαρχος: Το Anadolu είναι ένα πλοίο επίθεσης – Είναι μία πλωτή βάση

 
«Αυτό το πλοίο είναι πλοίο επίθεσης», ανέφερε χαρκτηριστικά.

Διονύσης Αντωνέλλος

Ο πρόεδρος της “πακιστανικής κοινότητας” στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ (vid.)

Ο Τζαβέντ Ασλάμ, ο επιλεγόμενος πρόεδρος της “πακιστανικής κοινότητας” στην Ελλάδα, στενός φίλος του γνωστού και μη εξαιρετέου ΚΕΕΡΦΑ, στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτά.

Ο παραλογισμός του 2015 είναι… εδώ!

«Ελπίζω να μην πάμε στη δραχμή. Αν κλείσουν οι τράπεζες, υπάρχει το σχέδιο “Δήμητρα”», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, επιβεβαιώνοντας πλήρως το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής».

Κλείσιμο τραπεζών, capital controls και χάος το πρόγραμμα Βαρουφάκη

 

Eχοντας κατά νου ότι μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, χρήσιμο είναι να γνωρίζουμε τι «συγκυβέρνηση ηττημένων» μπορεί να αποκτήσει η χώρα, εφόσον τα συμφωνήσουν (αλίμονο…) μετά τις εκλογές οι «προοδευτικές δυνάμεις», ήτοι ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπρα και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη. 

Επίθεση Τσαβούσογλου σε Μπάιντεν για τη Γενοκτονία των Αρμενίων: "Πολιτικοί τσαρλατάνοι διαστρεβλώνουν την ιστορία"

Επίθεση κατά του Τζο Μπάιντεν -χωρίς να τον αναφέρει ονομαστικά- εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με αφορμή την ανακοίνωσε που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος για την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων. 

“Ήταν γενοκτονία”: Ανακοίνωση κόλαφος του Μπάιντεν κατά της Άγκυρας για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

 

"Ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν ή έκαναν πορείες προς το θάνατό τους"

Τούρκος διπλωμάτης: «Σύντομα η Αίγυπτος με την Τουρκία θα ανταλλάξουν πρέσβεις»

 

Απρίλιος 23, 2023. Ελλάδα.

Ο πρώην πρέσβης της Τουρκίας στο Κατάρ, Φικρέτ Οζέρ, δήλωσε ότι η αιγυπτιακή αντιπολίτευση που έχει προσφύγει στη χώρα του επιθυμεί εξομάλυνση με το καθεστώς του Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και αναμένει ότι η επικείμενη σύνοδος κορυφής μεταξύ του τελευταίου και του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα καθυστερήσει για πολύ, όπως είπε στην «al Khalial Jadid».

Η Πολωνία θέλει να αποκτήσει τον ισχυρότερο στρατό στην Ευρώπη

 

Η Πολωνία οικοδομεί έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στην Ευρώπη και θα έχει τον ισχυρότερο χερσαίο στρατό στη γηραιά ήπειρο σε δυο χρόνια, δήλωσε χθες Κυριακή ο πολωνός υπουργός Άμυνας.

Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες: Η Μόσχα προωθεί τη «ρωσοποίηση» εδαφών που έχει καταλάβει στην Ουκρανία

 

Η Ρωσία προχωρά με τη «ρωσοποίηση» εδαφών που έχει καταλάβει στην Ουκρανία, εκτιμούν βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Δεκαεννέα χώρες στο κατώφλι των BRICS

 

Διεύρυνση προς Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική για τον οργανισμό των αναδυόμενων οικονομιών. Ο ρόλος της Κίνας, το αντίβαρο στις αναπτυγμένες χώρες και οι επιμέρους προσδοκίες ή και επιφυλάξεις των πέντε κρατών.

Ρωσία: Ο Πούτιν καθυστερεί την απόφασή του για το αν συμμετάσχει στη σύνοδο των BRICS στη Νότια Αφρική

 

Το Κρεμλίνο δήλωσε τη Δευτέρα πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στη σύνοδο των BRICS, που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στη Νότια Αφρική, πιο κοντά στην ημερομηνία διεξαγωγής της.

Κατακραυγή για τον Κινέζο διπλωμάτη που αμφισβήτησε την κυριαρχία πρώην σοβιετικών κρατών

 

Σάλο έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες δηλώσεις του πρεσβευτή της Κίνας στη Γαλλία, ο οποίος αμφισβήτησε την κυριαρχία των πρώην σοβιετικών κρατών, όπως η Ουκρανία. Μετά την κατακραυγή, η Κίνα προσπαθεί σήμερα να «τα μαζέψει», υπογραμμίζοντας ότι σέβεται την κυριαρχία όλων των χωρών.

Αθανάσιος Διάκος - Ο "Λεωνίδας'' του 1821 - Ελλήνων Πρόσωπα

Αθανάσιος Διάκος - Ο "Λεωνίδας'' του 1821 - Ελλήνων Πρόσωπα

Ο Βαρουφάκης αναλύει το σχέδιό του για την έξοδο από το ευρώ

Αφού δείτε το βίντεο, σκεφτείτε ότι αυτόν τον τύπο παρακαλάει ο Τσίπρας να σχηματίσουν την κυβέρνηση των ηττημένων και τι μπορεί αυτή η κυβέρνηση να ξανακάνει.

Ν. Λυγερός - Video - Μέρος III. 7ο Masterclass Βαθύτητας. Λίμνη Τριχωνίδα, 21/04/2023

 

Ν. Λυγερός - Video - Μέρος III. 7ο Masterclass Βαθύτητας. Λίμνη Τριχωνίδα, 21/04/2023

Κωνσταντίνος Φίλης, Οι Τουρκικές εκλογές και οι θεωρίες για μετεκλογική συμφωνία Ελλάδας, Τουρκίας

 

Για τις Τουρκικές εκλογές και τις θεωρίες για μετεκλογική συμφωνία Ελλάδας, Τουρκίας μιλάει ο Διεθνολόγος και συγγγραφέας, Κύριος Κωνσταντίνος Φίλης.

Τσαβούσογλου σε Μπάιντεν: "Οι πολιτικοί τσαρλατάνοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την ιστορία" | Μεσημβρινό δελτίο | 24/04/2023

1. Ακόμη 5 Έλληνες απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν - Για Τζιμπουτί αναχωρούν ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη
2. Σουδάν: Εγκλωβισμένοι 2.000 Βρετανοί πολίτες
3. Τσαβούσογλου σε Μπάιντεν: "Οι πολιτικοί τσαρλατάνοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την ιστορία"

Έχει υποτιμήσει η Ευρωπαϊκή ένωση το Σουδάν;

 


1. Έχει υποτιμήσει η Ευρωπαϊκή ένωση το Σουδάν;
2. Τουρκία: Η αλλοπρόσαλλη εξωτερική της πολιτική έχει αποτρέψει κάθε επένδυση στην χώρα

Αποκάλυψη! Γιατί δεν πήγαν οι S-300 στην Κύπρο;


Σάββας Καλεντερίδης: Αποκάλυψη! Γιατί δεν πήγαν οι S-300 στην Κύπρο;

Λάμπρος Τζούμης: Οι ειδικές δυνάμεις δεν είναι μόνο για αρωγή σε σεισμούς

Ο αντιστράτηγος ε.α . Λάμπρος Τζούμης, μιλώντας στον 98.4 σημειώνει ότι στη διαδικασία απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν, η ελληνική πολιτεία όφειλε είτε άμεσα με σχέδιο να εμπλέξει τις ειδικές της δυνάμεις στον απεγκλωβισμό, είτε να αιτηθεί από την σύμμαχο Γαλλία την συμμετοχή στην δική της αποστολή, τμήματος των ειδικών μας δυνάμεων.

Σουδάν: Προσπάθεια απεγκλωβισμού των ελλήνων που είναι εκεί

1. Σουδάν: Προσπάθεια απεγκλωβισμού των ελλήνων που είναι εκεί
2. Ερντογαν: Show με αεροπλανοφόρο για να κερδίσει ψήφους
3. Εκλογές στην Τουρκία: Δύσκολα θα κερδίσει τον δεύτερο γύρο ο Κιλιτσντάρογλου

Χ.Τεάζης:Η στάση της αντιπολίτευσης είναι σα να βοηθάει τον Ερντογάν να κερδίσει τις εκλογές | Ώρα Ελλάδος 24/04/2023 | OPEN TV

1. Τι καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις στην Τουρκία - Προεκλογικό σόου από Ερντογάν
2. Χ.Τεάζης:Η στάση της αντιπολίτευσης είναι σα να βοηθάει τον Ερντογάν να κερδίσει τις εκλογές

Ο Ερντογάν απειλεί με το αεροπλανοφόρο | Σήμερα | 24/04/2023

1. Ο Ερντογάν απειλεί με το αεροπλανοφόρο
2. Ο Ερντογάν παρουσίασε το τούρκικο άρμα μάχης "Altay"
3. Απεγκλωβίστηκαν άλλοι δέκα Έλληνες από το Σουδάν
4. Υπ. Εσωτερικών Τουρκίας: "Οι ΗΠΑ οργάνωσαν το πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν" 
5. Ο Κιλιτσντάρογλου εμφανίστηκε μαζί με Ιμάμογλου και Γιαβάς
6. Νέες απειλές από τον Ερντογάν με αεροπλανοφόρο και άρματα μάχης